Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αρχή γίνεται σήμερα για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας

Η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση διεξάγεται στη Νέα Σμύρνη όπου ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Αύριο, ο Αρης φιλοξενείται από τον Ατρόμητο στο παιχνίδι που κλείνει το διήμερο του Κυπέλλου γι'αυτή την εβδομάδα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κέρκυρα-Δόξα Δράμας (14.00, )Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Μποζατζίδης Δημήτριος (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνιος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
Παρατηρητής: Αμυγδαλής Γεώργιος (Σερρών)
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης (16.00, )Διαιτητής: Κωνσταντινέας Πέτρος (Μεσσηνίας)
Α' Βοηθός: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας)
Β' Βοηθός: Γεωργιάδης Γεώργιος (Κοζάνης)
4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Τεροβίτσας Βασίλειος (Αιτ/νίας)
Ολυμπιακός-Θρασύβουλος (19.00,)Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)
Α' Βοηθός: Μαγιάνης Χρήστος (Άρτας)
Β' Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Ντίτσος Γεράσιμος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Γκαϊτατζής Θεόδωρος (Δράμας)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (21.00, )Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)
Α' Βοηθός: Γούκος Δημήτριος (Ηπείρου)
Β' Βοηθός: Τρύφων Πέτρος (Δράμας)
4ος Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Σκουφίτσας Βασίλειος (Αθηνών)
Πέμπτη (12/1)
Ατρόμητος-Άρης (20.00, )Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδ/νήσου)
Α' Βοηθός: Πάνου Γρηγόριος (Αιτ/νίας)
Β' Βοηθός: Ποντίκης Κωνσταντίνος (Πρέβεζας)
4ος Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Τσαχειλίδης Ιωάννης (Πειραιά)

Ηταν μια πολύ εύκολη απόφαση...

 Ο 26χρονος Πορτογάλος, έπαιξε βασικός στο πρώτο ημίχρονο στο φιλικό με την Αλ Τζαζίρα Κλαμπ (3-1), με τον Μάγκατ να τον χρησιμοποιεί στην επίθεση στο 4-4-2. Σε 45 λεπτά, ο Βιεϊρίνια πρόλαβε να δείξει τις ικανότητές του και μάλιστα η φωτογραφία του έπαιζε στο βασικό θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Βόλφσμπουργκ. Ο Πορτογάλος κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ στο 41 έχασε μία καλή ευκαιρία να σκοράρει.
Πριν το φιλικό, έδωσε μία συνέντευξη στην Wolfsburger Allgemeine, μιλώντας για την νέα σελίδα, που άνοιξε στην καριέρα του.

Αναλυτικά, τα όσα είπε :

- Πως σας υποδέχτηκαν;
«Καλά, αισθάνομαι ήδη καλά. Υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που μιλούν πορτογαλικά. Σ΄ αυτό, στο οποίο πρέπει να προσαρμοστώ, είναι η μεγαλύτερη επιβάρυνση»

- Για πόσο καιρό, έπρεπε να σκεφτείτε, όταν ήρθε η πρόταση της Βόλφσμπουργκ;
«Δεν είχα πολύ καιρό για να το σκεφτώ. Από την άλλη, ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση».

- Γιατί;
«Όταν έμαθα ότι πρόκειται για μεταγραφή στη Γερμανία και στη Βόλφσμπουργκ, για μένα ήταν γρήγορα ξεκάθαρο : Πρέπει να το κάνεις».

- Τι ξέρετε για την Μπουντεσλίγκα;
«Φυσικά την παρακολουθούσα. Ξέρω ότι παίζουν εδώ κάποιοι παίκτες από την πατρίδα μου. Ήξερα ότι η ποιότητα είναι υψηλή και παίζεται ποδόσφαιρο σε μια άλλη ταχύτητα».

- Μπορείτε να παίξετε πολλές θέσεις στην επίθεση. Σε ποια αισθάνεστε πιο άνετα;
«Στο κέντρο, στα αριστερά ή δεξιά, μπορώ να παίξω παντού. Αλλά προτιμώ λίγο να παίζω στα άκρα».

- Στην πατρίδα σας ή τελευταία στην Ελλάδα, σας αντιμετώπιζαν σαν σούπερ σταρ. Αισθάνεστε ένας τέτοιος;
«Δεν αισθάνομαι σούπερ σταρ. Φυσικά, τελευταία έδειξα ότι έχω την ποιότητα. Όμως δεν κοιτάω τον εαυτό μου, αλλά την ομάδα. Αυτή θέλω να βοηθήσω».

- Τι θέλετε να πετύχετε με την Βόλφσμπουργκ;
«Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Ακόμα και σ΄ αυτή τη σεζόν. Και στην επόμενη σεζόν, από την αρχή να είμαστε ψηλά. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται με την Βόλφσμπουργκ»

- Έχετε κάποιο αθλητικό πρότυπο;
«Τον Λουίς Φίγκο. Είναι το είδωλό μου, παίζουμε στην ίδια θέση. Πάντα ονειρευόμουν να του μοιάσω».

- Τι σας λείπει;
«Για να φτάσω τον Φίγκο, μου λείπουν κάποια πράγματα. Τον ξέρω από την Εθνική ομάδα».

- Με τον Νάνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ, η Πορτογαλία έχει στα άκρα παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Πως βλέπετε τις πιθανότητές σας;
«Αυτή η ερώτηση μου τίθεται συχνά. Και οι δύο ανήκουν στους καλύτερους του κόσμου. Το σημαντικό είναι να πείσω τον προπονητή της Εθνικής μας. Και γι΄ αυτό δουλεύω».

Η πρώτη προπόνηση του Φρεντερίκ Νιμανί

Την πρώτη του προπόνηση στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ο Γάλλος επιθετικός της Μονακό Φρεντερίκ Νιμανί. Ο 23χρονος σέντερ φορ ήταν συνέχεια κοντά στον συμπατριώτη του Ρομπέρ και θα συνεχίσει τις προπονήσεις ώστε να πείσει τον Λάσλο Μπόλονι να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Θέλει δανεικούς, Παπάζογλου και Τσουκαλά ο ΠΑΣ

Δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που δεν υπολογίζονται ως βασικές επιλογές από τον Μπόλονι, έχει βάλει στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο ΠΑΣ Γιάννινα και αναμένεται να ζητήσει το δανεισμό τους.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναζητά ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ του ΠΑΣ για το υπόλοιπο της σεζόν, με τους Θανάση Παπάζογλου και Σταύρο Τσουκαλά, να είναι μέσα στις πρώτες επιλογές.
Έτσι οι άνθρωποι του «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν δανεικούς τους δυο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ως το τέλος της χρονιάς.
Στο Δικέφαλο βέβαια, αναμένεται να ζητήσουν τη γνώμη του Μπόλονι, ο οποίος δεν έχει πάντως στις πρώτες του επιλογές τους δυο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ίσως με το σκεπτικό ότι στον ΠΑΣ θα πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής..

"Μας αρέσουν τα δύσκολα!"

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε στον Sport 103 fm για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, τη μάχη με την ΑΕΚ για το κύπελλο και τις αποχωρήσεις των Κοντρέρας, Βιεϊρίνια και Αρίας.
Για το ματς με την Ξάνθη: «Δεν είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί δεν πήραμε τη νίκη. Ημασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός μας. Η Ξάνθη όμως είναι σε καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που θα περάσουν από την έδρα της. Προετοιμαζόμαστε πλέον για το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας»

Για τα τρία παιχνίδια μέσα σε έξι μέρες και για το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ: «Με την ΑΕΚ είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προετοιμαζόμαστε τώρα για τον Εργοτέλη και μετά θα δούμε τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι αυτά παιχνίδια είναι καθοριστικά για το μέλλον μας στη σεζόν».

Για το αν είναι ευκαιρία για ρεβάνς επί της ΑΕΚ: «Είναι μέσα στο μυαλό μας. Ξέρουμε τι είχε συμβεί πέρσι. Εχουμε πιθανότητες να προκριθούμε. Θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, γιατί ίσως να είναι επικίνδυνο να σκεφτόμαστε το περσινό παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το αήττητο του ΠΑΟΚ, που κρατά δύο μήνες στο πρωτάθλημα: «Είμαστε χαρούμενοι που δεν έχουμε χάσει για αυτό το διάστημα. Θέλουμε να συνεχίσουμε, αλλά το δύσκολο κομμάτι είναι τώρα. Στους παίκτες του ΠΑΟΚ όμως αρέσουν τα δύσκολα και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Για το αν μπορεί να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ χωρίς Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Αρίας: «Σίγουρα θα μας λείψουν. Είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές και καλοί φίλοι. Θα δώσουμε όλη μας την ψυχή, για να είναι ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο που πρέπει».

Για τον νεαρό Κατσικά: «Ειδικά αυτήν τη στιγμή είναι πιθανό να βοηθήσει την ομάδα, αλλά και στο μέλλον. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρειάζεται βέβαια εμπειρία, αλλά είναι έξυπνος και μπορεί να προσφέρει. Οχι μόνο από τον Κατσικά αλλά και από τους άλλους νεαρούς παίκτες, ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει πολλά στο μέλλον».

Φιλικό με την Καλαμαριά, Τετάρτη στις 15:30

Την πρώτη ευκαιρία να δείξει στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ τις δυνατότητες του θα έχει ο Φρεντερίκ Νιμανί, στο φιλικό που θα πραγματοποιηθεί γι΄αυτόν ακριβως το λόγο την Τετάρτη στις 15.30 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσήμβριας. Ο Νιμανί που έδειξε στις εξετάσεις ότι είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, θα πρέπει να περάσει και από τα αγωνιστικά τεστ για να του ανάψει ο Μπόλονι το πράσινο φως.

Εξηγήθηκε, έπεισε και τιμωρήθηκε με αναστολή!

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο αρχηγείο της UEFA στη Νιόν. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ Αλκης Μαυροφρύδης και ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομμάτης ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής για τις προσπάθειες που έχουν γίνει κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για να μειωθούν δραστικά οι οφειλές και να επιτευχθεί η εξυγίανση. Η ασπρόμαυρη αποστολή εξηγήθηκε, έπεισε και τελικά τιμωρήθηκε με ένα χρόνο αποκλεισμό, αλλά με αναστολή, όπως και με πρόστιμο 200.000 ευρώ, επίσης με αναστολή.
Το μοναδικό πρόστιμο που καλείται να πληρώσει άμεσα ο ΠΑΟΚ είναι το ποσό των 50.000 ευρώ. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για το μέλλον, καθώς τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν ότι ο νέος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και τότε τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την εικόνα που έχουν σήμερα. Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ επιστρέφουν σαφώς ικανοποιημένοι στη Θεσσαλονίκη, αλλά είναι σίγουρο ότι τους περιμένει ακόμη σκληρή δουλειά.

«Εφυγε» από τη ζωή ο Θωμάς Βουλινός

Σε ηλικία 72 ετών, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θωμάς Βουλινός «έφυγε» από τη ζωή μετά από αγώνα που έδωσε με την επάρατο νόσο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο. Ο Θωμάς Βουλινός διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Απρίλιο του 1989 μέχρι και τον Μάρτιο του 1996.

Παρουσίασε Κοντρέρας η Κόλο Κόλο

Η Κόλο Κόλο παρουσίασε επίσημα τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα, τον Πάμπλο Κοντρέρας, τον Λεάντρο Ντελγκάδο και τον Γκονζάλο Φιέρο
«Εγώ και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να εκπροσωπήσω και πάλι το σύλλογο που αγαπώ τόσο πολύ. Γνωρίζουμε την ευθύνη που έχουμε όταν φοράμε αυτήν τη φανέλα, την οποία πρέπει πάντα να υπερασπιζόμαστε», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ.