Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι νέεs φανέλλεs τηs Umbro

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν σήμερα να τους σταλούν από την Umbro τα πρώτα δείγματα των φανέλων που έχουν παραγγελθεί, για να εγκριθούν τα σχέδια και να κλείσει η συμφωνία.
 Όπως έχει γίνει γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, σύντομα αναμένεται να υπογραφούν τα νέα συμβόλαια για συνεργασία 2+1 χρόνων του ΠΑΟΚ με την Umbro και οι νέες φανέλες του Δικεφάλου θα είναι σε τέσσερα χρώματα: ασπρόμαυρη ριγέ, μαύρη, άσπρη, ενώ ως 4η εμφάνιση θα υπάρχει μία μοβ.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι της Umbro περιμένουν από τη μητρική εταιρία από την Αγγλία τα δείγματα από τις φανέλες που είχαν παραγγείλει οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, για να στείλουν στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, να τα εγκρίνουν (ή όχι...) για να μπουν στο τέλος οι τελικές υπογραφές για τα συμβόλαια της συνεργασίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι νέες φανέλες θα έχουν έντονα στοιχεία ρετρό θυμίζοντας τις εμφανίσεις της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 70, ενώ στη μπουτίκ θα κοστίζουν για τους φίλους της ομάδας κάτω από 50 ευρώ...

Ο Γιάννης Γκιτσιούδης «ακτινογραφεί» τον Χαλκιά

Ο Γιάννης Γκιτσιούδης κατέθεσε τις απόψεις του στη στήλη «X-RAYS» των ΣΠΟΡ για τον Κώστα Χαλκιά.
Σας παρουσιάζουμε την ανάλυση για τον διεθνή γκολκίπερ :

ΤΕΧΝΙΚΗ 7

Για να βελτιώσει την τεχνική του ο Κώστας είναι αργά. Η αλήθεια είναι πως ήθελε βελτίωση με το ύψος που έχει. Για παράδειγμα, αν είχε μάθει νωρίτερα να τεντώνεται, θα έκλεινε όλη την εστία, ενώ πάντοτε πέφτει προς τα πίσω. Έχει δεχτεί γκολ λόγω της τεχνικής, αν βελτιωνόταν θα ήταν πολύ καλός.

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ 7

Δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχημος, όχι όμως και πάρα πολύ καλός. Ανοίγοντας τα χέρια του και λόγω του ύψους, μπορεί να προλάβει καταστάσεις και να επωφεληθεί από το εκτόπισμα. Ακόμα δηλαδή και να αργήσει να αντιδράσει, θα προλάβει ένα σουτ ακριβώς λόγω του σωματότυπου που έχει.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ 9

Εχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και αυτό φαίνεται συνεχώς, ενώ τον έχει βοηθήσει πολύ και στην καριέρα του. Αντιδράει πολλές φορές σωτήρια, ακριβώς γιατί ξέρει ή προβλέπει πού θα πάει η μπάλα. Φέτος στον ΠΑΟΚ έχει σώσει πολλά γκολ. Πέφτει πιο νωρίς και πιο διαγώνια.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 9

Εχει ισχυρή προσωπικότητα και διαθέτει αυτό ακριβώς που δεν έχει ο Κρέσιτς. Δηλαδή κατευθύνει τους αμυντικούς, μιλάει μαζί τους, βοηθάει ολόκληρη τη λειτουργίας της άμυνας και την ομάδα γενικά. Οι αμυντικοί ξέρουν ανά πάσα στιγμή πώς να αντιδράσουν και πώς να τον βοηθήσουν.

ΠΟΔΙΑ 8

Καλός είναι και με τα πόδια, αν και όλοι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Έχει δυνατά πόδια, σουτάρει καλά, βγαίνει όσο πρέπει εκτός περιοχής, έχει σχετικά σωστά σουτ, δηλαδή μπορεί να σημαδέψει. Τον τερματοφύλακα, προσωπικά, δεν τον θέλω να κάνει και ντρίμπλες, αυτό αποτελεί ρίσκο.

ΕΞΟΔΟΣ 7

Είναι πρόβλημα και εξηγώ. Έχει το θάρρος και βγαίνει. Αυτό είναι προς τιμήν του, γιατί δεν μένει πίσω όπως άλλοι. Ενώ όμως είναι μεγάλο το σώμα του, προσπαθεί να πιάσει την μπάλα στο ύψος του κεφαλιού, σε οριζόντια θέση και όχι με τεντωμένα χέρια, να κερδίσει ύψος. Γι’ αυτό την έχει πατήσει κάποιες φορές

ΤΑΧΥΤΗΤΑ 7

Δεν είναι πολύ ταχύς, όμως, εκεί που χρειάζεται, βγαίνει και το σημαντικότερο είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων διαβάζει τη φάση και βγαίνει έγκαιρα. Δεν είναι τομέας που έχει αδυναμία, ακόμα κι αν, επαναλαμβάνω, λόγω ύψους δε θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 9


Οπως προανέφερα, η συνεργασία με τους συμπαίκτες του είναι άριστη. Μπορεί και συζητάει, τους καθοδηγεί, ειδοποιεί και αυτό βοηθάει πολύ. Θα φωνάξει “είναι δικιά μου”, θα πει ένα “πρόσεχε”, γενικά επικοινωνεί και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες βοηθάνε πολύ ολόκληρη την ομάδα στη διάρκεια του ματς.

Μεγάλος πονοκέφαλος!

Αυτό που προβλημάτισε έντονα τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ μετά από το χθεσινό 1-1 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ήταν η νέα κακή εμφάνιση της ομάδας.
Πέρα από την απώλεια των βαθμών η απόδοση του Δικεφάλου ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου καθώς ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά στο Αγρίνιο δεν έβγαλε κανένα από τα ποιοτικά στοιχεία που διαθέτει ως ομάδα.
Είχε μόλις έξι τελικές προσπάθειες, από τις οποίες μόνο ένα σουτ έγινε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού!
Ακόμη είχε τέσσερις προσπάθειες έξω από τη μεγάλη περιοχή και μία κεφαλιά, η οποία ήταν στο γκολ της ισοφάρισης του Τσιρίλο.
Ο Δικέφαλος έκανε 57 λάθη στο ματς (σ.σ.: τα 73 που είχαν γίνει στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης παραμένουν ρεκόρ για φέτος…) ενώ είχε μόλις 3/34 γεμίσματα στην περιοχή του Παναιτωλικού.
Τα νούμερα μπορούν να δώσουν τη δική τους εξήγηση για την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που δε μετριέται με αριθμούς είναι το πάθος, η όρεξη και η φαντασία στο παιχνίδι, στοιχεία τα οποία επίσης έλειψαν από την ομάδα στο ματς του Αγρινίου.
Ο ΠΑΟΚ έχει 43 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να ανέβει ξανά στην 3η θέση πάνω από στον Ατρόμητο (έχει 44) και παράλληλα να πάρει εκ νέου μία διαφορά τριών βαθμών από την 5η ΑΕΚ (42β.), που θα του έδινε έναν βαθμό για τα πλέι οφ.
Αλλά σε πρώτη φάση πριν αρχίσουν οι υπολογισμοί για τα πλέι οφ, θα πρέπει η ομάδα να ξαναβρεί την καλή της αγωνιστική ταυτότητα για να καθαρίσει άμεσα 7-8 βαθμούς που θα της εξασφαλίσουν και μαθηματικά τη συμμετοχή στα πλέι οφ, διότι με εμφανίσεις όπως αυτή με τον Παναιτωλικό και την παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη ο ΠΑΟΚ μπορεί να κινδυνεύσει να μπει σε περιπέτειες αν δεν προσέξει…

Επιτέλους ευχάριστα νέα!

Μετά από 1,5 μήνα απουσίας, ο Γιώργος Κατσικάς μπήκε σήμερα για πρώτη φορά μετά από καιρό σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης ενώ και ο Έτο ανέβασε ρυθμούς και τις επόμενες μέρες αναμένεται να επιστρέψει σε φουλ πρόγραμμα μετά από δύο μήνες αποχής λόγω τραυματισμού.
Ο Γιώργος Κατσικάς είχε τραυματιστεί στις 5 Φεβρουαρίου στο ματς με τον Ολυμπιακό και αναγκάστηκε να κάνει αρθροσκόπηση για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που του παρουσιάστηκε στο μηνίσκο.
Ο δε Έτο είχε τραυματιστεί σοβαρότερα στο ματς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στις 25 Ιανουαρίου, αλλά μετά από σχεδόν δύο μήνες δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.
Ο Βραζιλιάνος πήρε μέρος σε ένα κομμάτι της σημερινής προπόνησης και σταδιακά μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προσπάθεια να μπει σε φουλ πρόγραμμα.
Πάντως και αυτός και ο Κατσικάς φαίνεται ότι θα είναι 100% έτοιμοι για να αγωνιστούν την επόμενη εβδομάδα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.
Από εκεί και πέρα στην σημερινή προπόνηση που δεν συμμετείχαν οι βασικοί του αγώνα με τον Παναιτωλικό καθώς είχαν ρεπό, ο Ίβιτς και ο Κρέσιτς συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα και τις θεραπείες.
Ο Μπόλονι θα πρέπει να αποφασίσει αύριο σε ποιο ματς θα εκτίσει την ποινή του ο Κοστίν Λάζαρ που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες.

“Παίζει καθαρά και αντρίκεια”

Στο ρεπορτάζ των ΣΠΟΡ την Δευτέρα αναφερθήκαμε αναλυτικά στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Αγρίνιο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί του Παναιτωλικού έδωσαν ρεσιτάλ με τη φιλοξενία τους. Σήμερα παραθέτουμε τη άποψη του γενικού γραμματέα των οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού, του Χρήστου Δίπλα, ο οποίος μιλά και για τον ΠΑΟΚ.
Τέτοια φιλοξενία, τόσο σε επίσημο επίπεδο, όσο και από τη συμπεριφορά των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας, δε θυμούνται οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Ο Χρήστος Δίπλας που εκπροσωπεί τη θύρα 6 Warriors επισημαίνει με νόημα στα ΣΠΟΡ:
“Για εμάς αποτελεί πάγια τακτική η άριστη φιλοξενία που πρέπει να δείχνουμε στους οπαδούς των άλλων ομάδων. Υστερα από 35 χρόνια αγωνιζόμαστε στην πρώτη εθνική, που λέγεται Σούπερ Λίγκα. Ως οπαδοί του Παναιτωλικού θέλαμε να ανταποδώσουμε την πρόσκληση που μας είχαν κάνει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για να βρεθούμε στην Τούμπα στον αγώνα του πρώτου γύρου. Τότε βεβαίως η αστυνομία, δεν μας είχε επιτρέψει να μετακινηθούμε. Φιλοξενήσαμε με χαρά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε με τους οπαδούς όλων των ομάδων. Η αστυνομία ήταν λίγο πιο αυστηρή στους ελέγχους, όλα όμως πήγαν καλά. Όλα τα χρόνια όπου κι αν αγωνίζεται ο Παναιτωλικός εκτός έδρας βρισκόμαστε κοντά στην ομάδα. Ταξιδεύουμε συνεχώς σε όλα τα γήπεδα. Από την περίοδο που ο Παναιτωλικός αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική μέχρι και σήμερα που βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκα”.
-Στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ έκανε εντύπωση το γεγονός ότι οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού χειροκροτούσαν τους παίκτες του Δικέφαλου που έμπαιναν ως αλλαγή. Δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογo σε άλλη έδρα…
“Ξέρετε γιατί συνέβη αυτό. Γιατί είναι γνήσια η προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ. Ο προχθεσινός αγώνας ήταν καθαρός, δεν ήταν “συννεφαδάτος”. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που παίζει καθαρά και αντρίκεια. Και αυτό το γουστάρουμε, εμείς δεν θέλουμε την κοροϊδία. Δεν ξεχνάμε πως η ομάδα μας σφαγιάστηκε στο Καραϊσκάκη με το οφσάιντ γκολ του Τζιμπούρ και τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτά δεν τα κάνει ο ΠΑΟΚ. Για αυτό, τον παραδεχόμαστε. Επίσης ο ΠΑΟΚ έχει πολλές συμπάθειες στη περιοχή μας”.
-Πριν από πολλά χρόνια σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ είχαν γίνει τρομερά επεισόδια…
“Πράγματι, όμως κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν έπαθε τίποτα. Τότε οι οπαδοί του Παναιτωλικού ήταν εξαγριωμένοι με τον διαιτητή Ράμμο, ο οποίος είχε οριστεί να σφυρίξει το μεταξύ μας παιχνίδι. Ο Ράμμος μας είχε “σφάξει” με τον Παναθηναϊκό και τον είχαν βάλει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και έγιναν όσα έγιναν. Όμως κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν έχει παράπονα για φιλοξενία”.
Καθηλωμένοι με Τότεναμ και Μπάγερν!
Ο Χρήστος Δίπλας εξήγησε στα ΣΠΟΡ τη συμπάθεια που έχει ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο: “Όταν έπαιξε ο ΠΑΟΚ με την Τότεναμ και κέρδισε, όλοι στο Αγρίνιο πανηγυρίσαμε τη πολύ μεγάλη επιτυχία του Δικέφαλου και την πρόκριση. Μας είχε καθηλώσει όμως και ο αγώνας με την Μπάγερν Μονάχου το 1983. Τότε, οι θαμώνες σε ένα καφενείο που έπαιζαν χαρτιά και ήταν φανατικοί (δεν σήκωναν το κεφάλι τους από την τράπουλα), παράτησαν τα χαρτιά και έβλεπαν με αγωνία εκείνο το παιχνίδι”.
“Ο ΠΑΟΚ, οι χαμένοι τίτλοι και οι δύο μύθοι”
Εκπληκτικό άρθρο δημοσιεύτηκε για τον ΠΑΟΚ στο επίσημο περιοδικό του Παναιτωλικού (Power Yellow) και μοιράστηκε στους φιλάθλους που είδαν τον αγώνα. Διαβάστε τι γράφει μεταξύ των άλλων στο κείμενο που κυριολεκτικά αποθεώνει τον ΠΑΟΚ και το υπογράφει ο Γ. Συμψυρής: “Ο αγώνας της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ είναι ξεχωριστός από κάθε άποψη. Δεν μας νοιάζει τι έχουν μεταξύ τους, ο ΠΑΟΚ με τον Άρη, ή ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει εδώ και χρόνια, ομάδες στην πρώτη κατηγορία σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το χάντμπολ, το πόλο και το βόλεϊ. Είναι μια ομάδα η οποία για διάφορους λόγους δεν έχει πάρει τους τίτλους που της αντιστοιχούσαν ιστορικά. Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε δύο μύθους. Ο πρώτος αφορά την κατασκευή της Τούμπας με την προσωπική εργασία από τον κόσμο της. Ο δεύτερος μύθος αφορά τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’70 που δεν πήρε ότι της ανήκε. Δεν κατέκτησε τους τίτλους που δικαιούνταν. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα όλα τα μεγάλα σωματεία στη Θεσσαλονίκη μπήκαν σε φαγωμάρα.

Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, αντικατοπτρίζουν καλύτερα την ελληνική κοινωνία από ότι οι αθηναϊκές. Γιατί εκεί οι συνιστώσες είναι πολύ περισσότερες. Κοινώς μοιάζουμε εμείς οι επαρχιώτες πιο πολύ από τους Βορειοελλαδίτες παρά με τους Αθηναίους. Με εξαίρεση ότι οι πόλεις τους είναι κατά κόρον ομορφότερες, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι μια Μητρόπολη. Το αθηναϊκό κέντρο δεν μας απέδωσε ποτέ αυτά που μας αναλογούσαν. Με τον Παναιτωλικό όμως χαιρόμαστε όλα τα παιχνίδια. Ο Παναιτωλικός που έχει ίδια χρονιά ίδρυσης με τον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την προσπάθειά του”.