Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μέσα Φωτάκης, Κοντρέρας, προλαβαίνει και ο Λάζαρ!


Ευχάριστα ήταν τα νέα από την προτελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν πετάξει για την Κρήτη για το ματς του Σαββάτου με τον Εργοτέλη.
Ο Γιώργος Φωτάκης και ο Πάμπλο Κοντρέρας μπήκαν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς βγάζοντας κανονικά όλο το πρόγραμμα της προπόνησης, ενώ ο Κοστίν Λάζαρ, παρότι έκανε ατομικό πρόγραμμα δεν είχε σημαντικές ενοχλήσεις από την κάκωση που υπέστη στην ποδοκνημική.


Έτσι φαίνεται πως και οι τρεις παίκτες θα προλάβουν το ματς με τον Εργοτέλη και ο Μπόλονι θα έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του, καθώς κανονικά προπονούνται πλέον και οι Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Παπάζογλου.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μοναδικοί απόντες από τη μάχη της Κρήτης θα είναι οι Τσιρίλο και Αθανασιάδης που συνεχίζουν θεραπείες και ατομικές προπονήσεις, αλλά και ο τιμωρημένος Γκαρσία, ο οποίος θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής που κουβαλούσε από πέρυσι.

Μεγαλώνει η… λάτιν “κοινότητα”


Με τις προσθήκες του Σπαντάσιο και του Λεονάρντο (δύο Βραζιλιάνων) θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η λάτιν κοινότητα του ΠΑΟΚ! Συνολικά με αυτούς τους δύο στο Δικέφαλο θα αγωνίζονται επτά παίκτες από τη Νότια Αμερική, αφού ήδη υπήρχαν και οι Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Γκαρσία και Αρίας. Ο Λεονάρντο (γεννημένος στις 4/8/1985) αγωνίζονταν στην Πορτουγκέζα (97 αγ., 4 γκολ) πριν έρθει στην Ελλάδα στον Ολυμπιακό (2008-11, 57 αγ., 4 γκολ). Έμεινε ελεύθερος 31/8/2011 ενώ πέρυσι ήταν δανεικός στην Ιντερνασιονάλ όπου είχε μόλις τρεις συμμετοχές λόγω και ενός τραυματισμού. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες, παρότι δεν αγωνίστηκε σε επίσημο ματς.

Φούρτουλα: “Θα δώσει λύσεις…”
 
Ο Μλάντεν Φούρτουλα μιλώντας στο “Sport 103 FM” δεν έκρυψε ότι έχει πολύ καλή εικόνα για τον Λεονάρντο, όπως τον θυμάται από τον Ολυμπιακό. “Προσωπικά έχω καλή εικόνα για τον παίκτη. Θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Ξέρει να προωθεί το παιχνίδι. Είναι ικανός παίκτης για να δώσει λύσεις στα πολλά παιχνίδια που θα έχει η ομάδα και φέτος”, επισήμανε. “Δεν ξέρω αν έχει κάνει προετοιμασία με άλλη ομάδα, αλλά δε θα είναι τόσο δύσκολο να προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ. Οι Βραζιλιάνοι προσαρμόζονται γρήγορα και αυτός ξέρει την Ελλάδα. Ο κόσμος και η ομάδα θα τον υποδεχθούν θερμά…”.

Βιεϊρίνια: “Θέμα νοοτροπίας το υψηλό επίπεδο”

Στην εξέλιξή του και στο πόσο, εύκολο ή δύσκολο, είναι να διατηρηθεί ένας παίκτης σε υψηλό επίπεδο, αναφέρθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξή του στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης “biscotto2310”.
Μεταξύ άλλων μίλησε για το έμφυτο ταλέντο και τη σκληρή δουλειά: “Σημασία έχει η νοοτροπία. Κάποιος θα γράψει ότι είσαι φανταστικός παίκτης, οι φίλοι σου ή ο κόσμος στον δρόμο θα σου λένε πως είσαι ο καλύτερος και αν δεν έχεις ισχυρή νοοτροπία και βοήθεια από την οικογένειά σου και τη γυναίκα σου, είναι δύσκολο να έχεις σωστή νοοτροπία και την καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σου και να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο”.
Ο Βιεϊρίνια ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, με αφορμή το ενδιαφέρον από το εξωτερικό: “Σίγουρα πιο κοντά από ό,τι ήμουν την προηγούμενη χρονιά. Στην ερώτησή αν μπορώ να παίξω σε ένα από αυτά τα πρωταθλήματα θα απαντήσω πως είμαι έτοιμος. Αυτό οφείλεται στη δουλειά που έχουμε κάνει εδώ στον ΠΑΟΚ. Με όποιον μιλάω, εξηγώ πως ο ΠΑΟΚ μου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες και στην Ελλάδα, αλλά στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία γενικά είναι καλύτερο το πρωτάθλημα, πιο ανταγωνιστικό άλλου επιπέδου και δε βλέπεις αυτά που βλέπεις εδώ”.
“Όταν βγαίνεις, μπορείς να βρεθείς κάπου και να μη σε πλησιάσει κάποιος να σου μιλήσει;”, ρωτήθηκε κάποια στιγμή ο 25χρονος Πορτογάλος: “Αν θέλεις κάτι τέτοιο πρέπει να μένεις συνέχεια στο σπίτι. Αυτό είναι ένα στοιχείο που έμαθα και από άλλους ποδοσφαιριστές εδώ. Έχω παίξει στην Πόρτο και έχω δει φιλάθλους και άλλων ομάδων. Υπάρχουν φίλαθλοι που τρελαίνονται με την ομάδα τους, αλλά δεν έχω συναντήσει τέτοιους φιλάθλους σαν του ΠΑΟΚ. Είναι σαν θρησκεία η ομάδα τους, ένας τρόπος να ζούνε. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι τόσο πιστοί. Έχω παίξει εναντίον πολλών ομάδων σε διαφορετικές χώρες και είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιους φιλάθλους”.
Ακόμα, επισήμανε τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης για να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να εξελιχθεί: “Το να φθάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Το ζητούμενο είναι να διατηρηθείς για πολλά χρόνια και, όπως σου είπα και πριν, είναι θέμα νοοτροπίας. Αν γυρίζεις σπίτι και νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος έχεις κάθε πιθανότητα να κάνεις βήματα προς τα πίσω. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα, κάθε χρονιά, κάτι αλλάζει. Είναι εύκολο να έρθουν νέοι παίκτες και να βγεις εσύ εκτός παιχνιδιού ή να τραυματιστείς, που είναι και το χειρότερο. Δεν είναι τίποτα σίγουρο”.
Επίσης είπε:
“Υπάρχουν στιγμές που μένω μετά την προπόνηση για να σουτάρω και να βελτιώσω το αριστερό μου πόδι και να δοκιμάσω ντρίμπλες που έχω δει στην τηλεόραση”
“Αν έχεις ταλέντο, πρέπει, αργά ή γρήγορα, να το δείξεις. Αν έχεις μία ευκαιρία, το σημαντικότερο είναι να την αξιοποιήσεις”
“Ελπίζω πως μετά απ’ αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι, να μπορέσει η Σούπερ Λίγκα να βελτιώσει και να αλλάξει την κατάσταση”

«Ποια λεφτά; Να παίξω στον ΠΑΟΚ θέλω»


Ο Λεονάρντο υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους τους Τύπου εντυπωσιάζοντας με την θέληση του να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος,από τον πρόεδρο, είχα κάποιους φίλους στον ΠΑΟΚ, ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα. Ήρθα εδώ με προσδοκίες να κάνω ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Δεν ήμουν τυχερός, ώστε να έρθω πιο νωρίς και να μπορέσω να παίξω και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι με τον ΠΑΟΚ θα μπορέσω να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα και να πάρω έναν τίτλο», δήλωσε αρχικά ο Βραζιλιάνος αμυντικός, που μίλησε ακόμη...
Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό: "Δεν ξέρω τι έγινε με τον Ολυμπιακό, ίσως να μη με χρειαζόταν πλέον. Ας ξεχάσουμε τον Ολυμπιακό, πλέον είμαι στον ΠΑΟΚ, θέλω να τα πάω ακόμα καλύτερα και είμαι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός τελείωσε, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ".
Για τα ατού του: "Τα χαρακτηριστικά μου είναι πιο πολύ αμυντικά. Έχω μιλήσει με τον προπονητή, μου είπε ότι για να προσαρμοστώ περισσότερο πρέπει να παίζω πιο πολύ αμυντικά, με βάση αυτά που θέλει ο κόουτς. Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος σε μάξιμουμ 15-20 μέρες".

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: "Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βοηθούν πάρα πολύ την ομάδα, φωνάζουν, σου δίνουν ενέργεια και δύναμη για να συνεχίσεις να παίζεις".

Για το οικονομικό: "Δεν είναι πρόβλημα το οικονομικό. Σημασία έχει ότι ήρθα εδώ, αισθάνομαι όμορφα και θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει σημασία ότι στον Ολυμπιακό έπαιρνα περισσότερα χρήματα".

«Τίτλο με τον ΠΑΟΚ»


Την επιθυμία του να σηκώσει κούπα με τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Λεονάρντο, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από την ΠΑΕ.

Ο Βραζιλιάνος μπακ εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον «Δικέφαλο του Βορρά», τονίζοντας ότι στις αρχές του επόμενο μήνα θα είναι έτοιμος για… δράση.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είχα και κάποιους φίλους στον ΠΑΟΚ. Μου προσέφεραν μία ευκαιρία και συναντώ μεγάλη ποιότητα στον ΠΑΟΚ».

Για τις προσδοκίες του:
«Ήρθα εδώ με τις προσδοκίες ότι θα κάνω μεγάλο πρωτάθλημα. Δεν είμαι τυχερός που δε θα μπορέσω να παίξω στο Europa League. Φυσικά πιστεύω ότι με τον ΠΑΟΚ θα μπορέσω να πάρω και έναν τίτλο».

Για τους λόγους που επέλεξε τον ΠΑΟΚ:
«Δεν ξέρω τι έγινε με τον Ολυμπιακό. Ίσως δε με ήθελε. Τώρα βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και μου αρέσει πολύ αυτό. Με τον Ολυμπιακό τελείωσα. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει κάτι καινούργιο στην καριέρα μου εδώ. Το κίνητρο δεν είναι το οικονομικό. Ήρθα εδώ, αισθάνομαι όμορφα και δεν έχει σημασία αν στον Ολυμπιακό έπαιρνα περισσότερα χρήματα και στον Ολυμπιακό λιγότερα».

Για τα αγωνιστικά του στοιχεία:
«Τα χαρακτηριστικά μου είναι πιο πολύ αμυντικά. Έχω μιλήσει με τον προπονητή και έχουμε πει ότι για να προσαρμοστώ είναι να παίζω πιο αμυντικά».

Για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την ετοιμότητά του:
«Πιστεύω το μάξιμουμ είναι 15-20 ημέρες».

Για τη γνώμη που έχει για τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς:
«Αυτό που έχω δει είναι ότι γουστάρουν πολύ την ομάδα. Σου δίνουν ενέργεια και δύναμη για να συνεχίσεις να παίζεις.

Πάνε Κρήτη Λαζάρ-Σπαντάσιο

Μόνο με τρεις απουσίες θα ταξιδέψει τελικά στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ, για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Εργοτέλη. Ο Λάζλο Μπόλονι είδε με ευχαρίστηση τον Κοστίν Λαζάρ να ξεπερνά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην ποδοκνημική, όπως και τους Βιεϊρίνια, Φωτάκη, Κοντρέρας, Παπάζογλου και Ίβιτς, οι οποίοι είχαν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Έτσι ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Αθανασιάδη και Τσιρίλο, οι οποίοι εξακολουθούν να κάνουν θεραπεία, αλλά και τον Γκαρσία, αφού είναι τιμωρημένος.

Μετά την πρωινή προπόνηση της Παρασκευής, ο προπονητής των Θεσσαλονικέων ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κρήτη, συμπεριλαμβάνοντας τον Σπαντάσιο, αλλά και τον νεαρό Παναγιωτούδη.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του Μπόλονι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παναγιωτούδης, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Αρίας, Λίνο, Κοντρέρας, Ετο, Ιβιτς, Λάζαρ, Ρομπέρ, Σπαντάσιο, Σναουτσνερ και Βιεϊρίνια.

«Μεγάλη προσοχή στα λέιζερ»


Την προσοχή των οπαδών του ΠΑΟΚ στη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν στους αγώνες της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις επέστησε ο Σάκης Τονουσίδης. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ παρευρέθηκε στο σχετικό συνέδριο της UEFA που διοργανώθηκε στη Βιέννη και τόνισε ότι οι φίλοι του «Δικεφάλλου του Βορρά» πρέπει να προσέξουν τους αυστηρούς κανονισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τονουσίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103 fm»

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο συνέδριο της UEFA:

«Στη Βιέννη γίνεται κάθε χρόνο ένα συνέδριο, όπου συμμετέχουν ομάδες που δίνουν το "παρών" στο Champions League ή το Europa League. Βρεθήκαμε εκεί και πέρσι. Για φέτος είχε επισημανθεί το πρόβλημα με τα λέιζερ, κυρίως λόγω των δηλώσεων του τερματοφύλακα της Καρπάτι. Ειπώθηκαν αυτά εκεί και τα κατάλαβαν οι άνθρωποι της UEFA. Ανεβαίνει το πρεστίζ της ομάδας με την παρουσία σε τέτοιες εκδηλώσεις και με τη βελτίωση της εικόνας της.

Για πρώτη φορά δε μας έδειξαν σε βίντεο σαν θύτες, αλλά μόνο σαν θύματα, λόγω του επεισοδίου στο Ζάγκρεμπ. Για μένα, οι φίλαθλοί μας είναι οι πιο φανατικοί και οι πιο θερμοί, αλλά δε θα πρέπει να φτάνουμε σε έκτροπα, με πυρσούς ή λέιζερ. Ειδικά το τελευταίο το θεωρούν πολύ σημαντικό, επειδή προκαλείς πρόβλημα στους πρωταγωνιστές
».

Για τη συνεργασία με τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων του ομίλου:

«Καθίσαμε σε ένα τραπέζι οι ομάδες του ομίλου. Η υπεύθυνη ασφαλείας της Τότεναμ μας είπε ότι πιθανότατα δε θα έρθουν τόσοι πολλοί στη Θεσσαλονίκη. Πιθανότατα θα διατεθεί το 1/3 από τα 1800 εισιτήρια που είχαν ζητήσει. Στην Αγγλία σε ένα χιλιόμετρο από το γήπεδο απαγορεύεται το αλκοόλ, ενώ μέσα απαγορεύεται το κάπνισμα. Όλα αυτά πρέπει να τα προσέξουμε, για να προστατεύσουμε και τους οπαδούς μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν ήρθαν καθόλου εκπρόσωποι της Ρούμπιν στο συνέδριο».

Για τα αυστηρά μέτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Επειδή μιλάμε με κάποιους ανθρώπους και με τους διαιτητές, είναι κάθετοι, ανένδοτοι και αποφασισμένοι να τηρήσουν τους κανονισμούς. Αν αναλογιστείτε ότι πέρσι πληρώσαμε ένα μεγάλο ποσό για πρόστιμα, φέτος το ποσό θα είναι τεράστιο με τα νέα δεδομένα».

Για την προσοχή του κόσμου στα παιχνίδια στο εξωτερικό:

«Θα πρέπει να προσέξουμε τη συμπεριφορά μας προς τα έξω, γιατί αλλάζει και η συμπεριφορά της αστυνομίας από χώρα σε χώρα. Πρέπει να καταλάβουν και οι φίλαθλοι, ότι όσο και να τους βοηθήσουμε εμείς, αν δε βοηθήσουν κι αυτοί υπάρχει πρόβλημα, γιατί έχουμε απέναντί μας κάποιους ανθρώπους από άλλη χώρα που δεν καταλαβαίνουν».

Έσκασε το… χειλάκι του


Δύο λόγους να χαίρεται είχε ο Λάζλο Μπόλονι μετά το τέλος της προπόνησης του ΠΑΟΚ.

Αφού τόσο ο Κοντρέρας, όσο και ο Φωτάκης γυμνάστηκαν δίχως να αισθανθούν ενοχλήσεις και ως εκ τούτου τίθενται στην διάθεσή του για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.

Εκείνο που μένει να φανεί μέχρι το Σάββατο είναι αν ο Ρουμάνος τεχνικός, στα πλάνα που καταστρώνει, θα περιλαμβάνει και τον Λαζάρ, ο οποίος και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και παραμένει αμφίβολος.

Η αγωνία θα κρατήσει μέχρι το πρωί της Παρασκευής όταν και θα διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητάς του και το αν τελικά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Το αυριανό πρόγραμμα ξεκινά στις 9:30. Σε αυτό είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» και ο Λεονάρντο, ο οποίος πέρασε με τις επιτυχία το στάδιο των ιατρικών εξετάσεων. Η παρουσία του στο γήπεδο της Τούμπας θα συνδυαστεί και με τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

«Πεινασμένος» ο Βιεϊρίνια!

Υποχρεωμένος στον ΠΑΟΚ και «πεινασμένος» για διακρίσεις εμφανίστηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος άσος του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στη συμβολή του Σάντος στον ερχομό του στην Ελλάδα, στο πόσο κοντά έφτασε το καλοκαίρι στο να φύγει για ομάδα του εξωτερικού και φυσικά στη νέα σεζόν για την οποία ελπίζει «να είναι καλύτερη από την περσινή», υποσχόμενος παράλληλα ότι «όσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι».