Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Περήφανος ως αρχηγός της Νοτίου Αφρικής»

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι ήταν το σημαντικότερο σκαλοπάτι για τον Μπονγκάνι Κουμάλο, ώστε ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός να κληθεί στην εθνική ομάδα των ανδρών. Αλλά δεν περιορίστηκε μόνο στην κλήση του η ευχάριστη έκπληξη για τον αμυντικό του Δικεφάλου.
Κόντρα στην μεγάλη Βραζιλία μέσα στο Σάο Πάολο, ο 25χρονος στόπερ του ΠΑΟΚ ήταν βασικός, τα πήγε περίφημα και για ένα χρονικό διάστημα ο προπονητής του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ιστορικές στιγμές για τον Κουμάλο, που γνώρισε ένα (μεγάλο είναι αλήθεια…) κύμα αμφισβήτησης στη Θεσσαλονίκη, για την εμφάνιση του κόντρα στον Ατρόμητο….
Χθες, ο Μπονγκάνι Κουμάλο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής, τόσο για το φιλικό παιχνίδι με την Βραζιλία, όσο και για το γεγονός ότι φόρεσε πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.
Αρχικά, ο Κουμάλο τόνισε: “Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Τα πήγαμε αρκετά καλά και δείξαμε χαρακτήρα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι παίζαμε απέναντι στους καλύτερους. Δεν πρέπει να μας παρασύρει αυτή η εμφάνιση και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Πρέπει να κρατήσουμε μόνο τα θετικά από αυτό το φιλικό ματς. Ηταν μία καλή εμφάνιση από τους παίκτες, είχαμε μαχητικό πνεύμα και αυτό ήταν θετικό για όλους τους παίκτες και είναι κάτι που οφείλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε”.
Σχετικά με το περιβραχιόνιο ήταν αποκαλυπτικός: “Οσο για την αρχηγία ήταν μία μεγάλη έκπληξη για μένα, μπορώ να πω ότι είναι η πιο σημαντική στιγμή μου και κάτι το οποίο θ’ αναπολώ με περηφάνια. Εκτιμώ βαθύτατα τον προπονητή μου και είμαι ευγνώμων σε αυτόν για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια” κατέληξε.
Το γεγονός ότι ο Κουμάλο επιλέχθηκε να μιλήσει στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής, δείχνει και πόσο εκτιμήθηκε η εμφάνιση του. Η “μπαφάνα – μπαφάνα” αντιμετώπισαν την Βραζιλία και στο "Μορουμπί" του Σάο Πάολο, ο Κουμάλο αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο, στην ήττα από τη Σελεσάο με 1-0. Οι Νοτιοαφρικάνοι άντεξαν μέχρι το 74’, διάστημα στο οποίο διατηρούσαν το 0-0 με την αμυντική τακτική τους και χάρη στον τερματοφύλακά τους Ισαάκ Κούνε, που έκανε ότι μπορούσε. Σκόρερ του μοναδικού γκολ, ήταν ο Χουλκ. Ο Κουμάλο είναι ήδη πίσω στην πατρίδα του, για το φιλικό της Τρίτης με την Μοζαμβίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου