Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φεύγει ο Ζαγοράκης από τον ΠΑΟΚ?

Ως κεραυνός εν αιθρία θα ακουστεί στα αυτιά των φίλων του ΠΑΟΚ, η δεδομένη απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη, να αποχωρήσει από τα κοινά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν!
Τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και καιρό τον ιστορικό σύλλογο, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις συγκεκριμένων συνδέσμων κατά του Ζαγοράκη-σχετικά με το άνοιγμα της ΠΑΕ αλλά και τις πωλήσεις-αποχωρήσεις βασικών παικτών όπως του Βιερίνια και του Κοντρέρας-αλλά και τα υβριστικά συνθήματα από μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ κατά του προέδρου στα τελευταία ματς της ομάδας στην Τούμπα, έχουν πείσει τον Ζαγοράκη να πάρει την μεγάλη απόφαση της εξόδου!
Η πρόσφατη τιμωρία της ΟΥΕΦΑ στον σύλλογο έστω και με την μορφή της αναστολής, απλά λειτούργησε σαν κερασάκι στην τούρτα των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον ιστορικό σύλλογο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζαγοράκης φεύγει από την ομάδα, καθώς και πριν από λίγα χρόνια είχε φύγει για ένα εξάμηνο από την ομάδα, αφήνοντας στην θέση του τον Ζήση Βρύζα και μάλιστα η ξαφνική επιστροφή του στον ΠΑΟΚ είχε γίνει αιτία προσωρινής παρεξήγησης με τον τωρινό του συνεργάτη και παλιό του συμπαίκτη.
Η απόφαση του Ζαγοράκη είναι δεδομένη και μόνο ένα θαύμα ή η έλευση ενός οικονομικά ισχυρού επενδυτή στον σύλλλογο θα μπορούσε να την αλλάξει, καθώς πλέον και οι πιο στενοί του συνεργάτες αλλά και οι φίλοι του εντός και εκτός ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει γνώμη ο αγαπημένος Θόδωρος των Παοκτσήδων...
Ο Ζαγοράκης θα είχε φύγει μάλιστα νωρίτερα από την διοίκηση του ΠΑΟΚ, της οποίας ηγείται από το 2007, αν δεν υπήρχε το χρέος προς την Πολιτεία λόγω απλήρωτου ΦΠΑ, χρέος ύψους 2,5 -περίπου- εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλυφθεί από την πώληση του Βιερίνια, ίσως και ενός ακόμη πρωτοκλασσάτου παίκτη της ομάδας. Τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων, που έχουν "παγώσει" στον ΠΑΟΚ δεν βαραίνουν την διοίκηση του Δικεφάλου, αλλά χρέη προς το Δημόσιο που έχουν γίνει επί των ημερών Ζαγοράκη, βαρύνουν αυτόν και τους συνεργάτες του ακόμα και αν αποχωρήσουν από την διοίκηση του πρωτοδικείου.
Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει και οι συνεργάτες του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό, αφορά την πρόταση της ΟΥΕΦΑ προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, πρόταση που πήρε σάρκα και οστά στο πρόσφατο ταξίδι του Ζαγοράκη στην Νιόν της Ελβετίας, για την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και αφορά την ένταξη του προέδρου του ΠΑΟΚ σε μια τιμητική -έμμισθη- επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, που αποτελείται από παλιούς μεγάλους διεθνείς ποδοσφαιριστές των Ευρωπαικών γηπέδων, που λειτουργούν ουσιαστικά σαν μια ελίτ -πρεσβευτών της ΟΥΕΦΑ στον κόσμο! Ο Ζαγοράκης επιλέχθηκε σε αυτή την ομάδα, σαν ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 αλλά και ο MVP του Euro που κατέκτησε τότε η εθνική μας ομάδα!
Αυτή η πρόταση όταν θα ανακοινωθεί και επίσημα θα αποτελέσει ουσιαστικά την "δικαιολογία" σε συνδυασμό βέβαια και των όσων αναφέραμε παραπάνω, για την απόφαση-που είναι δεδομένη εδώ και καιρό-του Ζαγοράκη να αποχωρήσει από τα κοινά του ΠΑΟΚ, με "ψηλά το κεφάλι", όπως τουλάχιστον πιστεύει ο ίδιος και θα προσπαθήσουν να το στηρίξουν οι άνθρωποι που ανήκουν στο περιβάλλον του....
Όσον αφορά την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ και το ποιος θα διαδεχτεί τον άνθρωπο που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου, κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας και μέσα από σωστές αλλά και λάθος επιλογές επανέφερε τον σύλλογο στην ελίτ των ευρωπαικών ομάδων, αυτό είναι άγνωστο προς το παρόν...

Εκτός με Εργοτέλη ο Μαλεζάς

Στο παιχνίδι με την Ξάνθη, ο Στέλιος Μαλεζάς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες και θα πρέπει να απουσιάσει από ένα από τα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οπως αποφασίστηκε, αυτό θα γίνει στον αγώνα της Κυριακής με τον Εργοτέλη.
Ετσι, αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν, που θα λείψει ο Μαλεζάς, αφού ως τώρα, ήταν ο μοναδικός βασικό και αναντικατάστατος της ομάδας.

Λογικά, τη θέση του θα την πάρει ένας εκ των Μπαλάφα, Κατσικά, αν θεωρήσουμε ότι ο Τσιρίλο θα είναι ο άλλος στόπερ, στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Κορυφαία ελληνική ομάδα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν η κορυφαία ελληνική ομάδα στο 2011 σύμφωνα με την σχετική λίστα της διεθνούς υπηρεσίας στατιστικής και ιστορίας του ποδοσφαίρου αφήνοντας αρκετά πίσω του τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 38η θέση της λίστας σημειώνοντας πτώση τριών θέσεων σε σχέση με το 2010.

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην 103η θέση από την 144η που βρίσκονταν την προηγούμενη χρονιά. Η ΑΕΚ είναι στην 107η θέση από την 102η που ήταν και τέλος ο Παναθηναϊκός είναι 200ος, από 208ος που ήταν την προηγούμενη σεζόν.

Στην κορυφή παραμένει η Μπαρτσελόνα με 367 βαθμούς.

Τράβηγμα ο Ίβιτς...........

Πρόβλημα με τον Βλάνταν Ιβιτς προέκυψε στη σημερινή προπόνηση, αφού ο Σέρβος χαφ του ΠΑΟΚ αποχώρησε με τράβηγμα στους προσαγωγούς. Η κατάσταση τού Ιβιτς, θα εκτιμηθεί οριστικά αύριο Παρασκευή, όταν και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Πάντως οι πιθανότητες, αυτήν τη στιγμή, να είναι στη διάθεση του Μπόλονι για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, είναι μοιρασμένες.
Στην προπόνηση συμμετείχε κανονικά, ο Φρεντερίκ Νιμανί, ενώ κανονικά προπονήθηκε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αφού δεν είχε κάτι σοβαρό.
Τέλος, ο Παπάζογλου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, μετρώντας αντίστροφα για την επιστροφή του στις επίσημες υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, ενώ ο Γεωργιάδης πρόγραμμα θεραπείας και χαλαρό τρέξιμο.

Ο Θάνος σφυρίζει στο ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Ο Δημήτρης Θάνος από τα Γρεβενά, ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη στην Τούμπα. Βοηθοί του θα είναι ο Τάτσης (Ηπείρου), η Κουρομπύλια (Καρδίτσας) και τέταρτος διαιτητής η Μήτση από τον Πειραιά.
Αναλυτικά οι ορισμοί:

Πανιώνιος-Παναιτωλικός (15/1, 17:15)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Καρατζίκας
4ος: Τριτσώνης
Παρατηρητής: Τσαχειλίδης

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης (15/1, 17:15)
Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Τάτσης, Κουρομπυλιά
4ος: Μήτση
Παρατηρητής: Μπέγκος

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης (15/1, 15:00)
Διαιτητής: Γιάχος
Βοηθοί: Γκάγκας, Δημόπουλος
4ος: Ντίτσος
Παρατηρητής: Τσορτανίδης

ΑΕΚ-Ξάνθη (14/1, 17:15)
Διαιτητής: Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Δημητριάδης
4ος: Κάκος
Παρατηρητής: Μαζαράκης

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (15/1, 19:30)
Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Καρσιώτης
4ος: Κομίνης
Παρατηρητής: Γιανναδάκης

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (14/1, 19:30)
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος
Βοηθοί: Γεωργιάδης, Σταμάτογλου
4ος: Μήτσιος
Παρατηρητής: Καρατζάς

Ατρόμητος-Άρης (15/1, 15:00)
Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Γούκος, Τρύφων
4ος: Στυλιάρας
Παρατηρητής: Μιντιούρης

ΟΦΗ-Δόξα Δράμας (14/1, 17:15)
Διαιτητής: Δελφάκης
Βοηθοί: Κούλα, Αναστόπουλος
4ος: Βοσκάκης
Παρατηρητής: Σωμαρακάκης

Γλύκος: "Ακόμη πιο βαριά η φανέλα"

Ο Παναγιώτης Γλύκος, μόνο μεγάλη ικανοποίηση μπορεί να αισθάνεται μετά την ανανέωση του συμβολαίου του από τον ΠΑΟΚ, μέχρι το 2015 και αυτό ακριβώς  εξέφρασε μέσα από τις δηλώσεις του:
Πώς νιώθεις μετά την ανανέωση της συνεργασίας σου με τον ΠΑΟΚ; "Ασφαλώς, ιδιαίτερα χαρούμενος! Πώς θα μπορούσα να είμαι αλλιώς, άλλωστε; Πριν λίγο καιρό, δεν ήξερα τι θα συμβεί, καθώς σε λίγους μήνες έληγε το συμβόλαιο που είχα με την ομάδα. Η εξέλιξη αυτή, λοιπόν, όπως είναι λογικό με χαροποιεί πολύ".
Όπως δείχνει η εξέλιξη των πραγμάτων, την ευκαιρία που σου δόθηκε το τελευταίο διάστημα την έπιασες από τα μαλλιά: "Προσπάθησα να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις που είχε από μένα ο προπονητής μου, τον οποίο ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκε. Δεν τελείωσε τίποτε, όμως, με την ανανέωση της συνεργασίας με την ομάδα. Αντιθέτως, τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο πιεστικά για μένα".
Αισθάνεσαι ότι αυξάνουν οι ευθύνες σου; "Αισθάνομαι τη φανέλα ακόμη πιο βαριά! Επόμενο είναι, γιατί θέλω να αποδείξω στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν ότι είμαι άξιος αυτής της εμπιστοσύνης".
Και πρώτα στον προπονητή σου, τον Λάσλο Μπόλονι; Διότι, αυτός σε εμπιστεύτηκε και σου έδωσε την ευκαιρία να παίξεις σε σειρά αγώνων: "Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή είναι σαν να αναγεννήθηκα. Αυτό που έκανε, να με εμπιστευτεί σε σειρά παιχνιδιών, ήταν πολύ σημαντικό για μένα! Και στη δική μου περίπτωση, όπως συνέβη και με άλλα νέα παιδιά στην ομάδα, έδειξε στην πράξη ότι εμπιστεύεται τους νέους. Αυτό είναι κάτι, που έναν παίκτη, όταν είναι στο ξεκίνημά του, τον γεμίζει αυτοπεποίθηση".
Μετά την ικανοποίηση, που είναι λογικό να σε διακατέχει, το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό, ποιο είναι; "Ότι πρέπει να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο, γιατί η ομάδα θέλει περισσότερα από μένα κι εγώ πρέπει να είμαι σε θέση να τα προσφέρω".

Αποκλείστηκε η Ουντινεζε............

Μείον ένας στόχος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ ιταλική Ουντινέζε, η οποία σήμερα ηττήθηκε εντός έδρας από την Κιέβο Βερόνα με 2-1 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός κυπέλλου Ιταλίας. 

Η ομάδα του Γκουοντολίν, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9΄με γκολ του Σαμάρκο και για 75΄λεπτά έμεινε με αυτό το εις βάρος της αποτέλεσμα.

Ο ηγέτης της ομάδας του Ούντινε, Αντόνιο Ντι Νατάλε, με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 85΄ και εκεί που φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στη παράταση, ήρθε η ψυχρολουσία.

Οι φιλοξενούμενοι σε μία αντεπίθεσή τους βρήκαν πολύ εκτεθειμένη την άμυνα της Ουντινέζε, με αποτέλεσμα στο 91΄ο Γάλλος Τερό να σκοράρει και να στείλει την ομάδα του Γκουοντολίν στο … σπίτι της.

Εκτόs κυπέλλου ο Παναθηναικόs............

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι τέσσερις πρώτοι αγώνες για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και η πρώτη μεγάλη ομάδα που έμεινε εκτός ήταν ο Παναθηναϊκός.
 Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση και στα πέναλτι οι κυανέρυθροι πήραν την πρόκριση με 4-3, με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Σιδεράκη που απέκρουσε δύο πέναλτι.  

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Κέρκυρα επικράτησε με 2-0 της Δόξας Δράμας, χάρις σε γκολ των Γκουστάβο και Τσίγκα.

Σπουδαίο διπλό και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» χάρις σε δύο γκολ του Ράγιο και από ένα των Τσαμπούρη και Χούλι και πήρε την πρόκριση κερδίζοντας με 1-4.

Εύκολα πέρασε στους «8» του Κυπέλλου και ο Ολυμπιακός κερδίζοντας στο Καραϊσκάκη με 3-0 το Θρασύβουλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης φάσης:

Τετάρτη 11/01

Κέρκυρα - Δόξα Δράμας 2-0 (24΄ Γκουστάβο, 28΄ Τσίγκας)
Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-4 (75΄ Γεωργίου / 63΄ Τσαμπούρης, 66΄, 90΄+ Ράγιο, 79΄ Χούλι)
Ολυμπιακός - Θρασύβουλος 3-0 (10΄, 55΄ Πάντελιτς, 21΄ Φουστέρ)
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-0 (4-3 στα πέναλτι)

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Πέμπτη 12/01
Ατρόμητος - Άρης (20:00)

Τρίτη 17/01
Ξάνθη-Πανσερραϊκός (18:00)

Τετάρτη 18/01
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (20:00)

Πέμπτη 19/01
Παναιτωλικός-ΟΦΗ (18:00)

* Την Τετάρτη 18/1/2012 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γυδή (αίθουσα Δ.Σ.) θα  διενεργηθεί η κλήρωση για τους αγώνες της 6ης και 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας περιόδου 2011-2012 (δηλαδή για τα προημιτελικά και τα τελικά...).

Βιεϊρίνια: «Δεν θέλω να γίνω σταρ…»

Απόλυτα ικανοποιημένος από όσα έχει αντικρίσει στις πρώτες μέρες παρουσίας του στις τάξεις της Βόλφσμπουργκ δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δεν θέλει να λέει μεγάλα λόγια και τονίζει πως προέχει η προσαρμογή του στο νέο του περιβάλλον.

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μιλούν πορτογαλικά και με βοηθούν στην προσαρμογή. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα η παρουσία μου εδώ. Δεν χωρά αμφιβολία η αξία της Bundesliga και της Βόλφσμπουργκ. Ξέρω πως η ποιότητα εδώ είναι πολύ υψηλή και ο ρυθμός διαφορετικός», τόνισε στην ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου.

Για τη θέση που αγωνίζεται και τις προσωπικές του βλέψεις, είπε: «Δεν με απασχολεί αν θα παίξω δεξιά ή αριστερά, είμαι καλός και με τα δύο πόδια. Νιώθω καλύτερα όταν παίζω στα άκρα, όπου αγωνίζομαι από μικρός. Δεν θέλω να γίνω σταρ, αλλά να προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατό στην ομάδα και να τη βοηθήσω. Ονειρευόμουν πάντα να παίζω όπως ο Λουίς Φίγκο».

Όσο για τους στόχους του με τους «λύκους», ανέφερε: «Η Βόλφσμπουργκ είναι ένας καλά οργανωμένος σύλλογος. Στόχος μου είναι για φέτος είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε με την ομάδα και του χρόνου να μπούμε στην πρώτη τριάδα».

Δύο μήνες αήττητος, αλλά...

Ο ΠΑΟΚ, ναι μεν παραμένει δύο μήνες αήττητος στο πρωτάθλημα, ωστόσο κάποια ισόπαλα αποτελέσματα του στέρησαν πολύτιμους βαθμούς και τη δυνατότητα να βρίσκετασι ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία.
Ο Δικέφαλος έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την Ξάνθη και παρέμεινε για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος αήττητος. Συγκεκριμένα, έχει να ηττηθεί από τις 6/11, όταν έχασε με σκορ 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, για την 9η αγωνιστική της Super League.
Στα επτά συνεχόμενα ματς που ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος, έχει 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Βέβαια, στις ισοπαλίες με Κέρκυρα στην Τούμπα, αλλά και εκτός έδρας με Γιάννινα και Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ με καλύτερες εμφανίσεις θα μπορούσε να είχε φύγει νικητής από το γήπεδο.
Ιδού τα επτά ματς, στα οποία ο ΠΑΟΚ είναι χωρίς ήττα:

20/11/11 Πρωτ. ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός      3-0
26/11/11 Πρωτ. ΠΑΟΚ - Κέρκυρα           0-0
04/12/11 Πρωτ. Γιάννινα - ΠΑΟΚ          2-2
10/12/11 Πρωτ. ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών  3-1
18/12/11 Πρωτ. Δόξα Δράμας - ΠΑΟΚ       0-2
04/01/12 Πρωτ. ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός       3-1
08/01/12 Πρωτ. Σκόντα Ξάνθη - ΠΑΟΚ      0-0
Αυτό το σερί βέβαια ο ΠΑΟΚ θέλει και μπορεί να το διευρύνει, καθώς τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι εντός έδρας με Εργοτέλη και Πανιώνιο.

Ο Μάριος Λευκαρίτης στον Sport 103 fm

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης μίλησε για το Financial Fair Play, για τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και όλων των ομάδων που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:
«Η ΟΥΕΦΑ δεν επέβαλε κατευθείαν ποινή αποκλεισμού στον ΠΑΟΚ, διότι πήρε υπόψιν της και τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Αυτή η τακτική δεν ισχύει μόνο για τις ελληνικές ομάδες, αλλά γενικ΄λα για όλες τις ομάδες της Ευρώπης.
Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρει περισσότερο την ΟΥΕΦΑ, μια και παίζει στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, πάντως, έκαναν καλά τη δουλειά τους. Από δω και πέρα, όμως, κατάλαβαν ότι υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει απαραιτήτως να πληρώνονται».

Όσο για financial fair play: «Οσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα, είναι πολύ απλά. Χρειάζεται να πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου έναντι των εργαζομένων στην ομάδα, όχι μόνο σε ό, τι αφορά τους ποδοσφαιριστές, αλλά και στους προπονητές, στο προσωπικό κ.α.
Το δεύτερο σημείο της συγκεκριμένης πειθαρχικής επιτροπής είναι ότι δε δικαιούσαι να ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που εισπράττεις. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχουμε μάθει να ετοιμάζουμε προϋπολογισμούς, ευνοϊκούς για μας. Ο,τι θα εισπράξουμε δέκα, ενώ τελικά εισπράττουμε πέντε.
Μέσα στην επόμενη χρονιά θα ελέγχεται ακόμα κι αυτό. Οι εγχώριες ομοσπονδίες θα ελέγχουν αρχικά τις ομάδες και μετά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα πράττει κάτι ανάλογο, μια και έχει αυτό το δικαίωμα».

Τέλος ο Κύπριος αντιπρόεδρος της UEFA αποκάλυψε, ότι πρόκειται άμεσα να αναβαθμιστεί οικονομικά, για να φθάσει σε επίπεδα Champions League, το Europa League.

Την Τετάρτη στις 20:00 το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα

Η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας της ΕΠΟ όρισε σήμερα για την Τετάρτη 18-1-2012 και ώρα 20:00 στο γήπεδο της Τούμπας, τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 5 φάση της διοργάνωσης. Εξάλλου την ιδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή (αίθουσα Δ.Σ.) θα διενεργηθεί η κλήρωση για τους αγώνες της 6 και 7 φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας περιόδου 2011-2012. Επομένως ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει τους πιθανούς τους αντιπάλους μέχρι και τους «4» του Κυπέλλου, αν φυσικά περάσει το εμπόδιο της ΑΕΚ

«Εδεσε» τον Γλύκο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι το 2015

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του γκολκίπερ Παναγιώτη Γλύκου, που άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Λάσλο Μπόλονι, τον κρατούν στην Τούμπα ως το 2015. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινήθηκε γρήγορα και ανανέωσε το συμβόλαιο του Ελληνα τερματοφύλακα, που όπως δείχνει θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Το συμβόλαιο του Γλύκου έληγε το καλοκαίρι του 2012.

Κέρδισε πόντους ο Νιμανί, 4 γκολ στο 5-1 με Απόλλωνα

Ο Γάλλος Φρεντερίκ Νιμανί ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που ουσιαστικά δόθηκε για να δοκιμαστεί από τον Μπόλονι. Ο ψηλός επιθετικός από τη Μονακό άρπαξε την ευκαιρία, καθώς πέτυχε τέσερα γκολ και δημιούργησε ένα ακόμη στη νίκη του ΠΑΟΚ με 5-1.
Ο Νιμανί σέντραρε στον Κίτσιου που άνοιξε το σκορ μόλις στο 2΄, ενώ πέτυχε τέσσερα γκολ (19', 40', 43', 44'). Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής εντυπωσίασε με την αίσθηση του γκολ και τα τελειώματα του, έδειξε όμως ότι θέλει δουλειά στη φυσική κατάσταση. Ωστόσο τέσσερα γκολ σε ένα ματς που μάλιστα έγινε για να δοκιμαστεί ο ίδιος ο Νιμανί, είναι σίγουρο ότι του δίνουν πόντους. Ο Γάλλος θα κάνει κι άλλες προπονήσεις για να αποφασίσει ο Μπόλονι αν θα τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Στάμου, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Νιμανί, Ρομπέρ, Γιάννου, Κίτσιου

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Κιόσε, Καραμπάς, Παπαδόπουλος Δ.

Απόλλων Καλαμαριάς: Μπαντής, Σαββαίδης, Σακάς, Σάλιβαν, Καραντασιάδης, Καραπατσακίδης, Μπιτέλης, Λιώνης, Χατζί, Μωυσιάδης, Πλατάκης
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Λεπτοκαρύδης, Σκέμπης, Ευθυμιάδης, Νάιντος, Τζιφόπουλος

Το φλουρί στον Γκαρσία!

Με πολλές ευχές για ένα επιτυχίες και διακρίσεις μέσα στο 2012 ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρανιάτικης πίτας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το παρών έδωσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, αλλά και σύσσωμη η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Τη βασιλόπιτα έκοψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του "Δικεφάλου" με πολλές επιτυχίες.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κόπηκαν δυο πίτες. Στην πρώτη πίτα το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι που προοριζόταν για τον κόσμο του ΠΑΟΚ ενώ στη δεύτερη τυχερός ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία που χειροκροτήθηκε από τους συμπαίκτες του και όπως σ΄ αυτές τις περιπτώσεις στη συνέχεια δέχθηκε τα πειράγματα τους.

Μαυροφρύδης: "Θα ανταπεξέλθουμε"

O οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Άλκης Μαυροφρύδης, μίλησε για τις κινήσεις που αφορούν στο οικονομικό και πρέπει να ακολουθήσει ο "Δικέφαλος" μετά και τις υποδείξεις της UEFA.
"Το πρόβλημά μας είχε να κάνει με τα ληξιπρόθεσμα ποσά Ιουνίου του 2011 τα οποία δεν ελαττώθηκαν τον Σεπτέμβριο. Το σχέδιο υπήρχε και τότε στην ΠΑΕ, αλλά όπως όλοι ξέρουν δεν υλοποιήθηκε. Πιστεύω ότι τους πείσαμε γι’ αυτό και πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι μέρους εκείνου του πλάνου, εφαρμόστηκε άμεσα τώρα τον Ιανουάριο".
Όσον αφορά τις αγωνίες του για το ταξίδι στην Ελβετία, ανέφερε: "Ο φόβος μου ήταν μη τυχόν το θέμα περάσει σε απόλυτα νομική βάση. Αν έλεγαν, κάνατε μία παράβαση πάμε να δούμε τι προβλέπεται γι’ αυτήν σε καθαρά νομικό επίπεδο, χωρίς να μπούμε στα οικονομικά, θα είχαμε πρόβλημα. Από την ώρα που μπήκαμε στην αίθουσα και δεν είδαν το θέμα νομικά, ησύχασα. Ήμουν σίγουρος για τα στοιχεία μας. Αλλά για να σας πω και το άλλο, όταν διαπίστωσα ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή και οργανωμένη επιτροπή που δεν λειτουργεί πρόχειρα και βιαστικά, τότε ήμουν ακόμη πιο σίγουρος".
-Από εδώ και πέρα τι είναι υποχρεωμένος να κάνει ο ΠΑΟΚ; "Έχουμε μηνιαίο πλάνο με βάση τα έσοδά μας και την ρευστότητα που θα υπάρχει. Έτσι θα καλύψουμε και τα τρέχοντα αλλά και τα ληξιπρόθεσμα. Τους το παρουσιάσαμε και το αποδέχθηκαν. Επειδή ξέραμε τον τρόπο σκέψης τους, τους προτείναμε μάλιστα να πηγαίνουμε και να μας ελέγχουν ανά μήνα. Βαδίζουμε πάνω σε σταθερές, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε συνεργασία και επαφή με την Financial Control Panel.
Αυτή είναι η επιτροπή αδειοδοτήσεων από την οποία εμείς ζητήσαμε να επικοινωνούμε για θέματα που μπορεί να προκύψουν μέχρι τον Ιούνιο. Το αποδέχθηκαν. Κάποιους μήνες θα έχουμε προβλήματα και θα περάσουμε δύσκολα, αλλά αισιοδοξώ ότι στο τέλος θα ανταπεξέλθουμε".
Για μία νέα αποδυνάμωση της ομάδας, ανέφερε: "Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Από την μία μπορούμε να περιορίσουμε τα έξοδα, από την άλλη μία καλά οργανωμένη εταιρία που έχει υποδομές, μπορεί να φέρει και έσοδα".
-Συγνώμη, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μάλλον δεν έχει δείξει τέτοια σημάδια: "Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι εδώ και λίγους μήνες η ΠΑΕ άλλαξε νοοτροπία. Σας το διαβεβαιώνω αυτό. Είναι πλέον πιο… business. Αυτό το δείξαμε και στην επιτροπή, που κατάλαβε ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε, πριν απειληθεί από πιθανές κυρώσεις. Αυτή ήταν η επιτυχία μας".
-Είστε σίγουρος ότι όπως άλλαξε, έτσι και θα συνεχίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ; "Επαναλαμβάνω ότι στον ΠΑΟΚ υπήρχε σχέδιο και πριν τις πιέσεις από την UEFA. Η διοίκηση είχε ήδη αποφασίσει να πορευθεί προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Απλώς τώρα η UEFA μας πιέζει να πάμε πιο γρήγορα".