Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τεράστια η αύξηση εσόδων από το Γιουρόπα Λιγκ!

Η είσοδος στους ομίλους του Europa League ισοδυναμεί με πάνω από 1.500.000 ευρώ για τον ΠΑΟΚ! Η ΟΥΕΦΑ στο περιθώριο της σημερινής κλήρωσης των πλέι οφ ανακοίνωσε και επίσημα τα ποσά που θα μοιραστούν οι 48 ομάδες που θα κερδίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.
Η αύξηση των στάνταρ εσόδων (από 1.000.000 ευρώ που ήταν πέρσι σε 1.300.000 από φέτος) οφείλεται στις νέες συμφωνίες με χορηγούς που «έκλεισε» η ΟΥΕΦΑ, καθώς από φέτος στους ομίλους θα υπάρχουν τρεις (και όχι ένας) βασικοί χορηγοί. Τα ακαθάριστα έσοδα από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα για το Europa League την φετινή περίοδο θα φθάσουν τα 225 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 168,75 εκ. ευρώ θα μοιραστούν στις 48 ομάδες.
Ο Μισέλ Πλατινί θέλοντας να αυξήσει τα έσοδα του Europa League και να πλησιάσει σιγά – σιγά στα έσοδα του Champions League αποφάσισε να δοθούν ακόμη 40 εκ. ευρώ στις ομάδες που συμμετέχουν στο Europa League και τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ και μερίσματα της UEFA.
Συνολικά, στις ομάδες θα μοιραστούν 208,75 εκ. ευρώ από τα οποία τα 125,25 θα δοθούν σε καθορισμένες πληρωμές και 83,5 εκ. ευρώ για το τηλεοπτικό μάρκετ πουλ.
Πως μεταφράζονται αυτές οι αλλαγές (προς τα πάνω…) για τον ΠΑΟΚ;
1.       Τα μπόνους συμμετοχής και αγώνων στη φάση των ομίλων ανεβαίνει στα 1,3 εκ, ενώ αλλάζουν και τα ποσά για τις νίκες και τις ισοπαλίες.
2.       Η κάθε νίκη ισοδυναμεί με  200.000 (από 140.000 ευρώ ) και η κάθε ισοπαλία με 100.000 (από 70.000 ευρώ).
3.        Κάθε ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλό της θα εισπράξει 400.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη 200.000.
4.       Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη φάση των "32" θα πάρουν από 200.000 ευρώ, όσες αγωνιστούν στους "16" 350.000 ευρύ, στα προημιτελικά 450.000 ευρώ και στα ημιτελικά 1 εκ. ευρώ. Ο φιναλίστ του τελικού θα εισπράξει 2,5 εκ. ευρώ και ο νικητής 5 εκ. ευρώ.
5.       Κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Europa League, ανεξάρτητα από το αν μπει στους ομίλους για κάθε γύρο προκριματικών που παίζει θα παίρνει 100.00 ευρώ. Κι αν αποκλειστεί στα πλέι οφ θα πάρει άλλες 100.000 ευρώ.
Τη σεζόν 2011-2012 ο ΠΑΟΚ εισέπραξε μαζί με το τηλεοπτικό μάρκετ πουλ (και χωρίς να υπολογίζονται τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων) περίπου 2.100.000 ευρώ. Αν και φέτος κάνει ανάλογη πορεία με αυτή των δύο προηγούμενων ετών , τότε θα έχει μια αύξηση περίπου 1.000.000 ευρώ (από τα στάνταρ πριμ και τις νίκες), ενώ σε περίπτωση που δεν περάσει ο Ατρόμητος στους ομίλους ή προχωρήσει ο Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν «πέσει» στο Γιουρόπα Λιγκ θα έχει και μεγαλύτερα έσοδα από το μάρκετ πουλ.

Η ακτινογραφία της Ραπίντ Βιέννης!

Το ρόστερ της Ραπίντ Βιέννης είναι το ακόλουθο:

Τερματοφύλακες: Γιαν Νόβοτα (Σλοβακία), Τόμας Ντάου (Αυστρία), Λούκας Κένινγκσχοφερ (Αυστρία).

Αμυντικοί: Μπρίαν Μπέρεντ (Γερμανία), Τόμας Σράμελ (Αυστρία), Μάριο Ζονλάιτερ (Αυστρία), Μάρκους Κάτσερ (Αυστρία), Χάραλντ Πίχλερ (Αυστρία), Ζέρσον (Βραζιλία), Μίχαελ Σίμπελσμπεργκερ (Αυστρία).

Μέσοι: Στέφαν Κούλοβιτς (Αυστρία), Μάρκους Χέικινεν (Φινλανδία), Στέφαν Χόφμαν (Αυστρία), Μπόρις Πρόκοπιτς (Αυστρία), Κρίστιαν Ντόμπρας (Αυστρία), Κρίστοφερ Ντράτσαν (Αυστρία), Μουχάμεντ Ιλντίζ (Αυστρία), Τόμας Πράγκερ (Αυστρία), Ντόμινικ Βίντρα (Αυστρία).

Επιθετικοί: Τέρενς Μπόιντ (ΗΠΑ), Λούκας Γκροτσούρεκ (Αυστρία), Κρίστοφερ Τρίμελ (Αυστρία), Γκουίντο Μπουργκστάλερ (Αυστρία), Ντένι Αλάρ (Αυστρία).

Προφορική συμφωνία με “Σάλπι”

Προφορική συμφωνία που θα επικυρωθεί άμεσα με νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας επιτεύχθηκε ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Σαλπιγγίδη. Αρχικά ο ΠΑΟΚ είχε προτείνει στον παίκτη τριετές συμβόλαιο, όμως, στη συνέχεια συμφώνησε για τέσσερα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ θα εγγυηθεί να πληρώσει τις οφειλές στον “Σαλπι” ύψους 940.000 ευρώ, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι απολαβές τού διεθνή επιθετικού θα μειωθούν κατά 200.000 ευρώ για κάθε έτος συνεργασίας. Χθες η ΠΑΕ, με τον Τουρσουνίδη μπροστάρη, υπεραμύνθηκε τον Σαλπιγγιδη με αφορμή τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν σε βάρος του.

Συμφώνησε ο Α. Σ.! Έστειλε τα ευρώ ο Σαββίδης!

Οριστική πρέπει να θεωρείται η συμφωνία του Α. Σ. ΠΑΟΚ με τους εκπροσώπους του Ιβαν Σαββίδη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία του Α. Σ. ΠΑΟΚ βρέθηκε ο στενός συνεργάτης του ομογενή επιχειρηματία, Αντόν Καντάρεφ,που έδωσε λύσεις στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Στη συνάντηση που έγινε παρουσία και του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση ΒΡύζα (αλλά και φιλάθλων του Δικεφάλου που βρίσκονταν από το πρωί έξω από τα γραφεία του Α. Σ. ) ρυθμίστηκαν λεπτομέρειες και έγινε εν μέρη δεκτό το αίτημα του Θανάση Κατσαρή να εισπράξει περισσότερα ο Α. Σ. για τον πρώτο χρόνο και όχι μόνο 600.000 ευρώ καθώς έχει γίνει ο προυπολογισμός για τη φετινή περίοδο.

Οι δυο πλευρές υπέγραψαν το συμφωνητικό μέχρι το μεσημέρι και αυτόματα δόθηκε εντολή απο τον κ. Καντάρεφ προκειμένου να μεταφερθούν 9.900.00 ευρώ ευρω από την Κυπριακή τράπεζα στην Ελλάδα για να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβαν Σαββίδη.

«Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς…»

Ο Γιώργος Δώνης σχολιάζοντας την κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιιουρόπα Λιγκ, που έφερε τη Ραπίντ Βιέννης στο δρόμο του ΠΑΟΚ επισήμανε ότι από το Δικέφαλο εξαρτάται ποιος θα πάρει την πρόκριση.
Αρχικά τόνισε:
«Για να είμαι ειλικρινής ήθελα να αποφύγουμε τη Ντιναμό Μόσχας γιατί έχει μεγάλο μπάτζετ και πολύ καλούς παίκτες. Οι άλλες ομάδεςς, πίστευα ότι κάποιες  είναι είτε λίγο καλύτερες είτε λίγο χειρότερες.  Η Ραπίντ Βιέννης είναι λίγο καλύτερη, είναι δύναμη στο αυστριακό πρωτάθλημα, το οποίο όμως δεν είναι στα μεγαλύτερα της Ευρώπης».
Για το ποιος μπορεί να έχει το προβάδισμα πριν τα παιχνίδια: «Η Ραπίντ έχει αγωνιστικό ρυθμό, επίσημα παιχνίδια, αλλά η πρόκριση πιστεύω θα εξαρτηθεί από τη δική μας απόδοση και τη δική μας σοβαρότητα στον αγωνιστικό χώρο».
Για το χαρακτηρισμό του φαβορί: «Δε με ενδιαφέρει ποιος είναι το φαβορί και ποιος όχι. Με ενδιαφέρει πως παρουσιάζεται η δική μας ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν κάνει μία σωστή προετοιμασία και αυτοί που είναι το μεγαλύτερο διάστημα στην προετοιμασία έχουν και το προβάδισμα. Δε μπορούμε να μιλήσουμε για μεταγραφές αφού απομένει ελάχιστος χρόνος»
Για το μεταγραφικό κομμάτι: «Υπήρχε μία περίπτωση που κάναμε υπομονή, για παίκτη από την Πορτογαλία. Είχε τα χαρακτηριστικά που ήθελα, αλλά έχει κολλήσει. Υπάρχουν άλλες δύο περιπτώσεις, η μία εξαρτάται από εμάς και από τα οικονομικά δεδομένα. Μέσα σε 2-3 μέρες πιστεύω το θέμα του στόπερ να έχει κλείσει».
Για τη σειρά των παιχνιδιών με τη Ραπίντ: «Συνήθως παλιά νόμιζα ότι είναι καλύτερα να παίζεις εκτός στο πρώτο ,αλλά στην προπονητική μου καριέρα είδα ότι είναι μάλλον καλύτερα τα πρώτα παιχνίδια να είναι εντός έδρας».
Για τη διαφαινόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό: «Δε νομίζω ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Οσον αφορά το πλάνο, μακροχρόνια παίζει ρόλο να υπάρχει σταθερότητα. Δε μπορώ να ξέρω τώρα το πλάνο που θα εφαρμοστεί. Το σημαντικό είναι να λυθούν προβλήματα από τα παρελθόν, να υπάρχει σχέδιο και να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να μπει σε έναν καλύτερο δρόμο από αυτόν που ήταν».
Για το αν αλλάζει κάτι μεταγραφικά τώρα: «Εχουμε ένα πλάνο για τρεις μεταγραφές. Τερματοφύλακας, κεντρικός αμυντικός, μεσοεπιθετικός. Είναι δεδομένο ότι θα εφαρμοστεί και είναι δεδομένο ότι θα κινηθούμε για στόπερ και μεσοεπιθετικό. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις, για επιθετικό ας πούμε, αλλά αφού βγαίνουν νέα παιδιά, όπως ο Πέλκας, δε θέλω να θυσιάσω έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή, να χάσει η ομάδα και να φέρω έναν ξένο…»