Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

«Ο ΠΑΟΚ μου έχει κάνει καλό»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μπονγκάνι Κουμάλο για τον ΠΑΟΚ σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Μtnfootball.com. Ο Νοτιοαφρικανός στόπερ, ο οποίος αύριο έχει τα 26α του γενέθλια, μετέχει στην προετοιμασία της εθνικής του ομάδας για το παναφρικανικό κύπελλο, το οποίο αρχίζει στις 19 Ιανουαρίου.
«Είμαι παίκτης της Τότεναμ, όμως, θα πρέπει κανείς να έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του, και πρόσθεσε: «Δεν ήταν εύκολο για μένα να συνηθίσω την αλλαγή από την Αγγλία στην Ελλάδα, αλλά πλέον, μετά από έξι μήνες παρουσίας μου στη Θεσσαλονίκη, μπορώ να πω ότι η Ελλάδα μου έχει κάνει καλό. Ειδικότερα ο ΠΑΟΚ κάνει μια πολύ καλή σεζόν κι αυτό το γεγονός μ’ έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να διατηρήσω τη φόρμα μου και να είμαι τώρα έτοιμος να βοηθήσω ουσιαστικά της προσπάθεια της εθνικής στο παναφρικανικό κύπελλο. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει τώρα είναι το πώς θα καταφέρει η Νότια Αφρική να διακριθεί στη διοργάνωση, που φιλοξενείται στην πατρίδα μας. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια πορεία στο παναφρικανικό κύπελλο, για την οποία οι φίλαθλοί μας θα είναι υπερήφανοι».
Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Δώνης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μπονγκάνι Κουμάλο για τουλάχιστον ένα μήνα, αφού η φάση των ομίλων του Παναφρικανικού κυπέλλου πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιανουαρίου. Γίνεται αντιληπτό ότι ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα τεθεί και πάλι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του Δικέφαλου, αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση, κάτι που δεν μπορεί, φυσικά, εκ των προτέρων να προσδιοριστεί. Πάντως, στον ΠΑΟΚ προετοιμάζονται για το …δυσμενέστερο για αυτούς σενάριο, αφού η Νότια Αφρική ως γηπεδούχος ομάδα έχει τις προϋποθέσεις να πάει μακριά στη διοργάνωση. Και σ΄ αυτή την περίπτωση, ο Κουμάλο ίσως χρειαστεί να παραμείνει εκτός ΠΑΟΚ μέχρι και τα μέσα του Φεβρουαρίου...

«Αυτές είναι οι προτεραιότητες του ΠΑΟΚ»

Ο Γιώργος Δώνης και μετά από το ματς με τον Αιγινιακό στο Κύπελλο δεν είχε κρύψει ότι ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση δύο μεσοεπιθετικών. Σχολιάζοντας τα μεταγραφικά θέματα σε δηλώσεις του στη Nova επανέλαβε τις προτεραιότητες που υπάρχουν. Συγκεκριμένα είπε: «Υπάρχουν, ασφαλώς, προτεραιότητες στα μεταγραφικά, και οι οποίες αφορούν σε παίκτες μεσοεπιθετικούς. Και, κυρίως, εξετάζουμε περιπτώσεις παικτών, που θα είναι ικανοί να δώσουν το κάτι διαφορετικό στην ομάδα μας. Κι αυτή είναι μια διαδικασία που βρίσκεται τώρα σ’ εξέλιξη αλλά και θα συνεχιστεί και το ερχόμενο καλοκαίρι».
ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΟΙ ΔΥΟ…
Ολοκληρώθηκαν χθες και τυπικά οι δανεισμοί του Κώστα Παναγιωτούδη στον Πανιώνιο και του Δημήτρη Στάμου στην Κέρκυρα για τους επόμενους έξι μήνες. Ο Πανιώνιος αλλά και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν επίσημα το δανεισμό του Παναγιωτούδη, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα της Νέας Σμύρνης με τη φανέλα με το «Νο 94» και μάλλον θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι των Νεοσμυρνιωτών με τον Άρη στο Χαριλάου. Η Κέρκυρα, εκτός από τον Στάμου, θέλει και τους Γιάννου, ενώ για τον 22χρονο επιθετικό ενδιαφέρονται ΟΦΗ και Πανιώνιος.

Βιεϊρίνια, όπως… Ρους;

Στο Μπέλεκ της Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη η μίνι προετοιμασία της Βόλφσμπουργκ ενόψει της επανέναρξης της Μπουντεσλίγκα. Ο νέος προπονητής της γερμανικής ομάδας Ντίτερ Χέκινγκ έχει στη διάθεσή του συνολικά 31 ποδοσφαιριστές μαζί με τον Βιεϊρίνια. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε ο Πορτογάλος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βόλφσμπουργκ. Άλλωστε, μεταξύ των 31 παικτών βρίσκεται κι ο Σωτήρης Κυργιάκος, τον οποίο στη γερμανική ομάδα θεωρούν ουσιαστικά «τελειωμένο». Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι οι «λύκοι» δεν έχουν πλέον στο δυναμικό τους τον Μάρκο Ρους, η περίπτωση του οποίου παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την αντίστοιχη του Βιεϊρίνια. Κι αυτό γιατί ο 28χρονος Γερμανός κεντρικός αμυντικός είχε αποκτηθεί πρόπερσι το καλοκαίρι από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στην οποία επέστρεψε τώρα δανεικός μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν με οψιόν αγοράς! Η περίπτωση του Ρους δείχνει ότι στην ομάδα της Βόλφσμπουργκ έχουν την ευελιξία να κινούνται βάσει των συμφερόντων τους…

Ο Λάζοβιτς «ψηφίζει» ΠΑΟΚ!

Ετοιμος να πει το μεγάλο «ναι» είναι ο Ντάνκο Λάζοβιτς! Ο Σέρβος σούπερ σταρ, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΣΠΟΡ, όχι απλά βλέπει με θετικό μάτι να συνεχίσει την σπουδαία καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος, ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να του προσφέρει την ευκαιρία να δείξει και πάλι την τεράστια ποδοσφαιρική αξία του.


Οι χειρισμοί των ανθρώπων του «Δικέφαλου» ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί το διάστημα των γιορτών. Από την πρώτη ημέρα που το όνομα Λάζοβιτς μπήκε στη μεταγραφική ατζέντα του ΠΑΟΚ, φρόντισαν και πλησίασαν με σωστό τρόπο τον 29χρονο στράικερ. Κυρίως του έδωσαν να καταλάβει πως η μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να του καλύψει τις (ποδοσφαιρικές) φιλοδοξίες του. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του κι αυτό ο Σέρβος ποδοσφαιριστής το αντιλήφθηκε σ’ όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους παράγοντες της ομάδας.
Από την πλευρά του και ο Ντάνκο Λάζοβιτς φρόντισε να συλλέξει τις πληροφορίες που ήθελε για την πιθανή νέα ομάδα του. Διαπίστωσε ότι ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι η ομάδα που όχι απλά θα του καλύψει τις όποιες οικονομικές απαιτήσεις του, αλλά είναι μια ομάδα που χτίζεται με στόχο να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τίτλους.
Την ίδια ώρα που πολλές ρωσικές ομάδες, ανάμεσά τους κι η Ντινάμο Μόσχας, πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Φίτεσε έδειχναν ανοικτά το ενδιαφέρον τους για τον Λάζοβιτς, ο ΠΑΟΚ κινήθηκε με στόχο να πείσει πρώτα τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια να μπει στις όποιες συζητήσεις με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Κι όπως φαίνεται οι επαφές με τον ίδιο τον Λάζοβιτς και τον μάνατζέρ του έγιναν σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό που απομένει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των ΣΠΟΡ, είναι να έρθει ο Σέρβος αστέρας και ο μάνατζέρ του στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις.
Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει την έλευσή του για να κλείσει τη μεγάλη μεταγραφή. Η συμφωνία αρχικά θα προβλέπει μονοετές συμβόλαιο, ίσως και με την Ζενίτ να καλύπτει μέρος των 2.000.000 ευρώ που είναι σήμερα οι απολαβές του, αλλά οι άνθρωποι του «Δικέφαλου» είναι έτοιμοι να προτείνουν ένα βασιλικό συμβόλαιο στον Σέρβο σούπερ σταρ.
ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Ο Ντάνκο Λάζοβιτς έχει παίξει στην Τούμπα αλλά ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ! Ως παίκτης της Αϊντχόφεν είχε αγωνιστεί σε φιλικό που είχε γίνει μετά από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2007-08 (ο Δικέφαλος είχε κερδίσει με 2-1 στις 3/5/2008) έχοντας ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα Ολλανδίας με την τότε ομάδα του.

Κλείνει άμεσα ο Σίλντενφελντ!

Ο Γκέρμαν Τσιστιάκοφ επέστρεψε την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα από τη Ρωσία όπου βρέθηκε για τις γιορτές και αμέσως είχε συνάντηση στα γραφεία της Τούμπας με τον Ζήση Βρύζα, τον Γιώργο Γεωργιάδη και τον Γιώργο Δώνη.


Ο Ρώσος στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήγε σχεδόν απευθείας από το αεροδρόμιο στην Τούμπα, καθώς τα μεταγραφικά θέματα του «Δικέφαλου» τρέχουν και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες στο επόμενο διάστημα.
Ο Τσιστιάκοφ είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, με τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Γεωργιάδη, αλλά και με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη και συζήτησαν για όλα τα μεταγραφικά θέματα του «Δικέφαλου».
Αποφάσισαν πού θα επιμείνουν και ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν και θα γίνουν άμεσα, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και οι εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ εφόσον δεν έχουν ευτυχή κατάληξη κάποιες από τις προτάσεις που έχουν ήδη γίνει.
Ο Τσιστιάκοφ ήταν φυσικά σε ανοιχτή γραμμή καθημερινά με τους υπόλοιπους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και όσο διάστημα ήταν εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ βέβαια δε σταμάτησε να κάνει και τις επαφές του για τους μεταγραφικούς στόχους του «Δικέφαλου».
Μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις της χθεσινής συνάντησης των επιτελών του ΠΑΟΚ ήταν ότι άναψε οριστικά το πράσινο φως για την απόκτηση του Κροάτη αμυντικού Γκόρντον Σίλντενφελντ ως δανεικού από την Ντιναμό Μόσχας με οψιόν αγοράς του από τον «Δικέφαλο» το προσεχές καλοκαίρι.
Ο μάνατζερ του Σίλντενφελντ, Μάριο Κνεζ, είχε ενημερώσει τον Γκέρμαν Τσιστιάκοφ ότι έχει στα χέρια του όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την Ντιναμό Μόσχας για να προχωρήσει η μετακίνηση του διεθνή Κροάτη αμυντικού στον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο παίκτης ήταν «ψημένος» και από τον Κρέσιτς (έχουν και τον ίδιο μάνατζερ) με τον οποίο είχαν τακτικότητες επαφές ζώντας και οι δύο στη Μόσχα (ο πρώην πορτιέρο του «Δικέφαλου» πήγε το περασμένο καλοκαίρι στη Λοκομοτίβ Μόσχας…) και έβλεπε εξαρχής με καλό μάτι την προοπτική να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ.
Χθες το βράδυ ο Γιώργος Γεωργιάδης, έπειτα από συνεννόηση με τον Γκέρμαν Τσιστιάκοφ, επικοινώνησε με τον μάνατζερ του Σίλντενφελντ και μετέφερε την επιθυμία του ΠΑΟΚ να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα επικοινωνία των δύο πλευρών και αν δεν παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο πρόβλημα αναμένεται να κλείσει από βδομάδα η μεταγραφή…
Από βδομάδα αναμένεται να τρέξουν ταχύτερα όλα τα μεταγραφικά θέματα του ΠΑΟΚ που είναι ανοιχτά και φαίνεται ότι θα γίνουν συνολικά άλλες τουλάχιστον τρεις προσθήκες στο ρόστερ μετά τον Κατσουράνη…
Προτεραιότητα βέβαια αποτελούν οι Λάζοβιτς, Λούκας και Βιεϊρίνια με τον ΠΑΟΚ θα θέλει να κλείσει τους δύο από τους τρεις…

Ο Βύντρα τελειώνει απο ΠΑΟ έρχεται στην Τούμπα!

Μάλλον αναμενόμενες πρέπει να χαρακτηρισθούν οι εξελίξεις που δρομολογούνται στον Παναθηναικό με τον Λουκά Βύντρα. Ο διεθνής αμυντικός που έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του ανακοινώνοντας ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στο ΟΑΚΑ.

Από τη στιγμή που διέρρευσε η μαύρη λίστα -με τους υποψήφιους για αποχώρηση παίκτες- της διοίκησης του Παναθηναϊκού και το όνομά του βρισκόταν σε αυτήν, αλλά και η σκληρή κριτική που του έχει ασκηθεί τα τελευταία χρόνια από τους φίλους της ομάδας, τον φέρνουν ένα βήμα πριν την έξοδο από την Παιανία. Μέχρι το τέλος του μήνα θα δρομολογηθούν εξελίξεις και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δύσκολα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Βύντρα που εξεδήλωσε την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ολοκληρωθεί η αποδέσμευση του από τον Παναθηναικό θα ανακοινωθεί άμεσα η μετακίνηση του στην Τούμπα.