Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δικαίωση του ΠΑΟΚ, σφαλιάρα στην κίτρινη προπαγάνδα!

                                         THIS   IS  TOYMPA   REEEEEEEEEEEEEEEEE

Αποστομωτική απάντηση στους εκπροσώπους του Άρη και στην προπαγάνδα που καλλιέργησαν τόσο πριν όσο και μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, για τη διαιτησία, δίνει η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Γιώργου Μπίκα, που δικαιώνει απόλυτα τον ΠΑΟΚ. Και τον δικαιώνει, γιατί υπάρχουν δύο τουλάχιστον φάσεις στις οποίες ο Σιδηρόπουλος από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσου, θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και όμως δεν το έκανε. Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο παρατηρητής διαιτησίας, στη φάση του 8ου λεπτού, όταν μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη, ο Μίσελ ανέτρεψε τον Σαλπιγγίδη (βρήκε καθαρά τα πόδια του διεθνούς επιθετικού του ΠΑΟΚ) ο Σιδηρόπουλος θα μπορούσε να είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Δικέφαλου και σε αυτήν την περίπτωση, θα υπήρχαν αυξημένες προοπτικές για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να ανοίξουν το σκορ από πολύ νωρίς. Στη έκθεσή του ο παρατηρητής διαιτησίας ακόμη αναφέρει πως σωστά ο Σιδηρόπουλος έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Ντάριο Κρέσιτς στη φάση με τον Γιαννώτα. Δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο Γιαννώτας και με το μαρκάρισμά του ο Κρέσιτς δέχθηκε λογικά την κίτρινη κάρτα. Παράλληλα πρέπει να αναφερθεί πως ο Μπρούνο Τσιρίλο κάλυπτε στην ευθεία τον Κρέσιτς, και ως εκ τούτου ο Κροάτης γκολκίπερ, δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης στη άμυνά του ΠΑΟΚ.
Υπάρχει μια ακόμη φάση για τη οποία διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ για πέναλτι. Ήταν μετά το 70ο λεπτό όταν ο Λαζαρίδης έσπρωξε τον Κλάους Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή του Άρη, το πέναλτι όμως δε δόθηκε, κακώς από τον Σιδηρόπουλο. Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, ενώ ο Άρης καλείται να αναζητήσει τα αίτια της μέτριας έως κακής εμφάνισης που πραγματοποίησε στην Τούμπα. Για να σταματήσει η πάσης φύσεως προπαγάνδα που καλλιεργείται σκοπίμως από κύκλους του Άρη εδώ και αρκετές ημέρες, η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας, αποδεικνύει περίτρανα τι ακριβώς συνέβη στην Τούμπα, το βράδυ της Κυριακής.
Το γράψαμε και τις προάλλες, πως ακόμη και ο Γκέμπελς θα ζήλευε τις μεθόδους τους. Επειδή όμως έχουμε φθάσει στο 2012 και δε βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’30 και του ’40, όλοι έχουν δει από τα τηλεοπτικά ριπλέι, τι ακριβώς συνέβη και σε ποιες επίμαχες φάσεις αδικήθηκε ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ και ευνοήθηκε (επίσης ξεκάθαρα) ο Άρης. Τα υπόλοιπα, είναι για λαϊκή κατανάλωση…
Ακόμη πρέπει να αναφερθεί πως ήταν καθαρό το φύλλο αγώνα έτσι όπως το συνέταξε ο διαιτητής της προχθεσινής αναμέτρησης.

Ο Σιδηρόπουλος στο φύλλο αγώνα δεν ανέφερε κάτι επιλήψιμο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ ενόψει Ουντινέζε

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε μία ανακοίνωση καλώντας τον κόσμο του ΠΑΟΚ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για το ματς με την Ουντινέζε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ενόψει του κρισιμότατου αγώνα εναντίον της Udinese Calcio για τη φάση των «32» του UEFA Europa League  θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:
Η άψογη παρουσία 6.000 εκδρομέων την προηγούμενη εβδομάδα στο Stadio Friuli πρέπει να είναι «οδηγός» για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
Η UEFA με το τελευταίο ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο των 50.000 Ευρώ για πυρσούς και βεγγαλικά μας προειδοποίησε για ακόμη υψηλότερες ποινές σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου.
Παρακαλούμε λοιπόν τους φιλάθλους μας να μην κάνουν σε καμία περίπτωση χρήση πυρσών, βεγγαλικών, κροτίδων, μηχανημάτων λέιζερ και οτιδήποτε άλλου μπορεί να βλάψει οικονομικά και αγωνιστικά την ομάδα στην προσπάθειά της να επιτύχει άλλη μια σημαντική πρόκριση.
Φίλαθλοι, σεβαστείτε την φιλοξενούμενη ομάδα, τους διαιτητές και κυρίως προστατεύστε τον Π.Α.Ο.Κ.
Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. θέλει να επισημάνει για άλλη μια φορά τα εξής:
1. Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η χρήση πυρσών, κροτίδων, καπνογόνων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
2. Η UEFA απειλεί με αυστηρές ποινές τυχόν επίδειξη επιγραφών ή πανό με εθνικιστικό, πολιτικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
3. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να αφήνουν κενά τα διαζώματα στις θύρες.
4. Όλες οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 17:30. Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν νωρίς στο γήπεδο, να το πράξουν, προκειμένου ν' αποφευχθεί ο συνωστισμός στις θύρες εισόδου.
5. Να προσέλθουν στο γήπεδο μόνο όσοι έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στο γήπεδο, καθώς θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας και θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε δε φέρει εισιτήριο.
6. Η πρόσβαση στα παιδιά χωρίς εισιτήριο, οποιασδήποτε ηλικίας, ΔΕΝ επιτρέπεται.
7. Δεν ισχύει ΚΑΜΙΑ κάρτα ελεύθερης εισόδου, εκτός των διαπιστεύσεων της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και της UEFA.
8. Η είσοδος των ΑΜΕΑ θα γίνει από τη Θύρα 7 και τα συγκεκριμένα άτομα θα φιλοξενηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από την Θύρα 7.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους φιλάθλους μας για την συμπαράσταση και την βοήθειά τους.

Νέο πρόσωπο ο Ασαμόα

Οριστικά χωρίς τον Ντι Νατάλε αλλά και χωρίς τους Πίνζι, Ίσλα και Μπαντού έρχεται αύριο στη Θεσσαλονίκη η ομάδα της Ουντινέζε. Ο Φρατζέσκο Γκουιντολίν, αντίθετα, θα έχει στη διάθεσή του τον Ασαμόα, τον οποίο προστάτεψε από το προχθεσινό παιχνίδι με την Κάλιαρι.

Επί ιταλικού εδάφους πρόκειται να ολοκληρώσει αύριο η Ουντινέζε την προετοιμασία της για τον αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Έτσι, οι παίκτες του Γκουιντολίν πρόκειται να προπονηθούν αύριο στις 12.00 στο Φρίουλι και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη. Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 18.30, παρουσία του προπονητή της Ουντινέζε και ενός ποδοσφαιριστή της.

“Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου για τον λόγο ότι υποχρεώσαμε την Κάλιαρι να παίξει μόνο άμυνα”, τόνισε ο Φρατζέσκο Γκουιντολίν, αναφερόμενος στο προχθεσινό παιχνίδι της ομάδας του, και συνέχισε: “Όταν παίζουμε τόσο καλά, όπως κόντρα στην Κάλιαρι, δε σκέφτομαι ποιοι λείπουν αλλά τους παίκτες που παίζουν”.

Από την πλευρά του, ο Μικέλε Παζιέντζα τόνισε: “Κόντρα στην Κάλιαρι μας έλειψε μόνο το γκολ. Αξίζαμε την κατάκτηση των τριών βαθμών, αλλά έστω κι ο ένας πόντος μας βοήθησε να φθάσουμε ξανά στην τρίτη θέση. Το 0-0 ήταν το κοινό στοιχείο των αγώνων εναντίον του ΠΑΟΚ και της Κάλιαρι, όμως υπάρχουν και διαφορές. Η πιο σημαντική έχει να κάνει με το γεγονός ότι την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ μπορούμε να τη… διορθώσουμε, με την έννοια ότι πηγαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για τη ρεβάνς και τη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Τώρα θα πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας, σωματικές και ψυχολογικές, για τον αγώνα της Τούμπας. Στη φετινή σεζόν παίζουμε σχεδόν ανά τρεις ημέρες”.

Οι επιλογές για τη ρεβάνς

Χαλάρωσαν χθες το πρωί οι παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι συμμετείχαν ως βασικοί, στην προχθεσινή αναμέτρηση της Τούμπας με αντίπαλο τον Αρη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου και έκαναν μασάζ και αποθεραπεία, ενώ από σήμερα αναμένεται να μπουν στο γήπεδο.

Όσοι δεν έπαιξαν εναντίον του Άρη, αλλά και οι δύο παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της προχθεσινής αναμέτρησης, ακολούθησαν ξεχωριστό πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. Εκεί δεν βρέθηκε ο Λάσλο Μπόλονι, αλλά ήταν παρόντες οι στενοί του συνεργάτες. Ουσιαστικά η χθεσινή ημέρα δεν είχε πίεση για τους παίκτες στην προετοιμασία, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς οι ποδοσφαιριστές έχουν καταπονηθεί από την  υπερπροσπάθεια των δύο τελευταίων μηνών.

σήμερα η προπόνηση θα γίνει στο αθλητικό κέντρο στη Νέα Μεσημβρία και θα αρχίσει στις 10:30. Ο Μπόλονι θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει για να διεκδικήσει η ομάδα του την πρόκριση. Η τελευταία προπόνηση των παικτών θα γίνει αύριο το πρωί στην Τούμπα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο Μπόλονι θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, αύριο το μεσημέρι στις 14:30 στην αίθουσα συνεντεύξεων της Τούμπας. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει τον Μπαλάφα στα χαφ, καθώς απουσιάζει ο Φωτάκης, ενώ εκτός θα είναι και ο Ιβιτς. Είναι απαραίτητο να τονωθεί η μεσαία γραμμή.

«Επιθετικά για την πρόκριση»

Στους ρυθμούς του αγώνα ρεβάνς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ουντινέζε που θα γίνει στην Τούμπα μεθαύριο το βράδυ κινούνται Ελληνες και Ιταλοί. Απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει μια χρυσή ευκαιρία να προκριθεί στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ, αρκεί να αξιοποιήσει την έδρα του. Τα ΣΠΟΡ ζήτησαν από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Μίρκο Σαβίνι, να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του για το παιχνίδι.

Συνέντευξη: Γιώργος Καστάνης

Ο Μίρκο αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, διατηρεί όμως καλές σχέσεις με αρκετούς παίκτες του ΠΑΟΚ, καθώς και τους εκπροσώπους της διοίκησης. Από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται, ο Μίρκο Σαβίνι μίλησε στα ΣΠΟΡ για τη μοναδικότητα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο Σαβίνι δήλωσε στα ΣΠΟΡ: “Παρακολούθησα το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Ουντινέζε – ΠΑΟΚ και έμαθα για την παρουσία των χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Ηταν κάτι το μοναδικό. Δυστυχώς, ο σκηνοθέτης δεν έδειξε πλάνα από τους 6.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αυτό το ισόπαλο αποτέλεσμα είναι θετικό για τον αγώνα ρεβάνς. Ομως η πρόκριση θα κριθεί εξ’ ολοκλήρου στον αγώνα ρεβάνς που θα γίνει στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευκαιρίες στη Ιταλία, όμως, παρουσιάστηκε με καλή αμυντική τακτική. Πιστεύω στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ να παίξει περισσότερο επιθετικά για να πετύχει το γκολ που θα του δώσει την πρόκριση. Το γκολ μετράει και γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ”.

-Πόσο σημαντικές είναι οι απουσίες των Ντι Νατάλε και Ισλα;

“Η Ουντινέζε χάνει πολύ από τη δύναμή της, όταν λείπουν από τη σύνθεσή της παίκτες όπως ο Ντι Νατάλε, που είναι ο πρώτος σκόρερ της και ο Ισλα. Αυτοί οι δύο κάνουν σπουδαία δουλειά. Παρά τις απουσίες των δύο παικτών, υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες όπως οι Μπάστα, Φλόρο Φλόρες και Αρμέρο. Πάντως, ο ΠΑΟΚ έχει ικανούς παίκτες, όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Γκαρσία, ο Τσιρίλο και άλλους πολύ καλούς. Και με τη συμπαράσταση του κόσμου του, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί. Αυτό που έγινε στο Ούντινε ήταν ανεπανάληπτο με την παρουσία των 6.000 οπαδών του ΠΑΟΚ. Είμαι περήφανος που αγωνίστηκα στην Τούμπα”.

-Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης;

“Αυτήν τη στιγμή δίνω ίσες πιθανότητες σε κάθε ομάδα. Από 50%. Όμως περιμένω από τον ΠΑΟΚ να παίξει επιθετικά για να φθάσει στο εύκολο γκολ”. Ο Σαβίνι ρωτήθηκε για την παρουσία αρκετών νέων παικτών στην ενδεκάδα και έδειξε ενημερωμένος: “Η προώθηση νέων παικτών είναι συνυφασμένη και με τα οικονομικά δεδομένα. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν έχει μεγάλο μπάτζετ, έκανε πολύ καλά που προώθησε τον Αθανασιάδη, τον Σταφυλίδη. Είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον”.

Ο Μιρκο είπε ακόμη: “Μιλάω συχνά στο τηλέφωνο με τον Τσιρίλο και μαθαίνω τα νέα του ΠΑΟΚ. Μιλάω όμως και με τον Κοντρέρας που βρίσκεται στη Χιλή”.

“Έδωσα συγχαρητήρια στον Βρύζα”



Ο Σαβίνι δήλωσε πως επικοινώνησε πρόσφατα με τον Ζήση Βρύζα και του ευχήθηκε συγχαρητήρια και καλή δύναμη, καθώς πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Ο Σαβίνι τόνισε: “Μιλήσαμε με τον Ζήση πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Ουντινέζε και με κάλεσε, αν το ήθελα, να βρεθώ στο Ούντινε για να δω το παιχνίδι. Τον ευχαρίστησα για την πρόσκληση και τον συγχάρηκα για το γεγονός ότι είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Μιλάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τον Βρύζα”.

Μαουρίτσιο Ντομίντσι: “Θεέ μου είναι απίστευτο”

Από τους βασικούς παίκτες της Ουντινέζε, στην αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης ήταν ο Μαουρίτσιο Ντομίντσι. Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και αρκετές φορές προωθήθηκε. Ο Ντομίντσι, μιλώντας τηλεφωνικά με τον Μίρκο Σαβίνι, τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τη συμπαράσταση των οπαδών του Δικεφάλου προς την ομάδα. Και έλεγε με νόημα ο Ντομίντσι, στον Μίρκο Σαβίνι: “Θεέ μου είναι ανεπανάληπτο αυτό που συνέβη. Ποτέ δεν περίμενα ότι στην έδρα μας θα βρίσκονται περισσότεροι οπαδοί της αντιπάλου ομάδας. Είναι κάτι που δεν το είχα φανταστεί ποτέ, ότι μπορούσε να συμβεί. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει στον αγώνα ρεβάνς στην Τούμπα, εκεί όπου θα πρέπει να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Είναι σίγουρα, μοναδικά τα συναισθήματα που νιώθουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ όταν αγωνίζονται μπροστά σε αυτό το φανατικό κοινό”. Ο Ντομίντσι έλεγε ακόμη στον Σαβίνι πως τίποτα δεν έχει κριθεί για την πρόκριση και πως όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά. Πάντως την ατμόσφαιρα της Τούμπας, την έχει περιγράψει στους παίκτες της Ουντινέζε και ο Πίντζι, ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και δεν μπορεί να προσφέρει. Είναι λοιπόν προετοιμασμένοι οι Ιταλοί για την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουν.


Ο Νορβηγός Χάγκεν στη ρεβάνς

Ο 34χρονος δάσκαλος από τη Νορβηγία, Τομ Χάραλντ Χάγκεν, ένας από τους νεαρούς διαιτητές του Γιουρόπα Λιγκ, είναι τελικά αυτός που θα σφηρίξει τη ρεβάνς της Πέμπτης στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ουντινέζε.

Είναι διαιτητής FIFA από το 2009. Άρχισε την καριέρα του το 1994 και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία του νορβηγικού πρωταθλήματος το 2006, μετά από 50 ματς στη δεύτερη κατηγορία.

Το 2010 σφύριξε τον τελικό του νορβηγικού Κυπέλλου μεταξύ της Στρόμγκοσετ και της Φόλο. Έχει διαιτητεύσει αγώνες του Europa League και των προκριματικών του EURO 2012 και στις 19 Οκτωβρίου του 2011 ειχε την πρώτη εμπειρία του από Τσάμπιονς Λιγκ στον αγώνα Μίλαν-Μπάτε Μπορίσοφ.

Στις 22 Νοεμβρίου σφύριξε το δεύτερο αγώνα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μεταξύ της Βασιλείας και της Οτελούλ Γκαλάτι. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι ο Χάγκεν θα είναι ένας από τους τέταρτους δισιτητές στα τελικά του EURO 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.