Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Το χρίσμα σε Σάλπι και Ιντζίδη

Στους αντικαταστάτες των Κατσικά και Λόρενς, των δύο παικτών που αποβλήθηκαν στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Αρη, φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Δώνης, ενόψει του αγώνα στο Ηράκλειο εναντίον του ΟΦΗ.
Ετσι, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προκρίνει τη λύση του Ιντζίδη για τη θέση του κεντρικού αμυντικού δίπλα στον Κουμάλο, ενώ τη θέση του Λόρενς στην επίθεση θα πάρει ο Σαλπιγγίδης, όντας ο παρτενέρ του Αθανασιάδη.
Αυτές θα είναι και οι δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας εναντίον του Αρη, από τη στιγμή που ο Κοστίν Λάζαρ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αυχένα και συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης της Τετάρτης. Ετσι, ο Γλύκος θα υπερασπιστεί για άλλη μια φορά την εστία του ΠΑΟΚ, ενώ οι Ετο και Λίνο θα καλύψουν το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Οσο για τη μεσαία γραμμή, θα την απαρτίζουν οι Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης και Ρομπέρ.
Σε ό,τι αφορά τον Ιντζίδη, έχει αγωνιστεί μόλις για ένα λεπτό στο φετινό πρωτάθλημα, όντας αλλαγή στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη. Ελλείψει και του ανέτοιμου Βιβιάν Ματέους, ο οποίος ακολούθησε και την Τετάρτη πρόγραμμα θεραπείας, ο Δώνης εμπιστεύεται τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό ενόψει του αγώνα με τους Κρητικούς.
Οσο για τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος επανήλθε σε δράση κόντρα στους “κίτρινους” την περασμένη Κυριακή, οπότε και αγωνίστηκε ως αλλαγή, θα μετέχει στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Πανθρακικό στο γήπεδο της Τούμπας.
Η προπόνηση της Τετάρτης (3/10) αφιερώθηκε σε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα. Ο Πάμπλο Γκαρσία ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, ωστόσο δεν έχει σημάνει ακόμη γι’ αυτόν η ώρα της επιστροφής στην ενεργό δράση. Ο Ουρουγουανός μέσος έχει ξεπεράσει το πρόσφατο πρόβλημα τραυματισμού του, ωστόσο υπολογίζεται από τον Δώνη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και ενόψει του εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ.

Βαριά ποινή για Δώνη και ΠΑΟΚ!

Βαριά ηταν η ποινή της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής και για τον Γιώργο Δώνη, που τιμωρήθηκε με απαγορευση εισόδου για ένα μήνα στα γήπεδα και 12.500 ευρώ, αλλά και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόστιμο 42.500 ευρώ!

Η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε: «Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Γ. Δώνη, καθώς επίσης διότι: «Στο 44΄, 45΄και 45΄+ λεπτό του αγώνα εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική οθόνη προβολής μηνυμάτων (MATRIX) η φράση: «SEX και ΒΙΑ»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των σαράντα δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Γ. Δώνη πειθαρχική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα».


Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα μείνει μακριά από τους πάγκους στους αγώνες με ΟΦΗ – ΑΕΚ- Κέρκυρα. Πάντως η ΠΑΕ θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής.

Η πρόκληση για το ρεκόρ των 33 ετών!

Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Δώνης είχε καταστήσει σαφές ότι από τις άμεσες επιδιώξεις του ήταν η Τούμπα να αποτελέσει και πάλι το μεγάλο όπλο της ομάδας. Και φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού ο “Δικέφαλος”, έπειτα από πέντε επίσημα εντός έδρας παιχνίδια (κατά σειρά με Μπνέι Γιεχούντα, Ραπίντ, Πανθρακικό, Αστέρα και Άρη), μετρά ισάριθμες νίκες. Τα ΣΠΟΡ έψαξαν στο αρχείο τους και βρήκαν ότι το γεγονός συνιστά την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 33 (!) χρόνων.
Από την περίοδο λοιπόν, 1979-80, την πρώτη από καθιέρωσης του επαγγελματικού πρωταθλήματος, είχε να κάνει ο ΠΑΟΚ σερί νικών στα εντός έδρας παιχνίδια του. Τότε, βέβαια, ο “Δικέφαλος” είχε καταγράψει ένα σπουδαίο ρεκόρ, αφού νικούσε συνεχώς στην Τούμπα επί δεκατρία συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια. Θα μπορέσει η φετινή ομάδα να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει εκείνη την επίδοση;


ΣΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ!
Πώς όμως είχε δημιουργηθεί εκείνο το ρεκόρ της ομάδας, προπονητής της οποίας ήταν ο Πολωνός Έγκον Πίχατσεκ; Το σερί άρχισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν ο ΠΑΟΚ σάρωσε την Καβάλα με 6-2. Ακολούθησαν η συντριβή της ΑΕΚ με 4-0 και οι νίκες επί του Εθνικού με 1-0 και επί της Ρόδου με 4-1. Μεσολάβησε η συντριπτική νίκη επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών με 6-0 για τον θεσμό του Κυπέλλου, για να δοθεί συνέχεια στο νικηφόρο σερί στους αγώνες του πρωταθλήματος. Αρχικά με το 3-0 επί του ΟΦΗ, για να ακολουθήσουν οι διαδοχικές νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, επί του Πανιωνίου με 3-1 και επί του Ηρακλή με 2-1. Αμέσως μετά ο “Δικέφαλος” είχε να αντιμετωπίσει στην έδρα του κατά σειρά τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Τόσο οι “ερυθρόλευκοι”, όσο και οι “κίτρινοι”, έφυγαν ηττημένοι από την Τούμπα με 2-0. Ούτε η ΑΕΚ, την οποία υποδέχθηκε μετά ο ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, μπόρεσε να αντισταθεί, υποκύπτοντας με 1-0. Και το νικηφόρο σερί ολοκληρώθηκε στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Δόξα Δράμας, την οποία ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0.
Είχαμε φθάσει στις 9 Μαρτίου του 1980, κι ο “Δικέφαλος” διεκδικούσε την 14η (!) σερί εντός έδρας νίκη του από την αρχή της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μόνο που μεγαλύτερος και, όπως αποδείχθηκε αξεπέραστος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, δεν ήταν οι “πράσινοι”, αλλά ο περίφημος διαιτητής Νίκος Λίτσας.


ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ Ο ΛΙΤΣΑΣ
Η ομάδα του Πίχατσεκ ήταν πρωτοπόρος και με νίκη επί του Παναθηναϊκού θα εδραιωνόταν στην κορυφή. Ο Λίτσας, όμως, είχε άλλη γνώμη. Μόλις στο 4΄ ο Κωστίκος σκοράρει έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο επόπτης φεύγει τρέχοντας για τη σέντρα, αλλά ο Λίτσας ακυρώνει το γκολ, υποδεικνύοντας ότι η μπάλα είχε περάσει άουτ μετά την εκτέλεση του κόρνερ. Στο 11΄ ο Ρότσα ανοίγει το σκορ, ο ΠΑΟΚ πιέζει για την ισοφάριση και τα καταφέρνει με τον Κωστίκο στο 23΄. Αλλά ο Λίτσας το ακυρώνει κι αυτό, υποδεικνύοντας φάουλ του Κόβη επί του Κωστίκου στην αρχή της προσπάθειάς του! Υπήρχε, όμως, και συνέχεια. Στο 53΄ αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Κωστίκου και αμέσως μετά απέβαλε με κόκκινη τον Πέλλιο για διαμαρτυρία. Στο 82΄ ο Τερζανίδης διπλασίασε τα γκολ για τους φιλοξενούμενους και η Τούμπα είναι έτοιμη να εκραγεί. Προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λίτσας δίνει πέναλτι στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Κωστίκος κάνει πράξη την επιθυμία της εξέδρας και αστοχεί επιδεικτικά.
Αυτός ήταν και ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει το φοβερό σερί του ΠΑΟΚ. Το τι επακολούθησε της λήξης εκείνου του αγώνα, είναι δύσκολο να περιγραφεί. Οδομαχίες του κόσμου με την αστυνομία, οδοφράγματα, ξύλο. Και, το κυριότερο, καταγράφηκε για πρώτη φορά σε γήπεδο χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

«Διπλό μνήμης με ΟΦΗ στην Κρήτη»

Ολη η οικογένεια του ΠΑΟΚ θρηνεί σήμερα τη θλιβερή επέτειο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου στις 4 Οκτωβρίου του 1999 έξι οπαδοί του Δικέφαλου έχασαν τη ζωή τους επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη από ματς με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα (1-1).
 Ο Παναγιώτης Γλύκος μίλησε στα ΣΠΟΡ για όσα έχει νιώσει βρισκόμενος αρκετές φορές σε μνημόσυνο στα Τέμπη ως παίκτης του ΠΑΟΚ και το αίσθημα συμπόνιας που διακατέχει όλους όσοι έχουν βρεθεί στο μνημείο που έχει στηθεί για να τιμάται η μνήμη των έξι οπαδών του Δικεφάλου που έχασαν τη ζωή τους εκεί.
“Εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να μην ξεχνάμε αυτή τη μέρα για να τιμάμε τη μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους και παράλληλα να δίνουμε το παρών μας στα μνημόσυνα που γίνονται κάθε χρόνο δίνοντας δύναμη και στις οικογένειές τους”, τόνισε αρχικά.
“Επίσης ως παίκτες του ΠΑΟΚ οφείλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω στο αμέσως επόμενο παιχνίδι και στην προκειμένη περίπτωση να χτυπήσουμε το διπλό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για να το αφιερώσουμε και να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν. Αυτά είναι τα ελάχιστα που μπορούμε να κάνουμε και πιστεύω ότι η 4η σερί νίκη μας στο πρωτάθλημα μπορεί να έρθει στην Κρήτη και να αφιερωθεί στα παιδιά που έχασαν τις ζωές τους στα Τέμπη…”, πρόσθεσε ο Παναγιώτης Γλύκος.
“Αγωνιστικά έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια και οι τρεις συνεχόμενες νίκες έχουν δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και το κυριότερο είναι ότι παίρνουμε αυτό που θέλουμε μέσα στο γήπεδο”, επισήμανε ο διεθνείς πορτιέρο σχολιάζοντας και την αγωνιστική παρουσία του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό.

Το πείσμα του Δώνη και η έφεση

Ήταν μια δύσκολη μέρα η χθεσινή για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Η απολογία του ενώπιον των αθλητικών δικαστών, οι ειλικρινείς εξηγήσεις που έδωσε, η ποινή που του επιβλήθηκε, αλλά και τα όσα έλεγε στους συνεργάτες του. Ασφαλώς και ο Δώνης ήταν στεναχωρημένος από την τιμωρία που του επιβλήθηκε. Ένα μήνα μακριά από τους πάγκου, είναι κάτι σαν “αργός ποδοσφαιρικός θάνατος” για έναν προπονητή. Είναι όμως πεισματάρης και το έχει αποδείξει. Το βασικό είναι πως ελπίζει στην έφεση που αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών από τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ, γιατί ο στόχος είναι να μειωθεί η ποινή. Πρωτόδικα η ποινή του ενός μηνός ισχύει για τον αυριανό αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στην Τούμπα, για το παιχνίδι με την Κέρκυρα που θα πραγματοποιηθεί στο νησί των Φαιάκων στις 27 του μήνα και για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο που θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη στις 4 Νοεμβρίου. Ο Δώνης είναι στεναχωρημένος, όπως έλεγε στους συνεργάτες του, γιατί “θέλω να είμαι συνεχώς στον πάγκο της ομάδας για να βοηθώ τους παίκτες”. Είναι όμως και πεισματάρης, γιατί πιστεύει πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, μπορεί με ενότητα και πειθαρχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Ο Δώνης μετά τη σημερινή προπόνηση θα ανακοινώσει την αποστολή και θα ταξιδέψει κανονικά με την ομάδα στην Κρήτη.