Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αναμονή για Σνάουτσνερ

Στο μεταξύ, μετά το χθεσινό ρεπό οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις. Η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τη Νέα Μεσημβρία στις 16.00’ και μόνο σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα γίνει στην Τούμπα.
Είναι λογικό τα μάτια να στρέφονται στον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, που έχασε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από την μικρή θλάση που υπέστη στην προπόνηση, αλλά έχει βάσιμες ελπίδες να τεθεί στην διάθεση του Λάσλο Μπόλονι για το ματς με τον ΟΦΗ.
Κλήσεις στην Εθνική παίδων
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Παχατουρίδης, συμπεριέλαβε τους Δημήτρη Πόποβιτς και Κυριάκο Σαββίδη, για τις προπονήσεις της Εθνικής παίδων, που θα πραγματοποιηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά. Οι προπονήσεις έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 13 και 15 Φεβρουαρίου και είναι κλειστές για το κοινό.
Αν ο Μπόλονι θέλει να πάρει τον Πόποβιτς στην αποστολή για το ματς του Σαββάτου στην Κρήτη μπορεί να το κάνει, αφού στην εθνική ομάδα πρέπει να ενσωματωθεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αγωνία για τις εκθέσεις

Η επόμενη μέρα του χαμένου εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν βρίσκει τον ΠΑΟΚ, βαθιά πληγωμένο, μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο (με τους επιπλέον τραυματισμούς και τις νέες απουσίες). Τον βρίσκει και βαθιά προβληματισμένο για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο.



Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη αγωνία για το περιεχόμενο των εκθέσεων του παρατηρητή του αγώνα κ. Μαχαίρα, αλλά και την έκθεση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Η κλήση σε απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα θα γίνει σίγουρα σήμερα το πρωί και η διαδικασία θα λάβει χώρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Με βάση πάντως το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Θανάσης Γιάχος, ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας, αλλά με βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Από την συγκεκριμένη αναφορά του διαιτητή, δεν προκύπτει, ούτε στοιχειοθετείται τιμωρία της έδρας. Οι αθλητικοί δικαστές ωστόσο, δεν λαμβάνουν υπόψη τους μόνο την έκθεση του διαιτητή. Συνεκτιμούν και υπολογίζουν ταυτόχρονα και τις άλλες δύο εκθέσεις (παρατηρητή και αστυνομίας) για να βγάλουν την ετυμηγορία τους.

Εννοείται, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έχει την ενδεδειγμένη εκπροσώπηση στην απολογία της Πέμπτης, από το νομικό της σύμβουλο Αχιλλέα Μαυρομάτη. Ένα θετικό στοιχείο που μπορεί ν’ αξιοποιηθεί, είναι οι επίσημες ευχαριστίες που εκφράστηκαν προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την φιλοξενία της, από τις δηλώσεις του πρώτου αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση τιμωρίας της έδρας με μία αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ θα την εκτίσει στο ντέρμπι με τον Άρη, αλλά αυτό είναι κάτι που ούτε θέλουν να το σκέφτονται οι υπεύθυνοι της ομάδας.

Οι τρεις δικογραφίες

Πάντως, ο αθλητικός εισαγγελέας που βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, θα συντάξει σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Η μία σίγουρη ξεχωριστή δικογραφία σχηματίζεται για τον τραυματισμό της νεαρής γυναίκας στη θύρα οκτώ, ένα γεγονός που εξοργίζει όλους, γιατί προήλθε από φωτοβολίδα που έφυγε από κάποιο σημείο της Θύρας 4!

Μία άλλη δικογραφία σχηματίζεται για τα επεισόδια που έγιναν έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν και για τις συμπλοκές κατά τις οποίες με βάση την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης, τραυματίστηκαν και αστυνομικοί.

Η τρίτη δικογραφία τέλος, σχετίζεται με τον έναν οπαδό που συνελήφθη στο τέλος της αναμέτρησης, κατά την διάρκεια των ολιγόλεπτων ταραχών. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι επεισόδια αναφέρθηκαν και σε δρόμους αρκετά μακριά από το γήπεδο, ακόμα και στο τέλος της οδού Λαμπράκη, όταν αποχωρούσε ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

* Εξαιρετικά δύσκολο είναι ν’ αποφύγει ο Κοστίν Λάζαρ, την τιμωρία τριών αγωνιστικών για την απευθείας κόκκινη που του έδειξε προχθές στην Τούμπα ο Θανάσης Γιάχος. Ο διαιτητής του ντέρμπι, όπως έγραψαν χθες τα ΣΠΟΡ, “τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί” τον Ρουμάνο μέσο, από τη στιγμή που έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι “χτύπησε αντίπαλο με το κεφάλι…”. Η αλήθεια είναι ότι ο Λάζαρ έκανε μεν την κίνηση, αλλά δεν χτύπησε ποτέ τον Ραφίκ Τζιμπούρ, παρά το γεγονός ότι ο Γιάχος “έσκιζε τα ρούχα του ότι τον είδε”.



* Η απόφαση  από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα θα ανακοινωθεί μέχρι την Πέμπτη και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να αιτηθεί την παρουσία της στην εκδίκαση, ενώ έχει φυσικά και το δικαίωμα να καταθέσει και έφεση για την οποιαδήποτε ποινή επιβληθεί  στον ποδοσφαιριστή. Πάντως, ο Κ.Α.Π είναι πολύ σαφής για τέτοιες περιπτώσεις και από τη στιγμή που έχει γραφεί στο φύλλο αγώνα η συγκεκριμένη έκφραση, δεν αλλάζει. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα, ούτε το βίντεο αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο.



• Ο ίδιος ο Γιάχος ακόμα και αν στείλει συμπληρωματική έκθεση, μπορεί και να μην γίνει δεκτή. Τόσο μεγάλη είναι η ισχύς του φύλλου αγώνα και φυσικά τα περιθώρια που έχει ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ μικρά. Έτσι κι αλλιώς, ο Λάζαρ δεν θ’ αγωνιστεί το Σάββατο κόντρα στον ΟΦΗ. Ακόμα κι αν είχε αποβληθεί για απλά σκληρά μαρκαρίσματα με δύο κίτρινες κάρτες, θα εξέτιε ποινή μίας αγωνιστικής. Η απώλεια για την ομάδα είναι πολύ σημαντική.

Χάνουν και Ουντινέζε Κατσικάς, Γλύκος, Αθανασιάδης

Βαθιές αγωνιστικές πληγές άφησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ. Πληγές που άνοιξαν πριν (Γλύκος) και κατά την διάρκεια του αγώνα (Κατσικάς και Αθανασιάδης), αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να κλείσουν. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν χθες το απόγευμα οι τρεις παίκτες του Δικεφάλου, δεν ήταν καθόλου ευχάριστα.

Έγιναν γνωστά λίγο μετά τις δέκα το βράδυ χθες και ουσιαστικά έθεσαν και τους τρεις παίκτες νοκ άουτ, όχι μόνο από το ματς με τον ΟΦΗ αλλά και από αυτό με την Ουντινέζε την μεθεπόμενη Πέμπτη στην Ιταλία. Οι δύο μάλιστα από τους τρεις και πιο συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Γλύκος και Γιώργος Κατσικάς, θα χρειαστούν περίπου έναν μήνα για ν’ αποθεραπευτούν και θα επανέλθουν στην ενεργό δράση στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Το κακό είναι ότι ο μοναδικός που είχε ελπίδες να προλάβει τον αγώνα με την Ουντινέζε, ο Κλάους Αθανασιάδης, οριστικά τον χάνει και αυτός. Για την ακρίβεια, ο Αθανασιάδης υπέστη “οστικό οίδημα έξω κνημιαίου κονδύλου και κάκωση μηνίσκου”, με αποτέλεσμα να μείνει 10 με 15 μέρες εκτός δράσης. Θ’ ακολουθήσει θεραπεία με την πραγματικά δύσκολη ελπίδα ότι μπορεί να προλάβει την Ουντινέζε, αλλά και το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη την μεθεπόμενη Κυριακή.

Ο Παναγιώτης Γλύκος, όπως αναμενόταν έχει θλάση δευτέρου βαθμού στους προσαγωγούς, τραυματισμός που θα τον αφήσει μακριά από τα γήπεδα για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Και ο Γιώργος Κατσικάς υπέστη τελικά ρήξη μηνίσκου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χειρουργείο και να μείνει επίσης τρεις με τέσσερις εβδομάδες εκτός δράσης. Θυμίζουμε ότι ήδη Έτο και Τσιρίλο είναι στην μέση της αποθεραπείας τους από τις θλάσεις, με τον Ιταλό αμυντικό να συγκεντρώνει κάποιες ελπίδες για να προλάβει τον αγώνα στην πατρίδα του.



Ξύπνησε ο εφιάλτης για Κατσικά

Ο εφιάλτης του περσινού σοβαρού τραυματισμού ξύπνησε για τον Γιώργο Κατσικά, ο οποίος, τελικά, απέφυγε τα πολύ χειρότερα. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός είχε τραυματιστεί πριν από έναν χρόνο, στις 9 Φεβρουαρίου 2011, σε φιλικό αγώνα της εθνικής μας ελπίδων εναντίον του αντίστοιχου γερμανικού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η σύμπτωση δεν είναι μόνο το χρονικό διάστημα του τραυματισμού του, αλλά και το γεγονός ότι και τότε είχε προλάβει ν’ αγωνιστεί ελάχιστα λεπτά, όπως συνέβη και στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο περσινός σοβαρός τραυματισμός υποχρέωσε τον Κατσικά να χάσει το δεύτερο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Δυστυχώς στάθηκε και φέτος άτυχος, αφού τη στιγμή που πήρε χρόνο συμμετοχής, τραυματίστηκε και θα υποχρεωθεί να μείνει εκτός δράσης για ένα περίπου μήνα.