Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

1 Σεπτεμβρίου με Πανιώνιο

Μέσα σε όλα σήμερα, η Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, στην οποία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στην Τούμπα. 
πως έκανε γνωστό η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 19.15 στην Τούμπα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής

Σάββατο 31 Αυγούστου
19.15 ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΣ Γιάννινα
19.15 Ξάνθη Εργοτέλης
21.30 Παναθηναϊκός – Βέροια

Κυριακή 1
Σεπτεμβρίου
19.15 Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης
19.15 Ατρόμητος – Αρης
19.15 Πανθρακικός – Παναιτωλικός
19.15 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
21.30 Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Δευτέρα 2
Σεπτεμβρίου
21.30 ΟΦΗ - Πλατανιάς

Ζεστό καλωσόρισμα για τον Χουμπ, αλλά…

Ο γενικός διευθυντής της Σάλκε, Χορστ Χελντ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν σήμερα και φυσικά στην αναμέτρηση με τον Χουμπ Στέφενς.
 
 
Αρχικά, ο Χελντ αναφέρθηκε στην απόφαση της UEFA… «Ολη η μέρα ήταν μια έκπληξη για πολλούς λόγους. Δεν πιστεύαμε ότι η Μέταλιστ θα αποκλειστεί τελείως από τη διοργάνωση. Τώρα μπορούμε να κάνουμε ότι καλύτερο από αυτή την κατάσταση και να πετύχουμε το στόχο μας. Παρόλα αυτά, παραμένει ένα δύσκολο έργο, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν κάποιος πιστεύει ότι θα είναι ευκολότερο για εμάς, επειδή ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε αγωνιστικά από τη Μέταλιστ, θα απογοητευτεί οικτρά.

Συνεχίζοντας, στάθηκε στην παρουσία του Χουμπ Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ. «Θα συναντήσουμε ξανά τον Χουμπ Στέφενς. Θα είναι ένα πολύ ζεστό καλωσόρισμα για αυτόν, αλλά θα προσπαθήσει να μας ξεπεράσει με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Παραμένει μία πρόκληση για εμάς. Φυσικά, ο Χουμπ είναι πολύ καλά ενημερωμένος, αλλά στο τέλος το παιχνίδι κρίνεται μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα και να προχωρήσουμε».

Ο Χελντ ήταν ενημερωμένος φυσικά και για την τιμωρία της Τούμπας. «Αυτό, προφανώς και δεν είναι καλό, ούτε για τους οπαδούς μας ούτε για εμάς. Πάντα μας αρέσει να έχουμε τους οπαδούς μας και χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους».

Ο Στέφενς της Σάλκε

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως Σάλκε και ΠΑΟΚ θα έρθουν αντιμέτωποι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, στη Γερμανία όλοι αναφέρονται στον Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός έχει γράψει τη δική του ιστορία, στον πάγκο της τωρινής του αντιπάλου. 
Η προπονητική του καριέρα του στη Σάλκε, ξεκίνησε το 1996 και το 1997, ήρθε η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου. Η κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο δεύτερο τελικό, με αντίπαλο την Ιντερ, ίσως να είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του τεχνικού του ΠΑΟΚ.

Το 1999, ήρθε η καταξίωση από τους φίλους της ομάδας. Στην ψηφοφορία για τον «προπονητή του αιώνα» ψήφισαν τον Χουμπ Στέφενς, αφού οδήγησε τη Σάλκε στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου.

Το Κύπελλο UEFA δεν ήταν το μοναδικό τρόπαιο που πήρε ο Ολλανδός, αφού ακολούθησαν και δύο Κύπελλα Γερμανίας, το 2001 και το 2002. Το 2001, έφτασε «μια ανάσα» από το νταμπλ, αλλά το έχασε την τελευταία στιγμή, όταν η Μπάγερν Μονάχου, ισοφάρισε στο Αμβούργο στις καθυστερήσεις και «έκλεψε» το πρωτάθλημα από τη Σάλκε.

Η πρώτη του θητεία, ολοκληρώθηκε το 2002, για να επιστρέψει εννιά χρόνια μετά. Αφού έφυγε από τη Σάλτσμπουργκ, τον Οκτώβριο του 2011 πήγε ξανά στη Σάλκε. Η σεζόν ολοκληρώνεται με τους «μπλε» στην τρίτη θέση και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το ξεκίνημα της περσινής σεζόν, δεν είναι αυτό που περίμεναν όλοι, με αποτέλεσμα το Δεκέμβριο του 2012, να λυθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Στέφενς έχει γράψει ιστορία στη Σάλκε και ουσιαστικά πρόκειται για τον πιο σημαντικό προπονητή της, τα τελευταία χρόνια. Στο πρώτο παιχνίδι στο «Βέλτινς Αρίνα» αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση, ενώ δε μπορεί να θεωρείται τυχαίο, πως κατά καιρούς, άνθρωποι της Σάλκε, έχουν δηλώσει δημόσια ότι μια θέση στην ομάδα, είναι πάντα ανοικτή για τον Ολλανδό. 

Η Σάλκε στο «μικροσκόπιο

Τα ευρωπαϊκά δεδομένα, άλλαξαν για ακόμα μία φορά φέτος το καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποια είναι η γερμανική ομάδα;
Η Σάλκε τερμάτισε πέρσι τέταρτη στη Μπούντεσλιγκα, πίσω από Μπάγερ Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν και μπαίνει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, για να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους.

Το πρωτάθλημα στη Γερμανία, ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και στην πρεμιέρα, η Σάλκε ήρθε ισόπαλη, 3-3 με το Αμβούργο στην έδρα της. Δύο γκολ πέτυχε ο Χούντελαρ και ένα ο Σαλάι, ενώ το Σάββατο η Σάλκε παίζει εκτός έδρας, ενάντια στη Βόλφσμπουργκ του Αντρε Βιεϊρίνια.

Στα άλλα παιχνίδια που έδωσε πριν τη Μπουντεσλίγκα, η Σάλκε νίκησε τη Νότινγκεν (ομάδα τρίτης κατηγορίας) στο Κύπελλο, ενώ στα φιλικά της, είχε νίκη επί της Σαουθάμπντον με 2-0, νίκη επί της αραβικής Αλ Σαντ με το εμφαντικό 0-9, ενώ κέρδισε με 1-2 και τη Λοκομοτίβ Λειψίας. Την ήττα είχε γνωρίσει από τη Σάλτσμπουργκ σε φιλικό με 3-1.

Το μεγάλο της αστέρι παραμένει στην κορυφή της επίθεσης, ο Κλας Γιαν Χούντελαρ, ενώ ο Τζούλιαν Ντράξλερ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα της Γερμανίας και σε ηλικία 20 ετών, ήδη έχει προξενήσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Φυσικά στη Σάλκε, υπάρχει και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται από πέρσι με έναν τραυματισμό στο γόνατο και ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει.

Aνάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει μία πολύ σημαντική κοινή συνισταμένη. Ο λόγος για τον Χουμπ Στέφενς. Η πρώτη του θητεία στον πάγκο της Σάλκε (1996-2002) συνοδεύτηκε από τη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου με την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA το 1997 και δύο χρόνια αργότερα, ψηφίστηκε από τους φίλους της ομάδας, ως ο προπονητής του αιώνα για τη Σάλκε, με την οποία κατέκτησε και δύο Κύπελλα Γερμανίας, το 2001 και το 2002.

Η Σάλκε ήταν η τελευταία του ομάδα προτού πάρει την απόφαση να πει το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ, αφού έκανε και δεύτερη θητεία από τις αρχές του 2011, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Ο Ολλανδός αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τους Γερμανούς στο πρώτο παιχνίδι στο Γκελζεκίρχεν…

Το ρόστερ της Σάλκε:

Τερματοφύλακες
Φέρμαν, Χίλντεμπραντ, Ούνερσταλ

Αμυντικοί
Χούγκλαντ, Χόβεντες, Σαντάνα, Κολάσινατς, Παπαδόπουλος, Ουτσίνα, Φουχς, Αϊχάν, Ματίπ

Μέσοι
Μέγιερ, Γκορέτσκα, Ντράξλερ, Κλέμενς, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Μπαρνέτα, Κλίνγκενμπουργκ, Νόιστετερ, Ανάν

Επιθετικοί
Ομπάσι, Πούκι, Χούντελαρ, Σαλάι

Απόφαση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη θέση της Μέταλιστ και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι σημαίνει αυτό στο οικονομικό κομμάτι;
 
 
Οσον αφορά τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, το ποσό που δίνει η UEFA, είναι 2,4 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να παίζει ρόλο το αποτέλεσμα. Αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους, θα εισπράξει συνολικά άλλα 2,3 εκατομμύρια, ποσό που αφορά την απευθείας συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς και το market pool. Συνολικά το ποσό φτάνει στα 4,7 εκατομμύρια, ενώ αν ο ΠΑΟΚ έχει θετικά αποτελέσματα με τη Σάλκε, ξεπερνάει τα 5, μόνο από τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να αποκλείσει τη Σάλκε, το ποσό μεγαλώνει κατά πολύ. Συγκεκριμένα τριπλασιάζονται, αφού με το μπόνους εισόδου στους ομίλους και το market pool, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να εισπράξει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ! Σε μία τέτοια περίπτωση επίσης, ο Ολυμπιακός (που συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) θα χάσει 5 εκατομμύρια και θα εισπράξει και αυτός, το ίδιο ποσό με τον ΠΑΟΚ…

Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Σάλκε θα έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του Ατρομήτου με την Αλκμάαρ. Το συνολικό ποσό του market pool για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι στα 4 εκατομμύρια ευρώ και αν είναι και οι δύο ελληνικές ομάδες εκεί, θα το μοιραστούν. Αν ο Ατρόμητος αποκλειστεί όμως, όλο το ποσό πηγαίνει στον ΠΑΟΚ.

Από τη «Δημόσια Τηλεόραση» το πρώτο παιχνίδι

Μπορεί η ΕΡΤ να έχει κλείσει, αλλά η συμφωνία που υπάρχει με την UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ, ισχύει και για το νέο φορέα. Το πρώτο παιχνίδι, θα μεταδοθεί από τη «Δημόσια Τηλεόραση».
 
 
Το αρχικό πρόγραμμα είχε το παιχνίδι της Σάλκε στη «Nova» αλλά μετά την αλλαγή δεδομένων και την αντικατάσταση της Μέταλιστ από τον ΠΑΟΚ, η «Δημόσια Τηλεόραση» είναι αυτή η οποία θα μεταδώσει το πρώτο παιχνίδι, την ερχόμενη Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 21.45.

Στέφενς «Έρχονται μεγάλα ματς

Τους δυο αντιπάλους στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ συνδέει αναμφίβολα η κεντρική φυσιογνωμία του ζευγαριού, ο Χουμπ Στέφενς! Ο προπονητής του αιώνα, όπως αναδείχθηκε από δημοψήφισμα των οπαδών της Σάλκε και… Στρατηγός σήμερα του ΠΑΟΚ, αναφερόμενος στην απόφαση της UEFA που φέρνει τον Δικέφαλο να διεκδικεί απέναντι στην πρώην ομάδα του το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δήλωσε στο paokfc.gr
«Είναι σπουδαίο για τον ΠΑΟΚ να βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ακόμη πιο σπουδαίο για μένα που θα αντιμετωπίσω τη Σάλκε και θα βρεθώ σε γνώριμο χώρο, με πολλούς φίλους και γνωστούς!

Θα είναι εξαιρετικές αναμετρήσεις και είναι κρίμα που σε τέτοια ματς εμείς δεν θα έχουμε στην Τούμπα τους φιλάθλους μας. Ξέρω ότι θα μας συμπαρασταθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στο Γκελζενκίρχεν, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλοί Έλληνες.

Έχουμε σίγουρα πολύ δύσκολο έργο, αλλά φυσικά και θ´ αγωνιστούμε για όσες πιθανότητες μας αναλογούν. Είναι μεγάλα ματς αυτά κι έχουμε καλή ομάδα κι εμείς… Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει»!

Ενημερώθηκε ο ΠΑΟΚ, κοντά στα 3 χιλιάδες τα εισιτήρια

Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφτασε έγγραφο που ενημερώνει την ΠΑΕ πως αντικαθιστά την Ουκρανική Μέταλιστ.
 
 

Το έγγραφο δεν διαφοροποιείται από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΥΕΦΑ στην ιστοσελίδα της και πλέον όλα κυλούν ομαλά και γύρω από τα οργανωτικά θέματα που απασχολούν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει έρευνα αγοράς με το τσάρτερ και το έχει κλεισμένο, ενώ σύντομα θα φανεί και ο ακριβής αριθμός εισιτηρίων που θα λάβει από την Γερμανική ομάδα. Δικαιούται περίπου 3 χιλιάδες, αλλά είναι δεδομένο πως πολλά εισιτήρια θα εξασφαλιστούν από έλληνες ομογενείς της ευρύτερης περιοχής.

Με τα πολλά, ο ΠΑΟΚ έχει μπει για τα καλά στο οργανωτικό σκέλος του αγώνα από την στιγμή που στη σελίδα του αναρτήθηκε η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις εισιτηρίων

Απ ότι φαίνεται από τη φωτογραφία, ήδη ξεκίνησαν οι πωλήσεις εισιτηρίων για τον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ της Τετάρτης μεταξύ Σάλκε και ΠΑΟΚ. 
Οι Γερμανοί μπήκαν σε μία διαδικασία πώλησης εισιτηρίων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει από τους έλληνες ομογενείς που θα προσπαθήσουν να προμηθευτούν εισιτήρια από την Γερμανική ομάδα. 

Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

 
Μετά τον αποκλεισμό της Μέταλιστ, η UEFA ανακοίνωσε ότι ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που παίρνει τη θέση των Ουκρανών και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στην επόμενη ώρα θα έχει ανακοινωθεί επισήμως από την ΟΥΕΦΑ η αποφαση αντικατάστασης της Μέταλιστ από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Μέταλιστ Χάρκιβ αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/2014 και θα αντικατασταθεί από τον ΠΑΟΚ, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να περνάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά τη σημερινή απόφαση του Σώματος Εφέσεων της UEFA να αποβάλει τη Μέταλιστ Χάρκιβ από τις διοργανώσεις της, για τη σεζόν 2013/2014, η «Επιτροπή Εκτακτης Ανάγκης» της UEFA συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα.

Η Επιτροπή Εκτακτης Ανάγκης της UEFA η οποία αποτελείται από πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε να αντικαταστήσει τη Μέταλιστ, με τον ΠΑΟΚ, για το υπόλοιπο των διοργανώσεων της σεζόν 2013/2014.

Ως συνέπεια, η ελληνική ομάδα η οποία είχε αποκλειστεί από τη Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε, στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 21 Αυγούστου.

Η απόφαση είναι οριστική. Η Μέταλιστ έχει τη δυνατότητα να κάνει έφεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Ο ΠΑΟΚ δε θα αντικατασταθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και η αντίπαλος του, Μακάμπι Τελ Αβίβ, προκρίνεται απευθείας στη φάση των ομίλων».

Γραφικότητες από τους Ουκρανούς

Ανακοίνωση μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο facebook, εξέδωσε η Μέταλιστ.
 
 
 Σε αυτή, αναφέρει: «Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε την Μέταλιστ γι΄ αυτή τη χρονιά, αλλά είναι νωρίς για πανικό αλλά και χαρά για τους Έλληνες φιλάθλους.

Η ΟΥΕΦΑ ανέφερε πως «το κλαμπ μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση στο CAS». Αυτό σημαίνει πως αν η Μέταλιστ πραγματοποιήσει έφεση, τότε μπορεί και να συνεχίσει να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατά τη διάρκεια που στη Λοζάνη εξετάζουν την έφεση της.

Ας πάρουμε το παράδειγμα της Φενέρμπαχτσε, η οποία παρά τον αποκλεισμό της, βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και στον γύρο των πλέι οφ οι Τούρκοι θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ.

Τον Ιούλιο, το σώμα εφέσεων της ΟΥΕΦΑ απέκλεισε την Μπεσίκτας και την Φενέρμπαχτσε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εξαιτίας συμμετοχής τους σε στημένους αγώνες. Ωστόσο, οι Τούρκοι προσέφυγαν στο CAS, το οποίο ανέβαλε την εφαρμογή της ποινής.

Σε κάθε περίπτωση, η Μέταλιστ τιμωρήθηκε για έναν χρόνο και όχι για τρία. Τρία χρόνια αποκλεισμού, θα προκαλούσαν μεγάλη βλάβη στον σύλλογο, οι «λεγεωνάριοι» ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να χάσουν το κίνητρό τους.

Τώρα, περιμένουμε την περαιτέρω αντίδραση του κλαμπ. Απλώς προτείνουμε τους Έλληνες να προπονηθούν περισσότερο, προκειμένου να προκρίνουμε βάσει της ικανότητάς τους να παίζουν ποδόσφαιρο και όχι λόγω μίας παράλογης απόφασης της ΟΥΕΦΑ».