Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΟΚ 0-0 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)




 
 

 
 

 
 

Λασπομαχίες χωρίς νικητή στη Βέροια

 

Σε ένα ματς, που θύμιζε περισσότερο λασπομαχία, Βέροια και ΠΑΟΚ κόλλησαν στον... βούρκο και στο 0-0 για την 13η αγωνιστική της Super League

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Βέροια, εκεί που σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία αν και αμφότερες είχαν τις ευκαιρίες για να το κάνουν. Οι γηπεδούχοι είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά έπεσαν σε έναν εξαιρετικό Γλύκο, ενώ πέταξαν στα σκουπίδια και πέναλτι, φάση στην οποία αποβλήθηκε ο Βιβιάν. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα -για μία ακόμα φορά- για 65 λεπτά οι θεσσαλονικείς είχαν επίσης καλές ευκαιρίες για να πάρουν το ματς, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και μετά από τρίτο ματς χωρίς νίκη η διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αυξήθηκε στους δέκα βαθμούς. Διατηρήθηκαν ωστόσο στην 2η θέση, ξεπερνώντας τον Αστέρα Τρίπολης. Την ίδια ώρα η Βέροια έπιασε στην 13η θέση Αρη και Ξάνθη.

Παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, στον οποίο οι 22 ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να σταθούν όρθιοι, Βέροια και ΠΑΟΚ δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με σημαντικότερη το χαμένο πέναλτι του Καλτσά. Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε καλύτερα και στα πρώτα δέκα λεπτά έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ με τους Αθανασιάδη, Ρομπέρ και Φωτάκη. Το επόμενο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν τη σκυτάλη στους γηπεδούχους, που απάντησαν επίσης με τρεις σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Γλύκος όμως κράτησε το μηδέν τόσο στο κοντινό πλασέ του Καλί, όσο και στο τετ α τετ του Ιωάννου, ενώ στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν την μπάλα ψηλά για να μην κολλάει. Στο 37' οι ισορροπίες ανατράπηκαν, καθώς ο Σπάθας υπέδειξε πέναλτι σε βάρος του Βιβιάν, τον οποίο και απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, ο Καλτσάς, που κέρδισε το πέναλτι, πλάσαρε άουτ, αφήνοντας ανεκμετάλλευτη την εσχάτη των ποινών.

Η κίνηση του Δώνη από τον πάγκο ήταν ο Σταφυλίδης, που αντικατέστησε τον Ρομπέρ και αγωνίστηκε σε μία άγνωστη γι' αυτόν θέση, ως στόπερ δίπλα στον Κουμάλο. Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός, που παρουσίασε μεγαλύτερη επιθετική δραστηριότητα, δίχως πάντως να "φτιάξει" την μεγάλη ευκαιρία. Αυτήν κατάφερε να την δημιουργήσει -με την βοήθεια της τύχης μετά από κόντρα- η Βέροια με τον Καφέ, αλλά ο Γλύκος για άλλη μία φορά ήταν σε ετοιμότητα και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ στο 57'.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ δεν άργησε και ο Λόπες... ζήλεψε τον Γλύκο και με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν στο 62' σε σουτ του Σαλπιγγίδη. Οι λασπομαχίες συνεχίζονταν στον... βούρκο της Βέροιας και οι θεσσαλονικείς είχαν μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο προς την εστία του Λόπες, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Τελικά καμία από τις δύο τακτικές δεν υπερτέρησε και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

“Η ομορφότερή μας στιγμή στην Ευρώπη…”

Πέρασε ένας χρόνος... Στις 30/11/2011, όλη η Ευρώπη μιλούσε για τον ΠΑΟΚ. Η μεγάλη του νίκη μέσα στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” επί της Τότεναμ, όχι μόνο έδινε την πρόκριση για την φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ στον Δικέφαλο, αλλά άφηνε εκτός διοργάνωσης τη μεγάλη ομάδα του Λονδίνου.

Το επικό 1-2 επί των “πετεινών” που είχε σημειωθεί μία μέρα σα τη χθεσινή, την 30η Νοεμβρίου 2012, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες όλων των εποχών για τον ΠΑΟΚ, αν συνεκτιμήσει κανείς την σπουδαιότητα της διοργάνωσης, τη δυναμικότητα του αντιπάλου και τη διαφορά του μπάτζετ των δύο ομάδων.
Χθες λοιπόν, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από εκείνη τη σπουδαία βραδιά για τον ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θυμήθηκε εκείνες τις στιγμές και τις μοιράστηκε με όλους, αφηγούμενος όλα όσα έζησε, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (www.paokfc.gr).
Αρχικά, αναφέρθηκε στο γκολ που σημείωσε ο ίδιος: “Ενα γκολ το οποίο θυμάμαι ακόμη και τώρα πολύ καλά. Οχι απλά το τελείωμα της φάσης, όταν δηλαδή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γκόμεζ, αλλά από το ξεκίνημά του. Θυμάμαι την κούρσα μου από τα δεξιά, την σέντρα του Γιώργου Γεωργιάδη στο ύψος του πέναλτι. Την... εκτέλεση”!
- Ήταν μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία με αποκορύφωμα τη νίκη μέσα στο Λονδίνο...
“Ισως εκείνη η νίκη επί της Τότεναμ να ήταν η πιο όμορφη ευρωπαϊκή στιγμή μας. Κι αυτό γιατί συνδυάστηκε ένα σημαντικό “διπλό” με την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Φανταστείτε, ότι μετά από αυτή τη νίκη μας, εμείς ήμασταν στους “32” και η Τότεναμ που ήταν το μεγάλο όνομα του ομίλου μας έμενε εκτός...”.
-Και με πολύ κόσμο για άλλη μια φορά να ακολουθεί την ομάδα στην Αγγλία και να γιορτάζει την επιτυχία μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν;
“Για μας ήταν διπλή η χαρά. Το χαρήκαμε διπλά εκείνο το βράδυ, γιατί δώσαμε το δικαίωμα στους φίλους του ΠΑΟΚ να πανηγυρίσουν μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη”.
Ο Σαλπιγγίδης κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ήταν μία ξεχωριστή στιγμή αυτή η νίκη και το γκολ που πέτυχε: “Είναι από τις στιγμές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό κάθε αθλητή. Κι ασφαλώς δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου”. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη! Μετράει 12 γκολ σε 41 ευρωπαϊκές παρουσίες και μερικά από αυτά τα γκολ χάρισαν μεγάλες νίκες!
“ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΜΕΙΝΑΜΕ…  ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ”!
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κλήθηκε να σχολιάσει και την εξέλιξη του ματς, με την αποβολή του Κώστα Σταφυλίδη στο δεύτερο ημίχρονο: “Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα χωρίς την αποβολή του Κώστα. Κανείς δεν ξέρει. Μέσα στο γήπεδο δεν σκεφτόμασταν ότι εμείς είμαστε δέκα και ο αντίπαλος παίζει με ένδεκα. Ούτε ότι ο προπονητής της Τότεναμ έριξε στο γήπεδο όλα τα χαρτιά του στο δεύτερο ημίχρονο. Η ουσία είναι ότι στο τέλος εμείς φύγαμε νικητές”.