Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"ΠΑΟΚ είμαστε, μπορούμε"

Μέσα από τις δηλώσεις τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν να πιστεύουν στη μεγάλη ανατροπή στα επερχόμενα πλέι οφ και την κατάκτηση της πρωτιάς, παρά τη διαφορά των 4 βαθμών που έχει ο Παναθηναϊκός. Τελευταίο παράδειγμα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που μιλώντας χθες σε εκδήλωση του τμήματος αθλητικής δημοσιογραφίας του “ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ”, τόνισε ότι αυτή διαφορά δεν του λέει τίποτα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “Δε λέει τίποτα το ότι ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις βαθμούς προβάδισμα. Είναι σημαντικό μεν, όμως, θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί”. “Προτιμώ δυο επιθετικούς” Ο διεθνής επιθετικός μίλησε και για τη δική του θέση που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια: “Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει και για τον λόγο αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω πετύχει λιγότερα γκολ απ’ ό,τι πριν, διότι πλέον οι περισσότερες ομάδες παίζουν με έναν επιθετικό καθαρόαιμο και έτσι παίζω πιο πλάγια. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και ο κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να σεβαστεί τη θέση που τον τοποθετεί ο προπονητής. Προσωπικά αποδίδω καλύτερα με σύστημα δύο επιθετικών, όμως, δεν μπορώ παρά να ακολουθήσω την… εποχή και τις οδηγίες του προπονητή”. Για την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του ΠΑΟΚ σημείωσε: “Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλη την Ελλάδα και φυσικά το ποδόσφαιρο είναι μέρος της χώρας. Προσωπικά είμαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, αρκεί να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο”.
“Έχει μέλλον με νέα παιδιά”
Ο έμπειρος επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά που σήμερα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: “Πρέπει να τους βοηθήσουμε όλοι και να κάνουν και οι ίδιοι υπομονή. Όλοι όμως πρέπει να περνάμε θετική αύρα στα νέα παιδιά. Έχουν χαθεί πολλά παιδιά που ήταν καλοί παίκτες και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται καλή δουλειά και να υπάρχει υπομονή. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον ως ομάδα”. Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση κάποιων νεαρών για ομάδες του εξωτερικού αποκρίθηκε: “Είναι κάτι φυσιολογικό. Θεωρώ ότι είναι και ό,τι καλύτερο για τα παιδιά αυτά αφού παίρνουν εμπειρίες και βλέπουν εικόνες που ίσως δύσκολα θα δούνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

«Θα σκεφτόμουν μια σοβαρή πρόταση για το εξωτερικό»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να παίξει ο ίδιος στο εξωτερικό, αφού αρκετές φορές έχουν γραφεί περιπτώσεις ενδιαφέροντος, τόσο κατά τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, όσο και όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Και είπε: “Έχω δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα στη ζωή σου. Αν υπήρχε μία πρόταση πολύ σοβαρή, από μία ομάδα που θα μου άρεσε, μπορεί και να το σκεφτόμουν”. Αποκάλυψε επίσης ότι “πραγματικά με ενόχλησαν δύο ομάδες από την Κύπρο αλλά τους παρέπεμψα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως όφειλα να κάνω”. Για το Euro σημείωσε: “Θα πάμε να το χαρούμε και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο. Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες παίκτες να φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Προσωπικά θεωρώ πολύ όμορφο να βρίσκεσαι απέναντι σε πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές”. Σχετικά με το αν η Ελλάδα μπορεί να επαναλάβει τον άθλο του 2004 σχολίασε: “Είναι κάτι που μάλλον γίνεται μια φορά στα 100 χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές”. Όσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο; “Είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή κάθε ποδοσφαιριστή. Χάρηκα πολύ το Μουντιάλ του 2010 και στόχος όλων μας είναι να ζήσουμε και το Μουντιάλ του 2014”.

Η έκπληξη του απεσταλμένου της ΟΥΕΦΑ στην Τούμπα

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Βέλγος παρατηρητής της UEFA με την επιθεώρηση της Τούμπας χθες το μεσημέρι. Το μόνο “φάουλ” που έκανε, ήταν όταν ζήτησε από τον Μάκη Γκαγκάτση να βαφτούν με κίτρινο χρώμα οι διαχωριστικές λωρίδες στις εξέδρες. Με τον Γκαγκάτση να απαντά: “Αυτό ούτε για πλάκα μην το πεις. Άλλο χρώμα μπορεί, κίτρινες 100% όχι”. Ο Βέλγος εκπρόσωπος της UEFA ζήτησε να γίνουν μια – δύο μικροπαρεμβάσεις στο γήπεδο, τονίζοντας όμως πως είναι στη διακριτική ευχέρεια των επιτελών του ΠΑΟΚ. Η εικόνα, πάντως, που αποκόμισε από την Τούμπα ήταν πολύ καλή.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Επειδή πολλά γράφονται σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, για την παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη αναφορά. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν την Κυριακή έξω από το γήπεδο και τελικά μπήκαν και παρακολούθησαν τον αγώνα, είχαν πολλές αντίξοες συνθήκες να αντιμετωπίσουν. Για παράδειγμα, δεν είχαν νερό, δεν υπήρχε κυλικείο, για τουαλέτες καλύτερα να μη συζητάμε. Με λίγα λόγια, απαράδεκτες συνθήκες για φιλάθλους.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο υπεύθυνος ασφαλείας Σάκης Τονουσίδης έλεγαν χθες στους δικαστές της Λίγκας πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες σε ένα γήπεδο για φιλάθλους που ακολουθούν την ομάδα τους. Τόσο ο Τονουσίδης, όσο και ο Μαυρομάτης υποστήριξαν πως τα καθίσματα στη Λιβαδειά ήταν σπασμένα πριν από την είσοδο των φίλων του ΠΑΟΚ. Ο Τονουσίδης υπερασπίστηκε και τον Λεβαδειακό που κατηγορούνταν για μαζική είσοδο των φιλάθλων του. Και είπε: “Οι άνθρωποι μπήκαν για να πάρουν φανέλα του Γκαρσία και των παικτών του ΠΑΟΚ”.

Η... διαφορετική βράβευση του Παναγιωτούδη

Κάτω από τα χαρούμενα και γεμάτα συγκίνηση βλέμματα των ίδιων των συμμαθητών του, παρέλαβε χθες το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 29ης αγωνιστικής, ο Κώστας Παναγιωτούδης.

Ο 17χρονος παίκτης του ΠΑΟΚ βλέπετε, είναι ακόμα μαθητής, πηγαίνει  στην τρίτη Λυκείου και η μαθητική του παρέα τον ακολούθησε σε αυτήν την πρωτόγνωρη για τον ίδιο διαδικασία.

Τα ΣΠΟΡ, τον ρώτησαν, λοιπόν, πως συνδυάζει το σχολείο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: “Όλα χρειάζονται ένα πρόγραμμα. Μπορούν να συνδυαστούν. Μετά τα πλέι οφ θα δώσω πανελλαδικές και θα προσπαθήσω να διαβάσω στον χρόνο που θα έχω. Στόχος μου είναι να περάσω τουλάχιστον στη γυμναστική ακαδημία...” είπε.

Αρχικά, αναφέρθηκε στη βράβευση τονίζοντας ότι: “Είμαι πολύ χαρούμενος που στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξα βασικός χρίστηκα και σκόρερ. Είναι μόνο η αρχή αυτή και είμαι αισιόδοξος. Προσπαθώ για ό,τι καλύτερο. Θα προσπαθήσω να πετύχω και άλλα γκολ. Οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου με βοήθησαν πολύ να μπω στην ομάδα. Το γκολ ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούσα να κάνω”.

Για το γεγονός ότι ξεπέρασε το ρεκόρ του Σταύρου Σαράφη, σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα σε τόσο νεαρή ηλικία, σημείωσε: “Δεν το ήξερα είμαι πολύ χαρούμενος και για αυτό. Τώρα που το πέτυχα ελπίζω να πάω ακόμα καλύτερα. Όλοι οι συμπαίκτες μου, μου έδωσαν συγχαρητήρια μου είπαν να παίξω χωρίς άγχος, με βοήθησαν να ανέβω ψυχολογικά. Το ίδιο και ο προπονητής και για αυτό έπαιξα χωρίς άγχος”.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΑ

Την βράβευση στον Κώστα Παναγιωτούδη έκανε ο εκπρόσωπος της εταιρίας “AYTECO”, που αποτελεί επίσημο υποστηρικτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κ. Ορθόδοξος Μπακιρτζής έδωσε τα συγχαρητήριά του στο νεαρό παίκτη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην καριέρα του.
Οι συμμαθητές του Κώστα τον περίμεναν υπομονετικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία των βραβεύσεων, ενώ ταυτόχρονα τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο από τα κινητά τους. Περισσότερο απ’ όλους φυσικά καμάρωνε η αδερφή του Παναγιωτούδη, Χρύσα, που επίσης βρέθηκε στην Τούμπα.

ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Κώστας Παναγιωτούδης ρωτήθηκε για το αν περίμενε όταν άρχιζε αυτό το “ταξίδι” με τον ΠΑΟΚ, το οποίο περιλάμβανε πολλές μεταβάσεις και επιστροφές από τα Λαγυνά στη Θεσσαλονίκη, αν θα παίξει ποτέ στην πρώτη ομάδα: “Ήταν πάντα όνειρο να παίξω στη μεγάλη ομάδα και πάντα το ήθελα. Είμαι χαρούμενος που έγινε πραγματικότητα τόσο νωρίς”.

Όσο για το γεγονός ότι πλέον παίζει συμπαίκτης με τον Πάμπλο Γκαρσία, αποκρίθηκε: “Δε θα φανταζόμουν ποτέ, ότι θα έπαιζα με έναν τόσο έμπειρο παρτενέρ στο κέντρο όσο ο Πάμπλο Γκαρσία”.

Λογικό ήταν να ζητηθεί από τον Κώστα Παναγιωτούδη, η άποψή του για τα έξι παιχνίδια που έρχονται, με πρώτο αυτό που θα γίνει κόντρα στην ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα.

Ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ, έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα, παρά την διαφορά που υπάρχει με τον Παναθηναϊκό: “Είμαστε αισιόδοξοι για τα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους μας.

Τα αποτελέσματα θα έρθουν αν ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω αν φυσικά μου ζητηθεί από τον προπονητή μου”.