Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ανακοινώνει νέα διοίκηση ο Ιβαν!

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι η πλέον καθοριστική για τον σχηματισμό της νέας διοίκησης της ΠΑΕ. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις απαραίτητες συζητήσεις και επαφές και όλα δείχνουν ότι οι αμέσως προσεχείς ημέρες θα είναι ημέρες ανακοινώσεων.
Η νυν διοίκηση, που έχει “ζωή” ενός χρόνου, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, και πλέον ο νέος μεγαλομέτοχος καλείται να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό σχήμα, όπως, φυσικά, και για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ.


Σήμερα απολογείται στη Λίγκα
Ενώπιον της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας πρόκειται να απολογηθεί σήμερα στις 13.00 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της στο παιχνίδι του περασμένου
Σαββάτου εναντίον της ΑΕΚ.
Εξάλλου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε χθες τη σύναψη χορηγικής συνεργασίας με την εταιρία “Ηλέκτρα” για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2012-2013).

Φιλικό και βραβεύσεις στη Νεάπολη

Στο πλαίσιο του τουρνουά αγάπης και αλληλεγγύης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο δημοτικό γήπεδο Νεάπολης από τους βετεράνους της περιοχής, θα τιμηθούν την ερχόμενη Δευτέρα (16.00) ο αθλητής του ΠΑΟΚ Ανδρέας Κατσαρός, δεύτερος στους Παραολυμπιακούς Κίνας, δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ολλανδίας και τρίτος στο Πανευρωπαϊκό της Ισλανδίας, στην κατηγορία S1 στην κολύμβηση. Επιπλέον, θα βραβευτεί ως ο πιο πιστός φίλος του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Μήγιος, γνωστός ως Γιαννάκης, που παρακολουθεί όλα τα ματς στο γήπεδο της Τούμπας από το αναπηρικό του καροτσάκι.
Μετά τις βραβεύσεις θα ακολουθήσει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των βετεράνων της Νεάπολης και των βετεράνων του ΠΑΟΚ. Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, γενικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής.

« Έτοιμος για ΠΑΟΚ ο κολλητός μου Μπεν Χαΐμ!»

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είναι ο Έλληνας που γνωρίζει καλύτερα από όλους τον Ταλ Μπεν Χαΐμ ο οποίος βρίσκεται σε επαφές με τον ΠΑΟΚ. Ο πρώην διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός (σήμερα στα 38 του είναι πλέον προπονητής στον Πανηλειακό...) ήταν συμπαίκτης με τον Ισραηλινό μπακ για τρία χρόνια στην Μπόλτον, από το 2004 μέχρι το 2007. Και δεν ήταν απλά συμπαίκτες, αλλά και “κολλητοί” στο διάστημα που έπαιξαν μαζί ενώ συνεχίζουν να έχουν εξαιρετικές φιλικές σχέσεις μέχρι σήμερα.
Μάλιστα ο Μπεν Χαΐμ είχε έρθει και ως φιλοξενούμενος του Στέλιου Γιαννακόπουλου στην Ελλάδα, ενώ και αυτός πήγε φιλοξενούμενος του πρώην συμπαίκτη του από την Μπόλτον στο Ισραήλ.
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε χθες στα ΣΠΟΡ για τον Μπεν Χαΐμ αποκαλύπτοντας ότι πρόσφατα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον “παλιόφιλό” του, ο οποίος τον ρωτούσε για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο και έδειχνε θετικός στην προοπτική να γίνει κάτοικος Τούμπας...
Την πρώτη του χρονιά στην Μπόλτον (2004-05) ο Μπεν Χαΐμ έκανε 27 συμμετοχές. Την  1η Φεβρουαρίου του 2005 πέτυχε το πρώτο και μοναδικό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ισραηλινός αμυντικός σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στη νίκη με 3-1 επί της Τότεναμ. Μάλιστα πανηγύρισαν το γκολ όπως θυμήθηκε ο Γιαννακόπουλος χορεύοντας ελληνικά!
Το πρώτο ερώτημα προς τον Στέλιο Γιαννακόπουλο ήταν αν ο Ταλ Μπεν Χαΐμ του τηλεφώνησε για να πάρει πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ.
“Ναι, έχουμε μιλήσει! Είναι λογικό… Με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και φυσικά για τον ΠΑΟΚ με τον οποίο βρίσκεται σε επαφές”.
-Πότε σε πήρε τηλέφωνο;
“Πολύ πρόσφατα… Δεν είμαστε απλώς γνωστοί ή φίλοι, αλλά είμαστε “κολλητοί” από τότε που παίξαμε για τρία χρόνια μαζί στην Μπόλτον. Έχει έρθει και στην Ελλάδα για διακοπές ως φιλοξενούμενός μου, έχω πάει κι εγώ διακοπές στο Ισραήλ… Εγώ του είπα την άποψή μου για τον ΠΑΟΚ, εξηγώντας του ότι είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με πάρα πολύ κόσμο που αγαπάει πολύ την ομάδα και με έναν νέο επενδυτή (σ.σ.: τον Ιβάν Σαββίδη) ο οποίος δείχνει να θέλει να ενισχύσει σημαντικά το σύλλογο”.
-Τι παίκτης είναι ο Μπεν Χαΐμ;
“Θεωρώ είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός ο οποίος έχει προσωπικότητα, ποιότητα και σπουδαίες παραστάσεις από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ!”
-Με ποιον παίκτη θα μπορούσες να πεις ότι μοιάζει;
“Έχει ένα στιλ ξεχωριστό. Είναι γεννημένος αμυντικός. Και είναι πολύ καλός αμυντικός. Του αρέσει να κατεβάζει την μπάλα και να κουμαντάρει το παιχνίδι από πίσω. Από αυτόν ξεκινάει η επίθεση της ομάδας. Είναι από τους αμυντικούς που ξέρουν μπάλα. Είναι ένα σέντερ μπακ που μπορεί να κατεβάσει μπάλα, να πασάρει σωστά και που βλέπει γήπεδο... Αν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του τα λέει όλα… Δε χρειάζονται περισσότερες συστάσεις…”
-Μετά από την Μπόλτον ο Μπεν Χαΐμ έπαιξε στην Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε το 2008 συνολικά 5 εκ. λίρες για να τον αποκτήσει!
“Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Τσέλσι πήγε ως επιλογή του Μουρίνιο και όχι του Αβραάμ Γκραντ, του Ισραηλινού προπονητή που διαδέχθηκε τον Μουρίνιο. Αυτό λέει πολλά…”
-Το μοναδικό γκολ που πέτυχε ο Μπεν Χαΐμ σε περίπου 150 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν από δική σου ασίστ: ήταν το 2005 στη νίκη της Μπόλτον με 3-1 επί της Τότεναμ! Εσύ εκτέλεσες το φάουλ και αυτός σκόραρε με κεφαλιά…
“Και πανηγυρίσαμε το γκολ χορεύοντας ελληνικά! Αυτό το θυμάμαι καλά…”
-Πιστεύεις ότι θα έρθει τελικά στον ΠΑΟΚ;
“Είναι ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος. Δεν έχει κάνει τίποτα τυχαία. Για να συζητάει, και να μαζεύει πληροφορίες, φαίνεται ότι θέλει να έρθει…”
-Αν έρθει, θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί;
“Κοιτάξτε, για να παίξεις στην Πρέμιερ Λιγκ τόσα χρόνια όπως ο Μπεν Χαΐμ πρέπει να είσαι ιδιαίτερος αμυντικός. Οι Άγγλοι δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα και όσοι έχουν περάσει και έχουν παίξει τόσα χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ είναι παίκτες υψηλού επίπεδου. Ο Μπεν Χαΐμ είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και δεν το λέω αυτό επειδή είναι φίλος μου. Τέτοιοι παίκτες με τόσες παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα. Μπορεί να γίνει ό,τι ήταν ο Μέλμπεργκ στον Ολυμπιακό και να κάνει τη διαφορά. Θεωρώ ότι είναι παίκτης ηγέτης. Είναι εμβληματικός και μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα…”
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…
**Παρότι ο Μπεν Χαΐμ υπέγραψε στην Τσέλσι συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στην Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ξόδεψε 5 εκ. λίρες για να τον αποκτήσει!
**Στη Σίτι πήρε και την αγαπημένη του φανέλα με το νούμερο “26” την οποία επέλεγε σε όλη του την καριέρα σε όλες τις ομάδες, εκτός από την Τσέλσι! Κι αυτό διότι στην Τσέλσι το “Νο 26” το έχει ο Τζον Τέρι...
**Έχει 63 συμμετοχές με την Εθνική του Ισραήλ από το 2002 μέχρι σήμερα που συνεχίζει να είναι διεθνής...
**Το καλοκαίρι του 2010 σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ είχε ενδιαφερθεί μία ελληνική ομάδα για την απόκτηση του Ταλ Μπεν Χαΐμ, χωρίς να ονομαστεί ποια ήταν αυτή η ομάδα.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥΡΙΝΙΟ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΚΡΑΝΤ
Πολλοί νομίζουν ότι ο Ταλ Μπεν Χαΐμ ήταν επιλογή του συμπατριώτη του, Ισραηλινού  προπονητή Αβραάμ Γκραντ για την Τσέλσι όπου μετακόμισε μετά από τρία εξαιρετικά χρόνια στην Μπόλτον. Μέγα λάθος... Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν εκείνος που εισηγήθηκε για την μεταγραφή του στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2007, λίγους μήνες πριν αποχωρήσει ο Πορτογάλος τεχνικός από το τιμόνι των Λονδρέζων, και υπό τις οδηγίες του έκανε τις περισσότερες από τις 13 εμφανίσεις του στο Στάνφορτντ Μπριτζ. Όταν ανέλαβε την Τσέλσι ο Γκραντ, ο Μπεν Χαΐμ έπαιξε ελάχιστα. Τον Απρίλιο του 2008 μετά από μία ισοπαλία της Τσέλσι με την Γουίγκαν ξέσπασε κάνοντας δηλώσεις κατά του συμπατριώτη του προπονητή λέγοντας: “Αν ήξερα ότι προπονητής στην Τσέλσι θα γινόταν ο Αβραάμ Γκραντ θα υπέγραφα σε άλλη ομάδα! Ο Ζοζέ Μουρίνιο με έφερε στην ομάδα και με έψηνε έξι μήνες πριν έρθω στην Τσέλσι. Δυστυχώς  ήξερα ότι τίποτα καλό δε θα βγει με μένα με προπονητή τον Αβραάμ Γκραντ”.
Ο Αβραάμ Γκραντ απάντησε ότι “Δε νομίζω ο Ζοζέ Μουρίνιο να υποσχέθηκε ποτέ στον Μπεν Χαΐμ ότι θα παίζει σίγουρα μπροστά από τους Τζον Τέρι, Καρβάλιο και Άλεξ...” στέλνοντας και το μήνυμα ότι αυτός κάνει κουμάντο στην ομάδα ως προπονητής και μετά ο Μπεν Χαΐμ τιμωρήθηκε με πρόστιμο μισθών δύο εβδομάδων από την Τσέλσι τα οποία υπολογίστηκαν στις 80.000 λίρες! Η αμοιβή του δηλαδή το 2008 ήταν 160.000 λίρες το μήνα ή περίπου 200.000 ευρώ το μήνα!!!
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΡΟΥΝΕΪ
Την πρώτη του χρονιά στην Μπόλτον, ο Μπεν Χαΐμ είχε και ένα επεισόδιο με τον Γουέιν Ρούνεϊ, το ανερχόμενο τότε αστέρι (τη σεζόν 2004-05) του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε απωθήσει τον Ισραηλινό αμυντικό βάζοντας τα χέρια του στο πρόσωπο του Μπεν Χαΐμ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έκανε θέατρο στον τρόπο που έπεσε κάτω. Και αντί να τιμωρηθεί ο Ρούνεϊ, κινδύνευσε ο ίδιος με τιμωρία για θέατρο αλλά τελικά αθωώθηκε! Μετά είχαν θέματα και σε ματς των εθνικών ομάδων!

Ο Κλάους κυνηγά τον Μίετσελ

Με τους ρυθμούς που σκοράρει ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι βέβαιο ότι στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα έχει ξεπεράσει την αντίστοιχη περσινή επίδοσή του, όταν και είχε φθάσει στα δώδεκα γκολ. Το πόσο ψηλά, βέβαια, μπορεί να φθάσει φέτος στο πρωτάθλημα, θα το δείξει μόνο ο χρόνος. Φαίνεται, όμως, ότι είναι ικανός να ξεπεράσει αρκετά τα δέκα γκολ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι γενικότερα τα τελευταία χρόνια ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα δεν πετυχαίνει πολλά γκολ. Ετσι, τη σεζόν 2010-2011 πρώτος σκόρερ ήταν ο Σαλπιγγίδης με έξι γκολ, την περίοδο 2009-2010 οι Βιεϊρίνια και Ιβιτς με επτά γκολ, τη σεζόν 2008-2009 οι Μουσλίμοβιτς και Μπακαγιόκο με επτά γκολ και την περίοδο 2007-2008 οι Σάλμον και Κωνσταντινίδης με τέσσερα γκολ. Ουσιαστικά, ο Αθανασιάδης κυνηγά την επίδοση των δεκατεσσάρων τερμάτων του Μίετσελ τη σεζόν 2006-2007.

Ώρα για γκολ για τον Σαλπιγγίδη


Για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α' Εθνική ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Στην Κέρκυρα το προσεχές Σάββατο (27/10) θα έχει την τελευταία ευκαιρία να βρει τα αντίπαλα δίχτυα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πριν φύγει και ο Οκτώβριος... Φαίνεται ότι μάλλον ήρθε η ώρα του…
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ακόμη δεν έχει καταφέρει να σκοράρει φέτος σε επίσημο ματς με τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε το πολύ σημαντικό γκολ της Εθνικής μας την προηγούμενη εβδομάδα στο διπλό που κάναμε μέσα στη Σλοβακία με 0-1, αλλά με τον Δικέφαλο ακόμη δεν έχει γκολ σε 7 συμμετοχές. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει παίξει ακόμη και ολόκληρο 90λεπτο!
Για την ακρίβεια από τις 7 συμμετοχές που έχει κάνει οι 4 ήταν ως αλλαγή και μόνο 3 φορές ήταν βασικός, αλλά σε αυτές δεν έπαιξε σε όλο το ματς.
Από τον πάγκο μπήκε σε τέσσερα ματς:
**Στις 2/8/12 έπαιξε στα τελευταία 8 λεπτά στο 0-2 με την Μπνέι Γιεχούντα
**Στις 23/8/12 μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στο 2-1 με τη Ραπίντ Βιέννης στην Τούμπα
**Στις 30/9/12 μπήκε αλλαγή στο 79' στο 4-1 με τον Άρη
**Στις 20/10/12 μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στο 1-0 με την ΑΕΚ
Βασικός ήταν μόνο σε τρία ματς:
**Στις 9/8/12 έπαιξε 71 λεπτά στο 4-1 με την Μπνέι Γεχούντα 4-1
**Στις 26/8/12 έπαιξε βασικός μόνο στο πρώτο ημίχρονο στο 1-0 με τον Πανθρακικό (σε εκείνο το παιχνίδι τραυματίστηκε καθώς έσπασε ένα δάκτυλο του ποδιού του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου)
** Στις 6/10/12 ήταν η πιο πρόσφατη συμμετοχή του στην 11άδα στο 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο όπου αγωνίστηκε μέχρι το 71'.
Πάντως, αν προσθέσουμε το χρόνο συμμετοχής του και στα 7 φετινά ματς που αγωνίστηκε, είναι λίγο κάτω από τα 300 αγωνιστικά λεπτά (296 για την ακρίβεια).
ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΕΚ
Πριν το ματς με την ΑΕΚ, ο “Σάλπι” είχε μόλις 1 τελική προσπάθεια για γκολ στα τρία ματς πρωταθλήματος που είχε παίξει (στα 45 λεπτά με Πανθρακικό, στα 11 λεπτά με Άρη και στα 71 λεπτά με ΟΦΗ). Απέναντι στην ΑΕΚ ο Σαλπιγγίδης σε ένα 45λεπτο (και παρότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με 10 παίκτες από το 70' και μετά λόγω της αποβολής του Λόρενς) είχε τρεις τελικές προσπάθειες και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά σε γκολ.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πλέον έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του (που τον κράτησε εκτός δράσης όλον τον Σεπτέμβριο), έχει αρχίσει να παίρνει και ρυθμό και μένει να δούμε στην πράξη την έναρξη της φετινής του επαφής με τα αντίπαλα δίχτυα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Άλλωστε για έναν παίκτη με 9 σερί σεζόν με 10+ γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, περιμένεις να διευρύνει το σερί του... Ο “Σάλπι” απόντος και του τιμωρημένου Λόρενς επιστρέφει σίγουρα στην 11άδα του Δικέφαλου για το ματς του Σαββάτου με την Κέρκυρα.







Προσωρινά εκτός δράσης οι Γκαρσία και Ρομπέρ

Ολοκληρώνεται σήμερα ουσιαστικά η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Κέρκυρας, αν και ο Γιώργος Δώνης φαίνεται να έχει καταλήξει στους παίκτες που θα εμπιστευτεί για την αρχική ενδεκάδα. Τα σχέδια του 43χρονου προπονητή του ΠΑΟΚ δεν αναμένεται να επηρεαστούν από το γεγονός ότι δύο από τους παίκτες που προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα ακολούθησαν χθες ατομικό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, οι Πάμπλο Γκαρσία και Μπερτράν Ρομπέρ γυμνάστηκαν μόνοι τους λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα, ωστόσο η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία, σχετικά με τη συμμετοχή τους στον αγώνα του Σαββάτου.
Ετσι, οι απουσίες της τεχνικής ηγεσίας αναμένεται να περιοριστούν σ’ αυτές των τιμωρημένων Λόρενς και Κάτσε, όπως και του προερχόμενου από τραυματισμό Γεωργιάδη. Ο τελευταίος ακολούθησε και χθες πρόγραμμα θεραπείας και θα υπολογίζεται από τον Δώνη ενόψει του αγώνα της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΠΛΟ
Πριν από την έναρξη της προπόνησης, ο Δώνης ανέλυσε στους παίκτες του την τακτική που θ’ ακολουθήσουν στο ματς του Σαββάτου. Στη διάρκεια της προπόνησης διεξήχθη οικογενειακό διπλό, στο οποίο δεν συμμετείχαν οι Γκαρσία και Ρομπέρ.
Ο Χακόμπο διατηρεί το προβάδισμα για τη θέση του τερματοφύλακα, ενώ οι Κουμάλο και Κατσικάς θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Ετο θα καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ, ενώ στις ασκήσεις τακτικής που έγιναν χθες ο Σταφυλίδης κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας.
Στη μεσαία γραμμή, ο Δώνης πέρασε τον Λίνο στα αριστερά αντί του Ρομπέρ, ενώ στα δεξιά τοποθέτησε τον Πέλκα αντί του Φωτάκη. Ο τελευταίος, ελλείψει του Γκαρσία, μετατέθηκε στον άξονα δίπλα στον Λάζαρ. Οσο για την επίθεση, οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης αποτέλεσαν το δίδυμο.

Με τον Αιγινιακό στο κύπελλο!

Οταν έγινε η κλήρωση των φάσεων του φετινού κυπέλλου Ελλάδας όλοι στον ΠΑΟΚ, πίστεψαν ότι φέτος στην Κρήτη θα ταξιδέψουν τρεις φορές. Δύο για το πρωτάθλημα και τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Πλατανιά και μία για το κύπελλο, για ν’ αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη.
Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον… ξενοδόχο. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο ξενοδόχος ήταν η ακαδημία Πλαταμώνα. Ή πιο σωστά ο πιο γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, Αιγινιακός. Αυτή η ομάδα, κατάφερε χθες στο νοκ άουτ παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ν’ αποκλείσει την ομάδα του Ηρακλείου με 6-5 στα πέναλτι (η κανονική διάρκεια του ματς και η παράταση έληξαν 1-1) και να βρίσκεται πλέον στον δρόμο του ΠΑΟΚ για την επόμενη φάση.
Ο Δικέφαλος, θ’ αντιμετωπίσει τον Αιγινιακό σε διπλά παιχνίδια, χωρίς ακόμα να έχει καθοριστεί ποιος θα είναι γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι και ποιος στο δεύτερο. Για την έδρα του πρώτου αγώνα θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα κλήρωση, ενώ και οι ημερομηνίες είναι ακόμα στο… περίπου. Οι πρώτοι αγώνες, θα γίνουν ή το διήμερο 28 ή 29 Νοεμβρίου ή στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Οσο για το δεύτερο παιχνίδι, τον αγώνα ρεβάνς, θα διεξαχθεί σε μία ημερομηνία μεταξύ 19 και 23 Δεκεμβρίου.
Η 19η και η 20η Δεκεμβρίου βέβαια, μάλλον πρέπει ήδη ν’ αποκλειστούν, αφού την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ο ΠΑΟΚ δίνει τον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου (15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα) στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ. Ετσι το πιθανότερο είναι η ρεβάνς να διεξαχθεί στις 22 ή 23 Δεκεμβρίου.
Η ακαδημία Πλαταμώνα, είχε κερδίσει το καλοκαίρι την άνοδό της στην Φούτμπολ Λιγκ 2, αλλά το ΑΦΜ της αγοράστηκε ουσιαστικά από τον Αιγινιακό. Υπάρχει περίπτωση το ματς να μην γίνει στο Αιγίνιο, αλλά στην Κατερίνη για να είναι το γήπεδο μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ομάδα της Πιερίας. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το έργο του ΠΑΟΚ για πρόκριση γίνεται ευκολότερο, αφού αποκλείστηκε η ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Για Ιανουάριο οι πιθανές αναμετρήσεις με τον Αρη

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει από χθες ότι θ’ αντιμετωπίσει οριστικά τον Αιγινιακό σε διπλά παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να περιμένει για να διαπιστώσει αν στην επόμενη φάση (τα ματς της οποίας θα γίνουν τον Ιανουάριο) αντιμετωπίσει τον Αρη. Ο πιθανός αντίπαλος των κίτρινων θ’ αναδειχθεί σήμερα, καθώς ο Απόλλων Καλαμαριάς υποδέχεται την Καλλιθέα και ο νικητής θα παίξει σε διπλά παιχνίδια με τον Αρη. Υπενθυμίζουμε ότι από φέτος στον θεσμό του κυπέλλου, όλα τα ματς είναι διπλά, από την επόμενη φάση και μετά.

Ο Βοσκάκης στο Κέρκυρα-ΠΑΟΚ

Ο Μιχαήλ Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου, με βοηθούς τους Λεωνίδα Φραγκιαδάκη του συνδέσμου Δωδεκανήσου και Αθανάσιο Ταρανά του συνδέσμου Αθηνών, θα διευθύνουν τον αγώνα Κέρκυρας-ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε ότι ο Βοσκάκης σφύριξε φέτος το Βέροια-Ολυμπιακός αφήνοντας με πολύ σοβαρά παράπονα τους γηπεδούχους.
Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Στυλιάρας του συνδέσμου Αιτώλ/νίας και παρατηρητής ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής του συνδέσμου Δράμας.
Πέρσι ο Βοσκάκης ορίστηκε στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (0-2), στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (1-0) και στο ματς Κυπέλλου Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ (0-3), το οποίο είχε διακοπεί λόγω ρίψης αντικειμένου στον πρώτο βοηθό Γουργιώτη.