Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ανεβαίνει ο Αρίας

Καλύτερα αισθανόταν την Πέμπτη ο Ντιέγκο Αρίας, συνεχίζοντας με ατομικό πρόγραμμα και από τη Δευτέρα αναμένεται να επανέλθει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων του ΠΑΟΚ.

Ο Κολομβιανός προστέθηκε στο δελτίο με τους τραυματίες στο παιχνίδι με τη Ρούμπιν, με συνέπεια είναι απών από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έτσι τώρα προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Στη Νέα Μεσημβρία έδωσαν το «παρών» και οι Μπόλονι, Έτο, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει άδεια. Έτσι το πρόγραμμα έγινε υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου, ο οποίος έδωσε έμφαση σε ασκήσεις με την μπάλα και στο πάσινγκ γκέιμ.

Δεν τα βρήκε με Ρέιντζερς ο «Μούσλι»

Παρότι δέχθηκε αρκετές προτάσεις μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς παραμένει χωρίς ομάδα. Ο Βόσνιος επιθετικός απασχόλησε μέχρι και την Ρέιντζερς, αλλά όπως αναφέρουν οι συμπατριώτες του η πρόταση που δέχθηκε δεν τον συγκίνησε με συνέπεια να μην την κάνει αποδεκτή.

Το συμβόλαιό του με τον «Δικέφαλο» εξέπνευσε το καλοκαίρι, χωρίς ωστόσο να ανανεωθεί. Έκτοτε ο έμπειρος φορ απασχόλησε διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους, δίχως να συμφωνήσει με κανέναν εξ’ αυτών. Τελευταίος που ενδιαφέρθηκε «ζεστά» ήταν η Ρέιντζερς. Οι όροι όμως που του προτάθηκαν δεν ήταν δελεαστικοί κι έτσι δεν προχώρησε η μεταγραφή του.

Βιεϊρίνια: “Είμαι… Ελληνας!”

Η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:30. Ο Βιεϊρίνια κατηφόριζε για τα αποδυτήρια μαζί με τον Γκαρσία και τον Τσιρίλο. Ο Λάσλο Μπόλονι τους είχε κρατήσει μαζί με ορισμένους ακόμη παίκτες του “Δικέφαλου” λίγη ώρα παραπάνω για να δουλέψουν στις στημένες φάσεις. Όταν είδε ότι τα ΣΠΟΡ τον περίμεναν, ήξερε τον λόγο. Ο Γκαρσία και ο Τσιρίλο χαιρέτισαν, χαμογέλασαν και προσπέρασαν. Ο Βιεϊρίνια κοντοστάθηκε. Δεν προλάβαμε να κάνουμε ούτε ερώτηση. Ένα “τι κάνεις;” προλάβαμε να πούμε και μόνος του είπε σε άπταιστα ελληνικά: “Είμαι… Έλληνας!”.
Ο Βιεϊρίνια έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ και έτσι ξεκίνησε την κουβέντα μας για το θέμα της πιθανής συμμετοχής του στην εθνική Ελλάδας κάνοντας πλάκα. Ήξερε εξαρχής ότι αυτός ήταν ο λόγος που τον περιμέναμε και δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει στα ΣΠΟΡ, για την πιθανότητα που έχει ένα τέτοιο σενάριο, να ντυθεί κάποια στιγμή στο μέλλον στα γαλανόλευκα.
“Η αλήθεια είναι μία: είμαι Πορτογάλος και θέλω να παίξω στην εθνική Πορτογαλίας…”, ξεκαθάρισε εξαρχής. “Ήρθα στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια, αγάπησα τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, αγάπησα τη Θεσσαλονίκη και όλη την ατμόσφαιρα που ζω στον ΠΑΟΚ. Ό,τι είμαι σήμερα το χρωστάω στον ΠΑΟΚ και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Η ζωή τα έφερε έτσι που τον επόμενο μήνα θα γίνω και πατέρας στην Ελλάδα”, συνέχισε, καθώς είναι γνωστό ότι η σύντροφός του η Βάσω, θα φέρει στον κόσμο μέσα στο Νοέμβριο το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι.
“Στη Θεσσαλονίκη διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου και ένα από τα παράξενα παιχνίδια της μοίρας είναι ότι η γέννηση της κόρης μου θα μου δώσει κάποια διαφορετικά δικαιώματα στην Ελλάδα”, εξήγησε ο Βιεϊρίνια.
“Είμαι περήφανος που είμαι Πορτογάλος, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου θα πάρω και το ελληνικό διαβατήριο, χωρίς να το έχω σκεφτεί νωρίτερα πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Για μένα όνειρο παραμένει να αγωνιστώ στην εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας. Αν ΔΕ με καλέσουν εκεί και στο μεταξύ έχω τα χαρτιά που χρειάζεται για την Ελλάδα, τότε, γιατί όχι, θα το σκεφτώ να παίξω στην εθνική Ελλάδας αν με καλέσουν. Αν γίνουν όλα αυτά και έρθει εκείνη η ώρα θα πρέπει να πάρω μία απόφαση και τώρα δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα…”, επισήμανε αρκετά ξεκάθαρα στα ΣΠΟΡ, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, μέσα στα οποία είναι βέβαια να παίξει και στην εθνική Ελλάδας!
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΣΑΝΤΟΣ
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Φερνάντο Σάντος ενόψει της σημερινής αναμέτρησης της εθνικής Ελλάδας με την Κροατία, δε δέχτηκε να απαντήσει στην ερώτηση που του έγινε για το θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα και αφορά την ελληνοποίηση του Βιεϊρίνια.
Τι λένε οι Πορτογάλοι…
Το θέμα της ελληνοποίησης του Βιεϊρίνια απασχόλησε ιδιαίτερα, όπως ήταν αναμενόμενο, και τους Πορτογάλους. Χθες στην Πορτογαλία επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει ανησυχία στην ομοσπονδία, διότι σύμφωνα με έναν κανονισμό της ΦΙΦΑ κάθε παίκτης πρέπει να διαλέξει αν θα δηλώσει ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε περισσότερες από μία εθνικές ομάδες μέχρι τα 23 του. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι ο Βιεϊρίνια για να μπορέσει να παίξει στην εθνική Ελλάδας θα έπρεπε να είχε δηλώσει μέχρι τα 23 του (σήμερα είναι 25) ότι μπορεί στο μέλλον να θελήσει να διαλέξει ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, κάτι που δεν έγινε ποτέ.
Αυτό που δεν υπολογίζουν οι συμπατριώτες του Βιεϊρίνια, είναι ότι οι κανονισμοί της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ γίνονται κάθε χρόνο όλο και πιο ελαστικοί και δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να διαλέγουν (εφόσον πληρούν κάποιες προδιαγραφές) την εθνική ομάδα που θέλουν να ενισχύσουν.
Έτσι, παρότι ο Βιεϊρίνια είχε 92 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, από τη στιγμή που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην εθνική Ανδρών της πατρίδας του, εξακολουθεί να έχει ανοιχτή την πόρτα να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδας εφόσον πάρει ελληνικό διαβατήριο και μέσω της γέννησης της κόρης του, αφού η σύντροφός του, η Βάσω, είναι Ελληνίδα! Οι Πορτογάλοι, πάντως, δεν είναι αδιάφοροι για τον παίκτη του ΠΑΟΚ και μπορεί από τη στιγμή που τον παρακολουθούν, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον καλέσουν σε μία από τις επόμενες κλήσεις στην εθνική τους ομάδα.
Το νέο συμβόλαιο
Σύντομα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αναμένεται να κληθεί από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να συζητήσουν για ανανέωση και αναπροσαρμογή του συμβολαίου του. Το τρέχον συμβόλαιο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και θα του αποφέρει περίπου 300.000 ευρώ τον χρόνο. Η πρόθεση των ανθρώπων του “Δικέφαλου” είναι να του προσφέρουν ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο με επέκταση για περισσότερα χρόνια (πιθανότατα μέχρι το 2015). Ο Βιεϊρίνια δεν είναι αρνητικός σε κάτι τέτοιο, καθώς άλλωστε έχει πλέον οικογένεια και στη Θεσσαλονίκη… Πάντα όμως έχει στο μυαλό του και τη συμμετοχή σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, εφόσον υπάρξει ανάλογη πρόταση…