Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πανθρακικός -ΠΑΟΚ 1-4(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)


 
 
 
 

Ανατροπή και διπλό με 1-4 στην Κομοτηνή!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε τελικά με το δεξί στο 2013 και τον β΄ γύρο του πρωταθλήματος καθώς παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και έχασε και πέναλτι τελικά γύρισε το ματς και έφτασε στο διπλό με 1-4 με γκολ των Λάζαρ (πέρασε τέσσερις αντιπάλους πριν σκοράρει όπως φαίνεται και στην κεντρική φωτογραφία!), Σαλπιγγίδη, Γιάννου και Σταφυλίδη!
Ο Γιώργός Δώνης δεν είχε στη διάθεσή του συνολικά έξι παίκτες: τον τιμωρημένο Στέφανο Αθανασιάδη, τους τραυματίες Έτο, Κωνσταντινίδη και Γλύκο, τον Γκαρσία (προφυλάσσεται για να μπει σταδιακά σε αγωνιστικούς ρυθμούς) και τον Κουμάλο ο οποίος βρίσκεται στη Νότια Αφρική κάνοντας προετοιμασία με την Εθνική του για το Κόπα Άφρικα.
Ωστόσο ο ΠΑΟΚ είχε ένα εκπληκτικό 20λεπτό από το 70 και μετά όταν πέτυχε και τα τέσσερα γκολ εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο λόγω σωστής αποβολής του Κουτσόπουλου για ανατροπή στον Σαλπιγγίδη.
Το γήπεδο της Κομοτηνής ήταν ασπρόμαυρο από τους χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ που ακολούθησαν την ομάδα, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Κώστας Κατσουράνης έχοντας καλή απόδοση και μία ασίστ, στο 3ο γκολ του Δικεφάλου.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Κάκος.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
1' Το ματς μόλις ξεκίνησε (17:15).
10' Σέντρα του Λίνο από αριστερά, ο Φωτάκη μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Κουτσόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ.
11' Μετά από σέντρα του Κάτσε, ο Βιβιάν έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Κουτσόπουλος απομάκρυνε πάλι σε κόρνερ.
12' Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουτσόπουλο μετά από σουτ του Λίνο, αλλά ο Κουτσόπουλος έβγαλε ενστικτωδώς τη μπάλα σε κόρνερ.
20' Ο Λίνο εκτέλεσε απευθείας φάουλ πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.
31' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ! Ο Μίνγκας έκανε γύρισμα από δεξιά και ο Κάτσε την έστειλε άθελά του στα δίκτυα του Χακόμπο σε μία κακή στιγμή για τον νεαρό, για να γίνει το 0-1 για τους γηπεδούχους που δεν είχαν απειλήσει καθόλου έως τώρα.
39' Ο Σαλπιγγίδης κερδίζει πέναλτι και την αποβολή του Κουτσόπουλου!
42' Ο Σαλπιγγίδης αστοχεί καθώς ο Αντίλοβιτς αποκρούει τη μπάλα!
45' Καλό σουτ του Λόρενς, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αντίλοβιτς.
45'+ Μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Λάζαρ βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι αλλά σούταρε  ψηλά άουτ.
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46' Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
56' Σουτ του Λόρενς η μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια.
59' Ο Κώστας Κατσουράνης μπαίνει στη θέση του Ρομπέρ και κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
61' Μετά από λάθος των αμυντικών του ΠΑΟΚ ο Λουσέρο βγήκε τετ-α-τετ με τον Χακόμπο, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο απέκρουσε τη μπάλα στη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων.
70' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Λάζαρ μετά από ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε τέσσερις παίκτες και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1 για τον ΠΑΟΚ! Ο Ρουμάνος ήταν να γίνει αλλαγή (ο Γιάννου ήταν έτοιμος να μπει στο παιχνίδι) αλλά μετά από το γκολ η αλλαγή παγώνει...
76' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Λίνο έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2!
87' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Κατσουράνης έκανε εξαιρετική σέντρα ασίστ από αριστερά και ο Γιάννου με κεφαλιά κάνει το 1-3 καθαρίζοντας το παιχνίδι...
90' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Αποστολόπουλος έκανε σέντρα από δεξιά και ο Σταφυλίδης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-4.
Οι συνθέσεις:
Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Καστσελάν, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Λαδάκης (83' Κυβελίδης), Λουσέρο, Μίνγκας (41' Αντίλοβιτς), Βαϊρουά (31' Μουνάφο), Παπαδόπουλος.
ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Βιβιάν, Κατσικά, Λίνο, Αποστολόπουλο, Κάτσε, Λάζαρ (83' Σταφυλίδης), Φωτάκη, Λόρενς (78' Γιάννου), Ρομπέρ (59' Κατσουράνης), Σαλπιγγίδη.

Το 3ο φετινό «καρέ» του ΠΑΟΚ!

Ακόμη και χωρίς τον πρώτο του σκόρερ (Στέφανο Αθανασιάδη), ο ΠΑΟΚ κατέφερε στην Κομοτηνή να βγάλει το 3ο φετινό του… «καρέ» κερδίζοντας τον Πανθρακικό με 1-4 με γκολ των Λάζαρ, Σαλπιγγίδη, Γιάννου και Σταφυλίδη.
Ήταν η πρώτη εκτός έδρας φετινή «τεσσάρα» καθώς οι δύο προηγούμενες ήταν στην Τούμπα.
Η πρώτη ήταν στις 9 Αυγούστου 2012, όταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει εντός έδρας με 0-1 από την Μπνέι Γιεχούντα πριν κάνει την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο (όπως στην Κομοτηνή!) και να φτάσει στη νίκη με 4-1 με δύο γκολ του Κλάους και από ένα του Ρομπέρ και του Πέλκα.
«Καρέ» είχε βγάλει ο ΠΑΟΚ (και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο…) στο άνετο 4-1 επί του Άρη στις 30 Σεπτεμβρίου. Εκεί από ένα γκολ πέτυχαν οι Λόρενς, Κατσικάς, Φωτάκης και Αθανασιάδης.
Συμπτωματικά και στις τρεις φετινές «τεσσάρες» του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος κέρδισε με 4-1 ενώ σε όλες τις περιπτώσεις μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ (με τον Πανθρακικό έχασε και πέναλτι).
Επίσης συμπτωματικά στα δύο εγχώρια «καρέ» (με Άρη και Πανθρακικό) διαιτητής ήταν ο Τάσος Κάκος, ο οποίος μάλλον εμπνέει τους παίκτες του ΠΑΟΚ…

«Τα κλειδιά... της νίκης μας!»

Ο Γιώργος Δώνης μπορεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα να είχε πει ότι λείπει η ποιότητα μεσοεπιθετικά από τον φετινό ΠΑΟΚ, αλλά μετά από τη νίκη επί του Πανθρακικού με 4-1 τόνισε ότι η ομάδα έχει ανάγκη την ποιότητα που διαθέτουν αρκετοί παίκτες όπως ο Λάζαρ, αλλά και ο Κατσουράνης που αποκτήθηκε τώρα.
Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:
«Μετά από κάθε διακοπή πάντα υπάρχει άγχος και ερωτηματικά για το πως θα εμφανιστεί η ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, κάναμε λάθη στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα να δίνουμε ανοιχτό γήπεδο στον Πανθρακικό. Ηταν δύσκολο παιχνίδι γιατί χάσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούμε νωρίς, μετά ήρθε το αυτογκολ με το οποίο μείναμε πίσω στο σκορ, το χαμένο πέναλτι και όλα αυτά σε αγχώνουν.
Αυτό που είπα και στο ημίχρονο στους παίκτες μου είναι ότι έπρεπε να διατηρήσουμε την ηρεμία μας και να προσέξουμε τις επιλογές μας γιατί θα είχαμε απέναντί μας μία κλειστή άμυνα. Πήραμε φάσεις από τον Κατσουράνη και στο τέλος φτάσαμε σε μία σημαντική νίκη», τόνισε.
Για την παρουσία του Κατσουράνη είπε:
«Είχαμε αριθμητικό πλεονέκτημα κι έτσι δεν χρειάζονταν ο Κώστας να έχει ιδιαίτερα τρεξίματα γι’ αυτό και έπαιξε. Έχει ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, μας έδωσε το κάτι παραπάνω και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη».
Για τον Πανθρακικό είπε: «Είναι καλή και οργανωμένη ομάδα, αρέσκεται να έχει καλή τακτική, είναι επικίνδυνη ομάδα όπως και πριν τον κ. Δερμιτζάκη με τον κ. Παντελίδη έπαιζε και συνεχίζει να παίζει καλό ποδόσφαιρο».
Για τις αλλαγές που έκανε στη διάρκεια του αγώνα είπε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα στις αλλαγές που σκέφτεται ένας προπονητής. Για παράδειγμα η ετοιμότητα του Κατσουράνη, περιμένεις να δεις πως θα λειτουργήσει η ομάδα. Καμία φορά οι συνθήκες σε αναγκάζουν να κάνεις κάτι…»
Για την εμφάνιση του Λάζαρ τόνισε: «Γενικώς δεν θέλω να μιλάω συγκεκριμένα για παίκτες, μπορώ να πω, όμως, ότι έχουμε ανάγκη την ποιότητα των παικτών μας. Ο Λάζαρ το τελευταίο διάστημα δεν ήταν όπως θα ήθελε και ο ίδιος, τελευταία, ωστόσο, κάνει λιγότερα λάθη και σήμερα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ».
Για τα πλέι οφ είπε: «Η διαδικασία των πλέι οφ είναι περίεργη. Ο τρόπος που γίνεται είναι λανθασμένος, η ομάδα που τερματίζει δεύτερη στην κανονική περίοδο δεν έχει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία. Μπορεί μία διαφορά τριών βαθμών να χαθεί με ένα παιχνίδι. Αλλά εμείς πρέπει να εξελιχτούμε για να πάμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στα πλέι οφ».
Για το προφίλ του ΠΑΟΚ τόνισε: «Άσχετα αν είμαστε καλοί ή κακοί η ομάδα διατηρεί μία πίστη και ηρεμία στο παιχνίδι της γι΄αυτό και έχει κερδίσει πολλά παιχνίδια στο δεύτερο ημίχρονο. Το σημερινό είναι επίσης ένα καλό δείγμα. Η ομάδα απελευθερώθηκε μετά το δεύτερο γκολ και σημειώθηκαν γκολ από ωραίες ενέργειες».
Για τα μεταγραφικά επισήμανε: «Έχουμε ενδιαφέρον στα μεταγραφικά, προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

«Ο ΠΑΟΚ άνετα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θεώρησε ότι ο Πανθρακικός έχασε με 1-4 από τον ΠΑΟΚ για δύο βασικούς λόγους.
Αναλυτικά τόνισε:
«Η έκταση του σκορ αδικεί την ομάδα μας. Αυτό έχει να κάνει με δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο τραυματισμός του Βαϊρουά που είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας αλλά και η αποβολή του Κουτσόπουλου. Ελέγχαμε το παιχνίδι μέχρι την ισοφάριση του ΠΑΟΚ και θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε την νίκη στην φάση του Λουσέρο. Ο ΠΑΟΚ πίεσε, άλλαξε σχηματισμούς και με την ποιότητα των παικτών που διαθέτει έκανε 4 φάσεις και πέτυχε γκολ. Μας πειράζει ασφαλώς η ήττα. Δεν μπορώ όμως να μην δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, γιατί μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ για την πορεία του. Για τον Βαιρουά υπάρχει μία υποψία για ένα κάταγμα. Εύχομαι να μην είναι, γιατί η απουσία του θα είναι σημαντική για την πορεία της ομάδας.
Όταν έγινε το 1-2 τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Μετά το 1-2 και εμείς αλλάξαμε σχηματισμό, προσθέσαμε έναν παίκτη στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύθηκε με τις υπεραριθμίες που δημιούργησε. Όταν παίζεις με 10 παίκτες και έχεις μία αλλαγή ποτέ δεν την κάνεις νωρίς. Γιατί σε οποιονδήποτε τραυματισμό μπορεί να μείνεις με 9 παίκτες.
Η ομάδα μου στα τελευταία έξι παιχνίδια είχε ένα γκολ παθητικό. Σήμερα όμως ο αντίπαλος μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα με τις φάσεις που έκανε από τα πλάγια.
Ο ΠΑΟΚ θα είναι άνετα στην 2η θέση για να παίξει στα προκριματικά των ομίλων. Και το αξίζει λόγω ποιότητας και ικανότητας των παικτών του.
Από την αρχή έλεγα πως ο στόχος του Πανθρακικού είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αυτό δεν αλλάζει κάτι. Ξέρετε ότι μέσα τα αποδυτήρια του Πανθρακικού είναι μία οικογένεια. Και όλα τελειώνουν όταν μπαίνουν τα παιδιά μέσα. Όσο για τα μεταγραφικά πάντα ψαχνόμαστε για να βρούμε λύσεις. Έχουμε εντοπίσει τις αδυναμίες της ομάδας και πάνω σε αυτές θα προσπαθήσουμε να συμπληρώσουμε το ρόστερ με παίκτες ποιοτικούς».

"Η αξίας της νίκης μας!"

Ο Απόστολος Γιάννου και ο Κώστας Σταφυλίδης είχαν αποχαιρετίσει με γκολ το 2012 σκοράροντας από ένα γκολ στο 2-1 με τον Αιγινιακό στο Κύπελλο στις 22 Δεκεμβρίου, αλλά μπήκαν και με γκολ στο 2013 σκοράροντας επίσης από ένα γκολ στο 1-4 με τον Πανθρακικό!
Ο Απόστολος Γιάννου είχε πετύχει δύο γκολ στα ματς με τον Αιγινιακό στο Κύπελλο, αλλά απέναντι στον Πανθρακικό πέτυχε το πρώτο φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα. Μιλώντας για τη νίκη στην Κομοτηνή τόνισε:
«Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς. Παρ' ότι κάποια στιγμή πήγε να στραβώσει το παιχνίδι πήραμε τελικά το ματς και τους τρεις βαθμούς. Φάγαμε αυτογκόλ, χάσαμε πέναλτι αλλά τα καταφέραμε τελικά... Βλέπουμε με αισιοδοξία τη συνέχεια. Το σημερινό γκολ το αφιερώνω στους γονείς μου. Ελπίζω να είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν».
Ο Σταφυλίδης από την πλευρά του πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και τόνισε: «Είμαι χαρούμενος για το γκολ αλλά πιο πολύ για την νίκη. Η οποία ήρθε με ανατροπή γιατί χάναμε στο πρώτο μέρος. Ηταν ένα δύσκολο ματς κόντρα σε αντίπαλο που είχε σερί επιτυχιών και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία για την νίκη μας. Ξεκίνησε η χρονιά με το δεξί και θέλουμε έτσι να πάμε και στην συνέχεια».

Το ντεμπούτο Κατσουράνη

Για περισσότερο από μισή ώρα αγωνίστηκε στην Κομοτηνή ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο 34χρονος μέσος αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Γιώργου Δώνη και η παρουσία του στο γήπεδο συνδυάστηκε με την ανατροπή του σκορ από τους φιλοξενούμενους. Όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Δικέφαλος βρίσκονταν ακόμη πίσω στο σκορ με 1-0, ενώ τελικά κέρδισε με 1-4 και ο Κατσούρ έβγαλε και μία ασίστ στο 3ο γκολ του Γιάννου...
Είναι σαφές ότι ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας δεν έχει φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας, ωστόσο ο χρόνος πλέον δουλεύει γι’ αυτόν και σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τις πραγματικές του δυνατότητες.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρώτη παρουσία του Κατσουράνη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκαν οι επιτελείς του Δικέφαλου του Βορρά. Και όπως διαπίστωσαν, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας με την παρουσία του από το 59ο λεπτό της αναμέτρησης, προσέφερε ηρεμία στην ομάδα στον χώρο του κέντρου αλλά και τις κάθετες μπαλιές που ήταν απαραίτητες για να τις αξιοποιήσουν οι επιθετικοί. Ακόμη η ενέργειά του, με την σέντρα – λουκούμι που επιχείρησε στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ που πέτυχε ο Απόστολος Γιάννου, δείχνει και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ στη δύσκολη συνέχεια.
Αλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας με την είσοδο του Κατσουράνη στο παιχνίδι και αυτό φάνηκε διά γυμνού οφθαλμού. Μάλιστα τόσο ο Δώνης στις δηλώσεις του, όσο και οι διοικητικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ αναφέρθηκαν με θετικό τρόπο στην άμεση προσαρμογή του Κατσουράνη στην ομάδα.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ
Ο Κώστας Σταφυλίδης ικανοποίησε ένα απωθημένο του, να σκοράρει δηλαδή σε αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι της Κομοτηνής, αν και αγωνίστηκε μόλις για δέκα λεπτά, κατάφερε να πετύχει το παρθενικό του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος. Αλλά και για τον Γιάννου το τέρμα ήταν το πρώτο από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος. Οσο για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς, και μάλιστα μακριά από την Τούμπα, αφού είχε πετύχει γκολ και στα Γιάννενα εναντίον του ΠΑΣ.

Έτσι... γύρισε το παιχνίδι!

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή με σύστημα 4-3-3, όπως είχε κάνει στα τελευταία παιχνίδια μέσα στο 2012. Ο Χακόμπο υπερασπίστηκε την εστία (ο Γλύκος έμεινε εκτός αποστολής, αφού στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου γύρισε ο αστράγαλός του), οι Αποστολόπουλος και Λίνο κάλυψαν το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Βιβιάν και Κατσικάς συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Φωτάκης, Κάτσε και Λάζαρ αποτέλεσαν την τριάδα των χαφ, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Λόρενς, Σαλπιγγίδης και Ρομπέρ.

Στο τελευταίο ημίωρο, πάντως, του αγώνα ο Δώνης άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Ειδικότερα, ο Κατσουράνης, με την είσοδό του στο παιχνίδι αντί του Ρομπέρ, αγωνίστηκε στον άξονα των χαφ δίπλα στον Κάτσε, με τους Φωτάκη και Λάζαρ να κινούνται δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Παράλληλα, παρτενέρ του Σαλπιγγίδη στη γραμμή κρούσης ήταν ο Λόρενς, μέχρι την αντικατάστασή του από τον Γιάννου.
*Ο Πέλκας έμεινε εκτός 18άδας λίγο πριν από την έναρξη του ματς.