Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1-0) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ


Σκέψεις για Βασιλείου

Μία περίπτωση παίκτη που έχει κινήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι αυτή του Στέλιου Βασιλείου του Λεβαδειακού. Είναι γεννημένος στις 29/4/1991 και φέτος έχει πετύχει ήδη τέσσερα γκολ με τον Λεβαδειακό σε 12 ματς έχοντας καλές εμφανίσεις. Κάποιες διερευνητικές επαφές έχουν γίνει, καθώς ο παίκτης συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που ψάχνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της ομάδας και με νεαρούς παίκτες από τον ελληνικό χώρο.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΜΑΝΙ
Ο Νιμανί, ο οποίος είχε δοκιμαστεί στον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα, αρέσει στο Μπόλονι, αλλά το θέμα του έχει μείνει στάσιμο καθώς “κολλάει” στο συμβόλαιο που έχει ο παίκτης με τη Μονακό. Οι επαφές συνεχίζονται για να βρεθεί λύση, αλλά είναι δεδομένο στην περίπτωση του Γάλλου ότι πρόκειται για επιθετικό κορυφής και όχι τόσο για πλάγιο επιθετικό που καίγεται περισσότερο ο ΠΑΟΚ. Επίσης αν είναι να έρθει στο Δικέφαλο, δεν τον θέλουν μόνο για έξι μήνες, αλλά ως ελεύθερο για να μείνει.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με την Πόρτο για το ποσοστό που περιμένουν να πάρουν οι Πορτογάλοι (33%) από την πώληση Βιεϊρίνια. Εκτός όμως από αυτές τις συζητήσεις γίνονται επαφές και για κάποιους δανεικούς παίκτες που θα μπορούσαν να έρθουν στον ΠΑΟΚ, όπως είχε γίνει με την περίπτωση Βιεϊρίνια.

Ο Δικέφαλος κερδίζει (1-0 τον Πανιώνιο)

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το διπλό στόχο του! Νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στην Τούμπα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και ξεκούρασε βασικούς παίκτες ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο. Ο Αθανασιάδης βρήκε και πάλι δίχτυα και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, χάρη στο οποίο ο Δικέφαλος έκανε τρεις νίκες μέσα σε έξι μέρες στην Τούμπα. Πλέον ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά από την τρίτη στη βαθμολογία ΑΕΚ στους δύο βαθμούς. Ο Μπόλονι ξεκούρασε τους Γκαρσία, Σταφυλίδη που ήταν στον πάγκο και τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο που έμειναν εκτός αποστολής. Στα χαρακτηριστικά του αγώνα, το ντεμπούτο του 17χρονου Δημήτρη Πόποβιτς.
Λεπτό προς λεπτό
Αρχίζει ο αγώνας:
1΄με έξι έλληνες ο ΠΑΟΚ στην ενδεκάδα, με εννιά ο Πανιώνιος!
6΄Το πρώτο σουτ στο ματς από το Ρόβα, δεν ανησύχησε καθόλου τον Γλύκο.
10΄ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ 1-0! Ο Λίνο κυνήγησε μια μπαλιά από αριστερά και έκανε σέντρα διαβήτη πριν η μπάλα βγει άουτ. Ο Αθανασιάδης έπιασε κατευθείαν το βολέ, η μπάλα έσκασε μπροστά του και πήρε περίεργη τροχιά με μεγάλη καμπύλη για να καταλήξει στα δίχτυα του Σιδεράκη!
15΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Λίνο έβγαλε νέα ασίστ στον Αθανασιάδη, ο σκόρερ του ΠΑΟΚ πλάσαρε ανενόχλητος, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!
18΄Πάσα του Κούρντι στον Γουνδουλάκη, που σούταρε με τη μία, αλλά άστοχα.
26΄Σουτ του Κούρντι μπλόκαρε ο Γλύκος
28΄Σουτ του Φωτάκη έδιωξε σε κόρνερ ο Σιδεράκης.
33΄Σουτ του Ρομπέρ με το αριστερό, μόλις άουτ.
45΄Σέντρα του Ρόκα, κεφαλιά του Κούρντι, πολύ ψηλά άουτ.
45΄Λήγει το πρώτο ημίχρονο.
46΄Αρχισε το β΄ημίχρονο
54΄Απευθείας χτύπημα φάουλ του Λίνο, άουτ.
64΄Ο Γιάννου στη θέση του Ιβιτς.
65΄Μπαλιά τρύπα του Σαλπιγγίδη για τον Αθανασιάδη, διάβασε τη φάση ο Σιδεράκης και μάζεψε τη μπάλα.
66΄Σέντρα του Γιάννου από αριστερά, πρόλαβε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου
70΄Ο Γιάννου μπήκε μόνος από δεξιά, αλλά έκανε κακό γύρισμα πάνω στους αμυντικούς.
71΄Ομορφο γυριστό σουτ του Αθανασιάδη, έδιωξε σε κόρνερ ο Σιδεράκης.
73΄Ο Σταματης στη θέση του Ρόβα.
77΄Η ώρα του μικρού Πόποβιτς. Ντεμπούτο στη θέση του Ρομπέρ.
78΄Κίτρινη κάρτα στον Μαλεζά.
83΄Ο Ντούνης στη θέση του Γουνδουλάκης
88΄Μπαίνει ο Μπαλάφας και βγαίνει ο Λάζαρ.
90΄Δυνατό σουτ του Γιάννου στην αντεπίθεση, άουτ.
92΄Κίτρινη στον Φωτάκη
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Ιβιτς, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ, Αθανασιάδης
Στον πάγκο κάθονται οι: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Πόποβιτς, Γιάννου
Εκτός αποστολής οι Τσιρίλο και Σνάουτσνερ
Πανιώνιος: Σιδεράκης, Ομο, Σιόβας, Κουλουχέρης, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Κουρντί, Πετκάκης, Σταυροθανασόπουλος, Αμπντουλάγιεφ, Ρόκας
Στον πάγκο κάθονται οι: Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Κούρος, Μπούζας, Σταμάτης, Αναστασόπουλος, Ντούνης
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Τέταρτος: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Οταν... πυροβολεί ο Κλάους!

Ο Στέφανος Αθανασιάδης συνεχίζει να πυροβολεί κατά ριπάς!
Ο Κλάους πέτυχε το 12ο φετινό του γκολ σε επίσημα ματς έχοντας αγωνιστεί σε 25 αγώνες.
Πλέον μετράει επτά γκολ στο πρωτάθλημα, τέσσερα στην Ευρώπη και ένα στο Κύπελλο έχοντας σημειώσει φέτος περισσότερα γκολ από ότι είχε συνολικά στις άλλες σεζόν που είχε αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.
Ο Αθανασιάδης είχε πετύχει δύο γκολ τη σεζόν 2007-08, άλλα δύο τη σεζόν 2008-09, επτά πέρυσι (2010-11) και φέτος έχει ήδη φτάσει στα 12 οδεύοντας ολοταχώς για τα 20, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά πάνω από 20 επίσημα παιχνίδια σε Ελλάδα (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και Ευρώπη.
Εννέα γκολ για τον ΠΑΟΚ είχε πετύχει ο Βιεϊρίνια, ο οποίος συνεχίζει πλέον την καριέρα του στη Βόλφσμπουργκ, ενώ επτά γκολ έχει ο Σαλπιγγίδης, τέσσερα ο Φωτάκης και τρία ο Μπαλάφας.

Συνθήματα στις κερκίδες με τους «Πάνθηρες»


Μπορεί η αστυνομία να απαγορεύει τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, αλλά σήμερα στην Τούμπα στη Θύρα 8 φιλοξενήθηκαν οπαδοί του Πανιωνίου σε μία κίνηση ανταπόδοσης της φιλοξενίας των οπαδών του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη.

Έτσι στη Θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας βρέθηκαν περίπου 100 «Πάνθηρες» οι οποίοι έχουν άριστες σχέσεις με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Οι Νεοσμυρνιώτες έβαλαν τα πανό τους και έκαναν τη δική τους κερκίδα, ενώ σε ορισμένα σημεία του αγώνα τραγουδούσαν συνθήματα μαζί με τους οπαδούς του Δικεφάλου.

Ήταν μία πολύ ωραία εικόνα και ακόμη μία απόδειξη ότι η απαγόρευση των μετακινήσεων σε εκτός έδρας παιχνίδια είναι ένα μέτρο που πρέπει να καταργηθεί…

"Και τώρα ο Ατρόμητος!"

Ο Στέλιος Μαλεζάς μιλώντας μετά από τη νίκη επί του Πανιωνίου, επισήμανε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση και φυσικά όλοι σκέφτονται πλέον μόνο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για τον προημιτελικό του Κυπέλλου που ακολουθεί την προσεχή Τετάρτη.
Αναλυτικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε:
«Ο αγώνας με τον Ατρόμητο, είναι σημαντικός, θέλουμε πολύ τη νίκη και την πρόκριση. Είναι, όμως, και δύσκολος αγώνας. Πρώτα πρέπει να ξεκουραστούμε. Έχουμε καλά αποτελέσματα, καθώς έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Να μην ξεχνάμε ότι ο προπονητής είναι καινούριος και χρειάζεται χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα. Αυτό το είδαμε και στις χρονιές όπου υπήρχε για μεγάλο διάστημα ένας προπονητής και φάνηκαν τα αποτελέσματα μετά από χρόνο. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος σκέψης. Από την πλευρά μας πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και γι αυτό πρέπει να δουλεύουμε στις προπονήσεις».

Η τρέλα του Μπόλονι, οι μεταγραφές και η Βεργίνα!

Ο Λάσλο Μπόλονι στις δηλώσεις του μετά από τη νίκη επί του Πανιωνίου μίλησε για τη συνέχεια αλλά και για τους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά είπε:
«Εγώ μπορώ να κάνω απεργία σήμερα και να μην κάνω δηλώσεις; Ή να κάνετε ερωτήσεις και να μην απαντάω; (σ.σ. σχόλιο για τρην πρόσφατη απεργία των δημοσιογράφων). Είμαι χαρούμενος που τελειώσαμε αυτό το μαραθώνιο παιχνιδιών και θα έχουμε μία μέρα ρεπό πριν ετοιμαστούμε για τον επόμενο μαραθώνιο. Μου άρεσε το παιχνίδι μας στο πρώτο μέρος, είμαι χαρούμενος που σκοράραμε νωρίς. Μου άρεσε το παιχνίδι του Σαλπιγγίδη που έγινε πλέι μέικερ και έβγαλε ασίστ στους παίκτες της δεξιάς πλευράς. Θα μου άρεσε να βρει και ο ίδιος κάποιες ευκαιρίες για να κάνει τελικά σουτ προς την αντίπαλη εστία. Στο πρώτο μέρος ο Λίνο και ο Έττο έπαιξαν αρκετά ως επιθετικοί στις πτέρυγες. Όλα αυτά μου έδωσαν ένα καλό πρώτο μέρος. Χάσαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε το ματς με την ωραία ενέργεια του Αθανασιάδη. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος μας πήρε περισσότερα ρίσκα και στο τελευταίο εικοσάλεπτο με τις αλλαγές που κάναμε επανήλθε η ισορροπία. Το 1-0 είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Επέλεξα να παίξω με Λίνο και Έττο για να προκαλέσουμε εκπλήξεις στον αντίπαλο από τη δεύτερη και την τρίτη γραμμή. Ειδικά ο Λίνο ήταν εξαιρετικά παρών σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Νομίζω ότι έκανα καλή επιλογη, αν και έμεινε έξω ο Σταφυλίδης. Οι ποδοσφαιριστές μου έδωσαν πολλά και σε κρύες συνθήκες. Όταν συμβαίνει αυτό η ενέργεια που καταναλώνεις είναι μεγαλύτερη και γι« αυτό είμαι χαρούμενος που τελειώνει έτσι αυτή η εβδομάδα", δήλωσε ο Ρουμάνος.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος από τις 6 Νοεμβρίου: "Είναι αλήθεια ότι δεν ήμασταν πολύ καλά σε όλα τα ματς. Σε άλλα ήμασταν καλοί και χάσαμε τέσσερις βαθμούς στην έδρα μας. Έχετε δίκιο όταν μιλάτε για υπευθυνότητα και αυτοσυγκέντρωση. Όταν έχεις αυτά, αποδίδουν. Εδώ και καιρό έχουμε θετικά αποτελέσματα και αν μας ακούει ο Θεός μακάρι να συνεχίσουμε".

Για τις αλλαγές που έκανε και τους νέους παίκτες: " Ο Κατσικάς άρχισε το πρωτάθλημα ουσιαστικά το 2012. Ξεκίνησε με το ματς κόντρα στο Λεβαδειακό. Είναι στο μυαλό μας και όποτε υπάρχει ευκαιρία προσπαθώ να τον βάλω, επειδή μπορεί να κάνει πράγματα στο μέλλον. Ο Γιάννου με επιβεβαιώνει κάθε φορά. Του λείπει η τελική ενέργεια για να με πείσει να τον χρησιμοποιώ πιο συχνά. Του λείπει ένα βήμα για να ανέβει ένα επίπεδο. Πρέπει να μιλήσω για τον Γλύκο που τον θεωρώ νέο παίκτη μας. Οι εξετάσεις για εκείνον είναι μία περίοδος αγώνων και συνεχίζουμε. Ο Σταφυλίδης δεν αγωνίστηκε για λόγους τακτικής. Πρέπει να μάθει να είναι δυνατός μετά από δυνατά παιχνίδια. Σαφώς δε φεύγει από το μυαλό μας. Σήμερα έκανα ένα δώρο στον Πόποβιτς. Δεν ήταν εύκολο δώρο, αλλά το να χρησιμοποιώ αυτούς τους ποδοσφαιριστές είναι ένα μήνυμα για τις ακαδημίες μας. Ανοίγουμε την πόρτα, τους δείχνουμε το δρόμο, ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος και αυτό που πρωταρχικά ζητώ από αυτούς είναι να έχουν τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ και της Θύρας 4, γιατί έτσι μπορούν να προχωρήσουν".

Για τον αγώνα της Τετάρτης και τη διαμαρτυρία του Ατρόμητου: "Περιμένετε από την πλευρά μου να ζητήσω να γίνει το ματς μία μέρα αργότερα; Δεν μπορώ να αλλάξω τα λόγια μου. Η μία μέρα παραπάνω που έχουμε είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς σε σχέση με τον Ατρόμητο. Εμείς αυτό το έχουμε κάνει 3-4 φορές, να μην έχουμε δηλαδή μέρα ξεκούρασης, ενώ ο Ατρόμητος το έχει κάνει μία φορά".
Για τις μεταγραφές: "Δουλεύουμε καθημερινά για να βρούμε λύσεις για τον ΠΑΟΚ. Κάποιες στιγμές έχουμε καταλήξει σε ένα καλό όνομα με καλές συνθήκες για να έρθει εδώ. Και μετά, βλέπουμε ότι ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε την άποψή μας. Μέχρι τώρα έχουμε τρεις προτάσεις, για κάποιον παίκτη που μπορεί να έρθει και να παίξει αμέσως. Έχουμε κατά νου κάποιους νεαρούς ξένους παίκτες, αλλά για να σας δώσω μία ξεκάθαρη απάντηση θα πρέπει να κάνετε υπομονή για 2-3 μέρες. Επειδή έχει έρθει η γυναίκα μου εδώ, αύριο θα πάω στο μουσείο. Επίσης πρέπει να πλύνω το αυτοκίνητό μου, γι' αυτό σας χαιρετώ".