Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Βιεϊρίνια: “Θέμα νοοτροπίας το υψηλό επίπεδο”

Στην εξέλιξή του και στο πόσο, εύκολο ή δύσκολο, είναι να διατηρηθεί ένας παίκτης σε υψηλό επίπεδο, αναφέρθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξή του στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης “biscotto2310”.
Μεταξύ άλλων μίλησε για το έμφυτο ταλέντο και τη σκληρή δουλειά: “Σημασία έχει η νοοτροπία. Κάποιος θα γράψει ότι είσαι φανταστικός παίκτης, οι φίλοι σου ή ο κόσμος στον δρόμο θα σου λένε πως είσαι ο καλύτερος και αν δεν έχεις ισχυρή νοοτροπία και βοήθεια από την οικογένειά σου και τη γυναίκα σου, είναι δύσκολο να έχεις σωστή νοοτροπία και την καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σου και να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο”.
Ο Βιεϊρίνια ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, με αφορμή το ενδιαφέρον από το εξωτερικό: “Σίγουρα πιο κοντά από ό,τι ήμουν την προηγούμενη χρονιά. Στην ερώτησή αν μπορώ να παίξω σε ένα από αυτά τα πρωταθλήματα θα απαντήσω πως είμαι έτοιμος. Αυτό οφείλεται στη δουλειά που έχουμε κάνει εδώ στον ΠΑΟΚ. Με όποιον μιλάω, εξηγώ πως ο ΠΑΟΚ μου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες και στην Ελλάδα, αλλά στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία γενικά είναι καλύτερο το πρωτάθλημα, πιο ανταγωνιστικό άλλου επιπέδου και δε βλέπεις αυτά που βλέπεις εδώ”.
“Όταν βγαίνεις, μπορείς να βρεθείς κάπου και να μη σε πλησιάσει κάποιος να σου μιλήσει;”, ρωτήθηκε κάποια στιγμή ο 25χρονος Πορτογάλος: “Αν θέλεις κάτι τέτοιο πρέπει να μένεις συνέχεια στο σπίτι. Αυτό είναι ένα στοιχείο που έμαθα και από άλλους ποδοσφαιριστές εδώ. Έχω παίξει στην Πόρτο και έχω δει φιλάθλους και άλλων ομάδων. Υπάρχουν φίλαθλοι που τρελαίνονται με την ομάδα τους, αλλά δεν έχω συναντήσει τέτοιους φιλάθλους σαν του ΠΑΟΚ. Είναι σαν θρησκεία η ομάδα τους, ένας τρόπος να ζούνε. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι τόσο πιστοί. Έχω παίξει εναντίον πολλών ομάδων σε διαφορετικές χώρες και είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιους φιλάθλους”.
Ακόμα, επισήμανε τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης για να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να εξελιχθεί: “Το να φθάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Το ζητούμενο είναι να διατηρηθείς για πολλά χρόνια και, όπως σου είπα και πριν, είναι θέμα νοοτροπίας. Αν γυρίζεις σπίτι και νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος έχεις κάθε πιθανότητα να κάνεις βήματα προς τα πίσω. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα, κάθε χρονιά, κάτι αλλάζει. Είναι εύκολο να έρθουν νέοι παίκτες και να βγεις εσύ εκτός παιχνιδιού ή να τραυματιστείς, που είναι και το χειρότερο. Δεν είναι τίποτα σίγουρο”.
Επίσης είπε:
“Υπάρχουν στιγμές που μένω μετά την προπόνηση για να σουτάρω και να βελτιώσω το αριστερό μου πόδι και να δοκιμάσω ντρίμπλες που έχω δει στην τηλεόραση”
“Αν έχεις ταλέντο, πρέπει, αργά ή γρήγορα, να το δείξεις. Αν έχεις μία ευκαιρία, το σημαντικότερο είναι να την αξιοποιήσεις”
“Ελπίζω πως μετά απ’ αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι, να μπορέσει η Σούπερ Λίγκα να βελτιώσει και να αλλάξει την κατάσταση”

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου