Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΟΥΝΤΙΝΕ-Eιναι ολοι εκει....

Η καθιερωμένη βόλτα έγινε και σήμερα στους δρόμους της πόλης που παίζει ο ΠΑΟΚ. 
 Όλοι οι παίκτες κατέβηκαν με το λεωφορείο στο κέντρο της πόλης που έχει μερικά αξιοθέατα και κάποια ωραία πλακόστρωτα σοκάκια τα οποία και περπάτησαν γι’ αρκετή ώρα.

Μαζί βέβαια και ο Λάζλο Μπόλονι που έβγαζε φωτογραφίες στην πλατεία Liberta όπου είναι και το κέντρο του Ούντινε.

O αρχηγός Στέλιος Μαλεζάς είναι... ακούνητος από την ενδεκάδα

Στο σάιτ της Ουντινέζε γίνεται αναφορά στον αυριανό αντίπαλο της ιταλικής ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε κείμενο για τον ΠΑΟΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο αρχηγός Στέλιος Μαλεζάς είναι... ακούνητος από την ενδεκάδα, θέλοντας να καταδείξουν ότι δε βγαίνει ούτε με... αίτημα από το βασικό σχήμα.
 Επίσης για τον Λάζλο Μπόλονι αναφέρεται ότι «έχει περάσει από την Γαλλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνήθως προτιμά το 4-2-3-1 το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε 4-3-3».

Για το βασικό σχήμα οι Ιταλοί σχολιάζουν: «Ο Κροάτης Κρέσιτς και ο Γλύκος εναλλάσσονται στην θέση του γκολκίπερ. Στην άμυνα υπάρχει ο έμπειρος Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής της Λέτσε και της Ρετζίνα, Μπρούνο Τσιρίλο και ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος είναι... ακούνητος από την ενδεκάδα, ενώ στα άκρα βρίσκονται ο πολιτογραφημένος Κροάτης Έτο στα δεξιά και ο 34χρονος Λίνο στα αριστερά». Οι Ιταλοί φαίνονται μη ενημερωμένοι για τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου και για το ενδεχόμενο να μην παίξει ο Λίνο, αλλά ο Σταφυλίδης.

Σε ό, τι αφορά το κέντρο, τονίζουν: «Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του ΠΑΟΚ. Ενας άλλος πολύτιμος παίκτης είναι ο ΠΑΟΚ Γιώργος Φωτάκης. Οι κίνδυνοι προέρχονται από την δεξιά πλευρά, εκεί όπου υπάρχει ο διεθνής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Γεώργιος Γεωργιάδης, ο "συγγραφέας" της μαγικής νύχτας στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", που είχε δώσει δύο ασίστ. Κεντρική "φωτιά" είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης, 23 ετών, με 8 γκολ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος».

Ο Παοκ στο Udine

Ο φωτογραφικός φακός του Βασίλη Βερβερίδη... έπιασε τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, αλλά και τα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ, που βγήκαν την καθιερωμένη βόλτα στο Ούντινε, μια μέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ.
 Σε πολύ καλό κλίμα η αποστολή του ΠΑΟΚ βγήκε τη βόλτα της στο Ούντινε, την μικρή ιταλική πόλη, χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Ολα τα μέλη της ομάδας ήταν με το χαμόγελο στα χείλη, μια και η αισιοδοξία για μια καλή παρουσία αύριο στο «Φρίουλι» είναι διάχυτη.

Στο κέντρο της πόλης την ομάδα συνάντησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, ο οποίος διέκρινε ότι υπήρχε σιγουριά στα βλέμματά τους. Μαζί του ήταν κι άλλα μέλη της διοίκησης, όπως ο Γιώργος Σαχπατζίδης (διακρίνεται στις φωτογραφίες).

Μέσα ο Αθανασιάδης, σφυρίζει ο Ισπανός Μαγιένκο

Ο Στέφανος Αθανασιάδης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που πετάει για την Ιταλία, για το ματς της Πέμπτης με την Ουντινέζε στο «Φρίουλι» για τους «32» του Europa League. Ο Λάσλο Μπόλονι πήρε είκοσι παίκτες και άφησε στη Θεσσαλονίκη τους τραυματίες Έτο, Γλύκο, Ίβιτς και Κατσικά.

Οι 20 παίκτες που επιλέχθηκαν είναι οι: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Κρέσιτς, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ.
Σφυρίζει ο Ισπανός Μαγιένκο
Ο 39χρονος Ισπανός Αλμπέρτο Μαγιένκο ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το ματς της Πέμπτης. Ο Μαγιένκο ήταν διαιτητής στο Αρης-Μάντσεστερ Σϊτι και Ολυμπιακός-Αρσεναλ. Είναι κοινωνιολόγος και ήταν ο μοναδικός Ισπανός διαιτητής στο Μουντιάλ.

Κονέ: «Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ευκαιρία»

Το ματς με την Ουντινέζε αποτελεί για τον ΠΑΟΚ μια μεγάλη πρόκληση και τα ΣΠΟΡ δίνουν τη δυνατότητα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να ενημερωθούν πιο αναλυτικά για την κατάσταση της ιταλικής ομάδας. Επικοινωνήσαμε με τον Παναγιώτη Κονέ που αγωνίζεται στην Μπολόνια και γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμικότητα της Ουντινέζε. Ο διεθνής άσος ακτινογραφεί για τα ΣΠΟΡ την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, τα υπέρ και τα κατά της ιταλικής ομάδας και εξηγεί, γιατί αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο “Φρίουλι” εκμεταλλευόμενος τις απουσίες των Ντι Νατάλε και Ισλα.
Ο Κονέ ανήκει στην Μπρέσια και παίζει δανεικός στην Μπολόνια. Μάλιστα με την ομάδα της Μπολόνια έχει συμπληρώσει φέτος 15 συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στις δηλώσεις του στα ΣΠΟΡ υποστήριξε:
“Η Ουντινέζε είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ τον αντίπαλό της. Τρέχουν πολύ οι παίκτες της μέσα στο γήπεδο και όλη η αγωνιστική της φιλοσοφία είναι ότι ψάχνει να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Συνήθως το σύστημα που εφαρμόζει ο προπονητής της είναι το 3-5-2 αλλά είναι πολύ σημαντικές οι απουσίες του Αντόνιο Ντι Νατάλε και του Χιλιανού Μαουρίτσιο Ισλα. Σε αυτούς τους δύο παίκτες, στηρίζει η Ουντινέζε όλες τις αντεπιθέσεις της. Αρκεί να σας αναφέρω πως για την Ουντινέζε, οι αντεπιθέσεις, αποτελούν το μοντέλο παιχνιδιού που εφαρμόζει. Παρότι είναι μια ομάδα που έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, αυτοί οι δύο που προανέφερα κάνουν τη διαφορά.
Ο Ντι Νατάλε ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει σε μια αντίπαλη άμυνα. Ο Ισλα μπορεί να παίξει και σαν δεξί μπακ – χαφ και σαν κεντρικό χαφ, για αυτό είναι πολύ χρήσιμος στην ομάδα. Έχει όμως και άλλους παίκτες όπως είναι ο Φλόρο Φλόρες που είναι ταλαντούχος, αλλά και άλλους παίκτες που είναι γρήγοροι. Επαναλαμβάνω όμως πως επειδή λείπουν αυτοί οι δύο παίκτες, είναι τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο ΠΑΟΚ θα έχει ελπίδες για την εξασφάλιση ενός θετικού αποτελέσματος, μόνο αν είναι οι παίκτες του συγκεντρωμένοι, αν δε δεχθεί γρήγορα γκολ και έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας.

-    Τώρα που ήρθαν έτσι τα πράγματα, δίνεις ελπίδες στον ΠΑΟΚ και ποιες είναι αυτές;
-    “Όταν έγινε η κλήρωση, δε θεωρούσα φαβορί τον ΠΑΟΚ. Όμως τώρα, επειδή λείπουν ο Ντι Νατάλε και ο Ισλα, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλές ελπίδες για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, άρα και να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του, για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ”.

Ο Γιάννου MVP, ο Λάζαρ στην Εθνική

O Απόστολος Γιάννου αναδείχθηκε MVP της 21ης αγωνιστικής της Superleague. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας 0-2 της ομάδας στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής με ποσοστό 69,08%. Δεύτερος αλλά με πολύ μεγάλη διαφορά ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος του Παναθηναϊκού με ποσοστό 20,28% και τρίτος ο Κέβιν Μιραλάς  του Ολυμπιακού με 10,64%.
Εν τω μεταξύ ο Κοστίν Λάζαρ κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα για το φιλικό της χώρας του με την Ουρουγουάη που θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου.
Η συγκέντρωση των Ρουμάνων θα γίνει στις 26/2, αλλά ο Λάζαρ θα ενσωματωθεί λογικά μία μέρα μετά, διότι στις 26 Φεβρουαρίου  ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Λογικά ο Ρουμάνος θα πετάξει κατευθείαν από την Αθήνα για την πατρίδα του για το φιλικό της χώρας του…

Ουντινέζε: Στο κυνήγι της μεγάλης διάκρισης

Υψηλούς στόχους διατηρεί η ομάδα της Ουντινέζε στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, οι Ιταλοί θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τη διάκριση που είχαν πετύχει πριν από τρία χρόνια, όταν και είχαν φθάσει μέχρι και τους οχτώ του Γιουρόπα Λιγκ, στη μέχρι τώρα καλύτερη πορεία τους στη διοργάνωση.

Τότε είχαν αντιμετωπίσει τη Βέρντερ Βρέμης, με την οποία έδωσαν δύο συναρπαστικά παιχνίδια.
Στο πρώτο παιχνίδι επί γερμανικού εδάφους η Βέρντερ είχε ανοίξει το σκορ στο 34΄ με τον Ντιέγκο, ο οποίος στο 67΄ είχε διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 69΄ ο Αλμέιδα είχε ανεβάσει το σκορ σε 3-0, αλλά τρία λεπτά πριν τη λήξη ο Κουαλιαρέλα διαμόρφωσε το τελικό 3-1, δίνοντας ελπίδες για την ανατροπή στη ρεβάνς.

Η ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Και πράγματι, η Ουντινέζε κυνήγησε με αξιώσεις την πρόκριση στη ρεβάνς του Φρίουλι, αφού ήδη από το πρώτο ημίχρονο είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 15΄ο Ίνλερ άνοιξε το σκορ, στο 28΄ ο Ντιέγκο έκανε το 1-1, ενώ στο 30΄ και στο 38΄ ο Κουλιαρέλα διαμόρφωσε διαδοχικά το 3-1. Όλα, όμως, ουσιαστικά τελείωσαν στο 60΄ όταν ο Ντιέγκο και πάλι σκόραρε για τους Γερμανούς, μειώνοντας σε 3-2. Το τελικό 3-3 διαμορφώθηκε στο 73΄ με το γκολ του Πιζάρο.
Για την ιστορία, η Βέρντερ είχε φθάσει μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, όπου τελικά γνώρισε την ήττα από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Από τότε η Ουντινέζε δεν έχει φθάσει πιο μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που θα επιχειρήσει φέτος. Απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση είναι να αποκλείσουν στα δύο επικείμενα παιχνίδια την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΙΝΤΟΛΙΝ
Έντονα προβληματισμένος παρουσιάζεται ο Φρατζέσκο Γκουιντολίν από τα δύο προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν για την ομάδα του στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τη Μίλαν. Κι αυτό γιατί, τόσο ο Ίσλα, όσο φυσικά κι ο Ντι Νατάλε, αποτελούν βασικούς παίκτες της Ουντινέζε και η αντικατάστασή τους κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Η κατάσταση του Χιλιανού, βέβαια, είναι πιο σοβαρή, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα είναι σε θέση να προλάβει τα τελευταία παιχνίδια του Καμπιονάτο. Στη χειρότερη, αν τελικά δεν αποφύγει το χειρουργείο, θα είναι ξανά έτοιμος μετά από πέντε μήνες.
Όσο για τον Ντι Νατάλε, πρώτο σκόρερ του Καμπιονάτο με δεκαεφτά γκολ, δέχτηκε ένα χτύπημα σε δάχτυλο του δεξιού του ποδιού από τον Τιάγκο Σίλβα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός για δύο εβδομάδες. Είναι βέβαιο ότι ο Ιταλός επιθετικός θα λείψει κι από τα δύο παιχνίδια της ομάδας του για το Γιουρόπα Λιγκ εναντίον του ΠΑΟΚ, όπως, φυσικά, και από το εντός έδρας παιχνίδι για το Καμπιονάτο, που μεσολαβεί εναντίον της Κάλιαρι την ερχόμενη Κυριακή. Οι άνθρωποι της Ουντινέζε ελπίζουν ότι ο Ντι Νατάλε θα προλάβει τον αγώνα με την Μπολόνια, τρεις μέρες μετά τη ρεβάνς της Τούμπας.
Απών από τους δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ θα είναι ο Φερνάντες, ο οποίος δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της ΟΥΕΦΑ. Επιπλέον, ο Φρατζέσκο Γκουιντολίν δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση της Πέμπτης τους διεθνείς Γκανέζους Ασαμόα και Μπαντούν, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα, ωστόσο θα επιστρέψουν μόλις αύριο στο Ούντινε.