Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


 


Καθάρισε ο Λίνο (1-0) με φάουλ...

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάσει και πάλι μεγάλη απόδοση επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στην Τούμπα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Superleague με γκολ του Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 69'.
Ο Γιώργος Δώνης δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ματέους Βιβιάν, τους τραυματίες Γλύκο, Γκαρσία, Κατσικά, Έτο και τον ανέτοιμο Γεωργιάδη, αλλά και πάλι οι απουσίες δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη νέα μέτρια εμφάνιση του Δικεφάλου.
Βέβαια αυτό που μετράει στο τέλος είναι η επιστροφή του ΠΑΟΚ στις νίκες (μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα) και η διατήρηση της ομάδας στη 2η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς, επτά πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έχει 35 β. και έχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ...
ΤΟ ΜΑΤΣ
1' Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε (17:15...)
5' Πολύ επικίνδυνο σουτ του Πόι έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χακόμπο.
11' Ο Μάρτινς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από ολιγωρία της άμυνας αλλά τοσουτ που έκανε πάνω στην κίνηση από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.
19' Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, ο Λίνο έκανε γύρισμα από αριστερά, ο Φωτάκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στη μικρή περιοχή, αλλά δεν την βρήκε καλά και πέρασε λίγο άουτ.
29' Δυνατό σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή απομάκρυνε με δυσκολία ο Κυριακίδης.
39' Σέντρα του Λίνο από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης πήρε κεφαλιά στη μικρή περιοχή από πλάγια δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία.
42' Σουτ του Ρομπέρ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του Λεβαδειακού και μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
Β' ημίχρονο
46' Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο...
51' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ,ο Αθανασιάδης μετά από πάσα με κεφαλιά του Σαλπιγγίδη βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, αλλά το σουτ του Κλάους το απέκρουσε ο πορτιέρο του Λεβαδειακού.
58' Ο Λόρενς στη θέση του Ρομπέρ.
64' Μετά από κόρνερ του Λεβαδειακού και μπέρδεμα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μεντί πήρε την κεφαλιά αφού έκανε λάθος έξοδο ο Χακόμπο και ο Φωτάκης απομάκρυνε τη μπάλα πάνω από το γραμμή!
69' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ!
70' Σουτ του Φωτάκη μέσα από την περιοχή η μπάλα μόλις άουτ!
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο (81' Σταφυλίδης), Κωνσταντινίδη, Ιντζίδη, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκη, Ρομπέρ (58' Λόρενς), Σαλπιγγίδη (86' Πόποβιτς), Αθανασιάδη.
Λεβαδειακός: Κυριακίδη, Μουλόπουλο, Χοσέμι, Κόρμπο, Ροτζέριο, Πόι (53' Ρομέου), Βασιλείου (79' Μίλιεβιτς), Ζησόπουλο, Γεωργίου, Μεντί, Ακόστα (83' Μαχαίρας).

«Τρία ματς χωρίς νίκη, δεν... αντέχεται!»

Ο Λίνο πέτυχε το 5ο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στα πέντε χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ! Είχε τρία γκολ από φάουλ τη σεζόν 2009-10, ένα πέρυσι και με αυτό που πέτυχε απέναντι στο Λεβαδειακό μετράει πλέον πέντε γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ από τον Ιανουάριο του 2009 που έγινε κάτοικος Τούμπας!
Ο… αειθαλής Βραζιλιάνος όντας πλέον 35,5 ετών ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ και το αριστερό του πόδι έλυσε το γόρδιο δεσμό του ματς με τον Λεβαδειακό καθώς με το δικό του γκολ με απευθείας φάουλ χάρισε τη νίκη στον Δικέφαλο με 1-0.
«Αισθάνομαι ευτυχισμένος και πολύ χαρούμενος κυρίως για τη νίκη», τόνισε αρχικά.
«Προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν κάναμε κάποιο μεγάλο παιχνίδι, πήραμε όμως αυτό που θέλαμε απέναντι σε μία ομάδα που προερχόταν από συνεχόμενες νίκες. Εμείς είχαμε τρία ματς χωρίς νίκη και ήταν σημαντικό να κερδίσουμε σήμερα», πρόσθεσε.
Για το αήττητο στην Τούμπα είπε: «Η Τούμπα είναι μία δυνατή έδρα και εμείς αισθανόμαστε εμπιστοσύνη με τους φιλάθλους δίπλα μας, Μακάρι να μην έχουμε απώλειες βαθμών στο μέλλον».
Και για τη συνέχεια τόνισε: «Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Στο Κύπελλο πρέπει να είμαστε σοβαροί. Ακόμη και εκεί που θα παίξουμε (σ.σ. στην Κατερίνη) θα είναι ένα δύσκολο ματς και όλοι έχουμε στόχο τη νίκη για να ξεκινήσουμε δυνατά στο θεσμό»

Έρχεται άμεσα ο Κατσουράνης!

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Κατσουράνης, αφού η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο ενάμισι έτους πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες, ότι ο διεθνής αμυντικός μέσος μπορεί να βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, η μέρα έλευσής του θα είναι την επόμενη εβδομάδα.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ
Οι υπογραφές στα συμβόλαια φαίνεται ότι είναι πια μία τυπική διαδικασία, αλλά ακόμα και να ήθελαν οι δύο πλευρές να υπέγραφαν το τρέχον Σαββατοκύριακο, αυτό δεν θα ήταν δυνατό. Ο λόγος είναι ότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν έχει εγκρίνει ακόμα τη νέα προσωρινή διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επομένως – τυπικά και μόνο – δεν έχει κανείς αυτήν την στιγμή το δικαίωμα υπογραφής. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, θα το αποκτήσει αυτό μόλις το Πρωτοδικείο εγκρίνει τη νέα διοίκηση, έτσι κι αλλιώς όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στο εξωτερικό.
Ο Βρύζας αναμένεται να επιστρέψει την Τρίτη ή την Τετάρτη (δεν θα είναι σήμερα στην Τούμπα για το ματς με τον Λεβαδειακό), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το Πρωτοδικείο αναμένεται να εγκρίνει τη νέα προσωρινή διοίκηση μεθαύριο (ήταν να την εγκρίνει χθες αλλά μετατέθηκε για τη Δευτέρα). Επομένως, η έλευση του Κατσουράνη για τις υπογραφές τοποθετείται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ
Πάντως, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης, θα ήθελε ο Κώστας Κατσουράνης να έρθει όσο το δυνατόν συντομότερα, για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας και να είναι έτοιμος να την βοηθήσει από την 1η Ιανουαρίου 2013, όταν και τυπικά θα έχει το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με τον Δικέφαλο. Το βάρος θα πέσει κυρίως στη φυσική του κατάσταση, αν και θα μεσολαβήσουν οι γιορτές, στο διάστημα των οποίων θα υπάρχουν και αρκετές μέρες ρεπό για την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, όσο πιο γρήγορα ενταχθεί στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ ο Κατσουράνης, τόσο το καλύτερο θα είναι και για την γρήγορη ενσωμάτωση και προσαρμογή του, αλλά και για την ενίσχυση της ομάδας.

Θα θυμάται μόνο το γκολ και το τρίποντο

Ο ΠΑΟΚ συνάντησε μεγάλες δυσκολίες για να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά τελικά κατάφερε να φθάσει στη νίκη και να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από σχεδόν ένα μήνα. Το τρίποντο, ωστόσο, είναι μάλλον το μοναδικό στοιχείο που θα κρατήσει ο Γιώργος Δώνης, αφού, κατά τα άλλα, δεν θα επιθυμεί να θυμάται πράγματα από την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς. Η συνολική απόδοση των γηπεδούχων δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, με συνέπεια, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας να ταλαιπωρηθούν, όχι μόνο από τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και από το θέαμα που (δεν) έβλεπαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν αποκαρδιωτική. Οι παίκτες του έμοιαζαν σαν υπνωτισμένοι, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους, όχι μόνο να διατηρούν με άνεση το μηδέν στην άμυνά τους, αλλά, όποτε τους δίνονταν και οι σχετικές ευκαιρίες, προσπαθούσαν να φθάσουν με αξιώσεις μέχρι την περιοχή του Χακόμπο. Η συνέχεια ήταν καλύτερη για τον Δικέφαλο, που παρουσιάστηκε πιο απειλητικός, κυρίως χάρη στις προωθήσεις του Λίνο από τα αριστερά και τις σέντρες του Βραζιλιάνου στην περιοχή του Λεβαδειακού.
ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΩΝΗ
Με την αναμενόμενη ενδεκάδα παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στη σέντρα της Τούμπας. Ο Χακόμπο επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, οι Κωνσταντινίδης και Λίνο (προτιμήθηκε τελικά αντί του Σταφυλίδη) κάλυψαν το δεξί κι αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Κουμάλο και Ιντζίδης συνέθεσαν το κεντρικό δίδυμο των στόπερ. Οι Κάτσε και Λάζαρ ήταν οι δύο χαφ στον άξονα, ενώ οι Φωτάκης και Ρομπέρ κινούνταν δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Όσο για την επίθεση, οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης αποτέλεσαν τις δύο αιχμές.
Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Δώνης έριξε στη μάχη τον Λόρενς. Ο Ιρλανδός, που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά την απουσία του στο ματς της Βέροιας, είχε ένα ελεύθερο ρόλο πίσω από τους δύο προωθημένους.
Ο τεχνικός του Δικέφαλου κράτησε τις άλλες δύο αλλαγές για το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, χρησιμοποιώντας τους Σταφυλίδη και Πόποβιτς αντί των Λίνο και Σαλπιγγίδη αντίστοιχα.
ΝΑ 'ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΛΒΕΣ ΛΙΝΟ…
Για μία ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την απόδοσή του, αφού κέρδισε με δυσκολία τον Λεβαδειακό. Για αυτό χρειάστηκε ένα εκπληκτικό φάουλ του Λίνο, που απέδειξε ότι πάντα χρειάζεται η ποιότητα και η εμπειρία. Καλοί ήταν και οι Σαλπιγγίδης, Φωτάκης.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ
Σανθ ΧΑΚΟΜΠΟ 7
Στην επανεμφάνισή του κάτω από τα δοκάρια ήταν σταθερός. Με εξαίρεση τη φάση του 64’ στη σύγχυση που δημιουργήθηκε δεν είχε άλλο πρόβλημα και γενικά ενέπνεε σιγουριά για τους συμπαίκτες του.
Δημήτρης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ 6
Αρχικά είχε κάποια προβλήματα στην πίεση που άσκησε ο Λεβαδειακός, αλλά δεν υστέρησε ποτέ σε δύναμη και μαχητικότητα. Δημιουργικά δεν μπορεί να προσφέρει όσα μπορεί, κυρίως γιατί δεν έχει ακόμα τον αέρα.
Χρήστος ΙΝΤΖΙΔΗΣ 7
Ο νεαρός απέδειξε τουλάχιστον ένα πράγμα. Οτι παίρνοντας παιχνίδια μπορεί να σταθεί στην ομάδα. Δυνατός, όσο πρέπει για στόπερ, με καλές τοποθετήσεις και μεγάλη διάθεση και ενέργεια για προσφορά παντού.
Μπονγκάνι ΚΟΥΜΑΛΟ 6
Εχει ένα μεγάλο μειονέκτημα και αυτό είναι ο τρόπος που μαρκάρει, είτε εντός είτε εκτός περιοχής. Αυτό καταρχάς χαλάει πολύ την εικόνα του και μειώνει τα θετικά που μπορεί να του δώσει το ύψος και η δύναμή του.
Αλβες ΛΙΝΟ 8
Αν δεν έβαζε την πινελιά του στην εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, είναι αμφίβολο αν ο ΠΑΟΚ έβρισκε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει στο γκολ. Ακόμα και στα 35 του, η ποιότητα και η εμπειρία του είναι απαραίτητα.
Εργκίς ΚΑΤΣΕ 6
Γενικά είναι λίγο πεσμένος σε σύγκριση με την πρώτη δεκάδα αγώνων στο πρωτάθλημα. Κάνει πιο εύκολα λάθη, δεν προωθεί το ίδιο σίγουρα την μπάλα, πάντως δεν του λείπουν ούτε τα τρεξίματα, ούτε η μαχητικότητα.
Κοστίν ΛΑΖΑΡ 7
Δεν έφτασε στα επίπεδα που ήταν την προηγούμενη Κυριακή στη Βέροια, αλλά τουλάχιστον απέφυγε τα πολλά λάθη και σε μία νευρική ομάδα τουλάχιστον αυτός είχε ηρεμία. Αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά.
Γιώργος ΦΩΤΑΚΗΣ 7
Ηταν καιρός να δείξει σημάδια βελτίωσης, κυρίως σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις του στην αντίπαλη περιοχή. Εχασε μεν δύο καλές ευκαιρίες, αλλά ήταν δραστήριος και συμμετείχε σε πολλές ενέργειες.
Μπερτράν ΡΟΜΠΕΡ 5
Με μία λέξη απογοητευτικός. Με δυσκολία μπορούμε να θυμηθούμε μία καλή του ενέργεια. Πολλά λάθη, πολλές κακές εκτιμήσεις, δεν βοήθησε και είναι μάλλον τυχερός που δεν αντικαταστάθηκε νωρίτερα. Αυτά…
Δημήτρης ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 7
Από τους πιο δραστήριους παίκτες του χθεσινού ΠΑΟΚ. Σε όποια φάση η ομάδα επιτίθονταν ήταν μέσα, από αυτόν έγιναν τέσσερα πέντε καλά πράγματα στην αντίπαλη εστία. Μεγάλη προσφορά σε όλο το παιχνίδι.
Στέφανος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 5
Ενα από τα σοφτ παιχνίδια του Κλάους, δεν φάνηκε ιδιαίτερα και είναι χαρακτηριστικό ότι κατέγραψε μόνο το σουτ που απέκρουσε ο Κυριακίδης. Είναι από τα βράδια που θα ξεχάσει πολύ γρήγορα…
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΛΟΡΕΝΣ
Με την είσοδό του η ομάδα απέκτησε λίγη ζωντάνια, είναι φανερό όμως ότι του λείπει ρυθμός…
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ
Με τη φρεσκάδα και την ενεργητικότητά του κράτησε την αριστερή πλευρά σε υψηλά επίπεδα.
ΠΟΠΟΒΙΤΣ
Μπήκε στο τέλος για λίγα λεπτά και πήρε επιτέλους την πρώτη του ευκαιρία. Ο μικρός έχει μέλλον…

Δε χάνει ματς ο Σαββίδης, επαφές εκτός Τούμπας

Το τέταρτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ παρακολούθησε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Ιβάν Σαββίδης από τη στιγμή που ανέλαβε και επίσημα τα ηνία του συλλόγου. Ο Σαββίδης είδε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει έστω και αγχωτικά με σκορ 1-0 τον Λεβαδειακό, που τον διατηρεί στην 2η θέση της βαθμολογίας.


Οπως είχαν αναφέρει τα ΣΠΟΡ στο αναλυτικό τους ρεπορτάζ τις δύο προηγούμενες ημέρες, ο ιδιοκτήτης του Δικέφαλου ήρθε στη Θεσσαλονίκη και είχε επαφές με τους συνεργάτες του. Κυρίως τον Γκέρμαν Τσιστιάκοφ και τη Μαρία Γκοντσάρεβα η οποία επέστρεψε από τη Ρωσία όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Το αξιοσημείωτο της χθεσινής ημέρας για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ είναι πως δεν παρέμεινε μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα και δεν πήγε καθόλου στα γραφεία της ΠΑΕ. Εκεί όπου τον περίμεναν αρκετοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ.
Ο Σαββίδης αποχώρησε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ήρθε στο γήπεδο, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό. Κάτι που ομολογουμένως δεν το συνηθίζει, εάν κρίνουμε από την παρουσία του στα γραφεία της ΠΑΕ, στα τρία προηγούμενα παιχνίδια όπου παρακολούθησε τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Αρη, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είδε το παιχνίδι από την σουίτα του μαζί με τους συνεργάτες του (Τσιστιάκοφ και Γκοντσάρεβα) καθώς και συγγενείς του. Από τα όσα έγιναν γνωστά, δεν έδειχνε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο κυρίως ημίχρονο της αναμέτρησης. Χειροκρότησε όμως τις καλές και φιλότιμες προσπάθειες των παικτών στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως το γκολ του Λίνο στο 69ο λεπτό. Γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ κέρδισε το παιχνίδι και διατηρήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μία συγκομιδή 28 βαθμών σε 14 αγώνες πρωταθλήματος.
Οπως αναφέραμε και νωρίτερα στο ρεπορτάζ που παραθέσαμε, ο Σαββίδης μετά τη λήξη του αγώνα αποχώρησε από την Τούμπα. Δεν πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και αποχώρησε.
Πάντως τις επαφές του, τις έκανε εκτός Τούμπας. Μίλησε τόσο με τον Γκέρμαν Τσιστιάκοφ όσο και με τη Μαρία Γκοντσάρεβα για θέματα που έχουν σχέση με την ομάδα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Κυρίως το μεταγραφικό, όπου ο ΠΑΟΚ είναι αναγκαίο να ενισχυθεί και ήδη γίνονται οι πρώτες κινήσεις για την ισχυροποίηση της ομάδας σε θέσεις που είναι απαραίτητες. Ο Σαββίδης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του Κατσουράνη, για τον οποίο υπάρχει θετική εισήγηση από τους επιτελείς του ΠΑΟΚ αλλά και τον Γκέρμαν Τσιστιάκοφ που βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες κοντά στην ομάδα.
Ανεξάρτητα με τις επαφές που έκανε ο μεγαλομέτοχος εκτός Τούμπας, ούτως ή άλλως διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους στενούς του συνεργάτες και δίνει κατεύθυνση για όλα τα θέματα. Χωρίς τη δική του έγκριση, τίποτα δεν προχωρά.