Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μεμονωμένα και στην Κέρκυρα

Στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας για το προσεχές ματς του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα δε χορηγήθηκαν επίσημα εισιτήρια στο Δικέφαλο,  αλλά όπως έγινε γνωστό, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα μπορέσουν μεμονωμένα να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.
Τα μέτρα ασφαλείας στο νησί των Φαιάκων θα είναι έτσι και αλλιώς αυξημένα λόγω της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και τα εισιτήρια τα οποία θα τεθούν στην κυκλοφορία από την ΠΑΕ Κέρκυρα, θα είναι 2.800.
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα μπορούν μεμονωμένα, χωρίς διακριτικά και με την επίδειξη της ονομαστικής τους ταυτότητας να πάρουν το εισιτήριο τους για το παιχνίδι με την Κέρκυρα, το οποίο θα ξεκινήσει στις 15.00, την προσεχή Κυριακή.
Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, Σάκης Τονουσίδης, με δηλώσεις του στον «Sport103.fm», μίλησε για τις απαγορεύσεις οργανωμένης μετακίνησης και την παρουσία στην Κέρκυρα, αλλά και τη στάση της Αστυνομίας που διαπιστώνει ο ίδιος.
Για τη σύσκεψη στην Κέρκυρα: «Το αποτέλεσμα είναι όπως και στο Αγρίνιο. Δε χορηγήθηκαν εισιτήρια στην αντίπαλη ΠΑΕ καθώς ούτε η γηπεδούχος ΠΑΕ συναινεί, αφού δεν υπάρχουν και οι συνθήκες στο γήπεδο. Είναι ένα γήπεδο που έχει 2.850 εισιτήρια μαζί με τα διαρκείας και απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση. Αν κάποιος φίλαθλος βρει εισιτήριο χωρίς διακριτικά θα μπορέσει να δει το παιχνίδι. Είναι και η 25η Μαρτίου και η Αστυνομία φοβάται γενικότερα εκείνη τη μέρα και για την παρέλαση και για το γήπεδο».
Για τη φιλοξενία στο Αγρίνιο: «Στο Αγρίνιο δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Πήραμε κάποια εισιτήρια στα χέρια μας σαν ΠΑΕ, όσοι φίλοι είχαν εισιτήριο σε άλλη κερκίδα, εντοπίστηκαν την τελευταία στιγμή και ήρθαν μαζί μας. Είχαμε άριστη συνεργασία με όλους και πήγαν όλα καλά με την ασφάλεια των οπαδών μας. Από τις πρώτες συσκέψεις υπήρχε η αρνητική στάση της Αστυνομίας. Δεν ξέρω γιατί αλλά νομίζουν ότι μιλάμε για φιλάθλους άλλη χώρα. Εχουμε περάσει από όλα τα τεστ και σε θέμα προστίμων με οπαδούς άλλων μεγάλων ομάδων είμαστε πολύ καλά. Με του που λέμε για τους φίλαθλούς μας μπαίνουν διάφοροι φραγμοί. Και στο Αγρίνιο πάλι δώσαμε τις εξετάσεις μας».

Περήφανος μόνο για το αήττητό του…

Ο “Δικέφαλος” διατηρεί ένα πολύ σημαντικό αήττητο εκτός έδρας από τον Νοέμβριο του 2011 (όταν ηττήθηκε 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης) και κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται με τη χθεσινή εμφάνιση, να το συνεχίσει και στο Αγρίνιο με τη χθεσινή ισοπαλία.
Μετά την ήττα – σοκ από τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος μακριά από το “σπίτι” του για δέκατο σερί παιχνίδι! Ένα εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, ρεκόρ αν σκεφτεί κανείς ότι μετά την ήττα στην Τρίπολη ακολούθησαν ματς με αντιπάλους όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός (εντός των συνόρων), η Τότεναμ και η Ουντινέζε (εκτός συνόρων).
Μάλιστα στο πρωτάθλημα η εστία του ΠΑΟΚ είχε να παραβιαστεί σε εκτός έδρας ματς από το 2-2 με τα Γιάννινα τον περασμένο Δεκέμβριο (4/12/2011). Από τότε είχε να δεχθεί γκολ μακριά από την Τούμπα. Είδε τον Γιώργο Θεοδωρίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά, αλλά κράτησε ένα ακόμη αήττητο με το γκολ του Τσιρίλο. Αυτό που θέλει τον “Δικέφαλο” να μη χάνει στο Αγρίνιο! Μετά τις δύο εύκολες νίκες τη δεκαετία του ’70, ήρθε η χθεσινή ισοπαλία απέναντι σε μία ομάδα που προερχόταν από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και μετά  τις επιτυχίες του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ξάνθη, τη νίκη του Πανιωνίου επί της Δόξας και τον βαθμό του Λεβαδειακού στο ματς με τον Ατρόμητο έπαιζε ουσιαστικά για την επιβίωσή του στη μεγάλη κατηγορία. Κάτι που θα ισχύει και την επόμενη αγωνιστική για την Κέρκυρα…

Ο Χαλκιάς ήταν και πάλι κορυφαίος

Επειτα από μια τόσο μέτρια και κακή – κατά διαστήματα – εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ μάλλον πρέπει να είναι ευχαριστημένος που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Αγρίνιο. Οπως και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, ο Χαλκιάς τον κράτησε όρθιο στις δύσκολες φάσεις όταν απέκρουσε, ενώ η ισοφάριση ήρθε σ’ ένα σημείο που οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα λήξει 1-0. Σε κακή μέρα οι μέσοι της ομάδας, δυσλειτουργία στη δεξιά πλευρά.
Η απόδοση των παικτών

ΧΑΛΚΙΑΣ 8

Στο γκολ του Παναιτωλικού δε φέρει ευθύνη, αφού οι αντίπαλοι είχαν φτάσει στη μικρή περιοχή. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, πάντως, είχε σούπερ αντανακλαστικά, όπως στα πλασέ του Χαριστέα και το σουτ του Θεοδωρίδη που απέκρουσε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 5

Το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του 20χρονου μπακ ήταν και το χειρότερο. Η συνεργασία του με τον Σαλπιγγίδη δεξιά ήταν πολύ κακή, αντιμετώπισε κάποια αμυντικά προβλήματα, ενώ και επιθετικά μπλόκαρε σε πολλές φάσεις.

ΛΙΝΟ  7

Σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού ήταν από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ. Είχε την περισσότερη όρεξη, πήρε πολλές πρωτοβουλίες, αλλά δεν τον ακολουθούσαν οι υπόλοιποι. Επιπλέον, αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Κουράστηκε και αντικαταστάθηκε.

ΜΑΛΕΖΑΣ 7

Η επιστροφή του στο κέντρο της άμυνας ισορρόπησε τα πράγματα, τουλάχιστον συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Αστέρα. Στο γκολ των γηπεδούχων δεν προλάβαινε τον Θεοδωρίδη, ενώ οι περισσότερες τοποθετήσεις του ήταν σωστές.

ΤΣΙΡΙΛΟ 7

Αμυντικά ο Ιταλός ήταν κακός. “Έχασε” τον Χαριστέα και στη φάση του γκολ, όταν έκανε την πάσα, αλλά και στις δύο φάσεις με τα σουτ που απέκρουσε ο Χαλκιάς. Με το παλικαρίσιο γκολ που πέτυχε, όμως, έδωσε ουσιαστικά τον βαθμό στον ΠΑΟΚ.

ΓΚΑΡΣΙΑ 6

Από τους τρεις της μεσαίας γραμμής, ο Ουρουγουανός ήταν ο πιο υποφερτός. Είχε περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του, πήρε πιο πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του και είχε ορισμένες καλές εκτελέσεις στα στημένα, με κορυφαία το κόρνερ στο 1-1.

ΛΑΖΑΡ 5

Σε κακό απόγευμα και ο Ρουμάνος. Χωρίς ουσία στο παιχνίδι του, ενώ πολλές φορές, όταν άλλαζε την μπάλα, ερχόταν και πάλι στο ίδιο σημείο. Δεν έβγαλε καμία κάθετη πάσα, ενώ δεν απέφυγε και κάποια λάθη στη μεσαία γραμμή.

ΦΩΤΑΚΗΣ 5

Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, δε φάνηκε καθόλου και δύο τρεις φορές που πήγε να κάνει κάτι δεν του βγήκαν οι φάσεις. Όταν πέρασε δεξιά για να καλύψει την έξοδο του Αποστολόπουλου, λειτούργησε καλύτερα.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6

Αλλο ένα ματς που ήταν στην ενδεκάδα, αλλά δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Είχε κάποιους καλούς συνδυασμούς με τον Λίνο, δεν του έλειπε η διάθεση, αλλά έλειπε η τελική ενέργεια. Πάντως, είχε ασίστ για γκολ στον Αθανασιάδη.

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 5

Το χθεσινό παιχνίδι μάλλον θα θέλει να το ξεχάσει γρήγορα. Ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν του έβγαινε τίποτα στο γήπεδο και δεν είχε σωστά τελειώματα. Ένα καλό σουτ έκανε με το αριστερό κι αυτό στο 90’, αλλά απέκρουσε ο Τζενάμο.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 6

Ούτε ο Κλάους ήταν σε καλή μέρα, απλά είχε κάποιες προσπάθειες που φάνηκε λίγο περισσότερο. Έχασε σπουδαία ευκαιρία πριν από το 1-1 του Τσιρίλο, λειτούργησε μάλλον καλύτερα όταν ο Μπόλονι τον έβαλε στη θέση του Φωτάκη.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 6

Παρ’ ότι δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου ως σέντερ φορ στο μισάωρο που αγωνίστηκε, αυτός δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε σε όλες τις φάσεις, γύριζε ακόμα και στην άμυνα να μαρκάρει και έδειξε πόσο πολύ θέλει χρόνο συμμετοχής από τον Μπόλονι.

ΝΙΜΑΝΙ 6

Δεν έκανε κάτι σπουδαίο, τουλάχιστον, όμως, ήταν σαφώς πιο θετικός από τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Είχε ορισμένες καλές στιγμές από τα αριστερά, κέρδισε κόρνερ και φάουλ, έδωσε μια μικρή επιθετική ώθηση στην ομάδα.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ 6

Προφανώς ο Μπόλονι τον έβαλε στο ματς γιατί κουράστηκε ο Λίνο. Πάντως, στο τέταρτο που αγωνίστηκε φάνηκε αρκετά, ήταν πολύ δυνατός στις μονομαχίες και βοήθησε ώστε να ανέβει η ομάδα και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

Κρατάει μόνο το βαθμό...

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μοιράζει απλόχερα βαθμούς σε ομάδες πολύ κατώτερες απ’ αυτόν. Μετά το εντός έδρας στραπάτσο από τον Αστέρα Τρίπολης (και την ήττα με 2-3), ήρθε η ισοπαλία (1-1) με τον Παναιτωλικό.
Ναι, ο χθεσινός ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φύγει από το Αγρίνιο με τους τρεις βαθμούς.
Με μια ίσως λίγο καλύτερη εμφάνιση.
Με απόδοση που δε θα κυμαινόταν κάτω του μετρίου στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.
Επέστρεψε, τελικά, στη Θεσσαλονίκη με ένα βαθμό.
Το μόνο για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύονται ο Μπόλονι και οι παίκτες του είναι η διατήρηση του εκτός έδρας αήττητου, καθώς ο “Δικέφαλος” έχει να γνωρίσει την ήττα μακριά από την Τούμπα από τις 6 Νοεμβρίου.
Σε όλο το ματς ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στην τελική ενέργεια.
Ναι μεν έψαχνε το γκολ, αλλά με τους βασικούς του παίκτες σε πολύ μέτρια κατάσταση δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Αν κάτι έψαχνε ήταν μια στημένη μπάλα. Τα τέσσερα διαδοχικά κόρνερ στο τελευταίο δεκάλεπτο έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια στημένη φάση και… γκολ! Ο Τσιρίλο έσωσε την παρτίδα στο τέλος, αν και χρειάστηκαν οι σπουδαίες επεμβάσεις του Κώστα Χαλκιά για να φύγει ο ΠΑΟΚ με τον βαθμό από το γήπεδο του Παναιτωλικού. Και μόνον ο εκτός έδρας βαθμός αφήνει ευχαριστημένους τους ανθρώπους της ομάδας. Τίποτα άλλο…
Ούτε η αμυντική λειτουργία, ούτε η ανάπτυξη, ούτε η τελική ενέργεια ήταν σε υψηλά επίπεδα. Το αντίθετο. Τα πάντα κυμάνθηκαν σε πολύ μέτρια επίπεδα. Χαρακτηριστικό ότι η ομάδα έκανε ουσιαστικά δύο τελικές ενέργειες. Η μία με τον Αθανασιάδη και η άλλη με τον Τσιρίλο. Τίποτα περισσότερο…

Τρέλα για Γκαρσία και από τις γυναίκες

Μπορεί η ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” να ήταν σχετικά ήρεμη χθες, αλλά αυτό διόλου δεν… φρέναρε μία ενθουσιώδη γυναίκα, που περίμενε την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ. Μόλις η γυναίκα είδε τον Πάμπλο Γκαρσία, αμέσως κινητοποιήθηκε για να βγει φωτογραφία μαζί του και τα χαμόγελα της περίσσευαν. Άλλωστε έχει ζητήσει από τον Κώστα Ιωσηφίδη και μία φανέλα του…

Δυόμισι δεκαετίες μετά στο Αγρίνιο

Ηταν 5 Ιουνίου 1977 όταν για τελευταία φορά ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό (μια εβδομάδα πριν από το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, που σήμανε την απώλεια κατάκτησης του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος).
Ο Δικέφαλος είχε προηγηθεί με τον Κώστα Ορφανό στο 21΄, ο προερχόμενος από τον Άρη Κώστας Παπαϊωάννου είχε ισοφαρίσει στο 45΄ (τον Παναιτωλικό ενίσχυε και ένας ακόμη πρώην παίκτης των “κίτρινων”, ο Κλήμης Γούναρης) και στο 63΄, και πάλι ο Ορφανός είχε διαμορφώσει το τελικό 2-1 για τους φιλοξενούμενους.
Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί με τους Μηλίνη, Γούναρη, Αναστασιάδη (87΄ Καπουσούζης), Ιωσηφίδη (48΄ Βούλγαρη), Πέλλιο, Τερζανίδη, Ορφανό, Σαράφη, Αποστολίδη, Δαμανάκη και Γκουερίνο.
Για την τοπική ομάδα, στην οποία καθιερώνονταν τότε ο Νίκος Μίχος, είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι οι Εφρέμοφ, Σερκίδης, Μίχος, Σιακούφης, Χιλ, Γούναρης (75΄ Παλαμάρας), Γαβαλάς, Παππάς, Μπεκατώρος, Παπαϊωάννου και Γκανιάτσας (70΄ Τάκος).

Ο Γιάχος, ο Ρομπέρ και ο Κριστιάνο

Ο Θανάσης Γιάχος είναι ο διαιτητής, μαζί με τον Θάνο, που έχει σφυρίξει τα περισσότερα παιχνίδια στη φετινή Σούπερ Λίγκα, αφού έχει ήδη διαιτητεύσει δώδεκα παιχνίδια. Τα έξι από αυτά δεν έχουν αναδείξει νικητή, στα τέσσερα επικράτησαν οι γηπεδούχοι και στα άλλα δύο οι φιλοξενούμενοι. Κατά μέσο όρο υποδεικνύει 32 φάουλ, ενώ χρησιμοποιεί επτά φορές την κίτρινη κάρτα. Συνολικά και στα δώδεκα ματς έχει δείξει τρεις κόκκινες και άλλες δύο έχει σφυρίξει πέναλτι.

Πάλι εκτός αποστολής ο Μπερτράντ Ρομπέρ. Ο 28χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός, που έχει δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα και συνολικά 305 λεπτά, δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λάσλο Μπόλονι, μένοντας ξανά εκτός δράσης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ο Κριστιάνο από την βραζιλιάνικη Τίγκρες Κρισιούμα. “Ακόμη δεν είμαι έτοιμος 100%, ελπίζω όμως πως σε μία εβδομάδα θα είμαι στη διάθεση του προπονητή μου” ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ.

Μέτριος ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, πήρε βαθμό (1-1) με Τσιρίλο

Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε την απόδοση που θα περίμεναν οι φίλοι του στο Αγρίνιο, κατάφερε όμως με κεφαλιά του Τσιρίλο στο 85΄να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας το γκολ του Θεοδωρίδη από το 28΄. Ο Δικέφαλος ήταν μέτριος, αν όχι κακός, σπατάλησε όλο το πρώτο ημίχρονο και ανέβασε στροφές στην επανάληψη όταν ο χρόνος πίεζε, για να μην χάσει το παιχνίδι. Με βάση την εικόνα του, η ισοπαλία είναι δίκαιη, αλλά πλέον θα χρειαστεί βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια για να πετύχει το στόχο του.
Λεπτό προς λεπτό
1΄Αρχισε ο αγώνας. Ασφυκτικά γεμάτο το γήπεδο του Παναιτωλικού.
5΄Ρίσκαρε ο Ντολεζάι για να γυρίσει στον Τζενάνο, ενώ ήταν έτοιμος ο Αθανασιάδης να μπει στη φάση.
6΄Πρώτη φάση για τον Παναιτωλικό. Ο Γκόλιας γύρισε παράλληλα από αριστερά, ο Χαλκιάς βγήκε και μάζεψε στα πόδια του Χαριστέα.
10΄Ο Θεοδωρίδης έπεσε πάνω στον Λίνο μέσα στην περιοχή. Καμία παράβαση, σωστά ο Γιάχος.
12΄Κάθετη πάσα του Λίνο στον Σαλπιγγίδη που βγήκε πολύ έξυπνα αλλά έχασε την ισορροπία του υπό την πίεση του Τζενάμο που τον ακολούθησε έξω από την περιοχή του.
13΄Φάουλ του Θεοδωρίδη από καλό σημείο, έδιωξε ο Μαλεζάς με το κεφάλι.
21΄Ο Ρότσα γύρισε προς τον Χαριστέα, αυτος χλιαρά γα τον Θεοδωρίδη, βγήκε σωτήρια ο Χαλκιάς.
21΄Ο Τζενάμο πρόλαβε τον Αθανασιάδη, οφσάιντ έδωσε ο Γιάχος.
25΄Χλιαρό σουτ του Θεοδωρίδη, πέρασε κάτω από τα πόδια όλων και έφυγε άουτ!
27΄Σουτ του Φωτάκη άουτ.
28΄ΓΚΟΛ ο Παναιτωλικός με τον Θεοδωρίδη. Μπαλιά του Αντι από αριστερά, κεφαλιά του Χαριστέα προς τα πίσω, αμαρκάριστον ο Θεοδωρίδης μέσα στην περιοχή με γυριστό σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.
31΄Φάουλ του Ρότσα, κεφαλιά του Μητρόπουλου, έφυγε άουτ.
37΄Σέντρα του Ρότσα από δεξιά, προβολή του Χαριστέα μπροστά από τον Τσιρίλο, μπλόκαρε ο Χαλκιάς.
38΄Κίτρινη κάρτα στον Λίνο.
43΄Ο Λάζαρ προσπάθησε με λόμπα από το κέντρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ανεπιτυχώς.
45΄Λήξη ημιχρόνου
53΄Χωρίς φάσεις ως τώρα το δεύτερο ημίχρονο.
58΄Ο Μπόλονι ετοιμάζει τον Θανάση Παπάζογλου.
62΄Κίτρινη κάρτα ο Λάζαρ.
63΄Ο Παπάζογλου στη θέση του Αποστολόπουλου. Ρισκάρει ο Μπόλονι για να ισοφαρίσει. Ο Φωτάκης θα γυρίσει στο δεξί άκρο της άμυνας.
64΄Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Αθανασιάδης υποδεικνύεται σε θέση οφ σάιντ.
67΄Ετοιμάζεται και ο Νιμανί.
67΄Σουτ του Αθανασιάδη βρήκε σε σώματα. Χάθηκε η ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα αλλά άργησε να αναπτυχθεί.
69΄Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης από τα δύο μέτρα πλασάρει πάνω από το δοκάρι!
69΄Ο Νιμανί στη θέση του Γεωργιάδη.
71΄Ο Ονουάτσι αντί του Αντι.
74΄Ο Παλαιολόγος αντί του Σιόντη που τραυματίστηκε.
75΄Πλασέ του Χαριστέα, απέκρουσε σωτήρια ο Χαλκιάς, δύο σουτ από Ουνουάτσι και Θεοδωρίδη δεν απείλησαν τον ΠΑΟΚ.
78΄Ο Σταφυλίδης στη θέση του Λίνο η τελευταία αλλαγή του Μπόλονι.
79΄Κίτρινη κάρτα στον Σταφυλίδη.
82΄Κάθετη του Νιμανί στον Γκαρσία, παράλληλη σέντρα και κόρνερ.
85΄Ο Αθανασιάδης έκλεψε με τάκλιν από τον Ονουάτσι και σούταρε, αλλά κόντραρε και βγήκε κόρνερ.
85΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 1-1 με Τσιρίλο! Εκπληκτικό κόρνερ από τον Γκαρσία, ο Τσιρίλο με κεφαλιά μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Πρώτο φετινό γκολ για τον Ιταλό!
87΄Κίτρινη στον Νιμανί, κίτρινη και στον Γκαρσία.
89΄Σπουδαία μπαλιά Νιμανί, κακό κοντρόλ από τον Σαλπιγγίδη.
90΄Ο Μουμίν στη θέση του Μητρόπουλου.
92΄Ο Χαλκιάς την απόκρουση του αγώνα σε βολέ του Καμαρά πάνω στην κίνηση!
93΄Μικρή διακοπή για μπουκάλια στον επόπτη.
95΄Επικίνδυνο γύρισμα του Χαριστέα, μπλόκαρε ο Χαλκιάς.
Τέλος του αγώνα.
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Σιόντης (74΄Παλαιολόγος), Άντι (71΄Ονουάτσι), Καμαρά
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Μπαμπανιώτης, Μουμίν, Παλαιολόγος, Φερνάντεζ, Καραμαλίκης, Ονουάτσι, Ακαλέ
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (63΄Παπάζογλου), Λίνο (78΄Σταφυλίδης), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (69΄Νιμανί), Αθανασιάδης
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γλύκος, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Νιμανί
Εκτός 18άδας έμεινε ο Γιάννου
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Πέτρος Τρύφωνας (Δράμας)
Τέταρτος διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Προαίσθημα για γκολ!

Την παράσταση με τις δηλώσεις του έκλεψε μετά το τέλος του αγώνα ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός αναφέρθηκε στο γκολ που πέτυχε στο Αγρίνιο καθώς επίσης και στο αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παναιτωλικό:
«Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα σκοράρω σ΄ αυτό το παιχνίδι. Το αισθανόμουν. Έμεινα σ΄ αυτό το ταξίδι μόνος μου στο δωμάτιο και σκεφτόμουν συνέχεια ότι θα πετύχω γκολ. Έτσι κι έγινε. Το αφιερώνω στον πατέρα μου που έφυγε πριν από ένα χρόνο από τη ζωή. Το αφιερώνω επίσης στην οικογένεια μου. Στην σύζυγο μου και στην κόρη μου. Ξέρω ότι δεν ήμασταν καλοί. Παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και καταφέραμε να πάρουμε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας. Πιστεύω ότι στο β΄ ημίχρονο η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη αλλά κάποια πράγματα δεν δούλεψαν σωστά και μείναμε με το βαθμό. Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος με στόχο να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε»

«Δεν βάζουμε μυαλό»

Στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν εκμεταλλεύτηκε τα 90΄ αλλά μόνο τα 45΄ στάθηκε στις δηλώσεις του ο αρχηγός της ομάδας. Ο Στέλιος Μαλεζάς δεν «μάσησε» τα λόγια του: «Για άλλη μια φορά πετάξαμε χωρίς λόγο ένα ολόκληρο ημίχρονο. Το γεγονός πρέπει επιτέλους ν α μας προβληματίσει και να αλλάξουμε… συνήθειες. Οφείλουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε όσα παιχνίδια ακολουθούν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Μένουν αρκετά παιχνίδια κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε βαθμούς για να μπούμε στα πλει οφ από τη σωστή θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Έχουμε επικίνδυνα παιχνίδια μπροστά μας και δεν έχουμε περιθώρια να χαλαρώσουμε. Χάσαμε αδικαιολόγητα βαθμούς το τελευταίο διάστημα και δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε κι άλλους. Αυτό πλέον το ξέρουμε όλοι και ανάλογα θα λειτουργήσουμε».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε τις τελευταίες ώρες ο διεθνής αμυντικός τόνισε: «Πονούσα αλλά αποφάσισα να πάρω το ρίσκο και να αγωνιστώ. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι δεν σκεφτόμουν τίποτε άλλο εκτός από το πώς θα κερδίσει η ομάδα μου. Όταν παίζεις δεν σκέφτεσαι τίποτε άλλο. Ο πόνος φεύγει κι επανέρχεται όταν τελειώνει ο αγώνας» είπε ο Μαλεζάς ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του χωρίς να διευκρινίσει αν αισθάνεται ή όχι ενοχλήσεις.

Ομολογία Μπόλονι για νεύρα και αδικαιολόγητα λάθη!

Ο Λάσλο Μπόλονι ομολόγησε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα στο Αγρίνιο ότι εκνευρίστηκε με τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το γκολ ενώ μίλησε και για αδικαιολόγητα λάθη που λίγο έλειψε να κοστίσουν την ήττα στην ομάδα του: «Χάσαμε από το σημερινό παιχνίδι 20-25 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα βήμα βήμα καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι από την άλλη πλευρά. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε πολλά εύκολα λάθη σε επίπεδο τεχνικής και από τις δύο ομάδες. Ο επιθετικός τους (Χαριστέας) μπορεί να πάρει κεφαλιές από τους αντιπάλους αλλά ο τρόπος που δεχτήκαμε το γκολ με έκανε να νευριάσω γιατί βρήκαν παίκτη τους στα 7-8 μέτρα. Στο δεύτερο μέρος η κυριαρχία μας ήταν σημαντική, επίσης πολύ σημαντική ήταν η παρουσία μας στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Νομίζω ότι υπέφερε πολύ από δυνάμεις ο αντίπαλος. Για αυτό και πιστεύω ότι βάσει της παρουσίας μας στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να πετύχουμε ένα γκολ».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ομάδα του πολύ συχνά βρίσκεται πίσω στο σκορ και προσπαθεί να ανατρέψει αποτελέσμαστα τόνισε: «Είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση. Το πάθαμε στα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού, της Τρίπολης, της Ουντινέζε και στο σημερινό και σίγουρα είναι ένα πρόβλημα. Πρέπει να βρούμε την απάντηση. Τα τρία από αυτά τα παιχνίδια ήταν στο γήπεδο μας. Σίγουρα κάποιες φορές έχουμε καλή αντίδραση αλλά κάποιες φορές όπως όταν έγινε 0-3 είναι πολύ αργά»

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι η ομάδα του μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι: «Στο τέλος του αγώνα ενώ είχαμε τον απόλυτο έλεγχο κάναμε αποφασιστικά λάθη στην αντίπαλη περιοχή που αν δεν τα κάναμε θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία που είχαμε μέσα στο παιχνίδι αλλά ένας βαθμός είναι βαθμός εκτός έδρας και αν κάτι υπάρχει θετικό είναι η αντίδραση μας μετά το γκολ απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε χαρακτήρα και απορώ πως βρίσκεται σε αυτή την βαθμολογική θέση».

Ο Μπόλονι στάθηκε και στα προσωπικά λάθη των παικτών του αλλά δικαιολόγησε και τις αλλαγές που έκανε στο παιχνίδι: «Ίσως να γίνονται λάθη από τους έμεπιρους ποδοσφαιριστές, επειδή μάλλον έχουν κουραστεί περισσότερο. Αυτοί, όμως σήμερα πήραν την ομάδα πάνω τους και επιστρέψαμε. Είναι μία δύσκολη περίοδος, είμαστε έξω από την Ευρώπη και το Κύπελλο και ίσως να υπάρχει ένα ζήτημα κινήτρου. Πρέπει, όμως να πούμε ότι στα πλέι οφ πρέπει να χτίσουμε πράγματα για τη νέα χρονιά σε συνδυασμό με την προσαρμογή των πιο νεαρών παικτών. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα για τον Αποστολόπουλου είναι αυτό το παιχνίδι θα ήταν πιο δύσκολο από προηγούμενα. Ο Λίνο τραυματίστηκε ελαφρά και σίγουρα είναι αλήθεια ότι η ιδέα μου ήταν να πάρουμε ρίσκα. Ο Φωτάκης από την θέση του δεξιού αμυντικού θα μπορούσε να βγάλει καλύτερες φάσεις από τον Αποστολόπουλο. Επίσης πίστευα ότι στα τελευταία λεπτά θα βγάζαμε πολύ περισσότερες σέντρες και θέλαμε δύο και τρεις παίκτες που να μπορούσαν να κερδίσουν κεφαλιές. Δεν το πετύχαμε, δεν κατάλαβα γιατί ο Παπάζογλου κάποιες φορές έφευγε από την θέση του σέντερ φορ, αλλά και αυτός έχει χρόνο να βελτιωθεί».

Το νέο πρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πολύ σύντομα ένα νέο πρόσωπο θα προστεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές που είχε ο Ζήσης Βρύζας προκειμένου να εμπλουτίσει το διοικητικό συμβούλιο δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα με εξαίρεση τον επιχειρηματία Βασίλη Τριλυράκη που είναι μέλος της λέσχης φίλων ΠΑΟΚ με την οποία και δραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τριλυράκης (ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας) ταξίδεψε μαζί με την αποστολή του Δικεφάλου στο Αγρίνιο και παρακολούθησε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό χωρίς να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τον θέλουν να προστίθεται στο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος του Δικεφάλου εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα των επαφών που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και τις προθέσεις του σχετικά με τον κ. Τριλυράκη και το ρόλο που θα αναλάβει στο διοικητικό συμβούλιο.