Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΑ............

ΠΑΟΚ, εσύ είσαι ο πρέσβης!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε ότι τα θετικά αποτελέσματα δεν περιορίζονται στην Τούμπα και η εκτός έδρας νίκη τον ανέβασε στην 79η θέση με 23.280 βαθμούς στη βαθμολογία των ομάδων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενώ την περασμένη σεζόν βρισκόταν 109ος.
Μέχρι στιγμής οι Θεσσαλονικείς έχουν συγκεντρώσει ήδη 6.880 βαθμούς και παραμένουν αήττητοι σε οκτώ αγώνες μετρώντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ ο περσινός του ευρωπαϊκός απολογισμός ήταν τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες.
Τα αποτελέσματα αυτά προσδίδουν ευρωπαϊκό πρεστίζ στο σύλλογο, φέρνουν χρήματα στα ταμεία, κρατούν «ζεστό» τον κόσμο, αλλά παράλληλα αποτελούν και την καλύτερη «προίκα» εν όψει των μελλοντικών κληρώσεων στα Κύπελλα Ευρώπης. 
«Προσγείωση» στην Ελλάδα 
Καλή η πορεία στην Ευρώπη, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια να χάσει κι άλλο έδαφος στην Ελλάδα. Πλέον η προσοχή στρέφεται στο πρωτάθλημα με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά από τον άγονο Οκτώβριο, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Στα προβλήματα των Ίβιτς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αθανασιάδη και Τσουκαλά, ήρθαν να προστεθούν εκείνα των Έτο (ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση του χθεσινού ματς) και Φωτάκη (αποχώρησε με πρόβλημα στους προσαγωγούς και θα εξεταστεί σήμερα). 
Διορίζεται διοίκηση 
Το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης αναμένεται σήμερα να εγκρίνει τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» ελπίζουν να καθαρογραφεί σύντομα η απόφαση και από τη Δευτέρα να εξασφαλιστεί δικαίωμα υπογραφής, προκειμένου να τακτοποιηθούν κάποιες υποθέσεις που είναι στην αναμονή.

Ο ΒΙΕΙΡΙΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Μετά τα 16 παιχνίδια του ΠΑΟΚ, οκτώ στη Σούπερ Λίγκα κι άλλα τόσα στο Γιουρόπα Λιγκ, οι φίλαθλοι της ομάδας αναρωτιούνται αν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν περνούσε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, πόσα γκολ θα έβαζε… Μέχρι σήμερα σημείωσε τρία τέρματα στην Ελλάδα κι άλλα τόσα στην Ευρώπη. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πέρα από τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί κατά καιρούς με την πώλησή του σε ομάδα του εξωτερικού, αλλά και τη «νέα μόδα» της συμμετοχής του στην Εθνική Ελλάδας (από τη στιγμή που σε λίγες μέρες η Ελληνίδα σύντροφός του θα φέρει στη ζωή το παιδί τους), δεν είναι φέτος στα καλύτερά του. Παρ΄ όλα αυτά, όμως, ήδη είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας από τρία γκολ σε Γιουρόπα Λιγκ (εκτός και εντός με Βαλερένγκα κι ένα εντός με Σάμροκ) και Σούπερ Λίγκα (όλα εντός έδρας, στην πρεμιέρα με Ξάνθη, στο 3-0 επί της ΑΕΚ και στο 1-3 με τον Παναθηναϊκό).
Ο Βιεϊρίνια σε πρόσφατη συνέντευξή του στο PAOK WEB TV τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα ότι δεν γίνεται σε όλα τα παιχνίδια να είναι ο καλύτερος παίκτης ή ο ΠΑΟΚ να παίζει συνέχεια στο 100%. Πάντως ήδη το ντεφορμάρισμα άλλαξε, μια και ο Πορτογάλος τα πήγε πολύ καλά στο ματς με τη Σάμροκ Ρόβερς (και από τη στιγμή που είχε από πίσω του τον Λίνο), αλλά ήταν άτυχος και δεν χρήστηκε σκόρερ.

Αν δηλαδή ο Βιεϊρίνια φτάσει στο «limit up» του, τι θα κάνει; Πόσα γκολ θα βάλει; Την περσινή σεζόν σε Ευρώπη και ελληνικό πρωτάθλημα σημείωσε 10 γκολ (έξι στη Σούπερ Λίγκα και τέσσερα στην Ευρώπη). Μέχρι την 8η αγωνιστική (για να κάνουμε την αντιστοιχία με την έως τώρα παρουσία του) της Σούπερ Λίγκας είχε βρει δίχτυα μόνο στην εντός έδρας νίκη (3-2) επί του Πανσερραϊκού. Μετά τις πρώτες εννέα αγωνιστικές... ξεκάπνισε.

Σε ό, τι αφορά την Ευρώπη, πέρυσι σημείωσε τα ίδια γκολ (τρία) σε σχέση με φέτος, στους πρώτους οκτώ αγώνες. Η αρχή έγινε στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Άγιαξ, συνεχίστηκε με τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ (1-0) στην Τούμπα και «έκλεισε» στο 1-1 με την Μπριζ στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ....


Ο ΠΑΟΚ σκοράρει περισσότερο στην Ευρώπη σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Μπόλονι βρήκαν στόχο στο Γιουρόπα Λιγκ 15 φορές, ενώ στη Σούπερ Λίγκα 10. Και ο συγκεκριμένος αριθμός… σώζεται χάρη στην τριάρα επί της ΑΕΚ. Γενικά ο «Δικέφαλος», στο ελληνικό πρωτάθλημα, δύσκολα πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ σε ματς.
Σε ό, τι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ οι Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια και Φωτάκης ισοβαθμούς στην πρώτη θέση των σκόρερ, έχοντας πετύχει από τρία γκολ. Ο πρώτος βρήκε δίχτυα στο εντός έδρας ματς με τη Βαλερένγκα (3-0), στον αγώνα με την Καρπάτι στην Τούμπα (2-0) και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ρούμπιν (2-2).

Ο Βιεϊρίνια σκόραρε στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό ματς (0-2 στο Όσλο), συνέχισε την... παράδοση στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Νορβηγούς και το ίδιο έπραξε στον αγώνα με τη Σάμροκ Ρόβερς στη Θεσσαλονίκη (2-1, πέτυχε το νικητήριο γκολ). Στο χθεσινό παιχνίδι με τους Ιρλανδούς δεν τον ήθελε η μπάλα. Αξιζε να βάλει περισσότερα από ένα γκολ, αλλά έμεινε με τη χαρά της καλής εμφάνισης.

Ο  Γιώργος Φωτάκης (τρία γκολ) σκόραρε στο εντός έδρας ματς με τη Βαλερένγκα, το ίδιο έπραξε και στο Καζάν (ένα υπερπολύτιμο γκολ, μια και ισοφάρισε στο 80΄ σε 2-2), ενώ βρήκε δίχτυα και χθες χάρη σε ασίστ του Σαλπιγγίδη.

Ο τελευταίος στο ματς της Ιρλανδίας πέτυχε δύο γκολ (θα μπορούσε να βάλει κι άλλα) και συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα των σκόρερ. Σε αυτήν ακολουθούν οι Γκαρσία (1), Λίνο (1), Μπαλάφας (1) και Λάζαρ (1). Το άθροισμα των γκολ που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ στα φετινά ευρωπαϊκά ματς έχει φθάσει τον αριθμό 15 σε οκτώ ματς.

Σε ό, τι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, οι παίκτες του Μπόλονι έχουν πετύχει 10 γκολ (σε οκτώ παιχνίδια), σε σχέση με τα 15 που πέτυχαν μέχρι τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ. Την αρχή έκανε ο Βιεϊρίνια στο ματς με την Ξάνθη (1-0). Στην ήττα στο Ηράκλειο (2-1 από τον Εργοτέλη) άνοιξε το σκορ ο Μπαλάφας. Στη Ν. Σμύρνη ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα (1-2) χάρη σε γκολ των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ευρεία νίκη επί της ΑΕΚ (3-0), χάρη σε τέρματα των Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά βρήκε δίχτυα (2-1) ξανά ο Μπαλάφας. Στο παιχνίδι με τον Άρη (1-1) πέτυχε το πρώτο του γκολ ο Παπάζογλου, ενώ στην ευρεία ήττα από τον Παναθηναϊκό (1-3) βρήκε στόχο μόνο ο Βιεϊρίνια από το σημείο του πέναλτι.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ, με δηλώσεις μετά το ματς με την Σάμροκ.Για το γεγονός ότι απόψε έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης απάντησε ότι «για μένα αυτό δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο».

Αναφορικά με το παρατεταμένο χειροκρότημα κατά την αποχώρησή του, επισήμανε ότι «δεν ήταν για μένα, όλη η ομάδα άξιζε απόψε το χειροκρότημα» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είμαστε μηχανές, αλλά μία ομάδα με καλές και κακές στιγμές. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να παίζουμε καλά, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν γίνεται. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη στα δύσκολα».

ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε λακωνικά για την αποψινή νίκη και αναφέρθηκε στο επόμενο ματς με την Τότεναμ.
Για τη νίκη επί της Σάμροκ ο Ιταλός αμυντικός αρκέστηκε να δηλώσει ότι «κάναμε ένα μεγάλο ματς», ενώ ερωτηθείς για τον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ, τόνισε ότι «τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν ακυρωνόταν το εύστοχο πέναλτι στο πρώτο ματς, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε με ‘αν’. Στο Λονδίνο πρέπει να παίξουμε σωστά και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΟΚ ΦΕΤΟΣ

Ο Λάσλο Μπόλονι ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ σήμερα και τόνισε ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε αυτός.
  «Αν με ρωτήσετε αν είμαι χαρούμενος θα σας πω ότι είμαι χαρούμενος ή μάλλον η σωστή λέξη είναι ικανοποιημένος. Ηταν ένα παιχνίδι που υπήρξαν στιγμές για τις οποίες είμαι περήφανος για τους παίκτες μου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντελώς δικό μας, με πολύ καλή κατοχή της μπάλας, με πολλές επιθετικές ενέργειες, με πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες και με τρία γκολ. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο μας ημίχρονο  στους 5 μήνες που είμαι εδώ.

Επίσης, είμαι λίγο νευριασμένος γιατί πιστεύω ότι δώσαμε πολύ εύκολα μία ευκαιρία για να επιστέψουν οι αντίπαλος στο παιχνίδι. Τέτοιου είδους στιγμές πρέπει να παίζουμε καλύτερα. Και επειδή δε θέλω να μη γίνουν κάποιες ερωτήσεις που ενδεχομένως να μου κάνετε προτιμώ να σας πω τους λόγους. Τους λόγους για τους οποίους μπορεί να με ρωτήσετε γιατί δεχόμαστε γκολ από φάουλ.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι στα τελευταία 4 παιχνίδια δεχτήκαμε πέντε γκολ από στημένες φάσεις και ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία και μπορεί να δώσει 15 απαντήσεις στο γιατί. Και εγώ έχω 15 απαντήσεις. Ολοι μπορούν να βρουν λόγους, αλλά την ίδια στιγμή κανείς δεν έχει βρει την αιτία. Δεν ξέρω αν έκανα καλή ντρίμπλα, αλλά αυτή είναι η απάντηση μου.

Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ηρθαμε για να κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ηταν μία ωραία νίκη και κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουμε μία μεγάλη πρόκληση εναντίον της Ρουμπίν Καζάν. Τώρα δυστυχώς μας αφήνει μία πικρή γεύση το χαμένο πέναλτι με την Τότεναμ. Πιστεύω ότι με τους οπαδούς μας στην Τούμπα, μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Τότεναμ: «Δε μίλησα για αυτό το παιχνίδι, γιατί παρόλο που έχασε σήμερα, είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον προπονητή τους. Επίσης θέλω να δω αν  η ομάδα που θα χρησιμοποιήσει με εμάς η Τότεναμ θα είναι ίδια με σήμερα».

Για τη χημεία που έδειξε η ομάδα: «Πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι ότι είσαι καλός. Πριν δύο εβδομάδες ο Παπάζογλου ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ εναντίον του Αρη. Δεν κάνω σχόλιο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πιθανότατα να μπορώ να πω το ίδιο και για άλλους παίκτες. Το ποδόσφαιρο σου δίνει τη δυνατότητα και το στόχο να γίνεσαι καλύτερος σε κάθε παιχνίδι».

Για την απόδοση του Σαλπιγγίδη: «Τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά για να δώσω μία δυναμική απάντηση. Γιατί αν με ρωτήσετε αν είναι πρόβλημα για μένα ότι ο Σαλπιγγίδης έβαλε δύο γκολ σήμερα, δεν είναι φυσιολογικό… Οποτε ένας παίκτης βάζει δύο γκολ είναι καλό για μένα. Μακάρι να είχα τέτοιους πονοκεφάλους διαρκώς και ας είναι και από τον Βιεϊρίνια, τον Παπάζογλου, από τον οποιονδήποτε».

Για το στοιχείο που του άρεσε σήμερα: «Το επιθετικό μας παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, πολλά σουτ, χάσαμε πολλές ευκαιρίες κάτι που δε μου αρέσει. Σκοράραμε τρεις φορές σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι».

Shamrock-ΠΑΟΚ (1-3)


3-1 στο Δουβλίνο και ο ΠΑΟΚ μόνος πρώτος στην κορυφή!

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο Τάλατ Στάντιουμ την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας Σάμροκ Ρόβερς και θέλει μόνο τη νίκη για να έχει ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ετο συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα, αλλά αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και τη θέση του πήρε ο Σνάουτσνερ.
Αυτήν την ώρα η Ρούμπιν Καζάν υποδέχεται την Τότεναμ στη Ρωσία. Το παιχνίδι είναι στο δεύτερο ημίχρονο και τα νέα δεν είναι καλά καθώς η Ρούμπιν νικησε 1-0 την Τότεναμ με γκολ του Νάτσο.
Αρχισε ο αγώνας
2΄Σουτ του Σέπαρντ, μπλόκαρε ο Χαλκιάς
3΄Πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ.
6΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Σουτ του Βιεϊρίνια στο δοκάρι, στην επαναφορά σουτ του Σαλπιγγίδη, φάνηκε να βρίσκει σε χέρι.
7'ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-1 ο Σαλπιγγιδης! Ο Βιεϊρίνια εκανε την κούρσα και έβγαλε την ασίστ στον Σαλπιγγίδη που άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και διώχνει νωρίς το άγχος.
15΄Κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη που έκανε το σουτ αλλά έφυγε παράλληλα με την εστία.
19΄Καλό σουτ του Γεωργιάδη, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
20΄Νέο σουτ του Γεωργιαδη, μπλόκαρε ο Τόμσον.
26΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο μπήκε από αριστερά μετά από κάθετη πάσα του Βιεϊρίνια και πρόλαβε να πλασάρει, αλλά ο Τόμσον έδιωξε δύσκολα στην έξοδο.
28΄Ο Γεωργιάδης μόνος από δεξιά πλάσαρε, αλλά ο Τόμσον δύσκολα άλλαξε πορεία στη μπάλα.
35΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-2! Ο Σαλπιγγίδης αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού έστρωσε στον Φωτάκη που με πλασέ έκανε το 0-2.
36΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-3! Τρελό ευρωπαίκό πάρτι για τον ΠΑΟΚ. Ο Γεωργιάδης σέντραρε από δεξιά και ο Σαλπιγγίδης στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
39΄Ευκαιρία για τη Σάμροκ, ο Χαλκιάς δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ο' Ντόνελ.
45΄Ημίχρονο
46΄Αρχισε το δεύτερο ημίχρονο.
48΄Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά του Σαλπιγγίδη άουτ.
50΄ΓΚΟΛ για την Σάμροκ, πάλι από στημένο. Ο Ντένεχι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε και στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.
53΄Κίτρινη κάρτα στον Σάλιβαν
55΄Κίτρινη στον Τσιρίλο.
56΄Φάουλ του Ντένεχι, κεφαλιά του Σέπαρντ άουτ.
62'  Kίτρινη κάρτα στον Λίνο.
62΄Φάουλ από δεξιά, λάθος έξοδος του Χαλκιά, έδιωξε ο Βιεϊρίνια.
64΄Ο Μπαλάφας στη θέση του Φωτάκη. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν αλλαγή αφού είχε χάσει το ρυθμό του.
69΄Δεύτερο δοκάρι, πάλι με τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος σούταρε με το αριστερό και σημάδεψε το οριζόντιο.
70΄Ο Ράις στη θέση του Μακ Κόρμακ.
72΄Σουτ του αμαρκάριστου Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή ψηλά άουτ.
78΄Αρκετά λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, εκνευρίζουν τον Μπόλονι
79΄Μόνος ο Βιεϊρίνια, τον πρόλαβε ένας Ιρλανός και έδιωξε.
80΄Δυνατό σουτ του Γεωργιάδη με το αριστερό, μόλις άουτ.
86΄Ο Λάζαρ μπήκε μόνος στην περιοχή από αριστερά άργησε να κάνει το πλασέ και από κόντρα η μπάλα έφυγε κόρνερ.
86΄Βολίδα του Βιεϊρίνια άουτ, ο ΠΑΟΚ χάνει ένα ακόμη σίγουρο γκολ.
87΄Ο Αποστολόπουλος στη θέση του Γεωργιάδη.
90΄Ο Παπάζογλου στη θέση του Σαλπιγγίδη.
92΄Ο Μαλεζάς έσωσε την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Οι συνθέσεις:

Σάμροκ Ρόβερς: Τόμσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σάιβς, Μούρεϊ, Ο' Ντόνελ, Τέρνερ, Ντένεχι, Μακ Κόρμακ, Μακ Κέιμπ, Σέπαρντ
Στον πάγκο είναι οι: Μπρούς, Ράις, Πάτερσον, Φιν, Τουίγκ, Κίλντουφ, Ρίκετς

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γεωργιάδης, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Αρίας
Στον πάγκο είναι οι: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Ρομπέρ, Κίτσιου, Παπάζογλου, Εκτός αποστολής έμεινε ο Σταφυλίδης
Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευοκρωσία)
Βοηθοί: Ντιμίτρι Ζχουν και Στάνισλαβ Σαβίτσκι (Λευκορωσία)
Τέταρτος διαιτητής: Τζιάνις Σχαρμπακού (Λευκορωσία)
Βοηθοί περιοχής: Βαλερί Βελίτσκο και Σεργκέι Τσίνκεβιτς (Λευκορωσία)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι μόνος πρώτος στην κορυφήτης βαθμολογίας του ομίλου του:
1. ΠΑΟΚ 8 (7-4)
2. Ρούμπιν 7 (6-3)
3. Τότεναμ 7 (4-2)
4. Σάμροκ 0 (3-11)

3η αγωνιστική:

Ρούμπιν Καζάν-Τότεναμ 1-0
(55’ Νάτσο)

Σάμροκ Ρόβερς-ΠΑΟΚ 1-3
(51’ Ντένεχι - 7’, 38’ Σαλπιγγίδης, 36’ Φωτάκης)

Επόμενη αγωνιστική (30/11):
Τότεναμ-ΠΑΟΚ
Ρούμπιν Καζάν-Σάμροκ Ρόβερς

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ο Σαλπιγγίδης


                                                                   

Με τα δύο γκολ που πετυχε στο Τάλατ Στάντιουμ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έφτασε τα 11 και άφησε πίσω του τον Γιασεμάκη Γιασεμή. Πλέον ο διεθνής επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Οκτώ γκολ έχει ο Σταύρος Σαράφης και επτά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Ταυτόχρονα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έφτασε τα 27 γκολ στην καριέρα του και έγινε ο πρώτος Ελληνας σκόρερ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τον Ντέμη Νικολαίδη.
Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα:
1.     Δημήτρης Σαλπιγγίδης 27 γκολ ( 7, Τσάμπιονς Λιγκ, 20 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)
2.     Ντέμης Νικολαΐδης 26 γκολ (2 Τσάμπιονς Λιγκ, 21 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 3 Κύπελλο Κυπελλούχων)
3.     Κριστόφ Βαζέχα 25 γκολ (12 Τσάμπιονς Λιγκ, 8 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 5 Κύπελλο Κυπελλούχων)
4.     Δημήτρης Σαραβάκος 26 γκολ (10 Τσάμπιονς Λιγκ, 10 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 5 Κύπελλο Κυπελλούχων)
5.     Νίκος Λυμπερόπουλος 18 γκολ (10 Τσάμπιονς Λιγκ, 8 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)

Ο αγενής κύριος Ο' Νιλ

Εντάξει, η Σάμροκ Ρόβερς δεν έχει εμπειρίες από ευρωπαίκούς αγώνες, αλλά η διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου του προπονητή της Σάμροκ Μάικλ Ο' Νιλ χωρίς έλληνα μεταφραστή ήταν απαράδεκτη σε τέτοιο επίπεδο.
Οταν διαμαρτυρήθηκαν οι Ελληνες δημοσιογράφοι ο προπονητής της Σάμροκ τους ρώτησε γιατί δεν πήγαν να τον ψάξουν στα αποδυτήρια! και στη συνέχεια πέταξε κι ένα... fuck στον αέρα καταστρέφοντας την εικόνα που είχαν δώσει οι ευγενικοί Ιρλανδοί στους Ελληνες απεσταλμένους.
Αραγε αυτά τα βλέπουν οι παρατηρητές της UEFA, ή μόνο ξεσκονίζουν την Τούμπα πριν και μετά από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι;

Μπόλονι: «Το καλύτερο ημίχρονο από τότε που ήρθα»

Ο Λάσλο Μπόλονι ήταν ικανοποιημένος από την ευρωπαίκή νίκη της ομάδς του.
«Αν με ρωτήσετε αν είμαι χαρούμενος θα σας πω ότι είμαι χαρούμενος ή μάλλον η σωστή λέξη είναι ικανοποιημένος. Ηταν ένα παιχνίδι που υπήρξαν στιγμές για τις οποίες είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντελώς δικό μας, με πολύ καλή κατοχή της μπάλας, με πολλές επιθετικές ενέργειες, με πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες και με τρία γκολ. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο μας ημίχρονο  στους 5 μήνες που είμαι εδώ. Είμαι όμως και λίγο νευριασμένος γιατί πιστεύω ότι δώσαμε πολύ εύκολα μία ευκαιρία για να επιστρέψουν οι αντίπαλοι στο παιχνίδι. Τέτοιου είδους στιγμές πρέπει να παίζουμε καλύτερα. Και επειδή δε θέλω να μη γίνουν κάποιες ερωτήσεις που ενδεχομένως να μου κάνετε προτιμώ να σας πω τους λόγους. Τους λόγους για τους οποίους μπορεί να με ρωτήσετε γιατί δεχόμαστε γκολ από φάουλ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στα τελευταία 4 παιχνίδια δεχτήκαμε πέντε γκολ από στημένες φάσεις και ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία και μπορεί να δώσει 15 απαντήσεις στο γιατί. Και εγώ έχω 15 απαντήσεις. Ολοι μπορούν να βρουν λόγους, αλλά την ίδια στιγμή κανείς δεν έχει βρει την αιτία. Δεν ξέρω αν έκανα καλή ντρίμπλα, αλλά αυτή είναι η απάντηση μου», σχολίασε ο Λάσλο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:
«Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ηρθαμε για να κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ηταν μία ωραία νίκη και κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουμε μία μεγάλη πρόκληση εναντίον της Ρουμπίν Καζάν. Τώρα δυστυχώς μας αφήνει μία πικρή γεύση το χαμένο πέναλτι με την Τότεναμ. Πιστεύω ότι με τους οπαδούς μας στην Τούμπα, μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Τότεναμ: «Δε μίλησα για αυτό το παιχνίδι, γιατί παρόλο που έχασε σήμερα, είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον προπονητή τους. Επίσης θέλω να δω αν  η ομάδα που θα χρησιμοποιήσει με εμάς η Τότεναμ θα είναι ίδια με σήμερα».

Για τη χημεία που είχε η ομάδα: «Πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι ότι είσαι καλός. Πριν δύο εβδομάδες ο Παπάζογλου ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ εναντίον του Αρη. Δεν κάνω σχόλιο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πιθανότατα να μπορώ να πω το ίδιο και για άλλους παίκτες. Το ποδόσφαιρο σου δίνει τη δυνατότητα και το στόχο να γίνεσαι καλύτερος σε κάθε παιχνίδι».

Για την απόδοση του Σαλπιγγίδη: «Τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά για να δώσω μία δυναμική απάντηση. Γιατί αν με ρωτήσετε αν είναι πρόβλημα για μένα ότι ο Σαλπιγγίδης δύο γκολ σήμερα, δεν είναι φυσιολογικό… Οποτε ένας παίκτης βάζει δύο γκολ είναι καλό για μένα. Μακάρι να είχε τέτοιους πονοκεφάλους διαρκώς και ας είναι και από τον Βιεϊρίνια, τον Παπάζογλου, από τον οποιονδήποτε».

Για το στοιχείο που του άρεσε:
«Το επιθετικό μας παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, πολλά σουτ, χάσαμε πολλές ευκαιρίες κάτι που δε μου αρέσει. Σκοράραμε τρεις φορές σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι».