Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλος σύλλογος, ποιοτικό ρόστερ

Σαρακατσάνος και Μπαϊκαρά μίλησαν για την ήττα του Πανθρακικού από τον ΠΑΟΚ και στάθηκαν στην ποιότητα του Δικέφαλου.
«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι είχαμε μία πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο με πολύ ποιοτικό ρόστερ. Θέλαμε να κρατήσουμε τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία μας όμως δεν τα καταφέραμε, αφού στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία κατάφερε και προηγήθηκε. Θεωρώ ότι το κομβικό σημείο του ματς ήταν το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Αν καταφέρναμε και κρατούσαμε το σκορ στο 1-0 ίσως είχαμε μεγαλύτερες πιθανότητες και αξιώσεις να κυνηγήσουμε ένα γκολ που θα μας έδινε κάποιο πόντο. Από εκεί και πέρα, συνεχίσουμε. Εμείς πατάμε στη γη, ξέρουμε τις δυνατότητες μας, δεν απογοητευόμαστε, συνεχίζουμε την καλή δουλειά που γίνεται και όπως είπαμε στόχος μας είναι η παραμονή. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι για το Κύπελλο και εν συνεχεία το πολύ κρίσιμο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης», δήλωσε αρχικά ο Σαρακατσάνος.

Για το γεγονός ότι ο Πανθρακικός δέχτηκε τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος: «Θα πρέπει να αντιληφθούμε και τη δυναμική του αντιπάλου. Δεν είναι μικρός σύλλογος ο ΠΑΟΚ. Είναι μία ήττα που σίγουρα μας πειράζει αλλά όπως είπαμε το αφήνουμε στην άκρη. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας, γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα καλό σύνολο, μένουμε ταπεινοί και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο για να καταφέρουμε να μαζέψουμε όσο πιο γρήγορα πόντους ώστε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή».

Για το γεγονός ότι αυτή η ήττα έσπασε το αήττητο των έξι αγωνιστικών: «Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Καλύτερα που έγινε απέναντι σε μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ και όχι απέναντι σε μία ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Καλύτερα τώρα παρά στα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν κρατάνε κάτι από το παιχνίδι: «Θεωρώ ότι δεν είχαμε καλή αντίδραση. Ειδικά μετά το 2-0 δεν είχαμε την αντίδραση που δείξαμε στη Λεωφόρο όταν δεχτήκαμε την ισοφάριση. Ήταν μια εύκολη ήττα. Θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Επειδή είχαμε το αήττητο δεν σήμαινε ότι γίναμε υπερομάδα».

Για την εκστρατεία που γίνεται κατά του ρατσισμού: «Ήταν μία πάρα πολύ καλή κίνηση από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ. Εμείς άλλωστε ζούμε και σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή και εμπράκτως δείχνουμε ότι όλοι οι λαοί και οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και ζούμε όλοι αρμονικά. Αυτό πρέπει να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους».

Από την πλευρά του, ο Ντενίς Μπαϊκαρά δήλωσε: «Μπήκαμε πολύ καλά στο ματς, κάναμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεχτήκαμε ένα πολύ εύκολο γκολ. Από εκεί και πέρα, ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου παλέψαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, όμως φάγαμε γρήγορα το δεύτερο γκολ και εκεί τελείωσαν όλα».

Για το αν απογοητεύονται από αυτή την ήττα: «Δεν απογοητευόμαστε γιατί ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Από τέτοια ματς ότι και να πάρεις είναι κέρδος. Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε την προσπάθεια».

Το αήττητο των δυο μηνών

Ποιο είναι το σερί που έχει καταγράψει ο Δικέφαλος το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχει ένα αφιέρωμα στους δυο τελευταίους μήνες, στη διάρκεια των οποίων ο Δικέφαλος αγνοεί την ήττα. Αναλυτικά:


"Το πιο σημαντικό για μια ομάδα – ειδικά όταν βρίσκεται σε στάδιο «χτισίματος» – είναι να μην χάνει ακόμα και σε ματς που τα πράγματα… στραβώνουν. Όπως στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα.  Ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν έχει αποδείξει πως αρχίζει να αναπτύσσει… αλλεργία με την ήττα και ολοένα παρουσιάζεται και καλύτερος.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό συμπλήρωσε δύο μήνες αήττητη. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ βγήκε χαμένος από τον αγωνιστικό χώρο ήταν στις 27.08 κόντρα στη Σάλκε. Εκτοτε έχουν ακολουθήσει 11 αγώνες στους οποίους ο ΠΑΟΚ αγνοεί την έννοια της ήττας. Ο απολογισμός του είναι εντυπωσιακός. Εννιά νίκες και δύο ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις με τέρματα 24-8.

Επτά από αυτές τις νίκες σημειώθηκαν στην Τούμπα όπου ο Δικέφαλος δεν έχει παραχωρήσει ούτε ισοπαλία διατηρώντας το απόλυτο με 7×7 και 17 γκολ υπέρ, 5 κατά.  Ο ΠΑΟΚ, όμως, τα καταφέρνει καλά και μακριά από το σπίτι του, όπου έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε Αλκμααρ και ΟΦΗ. Ο απολογισμός τερμάτων είναι 7-3.

Ενα ακόμα στοιχείο που αποτελεί «όπλο» του ΠΑΟΚ και τον βοηθά να ξεπερνά τα εμπόδια των αντιπάλων του είναι η επιθετική πολυφωνία. Από το ματς με τη Σάλκε μέχρι και σήμερα έχουν βρει δίχτυα δέκα διαφορετικοί ποδοσφαιριστές κι αν προσθέσουμε και τον Κατσουράνη, ο οποίος σκόραρε κόντρα στους Γερμανούς, έχουμε μια ενδεκάδα σκόρερ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, πως παρόμοιος πλουραλισμός υπάρχει και στους παίκτες που δημιουργούν τα γκολ με τους εκτελεστές των στημένων (Στοχ, Λίνο, Λούκας) να έχουν τις περισσότερες ασίστ και τους Κλάους, Νίνη ν΄ακολουθούν.

Τέλος, ο Χουμπ Στέφενς μέσα στους δύο πρώτους γεμάτους μήνες της σεζόν έχει καταφέρει και να φτιάξει ένα βασικό κορμό ποδοσφαιριστών και να αξιοποιήσει όλο το βάθος του ρόστερ του χρησιμοποιώντας 25 διαφορετικούς παίκτες στην βασική 11άδα. Οι μόνοι που δεν έχουν πάρει ακόμα φανέλα βασικού είναι ο τρίτος τερματοφύλακας Γιακουμής, ο Σπυρόπουλος που απουσίασε για αρκετό καιρό κι ο Λόρενς, ο οποίος είχε χάσει έδαφος λόγω τραυματισμού".

Οι παίκτες έδωσαν απαντήσεις

Ο Χουμπ Στέφενς έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή και κυρίως από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.
 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για τον αγώνα: «Ήταν μία καλή εμφάνιση από την πλευρά μας. Χάσαμε ευκαιρίες για τέταρτο και πέμπτο γκολ, όμως, πάμε σπίτι μας με τρεις βαθμούς και μία καλή εμφάνιση. Είμαι ικανοποιημένος και από τον Λούκας, και από τον Σκόνδρα και από τον Τζαβέλλα στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες σήμερα έδωσαν καλές απαντήσεις».

Αν είναι ικανοποιημένος περισσότερο από την επίθεση ή την άμυνα: «Και από τα δύο. Είναι πολύ σημαντικό να βάζεις τα γκολ, όπως και να κρατάς το μηδέν πίσω».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο σημαντικό είναι ο αγώνας που έχουμε την Τετάρτη. Αυτό το ματς θα το δούμε αργότερα».

Για την ετοιμότητα των παικτών: «Είναι πολύ σημαντικό να παίζουν οι παίκτες που είναι απολύτως έτοιμοι. Σε μία σεζόν έρχονται και τραυματισμοί, ωστόσο είναι σημαντικό να είναι έτοιμοι όλοι. Σήμερα οι παίκτες έδωσαν απαντήσεις και θέλω το ίδιο από τους φρέσκους παίκτες που θα χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα της Τετάρτης».

Από δικά μας λάθη...

O Άκης Μάντζιος τόνισε ότι φάνηκε η ποιότητα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανθρακικό, ωστόσο είπε ότι και τα τρία γκολ του Δικέφαλου προήλθαν από λάθη της ομάδας του.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Πανθρακικού:

Για το ματς: «Κρατάμε την προσπάθεια. Ο δρόμος είναι δύσκολος, χρειάζεται πολλά δουλειά. Ξεχνάμε το σημερινό ματς και πλέον κοιτάμε το επόμενο. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο παρόλο που προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με ένα εύκολο γκολ. Στο δεύτερο μέρος δεχθήκαμε νωρίς το δεύτερο γκολ και στη συνέχεια φάνηκε η ποιότητα του ΠΑΟΚ. Και τα τρία γκολ προήλθαν από λάθη δικά μας. Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα, θα μπορούσε να είχε σκοράρει και σε άλλες φάσεις".

Για το στόχο του Πανθρακικού: «Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι η παραμονή. Αυτό δεν αλλάζει»

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να απειλήσει τον Ολυμπιακό: «Ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα»

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-3(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)