Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο μας...............

Όταν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αντιμετωπίζεις κάθε αγώνα με την ίδια σοβαρότητα.
Δεν μπορείς να βγαίνεις στο γήπεδο και σε 15 λεπτά να τρώς 3 γκολ!
Δεν υπάρχει δικαιολογία κούρασης ή  κάτι άλλο που να σου μειώνει την ευθύνη για την ήττα.
Όυτε απουσίες τραυματισμένων παικτών, παίζαμε με τον Αστέρα, δηλαδή αν παίζαμε με καμμιά πιο μεγάλη ομάδα θα ήταν όλεθρος.
Κάτω τα κεφάλια και να παίζει η ομάδα με την σοβαρότητα που αρμόζει και μας είχε συνηθήσει να το κάνει έως τώρα.
Ας είναι μάθημα το πάθημα και να μην επαναλληφθεί, ο στόχος παραμένει.
Όλοι εμείς οι φίλαθλοι συνεχίζουμε και είμαστε πλάι τους και συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε.
Ας κάνουν και αυτοί με τη σειρά τους αυτό που πρέπει για την ομάδα και τον κόσμο της.

Κώστας Paokfever

Ποιοι διασώθηκαν παρά την ήττα

Όταν στο 17’ βρίσκεσαι να χάνεις με 0-3 από τον Αστέρα Τρίπολης ή οποιαδήποτε ομάδα μέσα στην Τούμπα, όλα μετά είναι πολύ δύσκολα. Θα συμφωνήσουμε ότι μετά το 25’ ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν ΠΑΟΚ και ότι με βάση την εικόνα του ματς δικαιούταν τελικά ακόμη και τη νίκη, αλλά είναι ανεπίτρεπτη η αγωνιστική συμπεριφορά του πρώτου 25λεπτου, όπου τα ατομικά και ομαδικά λάθη ήταν πρωτόγνωρα, ενώ η ομάδα έμοιαζε υπνωτισμένη.
Η απόδοση των παικτών
ΧΑΛΚΙΑΣ 6
Στο πρώτο γκολ αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε καν να πέσει αν και το σουτ του Περόνε έγινε από αρκετά πλάγια. Στα άλλα δύο δε φέρει καμία ευθύνη, ενώ είχε και μία σωτήρια απόκρουση μετά το 0-3. “Κόλλησε” και στη φάση του δοκαριού στο 51’, ευτυχώς χωρίς συνέπειες.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 7
Κι όμως, ο πιτσιρικάς, στο διάστημα του απόλυτου εφιάλτη (πρώτο 25λεπτο) αλλά και σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτός που είχε καθαρό μυαλό. Πολλές επελάσεις από δεξιά, αρκετά καλές οι σέντρες που επιχείρησε, κράτησε καλά τη θέση του και αμυντικά.
ΛΙΝΟ  5
Αιφνιδιάστηκε πολύ αρχικά. Όλες οι επιθέσεις του Αστέρα έγιναν από την πλευρά του. Δεν είχε καλή συνεργασία με Νιμανί και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Στο δεύτερο ανέβηκε με αποκορύφωμα το σουτ που απέκρουσε ο Μπαντής, αλλά ήταν ο μοιραίος με το χαμένο πέναλτι.
ΜΠΑΛΑΦΑΣ 4
Πολύ κακή βραδιά για τον Αρτινό. Δεν ήταν έτοιμος για τη θέση του στόπερ και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα. Χάνει τον Περόνε και στα δύο του γκολ, ερχόταν δεύτερος στην μπάλα εκτός περιοχής, ενώ γενικά έδειχνε μία αστάθεια που χάλασε πολύ την εικόνα του.
ΤΣΙΡΙΛΟ 6
Παρ’ ότι είχε τον τραυματισμό της Παρασκευής αγωνίστηκε και προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Έχει ευθύνη για τον πλήρη αποπροσανατολισμό της άμυνας στο πρώτο 25λεπτο, αλλά ήταν και αυτός (ο μόνος) που έσωσε καταστάσεις με καθοριστικές επεμβάσεις.
ΓΚΑΡΣΙΑ 6
Λίγα πράγματα από τον Ουρουγουανό ειδικά στην αρχή του ματς. Από δικό του λάθος ξεκινάει το πρώτο γκολ, ενώ χρειάστηκε χρόνο για ν’ αρχίσει να φαίνεται. Πάντως, βγάζει καταπληκτική μπαλιά στο γκολ του Αθανασιάδη, ενώ βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου στο ματς.
ΛΑΖΑΡ 5
Σε κακή βραδιά και ο Ρουμάνος. Με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, που δημιουργούσαν εκνευρισμό σε κερκίδα και συμπαίκτες γιατί ήταν επαναλαμβανόμενα. Παρ’ ότι είχε διάθεση, το μόνο θετικό ήταν δύο καλά σουτ που επιχείρησε στην αρχή του παιχνιδιού.
ΦΩΤΑΚΗΣ 5
Δεν του έλειπε η διάθεση, η αγωνιστικότητα και η μαχητικότητα, σε κάθε φάση του ματς. Κυνηγούσε μπάλα, έμπαινε δυνατά στις διεκδικήσεις και πρέσαρε ψηλά. Απλά δεν του βγήκαν τα σουτ, οι σέντρες και οι εμπνεύσεις σε μερικά κρίσιμα διαστήματα του παιχνιδιού.
ΝΙΜΑΝΙ 4
Τι να γράψεις γι’ αυτόν. Έχασε τα… άχαστα σε δύο περιπτώσεις, αλλά το χειρότερο ήταν τα τραγικά λάθη που έκανε στην αριστερή πλευρά, από τα οποία προήλθαν και τα γκολ. Έδωσε την εικόνα ενός παίκτη που είναι σε κακή βραδιά, παρά κάποια θετικά τεχνικά του στοιχεία.
ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 6
Αγωνιστικός, μαχητικός αλλά πολλές φορές οι προσπάθειές του δεν τέλειωσαν όπως έπρεπε, χωρίς καθαρό μυαλό στις τελικές ενέργειες. Κάτι που απογοήτευε τον ίδιο αλλά και τον κόσμο. Στο τέλος, κέρδισε με το σπαθί του πέναλτι, ενώ ο Κομίνης του αρνήθηκε ένα ακόμη καθαρό.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 6
Το γκολ που πετυχαίνει είναι παγκόσμιας κλάσης, με το κατέβασμα, το ταυτόχρονο άδειασμα του τερματοφύλακα και το εύστοχο πλασέ πάνω στην κίνηση χωρίς κοντρόλ. Υπήρχαν στιγμές στο ματς που χανόταν, κάποιες άλλες που βρισκόταν σε καλή θέση, αλλά δεν έκανε αυτό που ήθελε.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 7
Στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε έδωσε μεγάλη επιθετική πνοή στην ομάδα. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, του έγινε πέναλτι που δε δόθηκε, ενώ γενικά πρόσθεσε ταχύτητα και εμπνεύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Απέδειξε ότι ήταν λάθος να παίξει βασικός ο Νιμανί και όχι αυτός.
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 6
Έπαιξε μετά από μεγάλο διάστημα και όσα λεπτά αγωνίστηκε ήταν θετικός. Κυνήγησε όλες τις φάσεις, κέρδισε μονομαχίες και κάποιες κεφαλιές, γενικά πρόσθεσε όγκο στην επίθεση του ΠΑΟΚ και έδωσε πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι. Έκανε ένα καλό εικοσάλεπτο.
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ 5
Μπήκε σ’ ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ αναζητούσε εναγωνίως την ισοφάριση και δεν πρόλαβε (είναι αλήθεια) να φανεί. Στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε προσπάθησε να σπρώξει την ομάδα στην επίθεση και γενικά έδωσε μονομαχίες και έδειξε ότι θέλει να προσφέρει στην ομάδα.

Γεωργιάδης: “Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία…'

Ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να χαρεί όσο ήθελε το δεύτερο επίσημο γκολ που σημείωσε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στην Τούμπα πετυχαίνοντας ένα γκολ εξίσου όμορφο (και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο) με εκείνο που είχε σημειώσει στο διπλό του Δικεφάλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-2). Αυτή τη φορά όμως το γκολ που πέτυχε απλώς μείωσε το σκορ στο τελικό 2-3 στην ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. “Ήταν καταστροφικό για μας το πρώτο 15λεπτο του αγώνα…”, τόνισε ο Σερραίος μεσοεπιθετικός, ο οποίος δεν ξεκίνησε στην 11άδα, αλλά μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας καλή παρουσία.
Συνεχίζοντας τόνισε: “Το 0-3 στα πρώτα λεπτά του αγώνα δε θα το φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Αστέρα Τρίπολης. Πριν καλά ξεπεράσουμε το σοκ από το 0-1 δεχθήκαμε άλλα δύο γκολ! Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε.
Το γκολ του Κλάους μας βοήθησε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι.
Στις αρχές του δευτέρου ημίχρονου ήρθε το δεύτερο γκολ για μας, μειώσαμε σε 2-3 και απέμενε μισή ώρα μέχρι το τέλος του αγώνα για να πετύχουμε κάτι παραπάνω… Στο τέλος όμως μας έμεινε η πικρία της ήττας”.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν έκρυψε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπαίνει σαφώς πιο δυνατά στα παιχνίδια. Αναλυτικά επισήμανε:
“Θα πρέπει να μπαίνουμε πιο συγκεντρωμένοι και πιο δυνατά στα παιχνίδια. Ακόμη όμως και στο παιχνίδι με τον Αστέρα παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 0-3 θα μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή… Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτήν την ήττα.
Θα πρέπει η ομάδα να βρει μία ισορροπία. Αν θέλουμε να φτάσουμε πιο ψηλά, θα πρέπει τέτοια ματς όπως το σημερινό να τα κερδίζουμε. Ειδικά στην Τούμπα, όσο δεν παίρνουμε το προβάδισμα στο σκορ, ο αντίπαλος παίρνει ψυχολογία…”
Όσο για τη συνέχεια; “Θα πρέπει πλέον να κάνουμε το 6Χ6 μέχρι το τέλος της σεζόν, αρχής γενομένης από το επόμενο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο”, κατέληξε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

«Αυτήν η ήττα μας πονάει...»

Ο Σταύρος Τσουκαλάς δεν έκρυψε και αυτός από την πλευρά του την πίκρα του για την ήττα του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά είπε:
“Δεν μπήκαμε καθόλου δυνατά στο παιχνίδι. Ήμασταν νωθροί στην αρχή και μετά  το 0-3 έπρεπε να βρούμε και το ψυχολογικό σθένος για να επιστρέψουμε στο ματς. Άλλη φορά θα πρέπει να μπαίνουμε πιο δυνατά στα παιχνίδια για να τα καθαρίζουμε από την αρχή. Σε άλλα παιχνίδια πετύχαμε να κάνουμε ανατροπή στο σκορ. Η ομάδα έχει παίκτες με ψυχολογική δύναμη, αλλά σήμερα δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Στο ημίχρονο ο κ. Μπόλονι μας είπε να έχουμε πίστη στην ανατροπή. Το τελικό αποτέλεσμα μας πονάει. Υπάρχει απογοήτευση γιατί χάσαμε από έναν υποδεέστερο αντίπαλο στην έδρα μας, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε αυτόν τον θυμό στα επόμενα παιχνίδια”.

«Καταστρέψαμε ότι χτίσαμε!»

Ο Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο του ΠΑΟΚ από τον Γιώργο Κομίνη, στη συνέντευξη Τύπου είπε εξής:
«Ήταν μία πολύ άσχημη μέρα για μας. Θα είναι δύσκολο να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας. Κι αυτό επειδή τέτοιες φορές και για μένα είναι δύσκολο να απαντήσω σε κάποια πράγματα…
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν παρών. Δεν ήμασταν παρόντες στην άμυνα. Χάσαμε όλες τις  μονομαχίες. Χάσαμε όλες τις μονομαχίες στο κέντρο.  Κάναμε πολλά και μεγάλα λάθη και οι αντίπαλοι πήραν αυτοπεποίθηση. Επίσης δεν ήμασταν παρόντες ούτε στην επίθεση.
Δεν είδα την ικανότητά μας να αλλάξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε μεγάλη κυριαρχία. Παίξαμε καλύτερα αλλά δεν είχαμε τόσες πολλές καθαρές ευκαιρίες όσες θα ήθελα. Δεν είδα αλλαγές στις πλευρές, ούτε μεγάλες προσπάθειες πίεσης στην άμυνά τους. Είχαμε ευκαιρία να επιστρέψουμε στο παιχνίδι αλλά θεωρώ πως δύο φάσεις ήταν καθοριστικές.
Ένα σημείο καθοριστικό ήταν νωρίς. Χάναμε με 0-2 και είχαμε μία τριπλή μεγάλη φάση με τελευταίο το σουτ του Νιμανί, αλλά νωρίτερα ήταν και οι προσπάθειες (στην ίδια φάση) με Φωτάκη και Σαλπιγγίδη. Εκεί αν γίνονταν το 1-2 θα ήταν διαφορετικά.
Επίσης στο τέλος ήταν καθοριστικό το πέναλτι που χάσαμε. Ίσως δεν προλαβαίναμε να γυρίσουμε το ματς, αλλά θα ήταν σημαντικό έστω να προλάβουμε να πάρουμε την ισοπαλία. Ίσως θα ήταν καλό αποτέλεσμα βάση της  εικόνας του αγώνα.
Είμαι στεναχωρημένος επειδή ότι κτίσαμε στην Αθήνα δύο φορές, το καταστρέψαμε στην  Τούμπα δύο φορές.
Τώρα αν έχουμε χαρακτήρα πρέπει να φέρουμε πίσω αυτούς τους βαθμούς που χάσαμε  στα επόμενα ματς»
Σε ερώτηση γιατί στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει; Γιατί μπαίνει νωθρά, ο Μπόλονι είπε;
«Στην Τούμπα πρέπει να κτίσουμε περισσότερα πράγματα και να τα κτίσουμε πιο γρήγορα… Δεν ήταν όλα τα ματς το ίδιο. Σήμερα στο 20’ χάναμε 0-3… Μπορεί νωρίς στο παιχνίδι να δεχθείς μία κόντρα και όλα να αλλάξουν… Με Άρη ήμασταν καλοί είχαμε φάσεις αλλά δεν σκοράραμε.
Σήμερα δεν ήμασταν παρόντες στην άμυνα.
Πρέπει να μπαίνουμε και να είμαστε εμείς κυρίαρχοι στο παιχνίδι…»
Για το αν διαπίστωσε δυσλειτουργία με Νιμανί αριστερά είπε:
«Δε συμφωνώ. Μπορώ να μιλήσω, και να πω πολλά αλλά αμυντικά δεν είδα νούμερο 11 του Αστέρα (Τσαμπούρης) να μας κάνει κάποια σέντρα ή να μας δημιουργεί πρόβλημα. Το σωστό ερώτημα είναι αν μου άρεσε ο Νιμανί στο σημερινό παιχνίδι…
Δεν μου άρεσε, ούτε αριστερά, ούτε στο κέντρο, ούτε αλλού. Δε νομίζω να είναι το θέμα η αμυντική του λειτουργία, αλλά πολλοί παίκτες δε μου άρεσαν σήμερα εκτός του Νιμανί…»
Για το γεγονός ότι ο Λάζαρ στην αλλαγή του έφυγε στα αποδυτήρια, ο Μπόλονι είπε:
«Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε αλλά δεν ήταν σωστό».
Γιατί αποβλήθηκε από τον Κομίνη είπε:
«Τον ρώτησα αν ήταν σωστό αυτό που γίνονταν με τις καθυστερήσεις. Του είπα να μιλήσει με τον 4ο διαιτητή για το χρόνο που γίνονταν καθυστερήσεις.
Έχω πρόβλημα δεν μιλάω ελληνικά, εκείνος δεν καταλάβαινε αγγλικά. Παρακαλώ του είπα στα ελληνικά. Μου είπε δεν μιλάω Αγγλικά. Ναι εκεί έχασα την ψυχραιμία μου. Το λάθος είναι δικό μου επειδή δε μιλάω ελληνικά».
Για τα γενικότερα παράπονα για τον Κομίνη είπε:
«Ίσως τραβάνε τον Παπάζογλου σε μία φάση και ίσως έπρεπε να δοθεί και εκεί πέναλτι. Αλλά είχαμε άλλο πρόβλημα με το διαιτητή. Δέχθηκε να παιχθεί ένα ματς 60 λεπτά αντί για 90.   Όχι επειδή έκαναν οι αντίπαλοι… σινεμά! Το δέχθηκε ο διαιτητής… Άφηνε να γίνεται αυτό σε όλο το παιχνίδι… Έξι λεπτά ή 10 λεπτά  καθυστερήσεις δεν έχει σημασία. Έκοβαν συνέχεια το ρυθμό οι αντίπαλοι…».
Για τις δικές του ευθύνες και τις επιλογές του είπε:
«Ο προπονητής έχει την απόλυτη ευθύνη στις ήττες. Ίσως θέλετε να ακούσετε κάτι άλλο. Όταν κερδίζουμε είναι οι παίκτες που κερδίζουν. Όταν χάνουμε είναι ο προπονητής που φταίει…»