Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το σχόλιο της ημέρας

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εκεί που θα μπορούσες απόψε να είσαι στα ίσια, αλλά και στο μείον ένα, σίγουρα θα μπορούσες να βρεθείς και στο μείον πέντε. Και τι έγινε… Η ζωή (και το πρωτάθλημα) συνεχίζεται… 
Διακρίνω μία απογοήτευση από τη νίκη του Ολυμπιακού. Σιγά… Υπάρχει περίπτωση να κριθεί το πρωτάθλημα από ένα ματς; Δηλαδή αν έχανε ο Ολυμπιακός (για ισοπαλία δεν συζητάμε) θα είχε περισσότερες ελπίδες ο ΠΑΟΚ να το κατακτήσει και τώρα δεν έχει καμία; Αστεία πράγματα. Η σημασία του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ήταν και είναι μεγάλη. Ούτε εκείνο το ντέρμπι όμως θα κρίνει το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίζει όλα τα άλλα ματς; (Δύσκολα…)
Αν οι άλλοι τα καταφέρνουν (με οποιονδήποτε τρόπο) τότε θα το πάρουν. Το γράψαμε εκατό φορές: Ο ΠΑΟΚ 92-95 πόντους δεν μπορεί να πάρει. Αν οι άλλοι τους φθάσουν τότε χαιρετίσματα…

Στην Τούμπα η ομάδα του Στέφενς βρήκε τρόπο να κερδίσει και αυτό το παιχνίδι. Πρώτα απ’ όλα κέρδισε έναν καλό αντίπαλο και αυτό πρέπει να το αναφέρουμε. Κέρδισε μία ομάδα που πραγματικά ανήκει στις πέντε-έξι καλύτερες του πρωταθλήματος (ειδικά όταν έχει και τους Μπαντιμπαγκά – Μπαμ-Μπαμ, Αναστασάκο, Πίτσο, που σήμερα δεν είχε).

Ο ΠΑΟΚ δεν ενέπνεε σιγουριά σήμερα. Ήταν φανερά επηρεασμένος από τις αναγκαστικές αλλαγές, αλλά και από την κακή βραδιά των επιθετικών του, Σαλπιγγίδη-Στοχ. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Ίσως σήμερα φάνηκε ότι περισσότεροι παίκτες έπρεπε να ενεργοποιηθούν, έτσι ώστε η ομάδα να μην σοκάρεται σε αυτό τον βαθμό όταν στον βασικό κορμό γίνονται δύο-τρεις και τέσσερις αλλαγές!

Αμυντικά υπήρχαν τα ίδια προβλήματα. Το γκολ του Εργοτέλη έρχεται μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ!  Το άκρων άωτο του κακού τρανζίσιον για μία ομάδα, η οποία επί προσθέτως –ξαφνικά στο υπόλοιπο ματς- έπρεπε να παίξει και με άλλο κεντρικό δίδυμο στην άμυνα.

Ο Κατσουράνης ήταν θετικός και συμμετείχε πολύ στο ματς (αν και κόφτης δεν μπορεί να είναι) ο Λάζαρ σοβαρός, ο Νίνης (που έγερνε πολύ στα δεξιά…)  εκνευρίστηκε από την αλλαγή του, ο Λούκας και ο Λίνο πολύ παραγωγικοί, έστω και αν δεν είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα τα γεμίσματά τους. Ο Λόπεθ μία από τα ίδια, αλλά και για τον Κατσικά οι κρίσεις είναι άδικες μετά από τόση απραξία.(Για όλους ο Γκαρσία γιατί έχει ελαφρυντικά και αυτοί δεν έχουν;) O Ισπανός βέβαια δεν έχει αφήσει ούτε στίγμα θετικής εικόνας...

Είναι εντυπωσιακό από την στατιστική ότι ο ΠΑΟΚ είχε 90 εύστοχες πάσες έναντι 27 του αντιπάλου, αλλά και 49 γεμίσματα έναντι 8.
   
Όσοι ήμασταν στην προετοιμασία ξέραμε καλά ότι αυτά τα φάουλ τα έχει ο Σέρβος. Πριν την εκτέλεση ο Κατσουράνης τρέχει και δίνει την μπάλα στα χέρια του Λίνο. Και ο Βραζιλιάνος (με το σπασμένο χέρι!) την αφήνει με σιγουριά στον Σέρβο. Το φοβερό με τον Βούκιτς είναι ότι: Άλλες δέκα φορές να εκτελέσει φάουλ από εκεί, στις 5- 6 πάλι γκολ θα βάλει!

* Ο Κάκος ήταν εκπληκτικός, όπως πάντα όντας ήρεμος… Την άλλη εβδομάδα χρειάζεται υπομονή με την σφυρίχτρα! (Θα έχει μεγάλη πλάκα να βάλουν τον Σιδηρόπουλο. Θα πρόκειται για τον ορισμό του εκβιασμού!)

Η πιο ωραία εικόνα (όπως σωστά είπε ο Στέφενς) είναι ότι οι πρώτοι που πανηγυρίζουν με τον Βούκιτς (βασική φωτό) είναι οι: Γλύκος, Γεωργιάδης και Σκόνδρας!! Αυτοί που δεν έπαιξαν!!

Ναι… Αυτό είναι ΟΜΑΔΑ.

Θα γίνει ακόμη καλύτερη ΟΜΑΔΑ, όταν –κάποτε- ένας από τους σκόρερ θα πάει να το αφιερώσει και στον προπονητή… (Δεν μπορεί κάποτε θα γίνει και αυτό! Θα βρεθεί ένας Χριστιανός…)

ΠΑΟΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-1(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)