Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

"Πάθος από το πρώτο λεπτό"

Ο  Γιώργος Τουρσουνίδης που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του "Δικεφάλου" τη σεζόν 1994-95, σε δηλώσεις του, θυμάται εκείνο το παιχνίδι και πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει σήμερα νικητής από το "Βικελίδης".
Ο Τουρσουνίδης ξετυλίγει μέσω του sport24 τις αναμνήσεις του από το αλησμόνητο, για τον ίδιο και όλους τους φίλους του "Δικεφάλου", παιχνίδι της 7ης Δεκεμβρίου του 1994, ενώ δεν παραλείπει να καταθέσει τη γνώμη του για το σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
"Μου 'χει μείνει εκείνο το παιχνίδι γιατί πέρα από το 0-4, είχα σημειώσει δύο τέρματα, το πρώτο και το δεύτερο (σ.σ. στο 21' και το 57', ο Λαγωνίδης έκανε το 0-3 στο 60' και στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε τον θρίαμβο ο Πολωνός Μπότσιεκ). Ειδικά το δεύτερο ήταν μία προσωπική ενέργειά μου γιατί πήρα τη μπάλα από το κέντρο και πέρασα μερικούς αντιπάλους" τονίζει αρχικά και προσθέτει: "Και τα δύο γκολ τα πανηγύρισα έντονα. Το πρώτο, αρχικά μπροστά στην θύρα των οπαδών του Άρη-αφού στην εστία που βρισκόταν μπροστά σημειώθηκε το γκολ-και στη συνέχεια με τον κόσμο που ήταν στην κερκίδα. Aξέχαστες στιγμές".
Δεν παραλείπει να αναφέρει και ορισμένες λεπτομέρειες που μας βάζουν στο κλίμα εκείνου αγώνα: "Ήμασταν σε καλή βραδιά, ήμασταν βέβαια και καλύτεροι από τον Άρη ως άτομα αλλά και ως σύνολο. Θυμάμαι, ακόμη, ότι το ματς είχε γίνει σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί μερικές μέρες πριν, μία Κυριακή (σ.σ. 20 Νοεμβρίου), λόγω επεισοδίων όμως, έγινε τελικά Τετάρτη (σ.σ. 7 Δεκεμβρίου)".
Ο βετεράνος άσος περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία και το αποψινό ντέρμπι. Καταθέτει, μάλιστα και την άποψή του για τους παίκτες και τα στοιχεία που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα: "Νομίζω ότι υπερέχουμε και ως ομάδα και ως άτομα. Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι απουσιάζουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα, οι περισσότεροι βασικά στελέχη της ομάδας. Πιστεύω ότι αυτοί που τελικά θα αγωνιστούν, θα ανταπεξέλθουν. Σίγουρα η απόδοση του Βιεϊρίνια και του Σαλπιγγίδη θα παίξει σημαντικό ρόλο για τον ΠΑΟΚ, νομίζω όμως ότι θα πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα η ομάδα που θα δείξει μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό".

Ο μάνατζερ του Αμανατίδη επιβεβαίωσε τα ΣΠΟΡ

Η παρουσία του Γιάννη Αμανατίδη στη Τούμπα, στον προχθεσινό αγώνα των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ με τους Σαμροκ Ρόβερς που αποκάλυψαν τα ΣΠΟΡ στο χθεσινό τους φύλλο και κυρίως οι επαφές που έχει ο διεθνής παίκτης με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ, αποτέλεσαν βασικό θέμα συζήτησης χθες στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα.
Ο Αμανατίδης παρακολούθησε τον αγώνα από σουίτα της Τούμπας ενώ είχε τη ευκαιρία να συζητήσει και με τους επιτελείς του Δικέφαλου. Ο Γερμανός ατζέντης του Γιάννη Αμανατίδη μίλησε χθες στα ΣΠΟΡ και επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ που παραθέσαμε στο χθεσινό φύλλο καθώς όπως τόνισε το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιτελείς του ΠΑΟΚ συζητούν με τον Αμανατίδη για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.
Ο Ντίρκ Λίπς άφησε να εννοηθεί, μέσα από τις δηλώσεις που έκανε στα ΣΠΟΡ, πως όλα τα ενδεχόμενα για μια συνεργασία είναι ανοιχτά. Εντοπίσαμε τον Ντίρκ Λίπς στο Μόναχο και τον ρωτήσαμε για τις επαφές που έχει ο ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Αμανατίδη. Ο κ. Λίπς επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ των ΣΠΟΡ καθώς τόνισε με νόημα: “Ο Γιάννης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τους Σαμροκ Ρόβερς. Έκανε όμως αυτό το ταξίδι για να δει και τον αδελφό του. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ για το ενδεχόμενο συνεργασίας και υπάρχει θετικό κλίμα. Πρέπει όμως να σας διευκρινίσω πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επίσημη πρόταση από τον ΠΑΟΚ”.
Ρωτήθηκε ο Ντίρκ Λίπς αν έχει διάθεση ο Αμανατίδης να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ και είπε: “Δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψει στη Ελλάδα και να αγωνιστεί σε μια ομάδα που θα του προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να αγωνιστεί. Δεν θα παίξει ρόλο το χρονικό διάστημα της συνεργασίας. Το σημαντικό είναι ότι θέλει να παίξει σε μια ομάδα που θα του δώσει τις κατάλληλες προοπτικές. Είναι σε μια πολύ παραγωγική ηλικία”.
ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΖΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Αμανατίδης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και τους Παντελή Κωνσταντινίδη και Ζήση Βρύζα. Όπως υποστήριξε ο Ντίρκ Λίπς χθες στα ΣΠΟΡ: “Ο Γιάννης έχει πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ καθώς ήταν συμπαίκτης στη ελληνική εθνική ομάδα με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη. Πάντως είτε μείνει στη Γερμανία, είτε έρθει στη Ελλάδα, το κεφάλαιο Εθνική παραμένει ζωντανό για αυτόν. Στο ποδόσφαιρο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί”.
“Ο Αμανατίδης και οι σχέσεις με Αιντραχτ”
Για τον Γιάννη Αμανατίδη και το φλέρτ που έχει αναπτυχθεί με τον ΠΑΟΚ μίλησε στον Sport 103 FM ο αθλητικός συντάκτης στο KiCKER Γιώργος Βαβρίτσας. Μάλιστα ο Βαβρίτσας τόνισε: “Από τα μέσα Ιουλίου είχε γίνει γνωστό πως ο Αμανατίδης δεν θα συνεχίσει στη Αιντραχτ Φρανκφούρτης καθώς συμφώνησαν να λύσουν τη συνεργασία τους παρά το γεγονός ότι ο έλληνας διεθνής είχε συμβόλαιο με τη Αιντραχτ μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Αυτό το διάστημα δεν υπολογίζεται από τον προπονητή, ενώ από τον Ιανουάριο μπορεί να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ ή όποια άλλη ομάδα ενδιαφέρεται”.
Θετικά το βλέπουν στον ΠΑΟΚ
Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ δεν μένουν σε καμία περίπτωση αδιάφοροι στο ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον Γιάννη Αμανατίδη. Άλλωστε όπως παραδέχθηκε μιλώντας στα ΣΠΟΡ ο ατζέντης του παίκτη, οι δύο πλευρές, διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Στον ΠΑΟΚ βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας για τον Ιανουάριο, πρέπει όμως να; συντρέξουν ορισμένες προϋποθέσεις. Αφενός να πειστεί εξ’ ολοκλήρου ο παίκτης και αφετέρου να συνεισφέρει η Γερμανική ομάδα στο ποσό που αναλογεί ετησίως για να καλυφθεί το συμβόλαιο του Αμανατίδη. Ασφαλώς και η περίπτωση είναι δύσκολη, όμως στον ΠΑΟΚ εξετάζουν τη κάθε προοπτική της και κινούνται μεθοδικά για να πετύχουν το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Συνδεσμίτες της Θύρας 4 στο ξενοδοχείο......

Οι είκοσι παίκτες που συμμετέχουν στη αποστολή του ΠΑΟΚ πέρασαν το κατώφλι του ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η ομάδα λίγο μετά τις 20:15. Αρκετά λεπτά αργότερα, βρέθηκαν στο ίδιο χώρο, συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ από τη Θύρα 4. Οι οπαδοί του Δικέφαλου συζήτησαν με τους παίκτες και τους ζήτησαν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν τον αντίπαλό τους. Η συζήτηση των οπαδών με τους παίκτες του ΠΑΟΚ διήρκεσε για αρκετά λεπτά, πάντα σε ΠΑΟΚτσήδικο κλίμα.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Ο ΓΙΑΧΟΣ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Γιάχος από τη Χίο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει το κλίμα τρόμου που θα επιχειρήσουν να «περάσουν» οι γηπεδούχοι και να σφυρίζει σωστά αυτά που βλέπει. Δεν ανέχεται ο ΠΑΟΚ νέα περίπτωση Σπανάθα που αδίκησε κατάφωρα τον Δικέφαλο πριν από 1,5 χρόνο, κάτι που αποκαλύφθηκε από τις συνομιλίες παραγόντων του ποδοσφαίρου που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο κυνήγι του 13ου διπλού στο Χαριλάου

Ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να πιάσει σήμερα στο Χαριλάου… 13άρι! Ψάχνει τη 13η νίκη του στην έδρα του Άρη στο πρωτάθλημα. Στο Χαριλάου που ονομάζεται πλέον Κλεάνθης Βικελίδης, σε 51 αναμετρήσεις με τους κίτρινους ο Δικέφαλος μετράει έως τώρα 12 νίκες στην ιστορία της Α’ Εθνικής. Άλλα 20 ματς έληξαν χωρίς νικητή (η ισοπαλία είναι το πιο συχνό αποτέλεσμα στο Χαριλάου), ενώ οι "κίτρινοι" μετρούν 19 νίκες. Μάλιστα οι 14 από τις 20 ισοπαλίες ήταν "λευκές" (0-0)!
Τα ΣΠΟΡ για να φρεσκάρουν τη μνήμη σας κάνουν μία ιστορική αναδρομή των 12 διπλών που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ στο Χαριλάου, από το 0-1 με το γκολ του Χαβανίδη το 1959 μέχρι το 1-3 με τα δύο γκολ του Μίετσελ το 2005.
1/11/1959 Άρης – ΠΑΟΚ 0-1
Ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Α' Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Ζάρκο Μιχαΐλοβιτς πήρε το διπλό με 0-1 χάρη σε ένα γκολ του Γιώργου Χαβανίδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ μόλις στο 2'.
16/12/1962 Άρης – ΠΑΟΚ 0-3
Τρία χρόνια μετά από το πρώτο διπλό στο Χαριλάου ήρθε και το δεύτερο. Ο Δικέφαλος με προπονητής τον Καρλ Φρανς Ντούρσπεκτ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιακουμή που πέτυχε δύο γκολ (8’ με σουτ και 28’ με κεφαλιά) έφτασε σε μία άνετη με 0-3 (το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βασιλειάδης στο 88’).
3/6/1973 Άρης – ΠΑΟΚ 1-2
Ήταν το πρώτο διπλό του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου με ανατροπή. Ο Άρης προηγήθηκε στο 26’ με εύστοχο πέναλτι του Καπερνέκα. Στο 29’ ο διαιτητής Λέλος Βαμβακόπουλος απέβαλε το Μιχάλη Μπέλλη αλλά παρότι ο Δικέφαλος του Λες Σάνον έμεινε με 10 παίκτες, γύρισε το παιχνίδι με δύο γκολ του Παρίδη (36’ και 83’) ο οποίος καθάρισε το ματς.
14/11/1976 Άρης – ΠΑΟΚ 1-2
Και αυτό το διπλό του Δικεφάλου ήρθε με ανατροπή. Ο Άρης προηγήθηκε μόλις στο 6’ με τον Δράμπη με 1-0. Ο ΠΑΟΚ (με προπονητή τον Μπράνκο Στάνκοβιτς) με τον αέρα του πρωταθλητή (είχε κατακτήσει τον τίτλο την προηγούμενη σεζόν 1975-76) γύρισε το ματς στο τέλος με δύο γκολ σε δύο λεπτά με σκόρερ τους Κερμανίδη (83’) και Ορφανό (84’).
16/11/1980 Άρης – ΠΑΟΚ 0-1
Ο ΠΑΟΚ με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του επικράτησε με 0-1 του Άρη με γκολ του Γιώργου Κωστίκου στο 38’. Σε εκείνο το ματς κόπηκαν 26.000 εισιτήρια στο Χαριλάου, το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία των αγώνων στην έδρα του Άρη, μετά τα 27.000 εισιτήρια της σεζόν 1978-79 (είχε χάσει ο ΠΑΟΚ με 1-0).
28/9/1986 Άρης – ΠΑΟΚ 0-1
Σχεδόν έξι χρόνια χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για το επόμενο διπλό του στο Χαριλάου και το πέτυχε το 1986 με προπονητή τον Τάις Λίμπρεχτς, ο οποίος τα δύο προηγούμενα χρόνια (1984-86) ήταν στον πάγκο του Άρη! Ο Δικέφαλος κέρδισε με 0-1 με γκολ από κεφαλιά του Χάρη Μπανιώτη στο 48’.
17/4/1988 Άρης – ΠΑΟΚ 1-2
Ακόμη ένα διπλό για τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου με ανατροπή. Ο Άρης προηγήθηκε με γκολ του Βασίλη Δημητριάδη στο 57’, αλλά ο Δικέφαλος με προπονητή τον Μιχάλη Μπέλλη ισοφάρισε πολύ γρήγορα με τον Σκαρτάδο στο 59’ και πήρε τη νίκη με απευθείας φάουλ του Σωτήρη Μαυρομάτη στο 85’.
6/1/1991 Άρης – ΠΑΟΚ 0-1
Ήταν το 4ο διπλό για τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου με σκορ 0-1. Ο Δικέφαλος με προπονητή τον Χρήστο Τερζανίδη (έγινε εκείνη τη μέρα ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του ΠΑΟΚ που είχε διπλό στο Χαριλάου και ως παίκτης του Δικεφάλου αλλά και ως προπονητής…) επικράτησε με 0-1 με γκολ του Χοσάμ Χασάν.
23/12/1992 Άρης – ΠΑΟΚ 1-2
Ήταν το 4ο διπλό για τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου μέσα σε έξι χρόνια (1986-1992)! Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα έκανε και την πρώτη του συμμετοχή στο Δικέφαλο ο Θοδωρής Ζαγοράκης μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Παύλου Δερμιτζάκη που είχε σπάσει το πόδι του! Ο ΠΑΟΚ (με προπονητή τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς) προηγήθηκε στο 11’ με εύστοχο πέναλτι του Κώστα Λαγονίδη. Στο 47’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καπετανόπουλος, αλλά στο 55’ αποβλήθηκε και ο Λεκμπέλο από τον Άρη. Στο 58’ ο Στέφανος Μπορμπόκης έκανε το 0-2 για να μειώσει στο τελικό 1-2 ο Γιουκούδης με πέναλτι στο 85’.
7/12/1994 Άρης – ΠΑΟΚ 0-4
Αξέχαστο έχει μείνει το σόου του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη νίκη του Δικεφάλου μέσα στο Χαριλάου με 0-4 (στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει νίκη επί του Άρη και με 5-0 στις 16/2/1975).
Το ματς ήταν να γίνει στις 20 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων (ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε ρίξει τα κιγκλιδώματα στη Θύρα 1…). Τελικά το παιχνίδι έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 1994 και ο Δικέφαλος έγραψε ιστορία κερδίζοντας με 0-4. Ο Τουρσουνίδη έσυρε το… χορό με τα δύο πρώτα γκολ (22’ και 57’) το σόου συνέχισε ο Κώστας Λαγονίδης γράφοντας το 0-3 στο 61’ και η παράσταση ολοκληρώθηκε με το γκολ του Μπότσιεκ στις καθυστερήσεις, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-4.
2/2/2002 Άρης – ΠΑΟΚ 2-3
Ήταν το 4ο διπλό του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου με ανατροπή. Ο Χαριστέας έκανε το 1-0 για τον Άρη στο 8’ αλλά πολύ γρήγορα ο Δικέφαλος (με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς) ισοφάρισε στο 12’ σε 1-1 με το Γιασεμάκη. Μετά ανέλαβε δράση ο Ζλάτζαν Σπάσιτς. Στο 22’ έκανε το 1-2 και στο 59’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-3, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Άρης απλώς μείωσε στο 89’ στο τελικό 2-3 με το Νάβας.
27/2/2005 Άρης – ΠΑΟΚ 1-3
Το τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου ήταν ιδιαίτερα άνετο και ουσιαστικά το ματς είχε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο. Ο Μάρτσιν Μίετσελ έδωσε το δικό του σόου και έγινε το 3ος παίκτης στη σειρά στα τελευταία τρία διπλά του Δικεφάλου που έβαλε δύο γκολ στην έδρα του Άρη, μετά τον Τουρσουνίδη και τον Σπάσιτς! Ο Πολωνός έκανε το 0-1 στο 5’, ο Μαλαδένης το 0-2 στο 11’, στο 27’ ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σανχούρχο και στο 37’ ο Μίετσελ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3! Οι γηπεδούχοι (που εκείνη τη σεζόν υποβιβάστηκαν για δεύτερη φορά στη Β’ Εθνική…) απλώς μείωσαν στο 63’ με τον Εκουέμε σε 1-3.