Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Άναψε «πράσινο» για μεταγραφές ο Ιβάν Σαββίδης!

Διαπίστωσε πλέον, ιδίοις όμμασι ο «τσάρος της Τούμπας» συγκεκριμένες διαφορές (αγωνιστικές κατ’ αρχήν, έτσι;) του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Έτσι έδωσε το «οκ» για μεταγραφές το βράδυ της Κυριακής, στον Ζήση Βρύζα. Τούτο δε, επειδή ουδέποτε έκρυψε τον στόχο του: Την κατάκτηση της κορυφής. Παράλληλα και την κόντρα με το νυν της κατακτητή της!

Έχοντας μάλιστα, ενημερωθεί ήδη ο Ιβάν Σαββίδης - από το «άλτερ έγκο» του στα αγωνιστικά, τον Γκέρμαν Τσιτσιακόφ - δεν χρειάστηκε πολλή ώρα, για να καταλήξει στις αποφάσεις του. Καθώς δε, ο Γκέρμαν Τσιτσιακόφ έχει σχεδόν, συμφωνήσει με την διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ότι αφορά συγκεκριμένους στόχους; Είναι πλέον, θέμα χρόνου η δρομολόγηση των τελικών διαπραγματεύσεων…

Για τους στόχους εντός των συνόρων η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τηρεί «σιγήν ασυρμάτου». Και τούτο επειδή κωλύεται η ίδια, κωλύονται κι … οι στόχοι της ένεκα τυχόν παράνομων (ο νοών νεοίτω) εμπλοκών πριν τη νόμιμη μεταγραφική περίοδο. Για τους στόχους εκτός των συνόρων εξελίσσονται οι συζητήσεις με πάσα μυστικότητα. Τούτο ήταν διακαής επιθυμία του Γιώργο Δώνη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θέλει, να προκληθούν αντιδράσεις (ακόμη κι ακούσιες …) από την δράση της μεταγραφολογίας. Εδώ καλά, καλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει συμπληρώσει το πρόγραμμα του Α΄ γύρου. Κι αντιμετωπίζει ομάδες με παίκτες στόχους του!

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει στα χέρια του αναλυτικό πλάνο του Γκέρμαν Τσιτσιακόφ. Το πλάνο αυτό φυσικά, σχεδιάστηκε με την συνδρομή (και την κοινή γνώμη) του Γιώργου Δώνη και του Γιώργου Γεωργιάδη υπό την εποπτεία του Ζήση Βρύζα. Ο Ρώσος μάνατζερ ως «κέλυφος» του Ιβάν Σαββίδη στα αγωνιστικά του ΠΑΟΚ δεν είχε σοβαρές διαφωνίες για τις μεταγραφικές επιλογές. Αναφορικά βέβαια, με τους ρόλους για τους οποίους αναζητούνται παίκτες να αναλάβουν.

Ο Γκέρμαν Τσιτσιακόφ είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, πολύ προσεκτικός – «δεν είναι και χθεσινός»! - στην κατάθεση προτάσεων. Ακόμη τηρεί επιφυλάξεις εκφράζοντας και θέσεις για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ σήμερα.

Ως εκ τούτων είναι απόλυτα αγαστή η συνεργασία του ισοσκελούς τριγώνου λειτουργίας του ΠΑΟΚ (Βρύζας, Δώνης, Γεωργιάδης) με την κορυφή της εποπτείας (Τσιτσιακόφ). Το γεγονός φέρεται, να εκτίμησε απόλυτα ο Ιβάν Σαββίδης. Και χωρίς πολλές περιστροφές ο «τσάρος της Τούμπας» άναψε «πράσινο» για μεταγραφές.

Βιεϊρίνια: «Φυσικά κι επιστρέφω στον ΠΑΟΚ...»!

Είναι (κι ήταν κι ήταν πάντα …) δεδομένη η σφοδρή επιθυμία των φίλων του ΠΑΟΚ για το come back του Αντελίνο Βιεϊρίνια! Είναι δε, κι εκπεφρασμένη – με έντονο τρόπο μάλιστα-  face to face στον «τσάρο» της Τούμπας. Κι ίσως, εάν επιτευχθεί, να αποτελέσει την αφετηρία για την δρομολόγηση της αγωνιστικής απογείωσης του ΠΑΟΚ.

Εάν επιτευχθεί; Βεβαίως, εάν… Και τούτο επειδή η επιτυχία αυτού του στόχου (ο κόσμος τον έχει τούμπανο και στην ΠΑΕ κρυφό καμάρι) στηρίζεται σε μία τριγωνική ισοσκελή βάση. Κάθε πλευρά της εκφράζει: την Βόλφσμπουργκ, τον ΠΑΟΚ και τον Πορτογάλο σταρ. Κι όπως καταλαβαίνετε, ο σχηματισμός του τριγώνου εξαρτάται από τις προθέσεις κάθε πλευράς.

Μέχρι σήμερα επίσημα δεν έχει εκφραστεί θέση από κάποια πλευρά. Ανεπίσημα όμως, εκφράζονται θέσεις και καταγράφονται κινήσεις…

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια παραδείγματος χάριν, διεμήνυσε στο στενό φιλικό του περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη, ότι: «Φυσικά κι επιστρέφω στον ΠΑΟΚ… » ! Και το οικογενειακό του περιβάλλον θεωρεί, πως ένα του σημάδι φτάνει, με το αεροπλάνο από Γερμανία για την Ελλάδα να την κάνει! Είναι εύλογη η διάθεσης της … παλιννόστησης του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Η Ελληνίδα κυρία του και μητέρα του παιδιού του, ουδέποτε έκρυψε την επιθυμία της – εάν το επιθυμεί κι ο κύριος της – να επιστρέψει στο σπίτι της. Το μήνυμα για την διάθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια φέρεται, να είναι καταγεγραμμένο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μέσω φίλων του παίκτη και συνεργατών της διοίκησης. Κι είναι σαφής η πρόθεση του Πορτογάλου:  «Εάν συμφωνήσουν ο δυο ομάδες, φυσικά κι επιστρέφω στον ΠΑΟΚ»!

Η Βόλφσμπουργκ μετά την αποχώρηση του Φέλιξ Μάγκατ αλλάζει αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Κάνει νέα πλάνα. Αναθεωρεί το ρόστερ της. Ο Φέλιξ Μάγκατ είναι η αιτία της μεταγραφής του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Αυτός επέμενε για την πραγματοποίηση της έναντι συνολικού κόστους 5.000.000 ευρώ. Αυτός αρνήθηκε και τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό έναντι σχετικά, σοβαρού ποσού. Είναι πάντως, δεδομένη η απαίτηση της γερμανικής ομάδας (εάν κι εφ όσον λάβει απόφαση πώλησης ή δανεισμού του στον ΠΑΟΚ) για αποζημίωση της. Ο τζάμπας …πέθανε! Κι ας κραυγάζει περί του αντιθέτου η γνωστή διαφήμιση. Στη Βόλφσμπουργκ όμως, δεν έχει καταστεί σαφές πως και θα σκέφτεται ο νέος προπονητής της ( επί του παρόντος χρέη εκτελει ο – κατά κανόνα – υπηρεσιακός Λόρεντς Γκίτνερ Κέστνερ) για το Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο ΠΑΟΚ είναι ανοικτός για κάθε συζήτηση. Αυτό έλειπε, να μην είναι. Και για αγωνιστικούς αλλά και για εμπορικούς λόγους. Πληροφορίες αναφέρουν περί σχετικών συζητήσεων Ιβάν Σαββίδη με Ζήση Βρύζα αλλά και σχετικών εισηγήσεων Γιώργου Δώνη και Γιώργου Γεωργιάδη. Πληροφορίες … Έτσι ή αλλιώς εάν κι εφ όσον επιτευχθεί η επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια η ισχύς του αγωνιστικά εκτοξεύεται. Και κουβαλά μαζί της στα ύψη τον ενθουσιασμό των φίλων του ΠΑΟΚ. Κι αυτοί; Έχοντας το πρώτο δείγμα γραφής – στα μεταγραφικά – του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος ανανεώνουν την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη τους . Με κάθε τρόπο ακόμη κι υλικά!

Ο παίκτης θέλει. Η τέως ομάδα του γιατί να μη θέλει… Όταν μάλιστα, μπορεί πλέον, να ανταποκριθεί οικονομικά! Το ζητούμενο είναι εάν και τι και πως θέλει η νυν ομάδα του.

Για να δούμε λοιπόν, τι θα δούμε. Αρκεί μία πλευρά του ισοσκελούς τριγώνου, να κάνει το πρώτο βήμα προσέγγισης μιας άλλης.

Διαφωνείτε;