Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

«Μία χαρά μετά τη λύπη του αποκλεισμού»

Ο Παναγιώτης Γλύκος εκτός από τη θέση του βασικού στον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν κέρδισε και την πρώτη του κλήση στην Εθνική ομάδα των Ανδρών από τον Φερνάντο Σάντος για τις αναμετρήσεις με τη Λετονία και τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 που θα γίνει στη Βραζιλία.
Μαζί με τον Στέφανο Αθανασιάδη είναι οι δύο παίκτες του Δικεφάλου που κλήθηκαν από τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό.
Ο ίδιος ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την κλήση και σε δηλώσεις του από τη Βιέννη που παρέμεινε ο Δικέφαλος μετά από το ματς με την Ραπίντ δεν έκρυψε την έκπληξή του αλλά και τη χαρά του.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είναι ένα πολύ παράξενο συναίσθημα για μένα. Χθες ήρθε ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ και υπάρχει πίκρα, αλλά σήμερα έρχεται η κλήση μου στην εθνική ομάδα. Δεν το περίμενα και μου φαίνεται σαν ψέμα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Πρόκειται για μία δικαίωση της δουλειάς μου όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να ανταποκριθώ σε αυτήν την πρόκληση», είπε μεταξύ άλλων ο Γλύκος.

Ποιος έκανε πιο πολλά λάθη;

Λάθη, λάθη, λάθη… Ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά πλήρωσε ακριβά τα λάθη στην άμυνα, ήταν όλοι σε κακή μέρα και αφού βρέθηκε να παίζει με την πλάτη στον τοίχο από το 48’ (2-0) δεν μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι και τελικά έχασε με 3-0 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ
Παναγιώτης ΓΛΥΚΟΣ 5
Στο α’ μέρος είχε 1-2 λανθασμένες εξόδους. Στη φάση του 2-0 η μπάλα περνάει κάτω από τα χέρια του αλλά είναι δύσκολο να αντιδράσει. Στο 3-0 ήταν στην επίθεση…
Αραούχο ΕΤΟ 3
Φέρει τεράστια ευθύνη στο γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Ραπίντ, καθώς πάει νωθρά στη μπάλα και ο Μπουργκστάλερ τον κάνει… “κουδούνι” βγάζοντας την ασίστ στον Άλαρ. Δε βοήθησε πουθενά…
Άλβες ΛΙΝΟ 4
Κάτω του αναμενόμενου και η εμφάνιση του έμπειρου Βραζιλιάνου. Ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε από την πλευρά του, αλλά δεν βοήθησε και στους τομείς που συνηθίζει…
Μπονγκάνι ΚΟΥΜΑΛΟ 5
Οι ευθύνες του ήταν λιγότερες από άλλων παικτών αλλά δεν βοήθησε να καθαρίσουν κάποιες φάσεις στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο δεν έκανε κάποιο κραυγαλέο λάθος…
Ματέους ΒΙΒΙΑΝ 3
Νωθρό ξεκίνημα για το Βραζιλιάνο, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή έδειξε ανέτοιμος και έχασε αρκετές φάσεις. Έχει ευθύνες και στα δύο γκολ, κυρίως στο 2ο γκολ που  χάνει τον Μπόιντ
Πάμπλο ΓΚΑΡΣΙΑ 5
Του έλειπε ο ρυθμός από την απουσία των 4 εβδομάδων από τα γήπεδα. Προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο συνηθίζει. Στο τέλος φάνηκε εξαντλημένος…

Γιώργος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 5
Ο ΠΑΟΚ περιμένει περισσότερο από τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστικά απειλητικός στην άμυνα της Ραπίντ και κινήθηκε επίσης στη μετριότητα και πιο κάτω.
Μπερτράν ΡΟΜΠΕΡ 5
Είχε μία καλή προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο για γκολ στο 0-0, αλλά έμοιαζε χαμένος στο μεγαλύτερο διάστημα. Ο Δώνης τον αντικατέστησε στο ημίχρονο στην προσπάθειά του να αλλάξει κάτι…
Εγκούς ΚΑΤΣΕ 6
Όταν όλη η ομάδα βρίσκεται σε κακή μέρα, τι να κάνει ο νεαρότερος της 11άδας; Έτρεξε και πάλεψε όσο μπορούσε αλλά σε γενικές γραμμές χάθηκε και αυτός στη μετριότητα.
Στέφανος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 6
Ο Μπόιντ στο πρώτο ημίχρονο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή μία δική του κεφαλιά. Στο β’ μέρος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 56’ για να μειώσει και φάνηκε εκνευρισμένος στο τέλος.
Απόστολος ΓΙΑΝΝΟΥ 5
Έτρεξε, πάλεψε, κυνήγησε αλλά δεν τελείωσε με αξιώσεις κάποια φάση χωρίς να μπορέσει να έχει και τις συνεργασίες που θα ήθελε. Γι’ αυτό τον άλλαξε ο Δώνης στο ημίχρονο…
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:
ΦΩΤΑΚΗΣ: Βοήθησε στο δεύτερο ημίχρονο να κυκλοφορήσει λίγο καλύτερα η μπάλα, αλλά δεν άλλαξε ριζικά τα πράγματα.
ΛΟΡΕΝΣ: Δεν βοήθησε όπως σε προηγούμενα ματς χωρίς να είναι αρνητικός, του έλειψαν οι τελικές μεταβιβάσεις.
ΠΕΛΚΑΣ: Μπήκε και έδωσε ζωντάνια μεσοεπιθετικά στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τις φάσεις που είχε.

Έτρεχαν από νωρίς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ...

Σε επιφυλακή ήταν και δικαιολογημένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ όταν έφθασε στο γήπεδο, ενδιαφέρθηκε έντονα για την ομαλή αποβίβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν. Και όταν διαπίστωσε πως μπήκαν ομαλά στο γήπεδο, μαζί με το μέλος της διοίκησης Σπύρο Μηλιωρίδη βρέθηκαν στην εξέδρα όπου βρέθηκε ο κύριος πυρήνας των οπαδών του ΠΑΟΚ. Μαζί τους παρακολούθησαν το παιχνίδι και έζησαν με μεγάλη αγωνία, την εξέλιξή του.

Οι 10 διεθνείς του ΠΑΟΚ

Ο Γλύκος και ο Αθανασιάδης κλήθηκαν στην Εθνική Ανδρών της Ελλάδας. Ο Πέλκας και ο Σταφυλίδης κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων για τους δύο τελευταίους αγώνες της στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013, με αντιπάλους τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Κύπρο. Ο Παναγιωτούδης και ο Κωνσταντινίδης κλήθηκαν στην Εθνική νέων, ενώ τρεις παίκτες του Δικεφάλου οι Δεληγιαννίδης, Κουλούρης, Τουμανίδης ήταν βασικοί σε φιλικό της Εθνικής παίδων στην Κύπρου και μάλιστα ο Δεληγιαννίδης και ο Κωνσταντινίδης πέτυχαν από ένα γκολ στη νίκη με 4-0.
Επίσης ο Λάζαρ έχει κληθεί στην Εθνική Ρουμανίας και το θέμα του για να μην χάσει το ματς με τον Ατρόμητο τη Δευτέρα είναι σε εκκρεμότητα, ωστόσο συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει στις τάξεις του 10 διεθνείς σε όλα τα επίπεδα των εθνικών ομάδων!

«Καθοριστικό το γκολ του Άλαρ»

Ιδιαίτερα χαρούμενοι παρουσιάστηκαν στις δηλώσεις τους οι παίκτες της Ραπίντ Βιέννης, τονίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν για την ομάδα τους από τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Στέφεν Χόφμαν: “Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και από της αρχή του αγώνα κυνηγήσαμε τη νίκη. Τα καταφέραμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρόκριση στους ομίλους. Μπορώ να πω ότι ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα το γκολ του Άλαρ. Ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά μια καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε δυνατοί στην έδρα μας και προκριθήκαμε. Όσο για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν θαυμάσια και από τις δύο πλευρές”.
Ο Φινλανδός μέσος Μάρκους Χάικινεν υπογράμμισε: “Αυτή η πρόκριση σημαίνει πολλά για την ομάδα μας, για τον επιπλέον λόγο ότι οι νεαροί παίκτες μας θα πάρουν πολλές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων. Νομίζω, πάντως, ότι το 3-0 δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Μας βοήθησε πολύ το γκολ του Άλαρ στο α΄ μέρος, αφού μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Για τον ΠΑΟΚ μπορώ να πω ότι στοίχισε και η απουσία του Σαλπιγγίδη”.
Ο Αμερικανός επιθετικός Τέρενς Μπόιντ αλλά και ο τερματοφύλακας της Ραπίντ Λούκας Κένινγκσχοφερ εξέφρασαν επίσης στις δηλώσεις τους τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την πρόκριση της ομάδας τους.

Εύσημα από ΟΥΕΦΑ για τον κόσμο

Περισσότεροι από 1000 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στη Βιέννη και ενίσχυσαν την ομάδα τους. Παρά την ήττα ο κόσμος του ΠΑΟΚ συγκλόνισε με την παρουσία του.
 Και αυτό αναγνωρίστηκε και από τους αρμόδιους παρατηρητές της ΟΥΕΦΑ μετά το τέλος του αγώνα. Τόσο ο Μακ Ντούγκαλ όσο και ο Ζόστ, οι δύο ξένοι παρατηρητές τόνισαν στους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ πως η συμπεριφορά των φιλάθλων ηταν υποδειγματική. Ο κόσμος βοήθησε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ευνόησε τον ΠΑΟΚ που αποχαιρέτησε πρόωρα την Ευρώπη. Στην εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ βρέθηκαν και διοικητικοί εκπρόσωποι της ομάδας.