Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ώρα για... κωλοτούμπα

Αφού έκαναν το λάθος με τις πρακτικές τους να δυναμιτίσουν το κλίμα, κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
«Δεν ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ και το τι ισχυρίζεται. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και τίποτε άλλο» λένε οι κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός παραδεχόμενοι εμμέσως πως κινήθηκαν λάθος στο επικοινωνιακό κομμάτι κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.
Ουσιαστικά, η δική τους γραμμή στα έντυπά τους ήταν αυτή που οδήγησε τον Τρύφωνα στον … τραυματισμό και το αποτέλεσμα αυτής ήταν να βρει ο ΠΑΟΚ το πάτημα για να καταγράψει τα κακώς κείμενα.
Μέχρι και εχθές το βράδυ, ο επίσημος Ολυμπιακός κρατούσε τα προσχήματα, έδειχνε να θέλει να προσεγγίσει τον αγώνα χωρίς ένταση, αλλά τελικά μάλλον δεν το έχουν στο DNA τους.

Έχει να σπάσει ακόμη μία παράδοση...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «GOAL» ο ΠΑΟΚ καλείται να σπάσει ακόμη μία αρνητική παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια, στο αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Με την περσινή νίκη του (και μάλιστα με ανατροπή σκορ) επί του Ολυμπιακού με 2-1 ο ΠΑΟΚ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί που είχαν χτίσει οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα από το 1998.

Όμως η περσινή νίκη δεν ήταν αρκετή για να σπάσει η μοναδική αρνητική παράδοση που μένει όρθια από το 1998 μέχρι σήμερα σύμφωνα με το «GOAL» και δεν είναι άλλη από την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα της προηγούμενης σεζόν, με τον «δικέφαλο» να είναι χωρίς νίκη εδώ και 13 χρόνια, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε στην Τούμπα, αλλά δεν είχε έρθει ως πρωταθλητής Ελλάδας. Και όλα αυτά εν όψει ενός παιχνιδιού που είναι κομβικό στη μάχη του τίτλου.

Από το 1987 μέχρι και το 1998 ο ΠΑΟΚ είχε μια σχετικά ισορροπημένη και θετική παράδοση απέναντι στην ομάδα που την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα -και μετράμε από το 1987 και μετά, διότι το 1986 ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε έχοντας εκείνος τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Στα 12 παιχνίδια από την επόμενη σεζόν του τελευταίου πρωταθλήματος μέχρι το 1998, λοιπόν, ο «δικέφαλος» έχει έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στην Τούμπα με αντίπαλο την εκάστοτε πρωταθλήτρια Ελλάδας, έχοντας αντιμετωπίσει τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Από το 1998 όμως και μετά υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» και αυτή οφείλεται κυρίως στο σερί του Ολυμπιακού, που ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδας στα έντεκα από τα 13 παιχνίδια.

Ομως και ο Παναθηναϊκός στις δύο παρουσίες του ως πρωταθλητής στην Τούμπα δεν ηττήθηκε, δίνοντας συνέχεια σε αυτό το αρνητικό για τον ΠΑΟΚ σερί. Βέβαια, η νίκη στην Τούμπα δεν δίνει απαραίτητα στον πρωταθλητή της προηγούμενης σεζόν τον τίτλο, καθώς τα δυο τελευταία χρόνια η ομάδα που πήρε τελικά το πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Τη σεζόν 2009-2010 ο Παναθηναϊκός έχασε με 2-1 και πέρυσι με το ίδιο σκορ ηττήθηκε ο μετέπειτα πρωταθλητής Ολυμπιακός. Στο σύνολο, το αρνητικό σερί των δεκατριών τελευταίων χρόνων έχει δώσει αέρα υπεροχής στον πρωταθλητή έναντι του ΠΑΟΚ, καθώς οι «ασπρόμαυροι» τα τελευταία 25 χρόνια έχουν μόλις έξι νίκες και έχουν χάσει δέκα φορές, ενώ εννιά παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Από άποψη χρονικής στιγμής που γίνεται το παιχνίδι, αυτή είναι η έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που η πρωταθλήτρια ομάδα ανηφορίζει στην Τούμπα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, γεγονός που συνήθως δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία στην εξέλιξη της μάχης του τίτλου στην εκάστοτε αναμέτρηση.

Οι τρεις δυάδες νικών

Στα 25 τελευταία χρόνια οι έξι νίκες του ΠΑΟΚ επί του εκάστοτε πρωταθλητή στην Τούμπα έχουν έρθει σε τρία ζεύγη των δύο διαδοχικών νικών. Από τις έξι νίκες οι δύο είναι επί του Ολυμπιακού, οι δύο επί του Παναθηναϊκού και από μια έχουν γνωρίσει η ΑΕΚ και η Λάρισα, στη μοναδική φορά που αγωνίστηκε ως πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Τούμπα, το 1989.

Ενα χρόνο νωρίτερα, το 1988, σημειώθηκε η εντυπωσιακότερη από τις νίκες του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για το παιχνίδι του «δικέφαλου» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στις Σέρρες, με τους «ασπρόμαυρούς» να επιβάλλονται με το εμφατικό 6-1. Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ καταγράφηκε δέκα χρόνια αργότερα, το 1998.

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ με τον πρωταθλητή στην Τούμπα:

ΧΡΟΝΙΑ/ΑΝΤΙΠAΛΟΣ/ΣΚΟΡ/ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
1987/Παναθηναϊκός/2-3/Ολυμπιακός
1988/Ολυμπιακός/6-1/Λάρισα
1989/Λάρισα/2-1/ΑΕΚ
1990/ΑΕΚ/1-1/Παναθηναϊκός
1991/Παναθηναϊκός/1-1/Παναθηναϊκός
1992/Παναθηναϊκός/1-0/ΑΕΚ
1993/ΑΕΚ/2-1/ΑΕΚ
1994/ΑΕΚ/0-0/ΑΕΚ
1995/ΑΕΚ/1-1/Παναθηναϊκός
1996/Παναθηναϊκός/0-1/Παναθηναϊκός
1997/Παναθηναϊκός/1-0/Ολυμπιακός
1998/Ολυμπιακός/2-1/Ολυμπιακός
1999/Ολυμπιακός/1-2/Ολυμπιακός
2000/Ολυμπιακός/0-2/Ολυμπιακός
2001/Ολυμπιακός/2-4/Ολυμπιακός
2002/Ολυμπιακός/1-1/Ολυμπιακός
2003/Ολυμπιακός/1-1/Ολυμπιακός
2004/Ολυμπιακός/0-2/Παναθηναϊκός
2005/Παναθηναϊκός/1-1/Ολυμπιακός
2006/Ολυμπιακός/1-2/Ολυμπιακός
2007/Ολυμπιακός/2-3/Ολυμπιακός
2008/Ολυμπιακός/1-1/Ολυμπιακός
2009/Ολυμπιακός/0-0/Ολυμπιακός
2010/Ολυμπιακός/1-2/Παναθηναϊκός
2011/Παναθηναϊκός/0-1/Ολυμπιακός

Με “γεμάτες” τσέπες

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ υλοποιεί το πρόγραμμα εξυγίανσης και τακτοποιεί τις υποχρεώσεις που υπήρχαν προς τους παίκτες, τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον προπονητή και τους συνεργάτες του. Τις τελευταίες ημέρες, με εντολή Βρύζα και τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου έγιναν πληρωμές προς τους παίκτες.
Κυρίως τακτοποιήθηκαν δόσεις συμβολαίων ενώ το συνολικό ποσό που μοιράστηκε άγγιξε το 1.200.000 ευρώ. Οι πληρωμές αυτές, αποτελούν συνέχεια, της πρώτης “δόσης” που έβαλε η διοίκηση στους παίκτες. Όπως έλεγαν χθες μάλιστα στα ΣΠΟΡ εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ: “Υλοποιείται το πρόγραμμα που είχε αποφασιστεί από τη διοίκηση στο ακέραιο, καθώς η ομάδα πρέπει να είναι απόλυτα προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της”. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε και ένα σεβαστό ποσό στην εφορία.
Τρία χρόνια χωρίς τον Παντελάκη
Πέρασαν τρία χρόνια χωρίς τον Γιώργο Παντελάκη. Ο μεγάλος πρόεδρος του ΠΑΟΚ, έφυγε από τη ζωή στις 2 Φεβρουαρίου 2009 σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 83 ετών αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια του Δικέφαλου.

Τσιρίλο: “Σκέφτομαι να δω το ματς από τη Θύρα 4”

Θα είναι ένας από τους μεγάλους απόντες για τον ΠΑΟΚ στο αυριανό ντέρμπυ της Τούμπας και αυτό το γεγονός τον “τρελαίνει”. Ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αυτά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και γενικότερα με τις ομάδες του Λεκανοπεδίου και είναι πεπεισμένος πως οι συμπαίκτες του, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διεκδικήσουν τη νίκη. Όπως το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο Μπρούνο Τσιρίλο θα μείνει εκτός αποστολής στο αυριανό παιχνίδι, ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα θεραπείας για να μπορέσει να προλάβει το πρώτο ματς με την Ουντινέζε που θα γίνει στο “Φρίουλι” στις 16. Φεβρουαρίου.
Ο έμπειρος αμυντικός μπορεί να είναι εκτός δράσης, όμως εμψυχώνει με τον δικό του τρόπο τους συμπαίκτες του. Ο Τσιρίλο μίλησε χθες στα ΣΠΟΡ του Βορρά και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αναμέτρησης και τη προσπάθεια που θα κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να επιτευχθεί η νίκη. Είπε, μιλώντας στα ΣΠΟΡ, κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, σε σχέση με αρκετές δηλώσεις πρωταγωνιστών που κατά κύριο λόγο κινούνται σε συγκεκριμένα πλαίσια. Μετά από ερώτηση που του θέσαμε, εάν θα επιδιώξει να παρακολουθήσει το αυριανό ντέρμπυ από τη Θύρα 4, εκεί όπου βρίσκονται οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο Τσιρίλο απάντησε ως εξής: “Δεν θα ήταν άσχημη ως ιδέα. Σκέφτομαι να παρακολουθήσω το ντέρμπυ από τη Θύρα 4 όμως αυτό θα το αποφασίσω τη τελευταία στιγμή. Θα είναι όμως μια πολύ καλή εμπειρία”, δήλωσε με νόημα ο Ιταλός αμυντικός.
Τον ρωτήσαμε για το παιχνίδι και τις ιδιαιτερότητες του και απάντησε: “Αναμφίβολα πρόκειται για ένα παιχνίδι που περιμένουν οι φίλαθλοι μας και πρέπει να κερδίσουμε. Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής και πιστεύω ότι θα είναι και το καλύτερο από όλες τις απόψεις. Εύχομαι για τον  ΠΑΟΚ, για όλους εμάς, να είναι μία φανταστική ημέρα η αυριανή, για να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη, έτσι όπως τη θέλουν οι οπαδοί μας”.

Ο Μπρούνο συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος:  “Βεβαίως, για να ήμαστε απόλυτα προσγειωμένοι, γνωρίζουμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί κι εμείς θέλουμε τη νίκη, αλλά και ο αντίπαλος μας διεκδικεί το ίδιο αποτέλεσμα. Το βασικό όμως είναι, τι θα κάνουμε εμείς. Όλα τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά, όμως αυτά τα ντέρμπυ, έχουν ξεχωριστή σημασία”.
- Τι θα έδινες για να παίξεις στο ντέρμπυ ;
“Πάρα πολλά. Θα ήθελα πολύ να παίξω, αυτό πιστεύω ότι το γνωρίζουν όλοι. Είμαι στεναχωρημένος γιατί δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ. Όταν προέκυψε το πρόβλημα τραυματισμού μου, όταν ένιωσα τις ενοχλήσεις πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, πίστεψα πως θα είναι κάτι παροδικό και θα μπορέσω να είμαι έτοιμος σε μια εβδομάδα. Δυστυχώς πρέπει να συνεχίσω τη θεραπεία μου”.
-Πως πιστεύεις ότι θα ανταποκριθούν οι συμπαίκτες σου στις απαιτήσεις του αγώνα ;
“Είμαι βέβαιος πως οι συμπαίκτες μου θα κάνουν αυτό που πρέπει για να κερδίσουν το παιχνίδι. Η ομάδα θα έχει τη αυτοσυγκέντρωση που είναι απαραίτητη, τη πειθαρχία για να ξεπεράσει τις δυσκολίες του αγώνα και το πάθος που είναι απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν μεγάλο πάθος για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό”.
-Πότε πιστεύεις ότι θα επιστρέψεις στη ενεργό δράση ;

“Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένα. Κάθε ημέρα που περνάει και με το πρόγραμμα που ακολουθώ, διαπιστώνω μια βελτίωση. Πρέπει να συνεχίσω έτσι και μακάρι να είμαι έτοιμος, όσο πιο σύντομα γίνεται για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ”.

Και ο Θεός την θέλει γεμάτη...

Χαμός γίνεται με το πολικό ψύχος που έχει έρθει στη χώρα μας και τις χιονοπτώσεις παντού. Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο, μόλις και μετά βίας ξεπερνάει το μηδέν (κι αυτό το μεσημέρι), ενώ η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι και αύριο. Πάντως την Κυριακή προβλέπεται πολύ καλύτερος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας. Κι ο Θεός θέλει την Τούμπα γεμάτη…
Έτσι λένε όλοι πριν…
“Ψυχωμένος” λέει είναι ο Μπάλας Μέγερι για το ντέρμπι της Τούμπας. Οι “κόκκινοι” ρεπόρτερ γράφουν, ότι ο Ούγγρος μιλάει για νίκη επί του ΠΑΟΚ και ας είναι η Τούμπα μία καυτή έδρα. Αυτό που δεν ξέρει το παλικαράκι, είναι ότι έτσι λένε όλοι πριν πατήσουν στο ναό…
Το Τσαντ, οι αδερφές κι ο Μοντέστο!
Ο Φρεντερίκ Νιμανί αποτελεί ήδη μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και κάθε μέρα που περνάει, θα μαθαίνουμε πράγματα γι αυτόν. Ο 23χρονος επιθετικός, μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη Γαλλία, κατάγεται όμως από το Τσαντ της Αφρικής, έστω και αν δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την χώρα του.
Έχει τρεις αδερφές και έναν αδερφό, ο οποίος μάλιστα τον μύησε στο ποδόσφαιρο, γιατί έπαιζε και ο ίδιος στο Τσαντ. Το παρατσούκλι “Αντεμπαγιόρ” ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα του έβγαινε, γιατί το σουλούπι του μοιάζει πολύ στον νυν παίκτη της Τότεναμ. Πάντως, ο Αντεμπαγιόρ είναι και ο αγαπημένος παίκτης του Νιμανί.
Το πιο ωραίο ξέρετε ποιο είναι. Ότι την Κυριακή στην Τούμπα έρχεται ένας πρώην συμπαίκτης του στη Μονακό. Πρόκειται για τον Φρανσουά Μοντέστο...
Απορίες...
Ολομέτωπη ήταν η επίθεση του Γιάννη Δημόπουλου σε Θανάση Κατσαρή και Δημοκράτη Παπαδόπουλου, με αφορμή διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν στο τμήμα του γυναικείου μπάσκετ. Προκάλεσε απορίες η επιστολή του, όχι μόνο για τις αιτίες, αλλά για τους χαρακτηρισμούς. Καταρχάς, στα ψηφοδέλτια του Θανάση Κατσαρή συμμετέχει επί σειρά ετών, ενώ με τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο, είναι οικογενειακοί φίλοι και για πολλά χρόνια πήγαιναν ακόμα και διακοπές στο εξωτερικό με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Αν κάποιος δεν ήξερε, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι πρόκειται για… θανάσιμους εχθρούς.
Καυτή βδομάδα για Κρητικούς
Στο πόδι βρίσκονται οι ΠΑΟΚτσήδες της Κρήτης, αφού ακολουθεί μία καυτή εβδομάδα με τα δύο ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και ΟΦΗ. Καταρχάς, αρκετοί θα έρθουν την Κυριακή στην Τούμπα από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο (όπως το συνηθίζουν κάθε χρόνο), ενώ το άλλο Σάββατο θα οργανώσουν την κερκίδα στο “Γεντί Κουλέ”.
Οι προκηρύξεις για τις θέσεις
Αν κάποιος διαβάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, για την κάλυψη της θέσης του οικονομικού και εμπορικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (οι προκηρύξεις υπάρχουν από χθες στο επίσημο σάιτ της ομάδας), θα… βαρεθεί να μετράει. Το… μόνο που δεν ζητάει, είναι οι υποψήφιοι να δηλώσουν και την οπαδική τους ταυτότητα!
Αλλά εδώ πρόκειται για μία πολύ σοβαρή δουλειά και για μία θέση ευθύνης, επομένως ούτε χαριτολογώντας μπορούσε να προστεθεί κάτι τέτοιο. Από την επιλογή αυτών των δύο ανθρώπων θα κριθούν πολλά.

«Θα δείτε τι αξίζουν!»

Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε στην κάμερα του Novasports εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό...
Αναλυτικά τόνισε:
-Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό η ομάδα είχε μια ολόκληρη εβδομάδα να ξεκουραστεί και να δουλέψει απερίσπαστη για τον επόμενη αγώνα της. Πως είναι η κατάσταση στην ομάδα σας;
«Η εβδομάδα που πέρασε δε μας επέτρεψε να είμαστε χαρούμενοι καθώς κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης τραυματίστηκε ο Σνάουτσνερ και δεν μπορεί να δώσει το παρών στον αγώνα της Κυριακής. Κατά συνέπεια είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ορισμένες αναπροσαρμογές στη δεξιά πλευρά αλλά θα δούμε στις ώρες που απομένουν τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε»
-Πριν από μια εβδομάδα, σε ερώτησή μας για τί χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να σπάσει μια δυσμενή παράδοση που είχε στο ΟΑΚΑ είχατε απαντήσει πως θα πρέπει να είναι έτοιμος για να μάθει. Με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ απέδειξε πως ήδη ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία που αφήσατε ν' εννοηθεί;
«Ο ΠΑΟΚ ήδη γνωρίζει πολλά. Ωστόσο αν μπορεί να κάνει ορισμένα πράγματα - κάποιες φορές - καλύτερα, γιατί να μην τα κάνει; Σίγουρα, οι ποδοσφαιριστές μου απέδειξαν πως μπορούν να μάθουν πολύ γρήγορα, αλλά κι αυτό είναι ... χιούμορ ως προς το ήμισυ και αλήθεια ως προς το υπόλοιπο, επειδή γνωρίζω πως όταν βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας 100% μπορούν ν' αποδώσουν πάρα πολύ καλά. Το έχουν αποδείξει κατά τη διάρκεια των αγώνων του Europa League αλλά στο πρωτάθλημα τα προβλήματα είναι άλλα»
-Η άποψή σας για τον Ολυμπιακό;
«Γνωρίζω τον Ολυμπιακό πολλά χρόνια τώρα. Αναμφίβολα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα κι ίσως μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Διαθέτουν πολλή δύναμη, μεγάλη αυτοπεποίθηση, πολύ καλή ... κουλτούρα κι ίσως για όλους αυτούς τους λόγους, λίγο ή πολύ κατακτούν ως επί το πλείστον τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα. Νομίζω πραγματικά πως μπορούν να φτάσουν ψηλά στο Europa League και τους εύχομαι ότι καλύτερο στο Europa League»
-Δίχως να εισέλθετε σε λεπτομέρειες, τι είναι αυτό που θα ζητήσετε από τους ποδοσφαιριστές σας και θέλετε να δείτε στον αγώνα προκειμένου να είστε ικανοποιημένος το βράδυ της Κυριακής;
«Δεν μπορώ να μιλήσω για τις σκέψεις μου, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω, είναι αυτό που περιμένω και ζητώ συνέχεια από την ομάδα μου είναι ν' αποδείξουν λίγο περισσότερο τις ικανότητές τους, για το ποιοτικό ποδόσφαιρο που μπορούν να παίξουν. Υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που παίζουν αυτό που θέλουμε και στα διαστήματα αυτά παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον ποδόσφαιρο»
-Για μια ακόμη φορά, η Τούμπα αναμένεται να είναι κατάμεστη. Ποια είναι η αίσθηση που εισπράττετε σ' αυτές τις περιπτώσεις;
«Είμαι κάτι περισσότερο από χαρούμενος όταν γεμίζει το γήπεδό μας. Ελπίζω να μας δώσουν τη δύναμη και την ώθηση που χρειαζόμαστε κι ελπίζω κάποια στιγμή, όπως συμβαίνει σ' ολόκληρη την Ελλάδα, να μπορούμε να προσκαλέσουμε φιλάθλους κάθε αντίπαλης ομάδας, όπως θέλω να βλέπω τους δικούς μας στην Αθήνα, αυτό είναι και το φυσιολογικό»
-Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε ο Νιμανί και σύμφωνα με τις δηλώσεις του είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα. Υπάρχει ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσετε την Κυριακή ή θα χρειαστεί χρόνος για μπορέσει να προσφέρει;
«Δεν μπορώ ν' απαντήσω σ' αυτήν την ερώτηση θα χρειαστώ τουλάχιστον 24 ώρες για να ξέρω αλλά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι για τον Νιμανί. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ταλαντούχος, με καλά φυσικά προσόντα, όχι κακός τακτικά και δεν ξέρω γιατί έχασε το ποδόσφαιρο τα τελευταία δυο χρόνια. Ηρθε στον ΠΑΟΚ ν' αποδείξει πως μπορεί να είναι δυνατός σ' επίπεδο νοοτροπίας. Ο ΠΑΟΚ του έδωσε μια ευκαιρία. Πιστεύω πως μπορεί να είναι ένας καλός παίκτης, ακόμη και πολύ καλός, αν η νοοτροπία του είναι πολύ πιο ισχυρή. Δεν αποτελεί μεταγραφή, τον προσκαλέσαμε, του δώσαμε μια ευκαιρία κι ίσως μπορεί ν' αποτελέσει μια καλή λύση για την ομάδα μελλοντικά. Αλλά για μένα είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής, όπως οι Σταφυλίδης, Κατσικάς, Αποστολόπουλος, Γιάννου, Γλύκος και πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε»
-Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλια για την τραγωδία που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο;
«Ελπίζω πως ολόκληρη η Ελλάδα κι όχι μόνον η ποδοσφαιρική Ελλάδα μπορεί και θα διδαχτεί από αυτήν την τραγωδία. Επειδή ορισμένα γεγονότα που έχω δει εδώ δεν είναι φυσιολογικά. Σε κάθε περίπτωση, τα έχετε δει κι εσείς, με σημαντική παρουσία της Αστυνομίας που δεν μπορώ να ξέρω αν τη χρειαζόμαστε αλλά είναι εδώ και πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Γιατί, εδώ στην Ελλάδα, κάποιες φορές δεν κάνουν τίποτα. Οπως συνέβη και στην Τούμπα πριν από δυο εβδομάδες. Θα πρέπει να μας αρέσει το ποδόσφαιρο, να είμαστε υποστηριχτές του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων όμως πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στη θέση του και να το χρησιμοποιούμε»

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Τα παραμύθια σας και οι διαβολικές συμπτώσεις"

Πριν από λίγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε μία ανακοίνωση προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί διαβολικές συμπτώσεις, «κακοτυχίες», εν μία νυκτί αντικατάσταση αρχιδιαιτητή και κυρίως εκβιαστικές πρακτικές (η σκανδαλώδης αντκατάσταση του Τρύφωνα) εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:
«Παρακολουθούμε τον «πόλεμο» που μαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο της διαιτησίας. Ενόψει του κρισιμότατου αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, διαπιστώνουμε χωρίς καμία έκπληξη τα εξής:
Σήμερα (3/2/2012) το πρόσωπο του βοηθού διαιτητή Πέτρου Τρύφωνα ήταν πρωτοσέλιδο σε όλα τα φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό ΜΜΕ, τα οποία έπαθαν αμόκ ενθυμούμενα τις «δήθεν» λανθασμένες του υποδείξεις στον περυσινό αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των δυο ομάδων στην Τούμπα. Λίγες ώρες αργότερα, ο εν λόγω βοηθός διαιτητή επικαλέστηκε ξαφνικό τραυματισμό και δήλωσε κώλυμα προκειμένου να διαιτητεύσει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Διαβολική σύμπτωση...
Διαβολικές συμπτώσεις, «κακοτυχίες», εν μία νυκτί αντικατάσταση αρχιδιαιτητή και κυρίως εκβιαστικές πρακτικές, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τις ανεχτεί! Αν ήμασταν κακοπροαίρετοι θα λέγαμε ότι όλα αυτά δημιουργούν συνείδηση στους διαιτητές προς τα πού φυσάει ο άνεμος, για να πράξουν αναλόγως...
Ανησυχούμε περισσότερο που όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της νέας ηγεσίας της ΚΕΔ. Αφήστε μας επιτέλους να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η διαιτησία του Κυριακάτικου αγώνα οφείλει να είναι αντάξια ενός μεγάλου ντέρμπι. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο επιθυμεί και ο αντίπαλός μας...
ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.
ΥΓ. Δεδομένου του κλίματος που τείνει να δημιουργηθεί θεωρούμε επιβεβλημένη την παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας της ΚΕΔ στον αγώνα της Κυριακής»

Τεράστιο σκάνδαλο: "Αλλαξαν με το ζόρι τον Τρύφωνα"

Ο Πέτρος Τρύφων, ο βοηθός του Συνδέσμου Δράμας, δήλωσε κώλυμα και δεν θα παίξει στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής. Ο Τρύφων, που ήταν πρωτοσελιδο σε εφημερίδες κόκκινης απόχρωσης επειδή αδικησε τον Ολυμπιακό (σύμφωνα με τις ερυθρόλευκες "αντικειμενικές" εκτιμήσεις), επικαλέστηκε έκτακτο κώλυμα (τραυματισμός) και αντικαταστάθηκε απο τον Γιώργο Γεωργιάδη.
Η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ: “Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται ότι στον αγώνα Super League ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 5.2.12 αντικαθίσταται λόγω εκτάκτου κωλύματος (τραυματισμός) ο βοηθός διαιτητής Τρύφων Πέτρος (ΕΠΣ Δράμας) από τον Γεωργιάδη Γεώργιο (ΕΠΣ Κοζάνης)”.

Επιβεβαίωση των ΣΠΟΡ για τις επαφές με Γιουβέντους

Προχθές μέσα από το ρεπορτάζ των ΣΠΟΡ είχαμε αναφέρει για τις επαφές των εκπροσώπων της διοίκησης του ΠΑΟΚ με εκπροσώπους της Γιουβέντους (πρώην και νύν) οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα μάρκετινγκ και έχουν φέρει εις πέρας μεγάλα deal στη ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Σήμερα σας παραθέτουμε το όνομα του ανθρώπου που συνομιλεί απευθείας με τους εκπροσώπους της διοίκησης και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στις επαφές για να επιτευχθεί μια συμφωνία με μεγάλη εταιρία του εξωτερικού προκειμένου να αποκομίσει ο ΠΑΟΚ σημαντικά έσοδα από το μάρκετινγκ.

Ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα ισχυρό όνομα στη Ευρώπη, εξαιτίας της πολύ καλής πορείας του στο Γιουρόπα Λίγκ με τη συμμετοχή του στους “32” της διοργάνωσης. Ας πάμε και στη ουσία της υπόθεσης. Εκπρόσωποι της διοίκησης και πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Σαχπατζίδης αλλά και ο αδελφός του Γιώργος, συνομιλούν τις τελευταίες ημέρες με τον Ρόμι Γκάι που διατέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής στο τμήμα μάρκετινγκ της Γιουβέντους.

Ο Ρόμι Γκάι εργάστηκε στη “Μεγάλη Κυρία” του Ιταλικού ποδοσφαίρου από το 1998 έως το 2006 και στο ενεργητικό του, έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες καθώς με τις συμφωνίες που έκλεινε με μεγάλες εταιρίες, ένα σεβαστό ποσό εισέρεε στα ταμεία της Γιουβέντους. Ο Ρόμι Γκάι από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες ως γενικός εμπορικός διευθυντής, μεταξύ των οποίων η pepsi cola που σημειωτέον ως εταιρία, έχει τις περισσότερες πωλήσεις στη Αμερική.

Ο Γκάι από το 2008 έως και Σήμερα βρίσκεται στο Κατάρ. Έχει προσληφθεί από τη ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ και έχει πετύχει πολύ σημαντικές συμφωνίες σε εμπορικό – οικονομικό επίπεδο. Μάλιστα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις που έκανε η UEFA με τις ευρωπαϊκές ομάδες για το Τσάμπιονς Λιγκ και τη μορφή που έχει ως Σήμερα. Με τον Ρόμι Γκάι μιλούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ εδώ και καιρό και δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ο Ρόμι Γκάι είναι πρόθυμος, εξαιτίας των καλών σχέσεων που έχει με την οικογένεια Σαχπατζίδη, να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να βρεί χορηγούς από το εξωτερικό, οι οποίοι θα “επενδύσουν” στον ΠΑΟΚ και εξαιτίας της αξιόλογης ευρωπαϊκής πορείας που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα.