Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ το πρόγραμμα της β` φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου μετέχουν ομάδες της Β` & Γ` Εθνικής κατηγορίας (Football League-Football League 2). Αναλυτικά:

22 Νοεμβρίου
Απόλλων Καλαμαριάς     19.00 Απόλλων Καλαμαριάς-Αναγέννηση Επανωμής
«Γ. Μητσιμπόνας»       14.00 Οικονόμος Τσαριτσάνης-Πανσερραϊκός
Δημοτικό Νίκαιας       14.00 Προοδευτική-Αναγέννηση Γιαννιτσών

23 Νοεμβρίου
«Γεώργιος Καμάρας»     17.00 Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός
Δημοτικό Ελευσίνας     17.00 Αστέρας Μαγούλας-Καλλιθέα
Δημοτικό Βατανιακού    14.00 Βατανιακός-Αγροτικός Αστέρας
Κρανούλας Ιωαννίνων    14.00 Δόξα Κρανούλας-Παναχαϊκή
Δημοτικό Ζακύνθου      14.00 Ζάκυνθος-Πιερικός
Μεσσηνιακού            14.00 Καλαμάτα-Φωκικός
Ολ. Εγκατ. Ελληνικού   14.00 Κεραυνός Γλυφάδας-Καλλονή
Δημοτικό Ηράκλειας     14.00 Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Εθνικός Αστέρας
ΟΑΚΑ Δήμου Κατερίνης   17.00 Πόντιοι Κατερίνης-Βύζας Μεγάρων
«Θ. Βαρδινογιάννης»    15.00 Ρούβας-Λάρισα
Δημοτικό Τυρνάβου      14.00 Τύρναβος-Βέροια
Δημοτικό Σκύδρας       14.00 Αετός Σκύδρας-Ηρακλής Ψαχνών

24 Νοεμβρίου
«Παντελής Μαγούλας»    14.00 Νίκη Βόλου-Θρασύβουλος Φυλής
Δημ. Γυμν. Αναγέννησης 14.00 Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών-Πλατανιάς
Δημοτικό Ρουφ          14.00 ΠΑΟ Ρουφ-Διαγόρας

Ο Εστογιανόφ ζητά να μείνει "ελεύθερος"

Το οικονομικό αδιέξοδο στον Πανιώνιο, είναι γεγονός και έτσι όλοι οι παίκτες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το αύριο της ομάδας, αλλά και για το δικό τους μέλλον.
Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες πληροφορίες, ο κορυφαίος παίκτης του Πανιωνίου και ένας εκ των κορυφαίων ακραίων επιθετικών του πρωταθλήματος, Φαμπιάν Εστογιανόφ, ζήτησε να μείνει ελεύθερος.
Ο Ουρουγουανός ζητάει να πληρωθεί μόνο τα δεδουλευμένα του χωρίς να διεκδικεί τα χρήματα για το υπόλοιπο τους συμβολαίου του, τα οποία είναι 200.000 ευρώ και τα χαρίζει στην ΠΑΕ.
Ο Πανιώνιος με τη σειρά του επιθυμεί να πουλήσει τον Εστογιανόφ τον ερχόμενο Γενάρη και για να απαλλαγεί από το ακριβό συμβόλαιο του, αλλά και για να πάρει κάποια χρήματα. Σε περίπτωση πάντως που ο "Λόλο" μείνει ελεύθερος, θα προκύψουν αρκετοί μνηστήρες και εντός Ελλάδος και όχι μόνο από το εξωτερικό...

Στα θρανία, για προπονητής ο Κονσεϊσάο

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ, Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο πρόκειται να παρακολουθήσει μαθήματα ώστε να γίνει προπονητής.
Ο 36χρονος Πορτογάλος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο από το πόστο του προπονητή να συνεχίσει την παράδοση που έχει η χώρα στο να βγάζει καλούς προπονητές.
Ας μην ξεχνάμε τους Μουρίνιο, Βίλας Μπόας, Φερέιρα και φυσικά ένα άνθρωπο που πέρασε από τον ΠΑΟΚ και άφησε το στίγμα του, τον Φερνάντο Σάντος.
Γι' αυτό λοιπόν ο Σέρτζιο θα μαθητεύσει δίπλα σε ένα από τους κορυφαίους κόουτς αυτήν τη στιγμή, τον Ιταλό Ρομπέρτο Μαντσίνι και δηλώνει:
«Ο Μαντσίνι είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός και αξίζει να βρίσκεται στη Σίτι. Σε δύο εβδομάδες θα είμαι εκεί, ώστε να μάθω τον τρόπο δουλειάς του» ενώ στη συνέχεια έκανε και ένα σχόλιο για παλαιούς προπονητές του:
«Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι αμυντικός προπονητής, ο Αρίγκο Σάκι μεγάλη προσωπικότητα και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι επιθετικογενής τεχνικός»!
Ποιος ξέρει; Ίσως κάποια στιγμή, να τα φέρει έτσι η μοίρα ώστε να υπηρετήσει τον Δικέφαλο και από το πόστο του προπονητή μετά από αυτό του παίκτη και του τεχνικού διευθυντή...

"Θα έπεφτε η κυβέρνηση αν τιμωρούσαν τον ΠΑΟΚ"

Ο Κοσμίν Μπαρκαουάν, ο παλιός αμυντικός του ΠΑΟΚ, με αφορμή τις σκληρές και καταδικαστικές αποφάσεις της ρουμανικής Ομοσπονδίας για τις ομάδες της Ρουμανίας, δήλωσε ότι εάν γινόταν κάτι αντίστοιχο με τον ΠΑΟΚ, αλλά και με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, θα γινόταν επανάσταση:
"Δεν νομίζω ότι αυτό που έγινε με τις ομάδες αυτές είναι δίκαιο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο έγινε. Αν κάτι αντίστοιχο γινόταν στον ΠΑΟΚ τότε σίγουρα θα γινόταν επανάσταση. Οι οπαδοί θα έβγαιναν στους δρόμους και η κυβέρνηση θα έπεφτε, το λέω με το χέρι στην καρδιά.
Το ίδιο φυσικά θα συμβεί εάν η Ελληνική ομοσπονδία υποβιβάσει και άλλες ομάδες όπως τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη. Και στην Ελλάδα οι οπαδοί έχουν μπει εντός του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να κάνουν επεισόδια.
Όμως κανένας παίκτης πότε δεν έπαθε το παραμικρό. Είναι αλήθεια πώς στο τέλος κάθε αγώνα πετούν μέσα στο γήπεδο έναν τόνο των μπουκάλια και αναπτήρες".

Επιστρέφει νωρίτερα ο Ετο

Ο Ετο παρουσίασε σημαντική βελτίωση και έκανε ατομικό πρόγραμμα για τελευταία μέρα. Η πληγή στα δάχτυλα του έχει κλείσει και ο βραζιλιάνος θα μπει αύριο σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Με δεδομένη τη φύση του προβλήματος που αντιμετώπισε, δεν θα έχει πρόβλημα αν δεν έχει άλλες ενοχλήσεις να διεκδικήσει και θέση στην ενδεκάδα για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
Αντίθετα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ξανά οι Ίβιτς, Λίνο, Τσουκαλάς και Λεονάρντο με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα αγωνιστούν την Κυριακή. Ο Αποστόλης Γιάννου ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας εξαιτίας χτυπήματος στη μέση, ενώ ο Παναγιώτης Γλύκος υποβλήθησε σε επιτυχημένη επέμβαση αποκατάστασης μηνίσκου και η επιστροφή του αναμένεται σε τέσσερις εβδομάδες.
Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής. Απουσίαζαν όλοι οι διεθνείς, οι οποίοι ενσωματώνονται αύριο στις προπονήσεις. Ολοι εκτός του Πάμπλο Κοντρέρας, για τον οποίο η ΠΑΕ ενημέρωσε και επίσημα στο δελτίο Τύπου ότι έχει άδεια μέχρι την Δευτέρα.
Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 16:00 στη Μεσημβρία.

Επαφές Κοντρέρας με την Κόλο Κόλο στη Χιλή

"Ο Πάμπλο Κοντρέρας θα μείνει μερικές ακόμη μέρες στην Χιλή, για να διαπραγματευτούμε την μεταγραφή του στην ομάδα". Αυτή είναι η πληροφορία μετέφεραν στους δημοσιογράφους της Χιλής (όπως υποστηρίζουν δημοσιογράφοι της "el mercurio") οι διοικούντες την Κόλο Κόλο, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι ο έμπειρος αμυντικός θα ανήκει από τον Γενάρη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που διαρρέει η Κόλο Κόλο, η διοίκηση του συλλόγου γνωρίζει ότι οι σχέσεις του παίκτη με τον ΠΑΟΚ δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο και ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει σημαντική καθυστέρηση στις πληρωμές του.

Από την πλευρά του, ο παίκτης αποφεύγει οποιαδήποτε τοποθέτηση για το θέμα, ωστόσο στην Χιλή υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα παραμείνει για μερικές μέρες ακόμη στην πατρίδα του προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της Κόλο Κόλο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Ραϊμούντο Βεργκάρα της "el mercurio": "Στο τέλος του 2011, η Κόλο Κόλο ολοκληρώνει τη συνεργασία της με τον 36χρονο Ουρουγουανό αμυντικό Αντρές Σκότι και ψάχνει ένα ποδοσφαιριστή που θα έχει ηγετικό ρόλο στην επόμενη περίοδο που αρχίζει τον Φεβρουάριο με το Λιμπερταδόρες. Ο Πάμπλο Κοντρέρας θεωρείται ιδανική περίπτωση, γι' αυτό και στόχος των διοικούντων είναι να τον φέρουν στην ομάδα από τον επόμενο Γενάρη" .

Θυμίζουμε πώς η Κόλο Κόλο είχε προσεγγίσει τον Κοντρέρας από το τέλος της περασμένης περιόδου, ωστόσο ο 33χρονος αμυντικός είχε ξεκαθαρίσει ότι τουλάχιστον γι' αυτή τη σεζόν θέλει να παίξει στον ΠΑΟΚ.

Τώρα όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές, αλλά και η σχέση του με την διοίκηση του ΠΑΟΚ, έχει κλονιστεί. Και ο παίκτης έχει παράπονα από την ομάδα, αλλά και η ομάδα από τον παίκτη.

Αποκορύφωμα, το "έλα και τη Δευτέρα άμα θέλεις" όταν ο Χιλιανός ζήτησε μια επιπλέον μέρα άδεια για να μείνει στη Χιλή. Αν αυτό έγινε για να διπραγματευτεί τη μεταγραφή του στην Κόλο Κόλο, θα φανεί πολύ σύντομα...

Ήττα οι αναπληρωματικοί τής Τότεναμ

Οι αναπληρωματικοί της Τότεναμ, αρκετοί από τους οποίους αναμένεται εκτός απροόπτου να βρεθούν στο αρχικό σχήμα στο ματς του Europa Laegue με αντίπαλο τον Δικέφαλο, αγωνίστηκαν την Τετάρτη (16/11) το βράδυ σε φιλικό ματς με αντίπαλο την Ενφιλντ Τάουν και γνωρισαν την ήττα.
Βασικοί ήταν οι Τόουσεντ, Φάλκε, Φρέντερικς και Πάρετ οι οποίοι έπαιξαν στο ματς της Τούμπας. Ο Τζον Ομπίκα μπορεί να σκόραρε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά οι ρεζέρβες της αντιπάλου του ΠΑΟΚ ηττήθηκαν (2-1) το βράδυ της Τετάρτης (16/11) εκτός έδρας από την Ενφιλντ Τάουν.
Ο Ομπίκα άνοιξε το σκορ στο 47ο λεπτό του αγώνα που διεξήχθη στο "Queen Elizabeth Stadium" το οποίο εγκαινιάστηκε χθες (16/11). Όλα έδειχναν πως η Τότεναμ θα πάρει τη νίκη, αλλά η γηπεδούχος ομάδα, μετά και από μια σειρά αλλαγών, μεταμορφώθηκε, σημείωσε δύο γκολ σε μικρό χρονικό διάστημα και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-1.
Υπενθυμίζουμε ότι ο προπονητής της Β' ομάδας των "πετεινών", Τιμ Σέργουντ, δήλωσε πως δεν αποκλείεται στο ματς με τον ΠΑΟΚ στις 30/11 να χρησιμοποιηθούν κάποιοι από αυτούς τους αναπληρωματικούς.

Τωρα η ποτε..............

Ο Λάζλο Μπόλονι είναι αποφασισμένος να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, λίγες ή περισσότερες ανάλογα με την εξέλιξη των αγώνων που ακολουθούν. Ομως ποδοσφαιριστές όπως οι Σταφυλλίδης, Κατσικάς και Αποστολόπουλος θα πρέπει να πιάσουν αυτές τις ευκαιρίες από τα... μαλλιά, αν θέλουν να πάρουν μια θέση στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.
 Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από το «στρατόπεδο» του Μπόλονι, ο Σταφυλλίδης έχει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Αν συμβεί αυτό, τότε είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί στην δεξιά πλευρά της άμυνας ο Αποστολόπουλος. Από τη στιγμή που ο Έτο τεθεί αύριο νοκ άουτ και θεωρηθεί ανέτοιμος για τον συγκεκριμένο αγώνα, ένας εκ των Σταφυλλίδη και Αποστολόπουλου θα πάρουν το... χρίσμα βασικού, παρέα με τον Σνάουτσνερ και τους Μαλεζά και Τσιρίλο στην αμυντική τετράδα.

Με την πορεία των αγώνων, σύμφωνα με τα όσα έχει συζητήσει ο Μπόλονι με τον άμεσο συνεργάτη του και προπονητή της Κ20, Νίκο Κολομπούρδα, αρκετοί νεαροί θα πάρουν λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους, είτε στους αγώνες πρωταθλήματος που επιτρέπεται κάτι τέτοιο είτε στα ματς Κυπέλλου που έπονται. Στη σχετική λίστα πέρα από τους Κατσικά, Αποστολόπουλο, Σταφυλλίδη υπάρχουν και οι Παναγιωτούδης, Πέλκας και Πόποβιτς.

Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την ομάδα στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας


«Η πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολη, στο θέμα της προσαρμογής. Προερχόμουν από τον Άρη, έκατσα ενάμιση χρόνο χωρίς παιχνίδια, στην προηγούμενη ομάδα μου δεν έπαιζα, είχα κι ένα μεγάλο τραυματισμό. Γενικά έγινε με ανορθόδοξο τρόπο η προσαρμογή μου τον πρώτο χρόνο, μια και πήρα φανέλα βασικού από το πρώτο παιχνίδι. Αυτό δε λειτούργησε σωστά για μένα, μια και ο κόσμος περίμενε πολλά από μένα. Υπήρχε ένα κλίμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπό μου, προσπάθησα πολύ να το αλλάξω, μια και δούλεψα πολύ από τότε», επισήμανε ο 23χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι μια δύσκολη ομάδα, επισήμανε:
«Είναι δύσκολη και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, είναι τιμή να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά και πολύ προσεχτικός, να έχεις τα μάτια σου...14, μέσα και έξω από το γήπεδο».

Για δηλώσεις Μπόλονι, μετά το παιχνίδι με τον Άρη, τόνισε:
«Οταν δεν παίζει κάποιος απελπίζεται. Εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή από το καλοκαίρι, αλλά θεώρησα ότι έχω την ικανότητα και τις δυνάμεις, σύμφωνα με τη δουλειά που έκανα, να δείξω ότι μπορώ να παίξω. Εμεινα εκτός αποστολής σε πολλά παιχνίδια, όμως δεν απελπίστηκα. Το πρώτο που σκεφτόμουν ήταν να δουλεύω κι αυτό μου βγήκε σε καλό στο παιχνίδι με τον Άρη. Εγώ δουλεύω στις προπονήσεις σαν κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα. Οποτε μου δώσει ο προπονητής της ευκαιρία, θα την αρπάξω».

Για το αν υπάρχει ανταγωνισμός με τον Κλάους, ο οποίος είναι ίδια «σειρά», υπογράμμισε:
«Χάρηκα που ο Κλάους παίζει καλά, δεν το είδα εγωιστικά. Εγώ κοίταξα ποια λάθη έκανα και όχι τι κάνει εκείνος. Είναι ευχάριστο που με αυτόν που είσαι φίλος, βρίσκεσαι σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής μαζί του, να πηγαίνει καλά. Σε προβληματίζει ιδιαίτερα και σε κάνει καλύτερο».

Για την έξτρα προπόνηση που έκανε το καλοκαίρι στη Βέροια, μαζί με τον Νίκο Καρύδα, τόνισε:
«Το έκανα φέτος κι όχι άλλες χρονιές γιατί τα περιθώρια άρχισαν να στενεύουν. Ξέρω ότι έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ και ότι η τρέχουσα σεζόν θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Αποφάσισα να δουλέψω εξτρά, με τον κ. Καρύδα, στη Βέροια που έχει και ακαδημία. Πήγαινα καθημερινά στη Βέροια για προπονήσεις. Δουλέψαμε πολύ στην έκρηξη, στην ταχύτητα, στη συναρμογή στα πόδια και στον τρόπο που πρέπει να τελειώνω τις φάσεις».

Για τις χαμένες ευκαιρίες και την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του:
«Η ψυχολογία και το άγχος παίζουν το ρόλο τους. Οταν φοβάσαι να κάνεις μια φάση είναι 50-50 να βάλεις γκολ ή να το χάσεις. Αν έχεις την αυτοπεποίθηση, τότε είναι 80% να το βάλεις. Περιμένω το επόμενο παιχνίδι πώς και πώς για να αποδείξω περισσότερα πράγματα. Τα προηγούμενα χρόνια είχα το φόβο μέσα μου, τώρα έχω την ωριμότητα να περιμένω το επόμενο παιχνίδι σαν πρόκληση για να παίξω».

Για το δανεισμό του στον Αστέρα Τρίπολης:
«Τότε ήταν περίεργα τα πράγματα. Η απόρριψη τότε υπήρξε από τον προπονητή κι όχι από τον ΠΑΟΚ. Πήγα τότε στον Αστέρα, ο οποίος βρισκόταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν κατάφερα να αποδείξω ότι υπάρχω. Δεν έκανα άσχημα παιχνίδια, αλλά δεν πέτυχα γκολ».

Στη συνέχεια των δηλώσεών στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Παπάζογλου, υπογράμμισε: 
«Μετά το γκολ επί του Άρη απελευθερώθηκα και δε νιώθω άγχος για το τίποτα. Στο παιχνίδι με τον  Άρη έπρεπε να αποδείξω πράγματα σε αυτούς που με απόρριψαν, αλλά και σε αυτούς που περιμένουν πράγματα από μένα. Εμένα με ενδιαφέρει το δεύτερο σκέλος γιατί κοιτάω μπροστά. Μπορεί να πέτυχα το γκολ, όμως δεν έμεινα ικανοποιημένος γιατί η ομάδα μας δεν κέρδισε, ενώ ήμασταν καλύτεροι από τον Άρη».

Σε σχόλιό του για τα άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε:
«Είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο. Οσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ, είμαι σίγουρος ότι βάζουν την ομάδα πάνω από όλα. Ο ΠΑΟΚ έχει ποδοσφαιριστές με ισχυρές προσωπικότητες και θα βρουν λύση. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που μπορεί να ανατρέψει πράγματα στα πλέι οφ, να παίξει πολύ καλά στο Κύπελλο που δεν ξεκίνησε ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο είμαστε πρώτοι. Αν δείξουμε χαρακτήρα και βελτιώσουμε αυτά που πρέπει, θα τα πάμε καλά. Εχουμε πλέον δύο εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα και είναι ευκαιρία για μας να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα. Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την ομάδα στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας».

Τέλος σχολίασε τους προπονητές που έχουν τον έχουν στιγματίσει:
«Εμένα δυο προπονητές μού έμειναν ως προσωπικότητες και ως άνθρωποι που δούλεψαν πολύ για να περάσουν πράγματα στην ομάδα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στην προηγούμενη ομάδα μου, με βοήθησε πολύ στον ψυχολογικό τομέα και ο Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ένα ιδιαίτερο τρόπο να δουλεύει. Μου είπαν ότι ήταν αυστηρός, αλλά δεν πίστευα ότι ήταν τόσο. Δεν κατάφερα τότε να εκμεταλλευτώ όλες τις ευκαιρίες. Ολα, όμως, για κάποιον λόγο γίνονται».