Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

"Βίτορ, ο εκλεκτός "

Ο Βίτορ, ανήκει στην Μπενφίκα και τον ξέρει πολύ καλά ο Φερνάντο Σάντος. Αυτός ήταν που τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα όταν ήταν στους «Αετούς της Λισσαβώνας» δείγμα του ταλέντου του, αφού είναι γνωστό ότι ο Σάντος, σπάνια εμπιστεύεται νεαρούς…

Φυσικά, από τη στιγμή που ο παίκτης προτάθηκε, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ρώτησαν τον Σάντος, που έδωσε τη συγκατάθεσή του, με τον Πορτογάλο στόπερ, να έχει όλα τα στοιχεία που ψάχνει ο Δώνης.

Πρόκειται για έναν παίκτη που το κύριο στοιχείο του είναι η δύναμη και η ταχύτητα για τη θέση του, βρίσκεται στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα από το 2007, μετά από μισή σεζόν δόθηκε δανεικός στην Αβες, κάνοντας συνολικά 9 συμμετοχές σε ένα χρόνο, για να επιστρέψει στη Μπενφίκα το 2008, στην οποία έμεινε ως το 2010, παίζοντας συνολικά 29 φορές. Τη σεζόν 2010-2011 πήγε δανεικός στην Αγγλία και τη Λέστερ, κάνοντας 13 συμμετοχές, ενώ πέρσι γύρισε στην Μπενφίκα, που έπαιξε δέκα φορές.

Η υπόθεση του Βίτορ, φαίνεται όμως ότι έχει μείνει στάσιμη τις προηγούμενες 4-5 μέρες και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να στραφεί και σε άλλες περιπτώσεις αμυντικών. Ωστόσο, ο Πορτογάλος είναι η πρώτη επιλογή αυτήν τη στιγμή…
 

«Μεγάλο βήμα ο ΠΑΟΚ»

Ο Σανθ Χακόμπο, παρουσιάστηκε και επίσημα και στις πρώτες του δηλώσεις, ως παίκτης του ΠΑΟΚ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του.
 Για την επιλογή του ΠΑΟΚ: «Είχα και άλλες προσφορές, αλλά όταν είχα την προσφορά του ΠΑΟΚ μου άρεσε πολύ. Είναι πολύ καλό να έρχεται ένας ποδοσφαιριστής σε μία τέτοια ομάδα, σε υψηλό ευρωπαϊκός επίπεδο. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα. Από αυτά που έχω ακούσει, έρχομαι σε μία μεγάλη ομάδα, σε μεγάλο σύλλογο με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Αυτό θα με βοηθήσει.

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω προπονήσεις. Ξέρω ότι δεν είμαι στη λίστα για το παιχνίδι της Πέμπτης, αλλά είμαι έτοιμος να ξεκινήσω. Μετά το αποτέλεσμα στο Ισραήλ, πρέπει να περάσουμε. Εξαρτάται από τον προπονητή, αν μου το ζητήσει είμαι έτοιμος. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Ερχομαι σε μια μεγάλη ομάδα. Τώρα πρέπει να στραφούμε στο παιχνίδι της Πέμπτης. Πρέπει να βλέπουμε αυτό που έχουμε τώρα μπροστά μας και όχι τον Μάιο. Υπάρχουν ομάδες με περισσότερα χρήματα που δεν έχουν καταφέρει αυτά που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Πρέπει να κοιτάξουμε το «τώρα», το «αργότερα» θα το δούμε».

Για το λόγο και τον τρόπο που έφυγε από τον Αστέρα Τρίπολης: «Με δέχτηκαν πολύ καλά από την πρώτη στιγμή, είχα ένα οικογενειακό πρόβλημα, αλλά μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ηρθαμε σε συμφωνία και για αυτούς τους λόγους έφυγα. Με βοήθησαν και τους ευχαριστώ».

Για την επιλογή του Χακόμπο, μίλησε και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, που είπε:  «Ηταν εύκολο και για μένα και για τους προπονητές. Είχαμε γνώση, ξέραμε τις ικανότητές του, μιλήσαμε και με ανθρώπους του Αστέρα και έτσι καταλήξαμε στον Χακόμπο. Για αυτό και είμαι σίγουρος για την επιλογή μας».

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Jacobo Sanz Overejo. O Ισπανός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2013».
 

Ισπανός και ο μεσοεπιθετικός

Ο Χακόμπο δεν αναμένεται να είναι ο μοναδικός Ισπανός που θα αποκτηθεί το φετινό καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου θα προέρχεται και ο μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής, στον οποίο έχουν καταλήξει οι άνθρωποι του «Δικέφαλου». Ήδη οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν «τρέξουν» άμεσα οι εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την περίπτωση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού. Όπως σας ενημέρωσαν από τις προηγούμενες ημέρες τα ΣΠΟΡ, απομένει να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, έτσι ώστε ο παίκτης να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο».
Είναι σαφές ότι στον ΠΑΟΚ επείγονται να κλείσουν τα μεταγραφικά ζητήματα, καθώς ήδη έχει αρχίσει για τον «Δικέφαλο» και επίσημα η αγωνιστική περίοδος.

Βρέθηκε ο αντι – Γκαρσία…

Ο Γιώργος Δώνης φαίνεται ότι κατέληξε στον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Πάμπλο Γκαρσία στην 11άδα του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς της Πέμπτης (9/8) με την Μπνέι Γιεχούντα.
Από τη στιγμή που ο Ουρουγουανός χαφ είναι νοκ άουτ με θλάση (θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το πρώτο ματς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ που είναι στις 23 Αυγούστου…) ο τεχνικός του ΠΑΟΚ φαίνεται πως κατέληξε στην επιλογή του Κώστα Παναγιωτούδη για την 11άδα της Πέμπτης.
Ο νεαρός, ο οποίος είχε μείνει εκτός 18άδας στο ματς του Τελ Αβίβ, παρότι ήταν στην 20μελή  αποστολή που ταξίδεψε στο Ισραήλ, ετοιμάζεται τώρα να πάρει φανέλα βασικού και να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, καθώς από πέρυσι είχε κάνει ήδη τις πρώτες επίσημες συμμετοχές του με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.
Ο Γιώργος Δώνης φαίνεται ότι θα εμπιστευτεί στον νεαρό μέσο τη θέση του δεύτερου κεντρικού χαφ δίπλα στο Λάζαρ και θα δώσει περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστεί καλύτερα ο Φωτάκης, ο οποίος έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας λόγω της επέμβασης που έκανε στο μάτι του…

«Εξαιρετική προοπτική για μένα ο ΠΑΟΚ»

Αστραπιαία κινήθηκαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ στην περίπτωση του 29χρονου Ισπανού πορτιέρο Ζανθ Χακόμπο. Συμφώνησαν με τον παίκτη, τον έφεραν στην Ελλάδα και αφού περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στη συνέχεια να υπογράψει το διετές συμβόλαιο συνεργασίας του με τον “Δικέφαλο”.
Ο Χακόμπο βρισκόταν στην Ισπανία και μίλησε στα ΣΠΟΡ και εξήγησε γιατί προτίμησε να έρθει στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσει την καριέρα του εκ νέου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η προηγούμενη εμπειρία του από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν θετική, απλά αντιμετώπισε ορισμένα οικογενειακά προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει εκεί την παρουσία του. Και αυτό, όπως αποδείχθηκε έπειτα από μερικούς μήνες, ωφελεί τον ΠΑΟΚ.
Ο 29χρονος Ισπανός πορτιέρο θα υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν και μαζί με τον Παναγιώτη Γλύκο θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Ουσιαστικά με την επισημοποίηση της συνεργασίας, ο ΠΑΟΚ θα έχει έναν δυναμικό γκολκίπερ στο ρόστερ του.
Ο Ζανθ Χακόμπο με δηλώσεις του αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν, για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Θέλει, όμως, προηγουμένως, να δει τη Θεσσαλονίκη μαζί με τη σύζυγό του και από κοινού να λάβουν την τελική απόφαση της συνεργασίας. Ο Χακόμπο ήρθε αργά χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ο ατζέντης του, όμως, υποστήριζε πως θα έρθει με τον Χακόμπο στην Ελλάδα έως το απόγευμα της Τρίτης.
Ο 29χρονος Ισπανός τερματοφύλακας στις δηλώσεις του υποστήριξε με νόημα: “Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, ο οποίος μου είπε ότι θέλει πολύ να συνεργαστούμε. Και με κέρδισε ο τρόπος που μου μίλησε.  Όταν έφυγα από τον Αστέρα ήμουν κοντά σε συμφωνία με ομάδες στην Αγγλία, αλλά ο ΠΑΟΚ μου φαίνεται ιδανική προοπτική για την καριέρα μου”. Ενώ είπε ακόμη:
“Πρέπει πρώτα να δω την πόλη της Θεσσαλονίκης και το περιβάλλον της ομάδας. Για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο”.
“ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ”
Ο Χακόμπο στις δηλώσεις του υποστήριξε πως η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ αποτελεί μία ξεχωριστή προοπτική για την καριέρα του.
-Είχες κάποιον ενδοιασμό για να πάρεις την τελική σου απόφαση;
“Δε σου κρύβω ότι σκέφτομαι το πώς θα το πάρουν οι οπαδοί του Αστέρα. Δε θέλω να χαλάσει αυτή η σχέση που έχτισα πέρσι μαζί τους. Είναι, όμως, μια καλή προοπτική για μένα η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και η επιστροφή στην Ελλάδα”.
“Γιατί είπα όχι σε ομάδες της Αγγλίας”
Ο Ισπανός πορτιέρο αναφέρθηκε και στις προτάσεις που δέχθηκε από την Αγγλία και τις οποίες όμως απέρριψε. Και τόνισε: “Πέρασα πάρα πολύ όμορφα στον Αστέρα. Στη συνέχεια, όμως, δέχθηκα προτάσεις από την Αγγλία. Στην αρχή συζήτησα με την Έβερτον, συμφωνήσαμε, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να πάω δανεικός για ένα χρόνο στην Τσάρλτον. Δεν το δέχθηκα. Πριν από λίγες μέρες μου έκανε πρόταση η Μίντλεσμπρο, η οποία, επίσης, ήθελε να με στείλει σε άλλη ομάδα για έναν χρόνο. Αρνήθηκα και πάλι. Και έπειτα με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ...”.
Η επέμβαση στη μέση και ο πατέρας του
Δύο ήταν τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισε όταν ήταν στον Αστέρα ο Χακόμπο. Ένα πρόβλημα στη μέση του, το οποίο και αντιμετώπισε κάνοντας την επέμβαση στην Ισπανία. Και όπως λέει ο ίδιος, είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία του. Ταλαιπωρήθηκε πολύ με τον πατέρα του, γιατί τους προηγούμενους μήνες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και ήταν συνέχεια σε κλινική στην Ισπανία. Δικαιολογημένα λοιπόν και αυτό το οικογενειακό πρόβλημα τον ταλαιπώρησε έντονα και ήταν ένας από τους λόγους που έφυγε από την Τρίπολη. Εκεί άφησε πολλούς φίλους.

Με Σάλπι στο βασικό σχήμα!

Ο Γιώργος Δώνης προσανατολίζεται να βάλει και το Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη βασική 11άδα της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Μπνέι Γιεχούντα.
Ο διεθνής επιθετικός είχε αγωνιστεί ως αλλαγή για λίγα λεπτά στο τέλος του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ, αλλά αυτή τη φορά ετοιμάζεται για βασικός.
Ο Γιώργος Δώνης θέλει να αρχίσει να βλέπει σταδιακά πως μπορεί να λειτουργήσει το 4-4-2 με δεύτερο επιθετικό το Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναλωθεί περισσότερο αγωνιζόμενος στη δεξιά πτέρυγα.
Ο Δώνης δοκίμασε το Σαλπιγγίδη δίπλα στο Γιάννου, καθώς σκέφτεται να ξεκουράσει τον Στέφανο Αθανασιάδη.
Ο “Κλάους” είχε μία ενόχληση που εμφανίστηκε στον έσω πλάγιο από το περασμένο παιχνίδι και έχει βάλει σε σκέψεις τον Δώνη, που μπορεί κάποια στιγμή να τον έβαλε και με τους βασικούς, αλλά μάλλον θα τον προφυλάξει την Πέμπτη.
Έτσι ο Σαλπιγγίδης πάει για 11άδα στην επίθεση στο 4-4-2...
Η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής φορ είχε τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του ως δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2, οπότε ο Δώνης θέλει να τον επαναφέρει στα παλιά για να κερδίσει περισσότερα γκολ από τον έμπειρο παίκτη του.
Ο Σαλπιγγίδης είχε μείνει πιο πίσω στη φετινή προετοιμασία, επειδή λόγω Εθνικής είχε άδεια μέχρι τις 16 Ιουλίου. Πλέον όμως έχοντας τρεις εβδομάδες με την ομάδα είναι αρκετά έτοιμος για να μπει στην 11άδα…