Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κάλεσε Γλύκο στην Εθνική ο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τις αναμετρήσεις με τη Λετονία και τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας και το νέο πρόσωπο, είναι ο Παναγιώτης Γλύκος!
Ο Σάντος καλεί για πρώτη φορά τον Γλύκο, που επιβραβεύεται για τους κόπους του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στην επιλογή βρίσκεται φυσικά και ο φορμαρισμένος Κλάους Αθανασιάδης.
Αναλυτικά η αποστολή: Καρνέζης, Γλύκος, Τζόρβας, Τοροσίδης, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μαλεζάς, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Δημούτσος, Κατσουράνης, Μαυρίας, Νίνης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Μήτρογλου, Αθανασιάδης και Γκέκας.

Θέμα με κλήση του Λάζαρ στην Εθνική

Χθες προέκυψε ένα απρόοπτο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ καθώς έφτασε στην ομάδα κλήση για την Εθνική Ρουμανίας για τον Κοστίν Λάζαρ.
Το θέμα προκύπτει από την ημέρα που ζητούν οι Ρουμάνοι από τον Λάζαρ να παρουσιαστεί στο Βουκουρέστι, καθώς η κλήση αναφέρει ότι πρέπει να ενσωματωθεί στην Εθνική του τη Δευτέρα το απόγευμα, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι το βράδυ της Δευτέρας (20:30)!
Με δεδομένη και την απουσία του Γκαρσία που τραυματίστηκε η παρουσία του Λάζαρ είναι απαραίτητη στο ματς της Δευτέρας και γίνονται προσπάθειες να διευθετηθεί το θέμα…

Στόματα ερμητικά κλειστά

Την παραμικρή διάθεση για δηλώσεις δεν είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά τη λήξη του αγώνα. Η απογοήτευσή τους για την έκβαση του αγώνα ρεβάνς με τη Ραπίντ ήταν έκδηλη, αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι χάθηκε ένας βασικός στόχος της φετινής σεζόν, που ήταν η πρόκριση στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμη και ο Παναγιώτης Γλύκος, που έμεινε τελευταίος στο γήπεδο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, καθώς πέρασε από αντιντόπιγκ κοντρόλ, εξερχόμενος από τα αποδυτήρια, δεν θέλησε επίσης να πει το παραμικρό στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν.

Προπόνηση στη Βιέννη και επιστροφή

Η αποστολή του ΠΑΟΚ παρέμεινε το βράδυ της Πέμπτης (30/8) στη Βιέννη, όπως ήταν άλλωστε αρχικά προγραμματισμένο. Έτσι, ο Γιώργος Δώνης θα αρχίσει επί αυστριακού εδάφους την προετοιμασία της ομάδας του για τον εκτός έδρας αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας εναντίον του Ατρόμητου για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Η προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής και η οποία θα έχει τη μορφή χαλαρώματος για τους παίκτες που αγωνίστηκαν στη ρεβάνς με τη Ραπίντ. Η αποστολή του ΠΑΟΚ πρόκειται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Βιέννης στις 19.45 (ώρα Ελλάδας), ενώ η προετοιμασία για την αναμέτρηση στο γήπεδο του Περιστερίου θα συνεχιστεί από αύριο Σάββατο (1/9) στη Νέα Μεσημβρία.

Πρωτοφανείς έλεγχοι από νωρίς στον κόσμο του ΠΑΟΚ

Δρακόντεια ήταν τα προληπτικά μέτρα που πήρε η αυστριακή αστυνομία, προκειμένου να μη συμβούν παρατράγουδα, κυρίως στις εξέδρες του Χάναπι. Ενδεικτικές ήταν οι κινήσεις της προς την πλευρά των εκδρομέων οπαδών του ΠΑΟΚ, που επέβαιναν στα τρία λεωφορεία, προερχόμενοι από την Μπρατισλάβα. Οι αστυνομικοί τους περίμεναν στην εθνική οδό, πριν από την έξοδο για τη Βιέννη κι αμέσως τους σταμάτησαν, ζητώντας από όλους τους οπαδούς να κατέβουν και να καθίσουν οκλαδόν στο οδόστρωμα. Με ειδικά σκυλιά ήλεγξαν το εσωτερικό των οχημάτων και στη συνέχεια τους επέτρεψαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
 Το σύνολο των οπαδών του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα σε κεντρική πλατεία της Βιέννης και ξεκίνησαν με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για το γήπεδο. Να σημειωθεί ότι σε κοντινή πλατεία ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Ραπίντ, χωρίς, όμως, να συμβεί το παραμικρό. Αν και η αρχική πρόβλεψη της αστυνομίας ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να μετακινηθούν με λεωφορεία, τελικά προτιμήθηκε η λύση του μετρό, όπου, σύμφωνα με αυστριακές ιστοσελίδες, κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ άναψαν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν εκνευρισμό στην αστυνομία.


Το όνειρο που έγινε εφιάλτης…

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του εκτός έδρας ήττα στην Ευρώπη μετά από σχεδόν δύο χρόνια και την πλήρωσε πολύ ακριβά…
Και το ευρωπαϊκό όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη σε μία από τις πιο βαριές ήττες της ομάδας στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια μαζί με το περσινό 0-3 από την Ουντινέζε στην Τούμπα…
Για την ακρίβεια ήταν η πιο βαριά εκτός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη μετά από το 4-0 που είχε χάσει από τη Σπάρτα Πράγας το 2002, πριν από 10 χρόνια...
Χάνοντας με 3-0 από τη Ραπίντ στη Βιέννη ο Δικέφαλος αποκλείστηκε από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες καθώς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 2-1 με το οποίο είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα.
Ο Δικέφαλος είχε να χάσει εκτός Τούμπας στην Ευρώπη από τις 21 Οκτωβρίου του 2010 όταν είχε ηττηθεί με 1-0 από τη Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ, αλλά στη Βιέννη βγήκε το χειρότερο δυνατό σενάριο και γνώρισε μία βαριά ήττα που τον άφησε εκτός Γιουρόπα Λιγκ.
Έτσι όλο του market pool της διοργάνωση πηγαίνει στον Παναθηναϊκό (περίπου 4 εκ. ευρώ!) καθώς αποκλείστηκε και ο Ατρόμητος χάνοντας με 1-0 από τη Νιουκάστλ (1-1 το πρώτο ματς στο Περιστέρι…).
Για τον ΠΑΟΚ ο αποκλεισμός σημαίνει οικονομική ζημιά άνω των 3 εκ. ευρώ που θα μπορούσε να πάρει με τη νέα συμμετοχή του στους ομίλους, αλλά και «στασιμότητα» στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ που είχε κάνει τεράστια άλματα τα προηγούμενα δύο χρόνια…

«Είχαμε και τύχη, αλλά δίκαια περάσαμε…»

Ο Πέτερ Σέτελ στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τη χαρά του για την τεράστια επιτυχία της Ραπίντ να προκριθεί επί του ΠΑΟΚ.
Δεν παρέλειψε να μοιράσει συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη, αλλά αναφέρθηκε και στην τύχη που είχε η ομάδα του, τονίζοντας πάντως ότι βγήκαν μέσα στο γήπεδο τα σχέδια που είχε κάνει…
Αναλυτικά τόνισε:

«Θα ήθελα να πω ότι αυτό που είχαμε σκεφτεί πριν τον αγώνα, να ξεκινήσουμε επιθετικά το πράξαμε. Είχαμε και τύχη σε μερικές φάσεις, αλλά αυτό το χρειάζεται μία ομάδα όταν έχει να αντιμετωπίσει αντίπαλο τόσο δυνατό, όπως ο ΠΑΟΚ. Μετά το 1-0 κυνηγήσαμε και δεύτερο γκολ και το πετύχαμε. Η επιτυχία είναι πολύ σημαντική για μας και πρέπει να συγχαρώ την ομάδα μου για την πρόκριση και το γεγονός ότι άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ», είπε ο Σέτελ και συνέχισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία εξαιρετική ομάδα και χαίρομαι που κερδίσαμε αυτή την ομάδα. Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά χάσαμε, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό το αποτέλεσμα, γιατί για μεγάλο χρονικό διάστημα εμείς ήμασταν μπροστά στο σκορ. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι, ο ΠΑΟΚ μας πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη και χαίρομαι που καταφέραμε να κερδίσουμε».
Μιλώντας για την επίδραση των όσων είχαν συμβεί πρώτο ματς, είπε:
«Πραγματικά ανησυχούσαμε περισσότερο για το γινόταν στο γήπεδο και όχι στις εξέδρες και χαίρομαι που όλη η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και κατάφερε να μείνει αφοσιωμένη στο γήπεδο και όχι σε ότι γίνεται στην εξέδρα».
Για την τακτική του τόνισε:
«Μετά το πρώτο ματς, αν και χάσαμε, είχαμε παρατηρήσει ότι ήμασταν σε αρκετές περιπτώσεις θαρραλέοι και στο σημερινό παιχνίδι είχαμε ακόμη περισσότερο θάρρος. Αποφάσισα να παίξουμε με ένα σχήμα περισσότερο επιθετικό και νομίζω ότι αυτό μας βγήκε σε καλό».
Για το μυστικό της επιτυχίας: «Σίγουρα είναι ωραίο να βλέπει κανείς όλους αυτούς τους μέσους να τρέχουν τόσο πολύ και να καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα, αλλά αυτό που εμένα μου άρεσε είναι η αποφασιστικότητα που είδα να έχουν όλοι οι παίκτες μας στο γήπεδο».

«Να ανασυνταχθούμε άμεσα ως μεγάλη ομάδα»

Ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε στις δηλώσεις του να κρατήσει την ψυχραιμία σε όλη την ομάδα και τόνισε πως είναι ανάγκη ο ΠΑΟΚ να λειτουργήσει ως μεγάλη ομάδα για να ανασυνταχθεί και να ξεπεράσει τον αποκλεισμό.
Αρχικά τόνισε:
«Καταλυτικό ήταν σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο η παθητική μας εμφάνιση, όπου ουσιαστικά δεν είχαμε καθόλου αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια, ώστε να την κρατήσουμε και να δημιουργήσουμε αντεπιθέσεις. Δεχθήκαμε δύο εύκολα γκολ και ειδικά το δεύτερο, όπου λειτουργήσαμε εντελώς ανώριμα», είπε αρχικά ο προπονητής του και προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό όλων για τη συνέχεια: «Επειδή πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύσκολες βραδιές και άσχημα αποτελέσματα. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά αυτό το αποτέλεσμα. Να λειτουργήσουμε σαν μεγάλη ομάδα και να ανασυνταχθούμε γρήγορα. Χάσαμε έναν στόχο που τον θέλαμε πολύ, αλλά για αυτό που φτιάχνουμε και θέλουμε δεν ήρθε και η καταστροφή».
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε επίσης τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ: «Το κρίσιμο ήταν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο άλλαξε η εικόνα μας, δημιουργήσαμε φάσεις θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά δεν σκοράραμε. Ειδικά στην μία φάση ήταν ο Αθανασιάδης που έχει πετύχει όλα μας τα γκολ. Μπορεί να μην ήταν η τυχερή μας βραδιά σήμερα».
Για το πρώτο ημίχρονο είπε: «Μας προβλημάτισε η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, γιατί ήταν παθητική η συμπεριφορά μας. Ημασταν εντελώς παθητικοί όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια και σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Σταθήκαμε σε ένα συντηρητικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, ίσως και λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, αλλά λειτουργήσαμε λάθος και στα δύο γκολ που δεχθήκαμε».
Για αυτό που έφταιξε: «Όταν παίζεις άμυνα σε ένα παιχνίδι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δώσεις εξηγήσεις. Κάνεις διαπιστώσεις και όταν πάει κάτι διαφορετικά προσπαθείς να το αλλάξεις. Έχω παράπονα από την απόδοσή μας, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς τα πάντα να τα εξηγήσεις».
Για τον αποκλεισμό: «Ενας αποκλεισμός και ένα κακό αποτέλεσμα επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία, ειδικά όταν είμαστε στην αρχή και όταν πρόκειται για νέα ομάδα. Πρέπει να συγκροτηθούμε πάρα πολύ γρήγορα και να κοιτάξουμε τον επόμενο στόχο, που είναι το παιχνίδι της Δευτέρας. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα που έχουμε, προέκυψε και θέμα με τον Λαζάρ που μάλλον δεν θα είναι μαζί μας λόγω Εθνικής, ενώ ο Γκαρσία υποτροπίασε σήμερα και ουσιαστικά μετά το 70 παίζαμε με 10 παίκτες».
Για την παρουσία του Βιβιάν: «Πριν από κάθε παιχνίδι σκέφτομαι πάντα τι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο για την απόδοση του ποδοσφαιριστή. Σημασία έχει η συνολική απόδοση της ομάδας».
Για τη Ραπίντ: «Ηταν μία καλή ομάδα. Κατάφερε να πάρει την πρόκριση γιατί ήταν καλύτερη στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά από εκεί και πέρα θα παίξει ρόλο και η κλήρωση για την πορεία της. Δεν μπορώ να πω εγώ τι μπορεί να κάνει».

Βαρύ το κλίμα για Έτο...

Οι δηλώσεις του Έτο παραμονές του αγώνα με τη Ραπίντ σε κροατική ιστοσελίδα, έστω και αν αυτές διαψεύστηκαν με κατηγορηματικό τρόπο από τον Βραζιλιάνο αμυντικό, αναφορικά με την πρώην του ομάδα, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν θα μπορούσαν να περάσουν ασχολίαστες.
Το κλίμα, πάντως, για τον έμπειρο λατινοαμερικάνο παίκτη έγινε περισσότερο βαρύ μετά το χθεσινό παιχνίδι, αφού η απόδοση του κυμάνθηκε κάτω του μετρίου. Κάτι, βέβαια, που ισχύει για τους περισσότερους παίκτες του ΠΑΟΚ, που συμμετείχαν στη χθεσινή αναμέτρηση και οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Υποτροπή για Γκαρσία

Όλα τα στραβά ήρθαν μαζί για τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς με τη Ραπίντ. Λίγο μετά από το 70’ και αφού ο Δώνης έκανε την τελευταία αλλαγή, ο Γκαρσία έπαθε υποτροπή στο τραύμα του και έπαιξε με θλάση 20 λεπτά χωρίς να μπορεί να βοηθήσει στο φινάλε...
Ο περίφημος “νόμος του Μέρφι” μάλλον βρήκε τραγική εφαρμογή για ακόμη μία φορά στον ΠΑΟΚ. “Αν είναι να στραβώσει κάτι, θα πάει όσο πιο στραβά γίνεται πριν αλλάξει η κατάσταση”, λέει αυτός ο… “στραβός” εμπειρικός νόμος και χθες στο Δικέφαλο όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο μέχρι το φινάλε του αγώνα που διαμορφώθηκε και το τελικό 3-0 με το οποίο ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ.
Πιο άτυχος από όλους μάλλον ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός στο πρώτο του παιχνίδι μετά από τον τραυματισμό του στο ματς με τη Μπνέι Γιεχούντα στο Ισραήλ στις 2 Αυγούστου έπαθε μάλλον υποτροπή (θα φανεί σήμερα στις εξετάσεις που θα κάνει) και αναγκάστηκε να μείνει για 20 λεπτά στο παιχνίδι με πρόβλημα, καθώς λίγο πριν τον νέο του τραυματισμό είχε γίνει και η 3η (και τελευταία) αλλαγή της ομάδας. Στο 71’ ο Πέλκας πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Κάτσε  και λίγο μετά ο Γκαρσία ένιωσε ένα νέο τράβηγμα! Αυτό ήταν… Ουσιαστικά έπαιξε… “κουτσός” στο τελευταίο 20λεπτο για να μην αφήσει την ομάδα με 10 παίκτες, αλλά δεν μπορούσε να τρέξει καθόλου και περιορίζονταν σε λίγες κινήσεις στη μεσαία γραμμή.
Έτσι ο ΠΑΟΚ στο πιο κομβικό σημείο του αγώνα, ενώ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0 και προσπαθούσε να πετύχει ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση έχασε ουσιαστικά τον ηγέτη του ο οποίος ως…“Ελ Σιντ” έμεινε στο γήπεδο μέχρι το τέλος χωρίς να μπορεί να προσφέρει όλα όσα θα ήθελε…
Η χθεσινή ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη με τον Πάμπλο Γκαρσία στη σύνθεσή του, καθώς πριν ο Δικέφαλος μετρούσε πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες σε 11 ματς!

Αυτόs ο ΠΑΟΚ ούτε μέχρι τήν ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ δέν μπορούσε νά πάει........


Ραπίντ Βιέννης-ΠΑΟΚ 3-0(Aποκλεισμόs)

Ο ΠΑΟΚ έχασε 3-0 από τη Ραπίντ Βιέννης και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League. Οι παίκτες του Δώνη πλήρωσαν τον τα δικά τους λάθη στην άμυνα, με τα γκολ των Αλαρ, Μπόιντ και Χόφμαν, παρά το ότι είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ δεν τα κατάφεραν…
 Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίωρο έλεγχε το παιχνίδι, αλλά ένα λάθος του Ετο, επέτρεψε να ξεκινήσει το γκολ του Αλαρ στο 31΄. Ως τη λήξη του ημιχρόνου, η άμυνα πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η άμυνα του ΠΑΟΚ «κοιμήθηκε» πάλι και ο Μπόιντ έκανε την κεφαλιά, μόνος του για να κάνει το 2-0 στο 48΄. Εκεί ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, ο Δώνης ανακάτεψε την τράπουλα, με την είσοδο Λόρενς, Φωτάκη και Πέλκα, αλλά στις ευκαιρίες με Αθανασιάδη, Βιβιάν και Κάτσε, η μπάλα δε μπήκε μέσα… Στο τέλος του αγώνα ήρθε και το γκολ του Χόφμαν από το… κέντρο για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Αυστριακών.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε με τον αποκλεισμό τα λάθη στην άμυνα του και για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τον Αύγουστο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

90+3΄ 3-0 ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΠΙΝΤ. Απίστευτα πράγματα στο Χάναπι με τον Χόφμαν να κάνει το 3-0 από το κέντρο σε κενή εστία, Προηγήθηκε το φάουλ του Λόρενς, ο Γλύκος είχε ανέβει για την κεφαλιά και ο αρχηγός της Ραπίντ, σκόραρε από το κέντρο...

85΄ Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη για δυνατό τάκλιν.

84΄ Σράμελ αντί Τρίμελ για τη Ραπίντ.

84΄ Σέντρα του Λίνο από αριστερά, η μπάλα περνάει από τον Κλάους, ο Φωτάκης σουτάρει μέσα από την περιοχή, πάνω στα κορμιά...

81΄ Ο Πέλκας κερδίζει τις κόντρες σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, άουτ.

73΄ Πολύ δυνατό σουτ του Φωτάκη από μακριά, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

70΄ Κλείνουν οι αλλαγές του ΠΑΟΚ, με τον Πέλκα στη θέση του Κάτσε.

70΄ Ωραία ενέργεια του Κάτσε, σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πολυ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κένινγκσχόφερ.

69΄ Πρώτη αλλαγή για τη Ραπίντ, με τον Πράγκερ στη θέση του Χάικινεν.

65΄ Ο Ετο συνεχίζει τον ύπνο του, ο Μπουργκστάλερ του παίρνει τη μπάλα, γυρνάει παράλληλα, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Μπόιντ βρίσκει αέρα από το ύψος του πέναλτι.

62΄ Δεύτερη τεράστια φάση για τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά. Κόρνερ του Γεωργιάδη από αριστερά, πιο ψηλά από όλους ο Βιβιάν, η κεφαλία του φεύγει εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι...

60΄ Ο Αλαρ δίνει στον Χόφμαν, αυτός σουτάρει με το δεξί έξω από την περιοχή, άουτ.

56΄ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης ψάχνει τον Κλάους, ο Σονλάιτνερ κάνει το λάθος, στρώνει τη μπάλα στον Κλάους, που σουτάρει μονοκόμματα με όλη την εστία μπροστά, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

52΄ Ο Γκαρσία εκτελεί ένα φάουλ που κέρδισε ο ίδιος 10 μέτρα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στο τοίχος, νέο σουτ του Ουρουγουανού, πολύ ψηλά...

48΄ 2-0 ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΠΙΝΤ. Φάουλ από δεξιά για τους Αυστριακού, ο Μπόιντ μόνος του στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ, διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του.

46΄ Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Λόρενς και Φωτάκης μπαίνουν, Γιάννου και Ρομπέρ βγαίνουν.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Ενώ ο ΠΑΟΚ φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι ως το 30΄, η κακή εικόνα στην άμυνα του έχει στοιχίσει το γκολ. Την ώρα που ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και έκανε δύο εξαιρετικές φάσεις με Ρομπέρ και Αθανασιάδη, ήρθε μία πολύ κακή τοποθέτηση του Ετο στην άμυνα και το γκολ του Αλαρ, άλλαξε τις ισορροπίες. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, τα ατομικά λάθη στην άμυνα είναι πολλά και η συγκέντρωση λείπει. Χρειάζεται μεγάλη αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει και να ξαναφέρει την πρόκριση στα χέρια του.


ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

45+1΄
Ακόμα μία φορά δεύτερος στη μπάλα ο Κουμάλο, ο Μπόιντ παίρνει το γέμισμα, η μπάλα φτάνει στον Αλαρ από δεξιά, που περνάει τον Βιβιάν, σουτάρει μόλις άουτ. Μεγάλη φάση για τη Ραπίντ.

42΄ Εξαιρετική συνεργασία, Γκαρσία, Ρομπέρ, Λίνο, ο Ουρουγουανός σουτάρει με τη μία έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

40΄ Δύσκολες στιγμές στην άμυνα, με τους παίκτες της Ραπίντ να παίζουν "βόλεϊ, τελευταία κεφαλιά του Τρίμελ προ του Γλύκου, η μπάλα φεύγει άουτ.

38΄ Κάθετη πάσα στον Μπόιντ, ο Γλύκος βγαίνει αλλά ο Ετο μπλέκεται στα πόδια του και η μπάλα καταλήγει κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει μπει στο γήπεδο ποτέ...

35΄ Κίτρινη κάρτα στον Μπούργκστάλερ που έχασε από τον Αθανασιάδη και τράβηξε από πίσω τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

34΄ Κόρνερ του Γκαρσία από αριστερά, ο Κλάους πάλι ψηλά παίρνει την κεφαλιά, αυτήν τη φορά, άουτ.

31΄ 1-0 ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΠΙΝΤ. Πάλι ο Ετο κάνει λάθος, ο Μπουργκστάλερ κάνει εύκολα τη σέντρα, ο Αλαρ με κεφαλιά πετάγεται στην πορεία της μπάλας και ανοίγει το σκορ.

30΄ Ο Χόφμαν βρίσκει λίγο χώρο έξω από την περιοχή, σημαδεύει την αριστερή γωνία του Γλύκου, άουτ.

29΄ Κόρνερ από τον Γκαρσία, κεφαλιά του Αθανασιάδη στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκέρσον διώχνει πάνω στη γραμμή!

28΄ Πολύ ωραία πάσα του Γκαρσία, ο Ρομπέρ σουτάρει με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή, ο Κένινγκσχόφερ αποκρούει σε κόρνερ.

25΄ Ο Γκαρσία εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, το πάει απευθείας, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

24΄ Σέντρα-"ξυραφιά" του Λίνο από αριστερά, Γιάννου και Αθανασιάδης κινούνται στην πορεία της μπάλας, τη βρίσκει λίγο ο Γκέρσον και τη στέλνει κόρνερ.

21΄ Γέμισμα του Γκέρσον, κεφαλιά του Αλαρ από τα δεξιά, ο Γλύκος βγαίνει και μπλοκάρει σταθερά πάνω από Μπόιντ και Βιβιάν.

19΄ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, για τον Κάτσε, ο οποίος έκανε αντικανονικό τάκλιν στον Κάτζερ.

16΄ Ωραία κίνηση με πλάτη του Μπόιντ έξω από την περιοχή, ελευθερώνεται από τον Κουμάλο, σουτάρει με το αριστερό, μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Γλύκος.

14΄ Καλή ανάπτυξη για τη Ραπίντ από δεξιά, σέντρα του Τρίμελ, στα χέρια του Γλύκου.

11΄ Ο ΠΑΟΚ βγήκε καλά στην αντεπίθεση, αλλά ο Γιάννου καθυστέρησε να κάνει τη σέντρα από αριστερά και από την κόντρα, η μπάλα βγήκε άουτ...

Μια κεφαλιά από αριστερά, έφτασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, εκεί βγήκε και μπλόκαρε σταθερά, ο Γλύκος.

Σέντρα από δεξιά του Τρίμελ, ο Γλύκος μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια, μία εύκολα σέντρα από τον Αυστριακό.

Πρώτη απόπειρα του ΠΑΟΚ να βγει στην επίθεση, η πάσα του Λίνο στον Ρομπέρ, από αριστερά είναι πολύ δυνατά και φεύγει άουτ.

Πρώτο λάθος στο παιχνίδι με τον Γιάννου να κερδίζει το πλάγιο από τον Γκέρσον, αλλά η μπάλα δόθηκε στη Ραπίντ...

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΓΚΟΛ:
Αλαρ (31΄), Μπόιντ (48΄), Χόφμαν (90+3)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάτσε (19΄)μ Μπουργκστάλερ (35΄), Αθανασιάδης (85΄)
ΚΟΚΚΙΝΗ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκόμεθ (Ισπανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ροντρίγκεθ (Ισπανία), Μαρτίνεθ(Ισπανία)

ΡΑΠΙΝΤ: Κενινγκσχόφερ, Σονλάιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Χάικινεν (Πράγκερ 69΄), Χόφμαν, Ιλντίζ, Μπόιντ, Τρίμελ (Σράμελ 84΄), Μπουργκστάλερ, Άλαρ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Βιβιάν, Κουμάλο, Λίνο, Γκαρσία, Κάτσε (Πέλκας 70΄), Ρομπέρ (Φωτάκης 46΄), Γεωργιάδης, Γιάννου (Λόρενς 46΄), Αθανασιάδης.

ΠΑΟΚ - Rapid 3-0 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)