Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Το ηγετικό μήνυμα του Πάμπλο!



Πρόσωπο της Τετάρτης στον ΠΑΟΚ ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο αρχηγός του Δικέφαλου είχε μία αρκετά «γεμάτη» μέρα και μέσα από την παρουσία του σε δύο εκδηλώσεις, έστειλε τα μηνύματα ενότητας που ήθελε.

Μετά την απογευματινή προπόνηση και τη συμμετοχή του στο φιλικό με την ομάδα νέων, ο Ουρουγουανός άσος του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκε από τη Νέα Μεσημβρία στην Τούμπα, όπου ήταν προσκεκλημένος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σ.Φ ΠΑΟΚ Τούμπας. Επειτα, πήγε για πρώτη φορά φέτος και στο Παλατάκι για να δει από κοντά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΚΑΟΔ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους του Δικέφαλου που βρέθηκαν στο γήπεδο.

«ΟΧΙ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ»!
Πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία του στα γραφεία του Σ.Φ ΠΑΟΚ Τούμπας είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό και δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες. Η παρουσία του μάλιστα εκεί, έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως το επιθυμούσαν οι υπεύθυνοι του συνδέσμου.
Ο Γκαρσία παρέλαβε τιμητική πλακέτα και σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στους συγκεντρωμένους οπαδούς, ήταν πολύ ενωτικός και άπλωσε δίχτυ προστασίας για τον Γιώργο Δώνη. Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ήταν τα λόγια του για τον Ελληνα τεχνικό, αφού πρώτα ζήτησε από τον κόσμο να μείνει ενωμένος για το καλό της ομάδας: «Είμαι προβληματισμένος με όσα έγιναν τελευταία και στενοχωρήθηκα με τις αρνητικές εκδηλώσεις στο πρόσωπο του προπονητή. Δεν πρέπει να ασκείται τόσο σκληρή κριτική στο αντικείμενό του και δεν πρέπει να ακούγονται ύβρεις. Εγώ δεν ζήτησα να γίνει καμία συγκέντρωση για μένα, δεν το επεδίωξα, ούτε ήθελα να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε το βράδυ της Κυριακής, σε αποδοκιμασίες δηλαδή για τον προπονητή. Ό,τι κόντρα ή διαφωνία κι αν έχουμε μέσα στην ομάδα, πρέπει να μένει μεταξύ μας και να μην διογκώνεται δημόσια», κατέληξε ο Γκαρσία, που έδειξε να έχει μία ιδιαίτερα ενωτική στάση.

«ΘΑ ΔΩΣΩ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ…»
Μετά τον Σ.Φ ΠΑΟΚ Τούμπας, ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε μαζί με τον ατζέντη του Δημήτρη Καγιόγλου, στο Παλατάκι και πραγματικά γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που ζητωκραύγαζε τ’ όνομά του και φώναξε το γνωστό σύνθημα για τον ίδιο.
Μιλώντας στην ΕΤ3 πριν το τζάμπολ του αγώνα με τον ΚΑΟΔ, έστειλε ξανά ένα μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στον κόσμο του ΠΑΟΚ θα είμαι πάντα ευγνώμων για την αντιμετώπιση που έχω από αυτόν. Θέλω να δώσω ό,τι μπορώ στον ΠΑΟΚ, έχω βέβαια και μία ηλικία και είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχω κουραστεί λίγο είναι αλήθεια, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι εδώ και να δώσω ό,τι περισσότερο μπορώ στην ομάδα. Πρέπει ν’ αφήσουμε να δουλέψει το προπονητικό τιμ, να κάνει ό,τι μπορεί, αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ για να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να πάει καλύτερα. Να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή, ενωμένοι» κατέληξε.
«ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑΣΙΟΝΑΛ…»
Σχετικά με το ενδιαφέρον που επέδειξε η Νασιονάλ του Μοντεβιδέο να τον εντάξει στο ρόστερ της, ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε ένα γρήγορο τέλος, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, στις δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι: «Η Νασιονάλ, είναι η ομάδα που ήμουν οπαδός της από μικρός. Αλλά είναι δύσκολο να πάω εκεί, έχω κάποια χρόνια εδώ στην Ελλάδα και έχω επίσης μία σχέση προσωπική με τον ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πράγματι, η Νασιονάλ ενδιαφέρθηκε για τον Γκαρσία, μόλις οι άνθρωποί της πληροφορήθηκαν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά, έκαναν την κίνησή τους για να προλάβουν καταστάσεις, στην περίπτωση που δεν συνέχιζε στον Δικέφαλο ο 35χρονος άσος, αλλά όπως τόνισε και ο ίδιος, δεν υπάρχει πλέον κανένα θέμα αποχώρησής του από την ομάδα. Ετσι εξηγείται και το δημοσίευμα σε ιστοσελίδα της Ουρουγουάης, αφού γράφτηκε χωρίς οι συντάκτες του να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη στον ΠΑΟΚ. Αλλωστε το όνομα του Πάμπλο Γκαρσία στην πατρίδα του είναι ένα τεράστιο μέγεθος και οποιαδήποτε πληροφορία γι αυτόν, την «ξεψαχνίζουν» αμέσως οι υπεύθυνοι των μεγάλων ομάδων της χώρας.
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΝΑΣΙΟΝΑΛ
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «ovaciondigital.com.uy» αναφέρει ότι ο Γκαρσία βρίσκεται στο στόχαστρο της Νασιονάλ: «Ο Πάμπλο Γκαρσία ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να παίξει στη Νασιονάλ. Ο κεντρικός χαφ έχει μικρή συμμετοχή στον ΠΑΟΚ και το όνομά του ακούγεται για πιθανή ενίσχυση. Το όνομα του Γκαρσία ήταν πάντα στο προσκήνιο, και ο ίδιος, όποτε μπορούσε, έκανε γνωστή την επιθυμία του να παίξει στην Νασιονάλ. Ο Κανάριο είναι στις επιλογές για να πάρει τη θέση του κεντρικού χαφ. Εχει εξαιρετική και μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, είναι έμπειρος, έχει προσωπικότητα και καλό χειρισμό της μπάλας και είναι καλός εκτελεστής φάουλ. Σήμερα, στην ηλικία των 35, βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, αλλά δεν παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής στον ΠΑΟΚ».
ΦΕΥΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Ο Πάμπλο Γκαρσία αμέσως μετά την σημερινή προπόνηση θ’ αναχωρήσει για την Ισπανία, αφού πρέπει να διευθετήσει κάποια φορολογικά και γραφειοκρατικά ζητήματα, για τα δύο σπίτια που έχει σε Μαδρίτη και Παμπλόνα. Θ’ απουσιάσει μόνο από την αυριανή προπόνηση και το πρωί του Σαββάτου θα επιστρέψει. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτήν τη μικρή άδεια την είχε ζητήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, δεν έχει να κάνει με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
Ο Γκαρσία δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να είναι έτοιμος κόντρα στον ΟΦΗ, αφού έλειψε από κάποιες προπονήσεις και δεν μπορεί να μπει απότομα στους αγώνες. Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Για το επόμενο ματς με την ΑΕΚ ελπίζω να είμαι έτοιμος».
ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Στην αρχή των δηλώσεών του στην ΕΤ3, ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για λίγο και ελληνικά, λέγοντας «καλησπέρα» και ο ατζέντης του άφησε να εννοηθεί ότι μαθαίνει και καταλαβαίνει πλέον αρκετά πράγματα. Εδειξε πάντως αρκετό ενδιαφέρον για το μπάσκετ.

Καθυστερημένοι λόγω... νταλίκας!

Παρά το γεγονός ότι λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, η εβδομάδα που διανύουμε ήταν λίγο προβληματική για τον ΠΑΟΚ, από την Πέμπτη (7/2) ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του έχουν στρέψει πλέον αποκλειστικά την προσοχή τους στον αυριανό αγώνα με τον ΟΦΗ στην Τούμπα.
Οι διεθνείς της ομάδας, που δεν ήταν και λίγοι, επέστρεψαν κανονικά, αλλά δεν πήραν μέρος στην προπόνηση ακολουθώντας πρόγραμμα αποθεραπείας. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής με έμφαση στο κράτημα της μπάλας και στο πρέσινγκ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ
Η προπόνηση της Πέμπτης (7/2) πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα, αλλά μετ’ εμποδίων. Κι αυτό γιατί η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατούσε στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης (επειδή "δίπλωσε" μία νταλίκα…) στάθηκε αιτία ώστε αρκετοί ποδοσφαιριστές και μέλη του τεχνικού τιμ να φτάσουν με μεγάλη καθυστέρηση στο γήπεδο.
Παρ’ όλα αυτά και παρά την απουσία των τραυματιών Χακόμπο, Γεωργιάδη, του Γκαρσία που ήταν στην Ισπανία και των διεθνών, ο ανταγωνισμός φάνηκε αυξημένος, με όλους τους παίκτες να δίνουν την δική τους μάχη για μία θέση στην αποστολή.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΤΟ
Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ, η οποία αποτελείται από 19 παίκτες και κύριο χαρακτηριστικό της είναι η επιστροφή του Αραούχο Ετο μετά από πολύ καιρό. Ο Βραζιλιάνος που είχε μείνει εκτός αποστολής για ένα σερί αγώνων, επέστρεψε αφού απουσιάζει λόγω τιμωρίας αύριο ο νεαρός Δημήτρης Κωνσταντινίδης.
Η αποστολή αποτελείται από τους Αθανασιάδη, Αποστολόπουλο, Γλύκο, Ιντζίδη, Κατσικά, Κατσουράνη, Β. Παπαδόπουλο, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Λίνο, Καμαρά, Έτο, Ιτάνζ, Λάζαρ, Λόρενς, Ολίσε, Ρομπέρ, Σίλντενφελντ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Κάτσε (που εκτίει την μία από τις δύο αγωνιστικές τιμωρίας του λόγω των κίτρινων καρτών), Κωνσταντινίδης (που είχε αποβληθεί στο Χαριλάου) και οι τραυματίες Χακόμπο, Πέλκας, Σταφυλίδης, Γεωργιάδης και φυσικά ο Γκαρσία.
Εκτός έμεινε και ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς που είναι ακόμα ανέτοιμος, με τον Σέρβο πάντως να συμμετέχει χθες κανονικά στην προπόνηση και να δείχνει κάποια από τα προτερήματα του σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας, συμπεριλήφθηκε και ο νεαρός επιθετικός Βασίλης Παπαδόπουλος. Ετσι, ούτε αυτός, αλλά ούτε και ο Πόποβιτς θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας νέων. Η σημερινή τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τον ΟΦΗ θα γίνει στις 16.00’ και πάλι στο γήπεδο της Τούμπας.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ
Οι καθυστερήσεις λόγω του προβλήματος στην περιφερειακή οδό και το γεγονός ότι πολλοί διεθνείς έκαναν αποθεραπεία, δεν επέτρεψαν στον Γιώργο Δώνη να κάνει εσωτερικό διπλό και να δοκιμάσει έτσι κάποιο πιθανό σχήμα.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια δεδομένα με την απουσία των τιμωρημένων και των τραυματιών παικτών. Προβάδισμα φαίνεται να έχει το 4-4-2, με δύο βασικά ερωτηματικά. Αν παίξει δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος ή ο Ετο (στην περίπτωση του Βραζιλιάνου ο προβληματισμός αφορά το γεγονός ότι δεν έχει ρυθμό στα πόδια του) και που θα χρησιμοποιηθεί ο Κώστας Κατσουράνης.
Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Σαρλ Ιτάνζ, αριστερό μπακ ο Λίνο και ένας στόπερ ο Σίλντενφελντ. Αν ο Κατσουράνης παίξει πάλι στο κέντρο της άμυνας, Λάζαρ και Φωτάκης θα είναι στον άξονα, δεξιά ο Λόρενς και αριστερά ο Καμαρά, με Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο. Αν προωθηθεί στα χαφ, στόπερ θα είναι ένας εκ των Κατσικά, Ιντζίδη και ο Φωτάκης θα πάει δεξί χαφ. Ολα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σήμερα.
Ο ΚΥΖΑΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ
Ο Γιώργος Κύζας από το σύνδεσμο διαιτητών Δράμας θα διευθύνει τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Βοηθοί του θα είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης) και Γιώργος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας). Τέταρτος θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας).
ΜΕ 4-4-2 ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΦΗ
Ο τεχνικός του ΟΦΗ Γιάννης Πετράκης έχει πάρει τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Αγριμάκης, ο Μονιάκης θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Ιωαννίδης το αντίστοιχο αριστερό. Οι Κουρδάκης και Σαρ θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ οι Βερόν και Λαμπρόπουλος θα είναι οι δύο χαφ στον άξονα. Τη μεσαία γραμμή θα συμπληρώσουν οι Μπούρμπος (δεξιά) και Κουτσιανικούλης (αριστερά), ενώ οι Παπάζογλου και Περογαμβράκης θα είναι οι δύο προωθημένοι.
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ
Νέο στέλεχος στον τομέα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι ο Γιώτης Παναγιωτάς, που έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως αθλητικός συντάκτης, σε μέσα ενημέρωσης της Αθήνας. Χθες, ο Παναγιωτάς βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είχε μία πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας, ενώ με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη θα καθορισθεί και ο ακριβής ρόλος με τις ανάλογες αρμοδιότητες του. Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του.

Ορίσθηκαν οι ημερομηνίες για το Κύπελλο!

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Τα δύο ματς του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, θα διεξαχθούν σε διάστημα μόλις έξι ημερών, με το πρώτο που θα γίνει στην Τούμπα να ορίζεται την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00’. Η ρεβάνς θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην Λιβαδειά και θ’ αρχίσει στις 18:00’.
Οπως γίνεται κατανοητό το πρόγραμμα επιβαρύνεται αρκετά, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την Κέρκυρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 28 παίζει πάλι εντός με τον Λεβαδειακό, την Κυριακή 3 Μαρτίου με τον Πανιώνιο ξανά στην Τούμπα, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στη Λιβαδειά (ρεβάνς) και το Σάββατο 9 Μαρτίου με τον Πλατανιά στα Χανιά.

“Υπερήφανος που παίζω στον ΠΑΟΚ”

Δεκάδες υπήρξαν τα συγχαρητήρια που δέχτηκε ο Ραζαγκουί Καμαρά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter από φιλάθλους του ΠΑΟΚ για το θεαματικό γκολ που πέτυχε εναντίον του Αρη στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής. Και χθες ο διεθνής ποδοσφαιριστής με την εθνική ομάδα της Γουινέας απάντησε στους φιλάθλους που τον συνεχάρησαν, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: “Είμαι ευτυχισμένος και υπερήφανος που παίζω για τον ΠΑΟΚ”. Μάλιστα, φρόντισε να γράψει το παραπάνω μήνυμα του προς τους φιλάθλους του Δικέφαλου στην ελληνική γλώσσα.
Ο ίδιος δεν έχει συμπληρώσει παρά μόνο λίγες ημέρες παρουσίας στη Θεσσαλονίκη και στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ωστόσο νιώθει πολύ καλά στο νέο του περιβάλλον. Και, φυσικά, ανυπομονεί για την αυριανή πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μπροστά στον φίλαθλο κόσμο του.

«Αν πάει ο ΠΑΟΚ τελικό, θα το πάρει σίγουρα»

Μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες που έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ και έχει αγαπηθεί όσο λίγοι, από τους φιλάθλους της ομάδας, είναι ο Γιάννης Δαμανάκης. Ζει μόνιμα στην Κρήτη, αλλά η καρδιά του χτυπά για τον ΠΑΟΚ, τη Μακεδονία, τη λεβεντιά που βίωσε εδώ και δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ. Με αφορμή το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Δαμανάκη και του ζητήσαμε την άποψή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ και την πορεία της ομάδας.
Αρχικά ο Δαμανάκης είπε συγκινημένος στα ΣΠΟΡ: “Η οικογένειά μου είναι μία, ο ΠΑΟΚ. Είτε ζήσω μέχρι τα... 100 μου είτε, μέχρι τα... 200μου (γελάει με έντονο τρόπο) ο ΠΑΟΚ θα είναι η οικογένειά μου”.
Ο Δαμανάκης πρόσθεσε ακόμη: “Από όσα έχω παρακολουθήσει και με την ενεργή παρουσία του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη, χαίρομαι αρχικά γιατί ο προπονητής χρησιμοποιεί νέα παιδιά στην ενδεκάδα. Ελληνες, που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Είμαι υπέρ των Ελλήνων και σας θυμίζω και από τη δική μου εποχή. Η ομάδα έχει δείξει αρετές, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. Θέλει όμως υπομονή και ο κόσμος να δείξει ακόμη περισσότερο πως στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Δεν χρειάζεται απογοήτευση. Η ομάδα μπορεί να φθάσει ψηλά. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα, αλλά το περίμενα γιατί αρκετά από τα παιδιά δεν έχουν εμπειρία και συνοχή”.
-Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τους δύο στόχους του;
“Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να ανταποκριθεί στον διπλό του φετινό στόχο. Κατά τη γνώμη μου, εφόσον φθάσει στον τελικό η ομάδα, θα πάρει το τρόπαιο. Και στα πλέι οφ είναι δεδομένο πως θα συμμετέχει. Απλά πρέπει να έχει την καλύτερη συγκομιδή για να ξεκινήσει με καλύτερες προϋποθέσεις στο μίνι πρωτάθλημα για να κατακτήσει την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκανε μία “κοιλιά” η ομάδα, δεν είναι για το ανάθεμα. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη για να αλλάξει η κατάσταση. Και αυτό θα γίνει”.
Για το αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ που θα γίνει στην Τούμπα, ο Γιάννης Δαμανάκης δήλωσε στα ΣΠΟΡ: “Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο. Θα πρέπει όμως να είναι αποτελεσματικός για να κερδίσει τον ΟΦΗ. Περιμένω να αρχίσει η ανάκαμψη από αυτό το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ έχει επικίνδυνους παίκτες, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν παύει να είναι μία ομάδα δυνατή. Ειδικά με την απόκτηση των νέων παικτών, έγινε πιο δυνατός”.
ΚΟΡΥΦΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ
Ο Γιάννης Δαμανάκης μίλησε για την απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη και τη βοήθεια που προσφέρει ο αρχηγός της Εθνικής. Και είπε στα ΣΠΟΡ: “Είναι ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ αυτή η προσθήκη του Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα. Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, στην ελληνική αγορά, παίκτες όπως ο Κατσουράνης. Ο οποίος με την εμπειρία του, την ποιότητα που διαθέτει μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Και όχι απαραίτητα σε μία μόνο θέση. Παίζει παντού ο Κατσουράνης και το είδατε στα τελευταία παιχνίδια. Πολύ σωστή ήταν η επιλογή της απόκτησής του και κορυφαία θα προσθέσω, γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε ό,τι καλύτερο υπήρχε από την ελληνική αγορά. Θα προσθέσω πως και οι άλλοι παίκτες που αποκτήθηκαν, σταδιακά θα μπορέσουν να προσδώσουν στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ομάδα. Και οι δύο μεσοεπιθετικοί, ο Καμαρά και ο Ολίσε, αλλά και ο Κροάτης αμυντικός έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας”.
“ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”
Ο Γιάννης Δαμανάκης, συγκινημένος μίλησε στα ΣΠΟΡ για την ατελείωτη αγάπη που έχει εισπράξει από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και τους Μακεδόνες γενικότερα. Και έλεγε με νόημα χθες το βράδυ: “Αυτό που εισέπραξα από όλους εσάς, τους Μακεδόνες και την περίοδο που ήμουν ποδοσφαιριστής και αργότερα όταν αποχώρησα από την ενεργό δράση, ήταν μία ξεχωριστή αγάπη που δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά. Πάντα έχω μέσα μου, αυτή την ατελείωτη αγάπη που μου έδωσαν οι Μακεδόνες. Και σε εμένα και στην οικογένειά μου. Και σας είμαι ευγνώμων για όσα μου δώσατε. Αυτό το ανεκτίμητο συναίσθημα που δεν συγκρίνεται με όλα τα αγαθά του κόσμου”.

"Ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα!"

Ο Αμπντούλ Ραζαγκουί Καμαρά παρέλαβε στην Τούμπα το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 20ης  αγωνιστικής για το φοβερό τέρμα που πέτυχε στο Χαριλάου την περασμένη Κυριακή.
Στις δηλώσεις του δεν έκρυψε ότι είναι ανυπόμονος να κάνει στο ματς με τον ΟΦΗ το ντεμπούτο του και στην Τούμπα.
Αρχικά τόνισε:
«Σαφώς και είμαι ικανοποιημένος. Αλλά αυτό το γκολ δεν δεν ήταν το καλύτερο που έχω βάλει στην καριέρα μου. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν, αλλά το καλύτερο γκολ που έχω πετύχει ήταν με την Εθνική Γουινέας το 2012 στις Κάννες»
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην επερχόμενη πρώτη του εμφάνιση στην Τούμπα στο ματς με τον ΟΦΗ και είπε: «Ανυπομονώ για το πρώτο μου παιχνίδι στην Τούμπα. Έχω κάποιες πρώτες εντυπώσεις από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι αύριο σε μία πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα θα βάλω και εγώ τα δυνατά μου».
Για τις εντυπώσεις που έχει από την ομάδα του ΠΑΟΚ είπε: «Εχω καλές εντυπώσεις από την ομάδα . Είμαστε μια ομάδα υψηλής ποιότητας και συνεργάζομαι καλά με τους συμπαίκτες μου».
Για το αν θα μπορούσε να μείνει στον ΠΑΟΚ και μετά από την περίοδο δανεισμού του από τη Σοσό, που είναι μέχρι το καλοκαίρι είπε: «Προς το παρόν απολαμβάνω την συμμετοχή μου στον ΠΑΟΚ. Είναι ακόμη νωρίς τα υπόλοιπα. Απολαμβάνω τις στιγμές τώρα».
Για τα γκολ που πέτυχε με την φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά και αυτό με την Εθνική Γουινέας είπε: «Πάντα προσπαθώ να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό. Στην Εθνική δεν ήταν σίγουρο πως θα παίξω αλλά με χρησιμοποίησε ο προπονητής. Πάντα θέλω να παίζω καθοριστικό ρόλο στα ματς».
Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε: «Είναι καλό το επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη ένταση και νιώθω πολύ καλά».
Τέλος σε ερώτηση γιατί επέλεξε τον ΠΑΟΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει ωραίο κοινό και αυτό με βοηθάει. Ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα. Αποψή μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ κάνει ό,τι θεωρεί σκόπιμο για να έχει λαμπρό μέλλον».