Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Επίσκεψη από τον Βιειρίνια στην προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το απόγευμα της Τρίτης τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία. Λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση, είδαν μπροστά τους τον Αντελίνο Βιειρίνια, ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη με διήμερη άδεια που του έδωσε ο προπονητής του στη Βόλφσμπουργκ, Φέλιξ Μάγκατ

Ο Πορτογάλος άσος αγκαλιάστηκε με όλους τους πρώην συμπαίκτες του, αστειεύτηκε μαζί τους και, στη διάρκεια της προπόνησης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον γιατρό του ΠΑΟΚ για το πρόβλημα τραυματισμού που τον απασχολεί.
Κατά την προσφιλή συνήθειά του, ο Λάσλο Μπόλονι έδωσε μια μέρα ρεπό επιπλέον στον εαυτό του και θα επιστρέψει σήμερα. Ετσι, οι παίκτες γυμνάστηκαν υπό την επίβλεψη των βοηθών του.

Ο Ιβιτς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά έχει αποθεραπευτεί από τη θλάση β' βαθμού στον προσαγωγό και θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ.

Δεν συμμετείχαν καθόλου οι τραυματίες Ετο, Γλύκος και Κατσικάς, ενώ έλειπαν οι επτά διεθνείς,  Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λάζαρ, Γιάννου, Αποστολόπουλος και Σταφυλίδης.

Μετ’ εμποδίων η προετοιμασία για Παναθηναϊκό

Σήμερα τελειώνει η τριήμερη άδεια που είχε δώσει ο Λάσλο Μπόλονι στους παίκτες του και από αύριο ξεκινάει η προετοιμασία για το κυριακάτικο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Μία προετοιμασία που θα ξεκινήσει με εμπόδια, καθώς ο ΠΑΟΚ Τρίτη και Τετάρτη θα μετρήσει επτά απουσίες λόγω διεθνών υποχρεώσεων ενώ υπάρχουν και οι τραυματίες…
Από τις προπονήσεις των δύο επόμενων ημερών θα απουσιάσουν οι διεθνείς με την Εθνική Ανδρών της Ελλάδα, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης (έχουν φιλικό την Τετάρτη με το Βέλγιο στην Κρήτη), οι διεθνείς με την Ελπίδων Γιάννου, Σταφυλίδης και Αποστολόπουλος (έχουν ματς στη Γερμανία) ενώ ο Λάζαρ έχει φιλικό με την  Εθνική Ρουμανίας η οποία θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη.
Απόντες από το κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων θα είναι και οι Έτο και Κατσικάς, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν ακόμη περίπου δύο εβδομάδες για να μπουν σε φουλ ρυθμούς, αλλά μέσα στα επόμενα 24 αναμένεται να δοκιμάσουν να μπουν με τους συμπαίκτες τους οι Ίβιτς και Γλύκος.
Ειδικά ο Σέρβος δείχνει να έχει περισσότερες ελπίδες να είναι ετοιμοπόλεμος για το ματς με τον Παναθηναϊκόμ, κάτι το οποίο όμως θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες…

Παρασκήνια με... νόημα!

Κορυφαίος προπονητής για την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Ιταλία ανακηρύχτηκε ο Φρατζέσκο Γκουιντολίν. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διάκριση έχει ξεχωριστή αξία για τον τεχνικό της Ουντινέζε, κι αυτό γιατί η σχετική ψηφοφορία διεξήχθη μεταξύ των προπονητών, που εργάζονται στο Καμπιονάτο.
Στον Γκουιντολίν οι συνάδελφοι του αναγνώρισαν τη μεγάλη συμβολή του στη θεαματική πορεία της Ουντινέζε κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όταν οδήγησε την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ στην τέταρτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και στην έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αλλά και φέτος η Ουντινέζε τα πηγαίνει περίφημα, αφού βρίσκεται στην τρίτη θέση του καμπιονάτο, μόλις έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μίλαν. Τώρα, μάλιστα, που επέστρεψε στην ενεργό δράση και ο Ντι Νατάλε (ανοίγοντας το σκορ στο εκτός έδρας παιχνίδι της περασμένης Κυριακής εναντίον της Μπολόνια), στο Ούντινε είναι ακόμη πιο σίγουροι για μια επιτυχημένη κατάληξη και στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Λαζάρ, η 3η θέση στον πίνακα και οι πιτσιρικάδες!

Μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο άδειο Ολυμπιακό στάδιο, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 39 πόντους, με την «Ένωση» να μένει έναν βαθμό πίσω, στους 38. Τώρα η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο ΠΑΟΚ μετά τον Παναθηναϊκό, υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Γενικά το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ και των ομάδων που βρίσκονται από κάτω του, τον ευνοεί για να αποσπαστεί στην τρίτη θέση.
Λάζαρ: «Άξια τη θέση του βασικού…»
Σήμερα το πρωί επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με το πρόγραμμα να προβλέπει μετάβαση στη Μεσήμβρια πρωί και απόγευμα.
Ενας από τους επτά διεθνείς παίκτες του ΠΑΟΚ που θα απουσιάζουν από τις προπονήσεις της ομάδας μέχρι την Πέμπτη, είναι και ο Κοστίν Λάζαρ. Ο Ρουμάνος μέσος έχει κληθεί από τον Βίκτορ Πίτουρκα για το αυριανό φιλικό με την Ουρουγουάη, αλλά μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του αναφέρθηκε σε ΠΑΟΚ και Λάσλο Μπόλονι.
Η συνέντευξη του Λάζαρ δόθηκε στην ιστοσελίδα «evz.ro» και ήταν επόμενο ο 30χρονος παίκτης να ερωτηθεί για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι προπονητής της ομάδας είναι ένας συμπατριώτης του. Κάπου εκεί, ο Λάζαρ ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει ότι η θέση βασικού που έχει, δεν επηρεάζεται από την κοινή καταγωγή με τον Λάζλο Μπόλονι. «Κάποιοι στην ομάδα μπορεί να λένε ότι είμαι… παιδί του, εγώ θεωρώ όμως ότι κέρδισα θέση στην ομάδα με την αξία μου. Δεν έχω βγει μαζί του ούτε για ένα ποτό», είπε ο Λάζαρ.
Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο του Λάσλο Μπόλονι λέγοντας: «Είναι μεγάλος προπονητής και το μυστήριο είναι που δεν ξαναδούλεψα μαζί του. Από το καλοκαίρι συνεργαστήκαμε όταν μου τηλεφώνησε σε διάστημα που εγώ έκανα μόνος μου προπονήσεις σε χώρο για φοιτητές και στη Σπορτούλ Στουντεντέσκ. Με ρώτησε αν ήθελα να συνεργαστούμε, αποδέχθηκε και δεν το μετανιώνω. Ήρθα και πήρα θέση από το πρώτο παιχνίδι».
Ο Λάζαρ αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις και από ομάδες άλλων χωρών: «Προτίμησα τον ΠΑΟΚ, αν και είχα προσφορές από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Επίσης, με ήθελαν η Ντιναμό και η Στεάουα, αλλά θα μου ήταν πολύ δύσκολο να παίξω σε ομάδα ανταγωνιστική της Ραπίντ. Με τον ΠΑΟΚ έγιναν όλα τόσο γρήγορα», ενώ ασκεί κριτική στους προέδρους των ρουμανικών ομάδων: «Μεγάλo μέρος της ευθύνης για την εικόνα της εθνικής ομάδας έχουν και οι πρόεδροι των ομάδων που συνέχεια λένε τη γνώμη τους, ενώ εμείς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι στήριξη». Και συμπλήρωσε: «Στη Ρουμανία πλέον δεν ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο, το παίζουν με τα στόματα των ιδιοκτητών των ομάδων».

Ραντεβού με Πόρτο για Βιεϊρίνια

Καθώς συμπληρώνονται σχεδόν δύο μήνες από τη μέρα που ο ΠΑΟΚ παραχώρησε τον Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ, ήρθε η ώρα για να διευθετηθεί και η εκκρεμότητα του Δικεφάλου με τα χρήματα που οφείλει στην Πόρτο από το ποσοστό των δικαιωμάτων του παίκτη που διατηρούσε από το καλοκαίρι του 2009.
Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ένα ραντεβού του Βρύζα με τους επιτελείς της πορτογαλικής ομάδας, το οποίο θα γίνει στην Πορτογαλία, όπου θα ταξιδέψει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για να βρεθεί η χρυσή τομή για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων.
Οι Δράκοι παραχώρησαν τον Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2009 (αφού είχε αγωνιστεί δανεικός στο Δικέφαλος τη σεζόν 2008-09) έναντι 350.000 ευρώ, διατηρώντας όμως το 33% των δικαιωμάτων του σε περίπτωση μεταπώλησης.
Από τη στιγμή που ο Πορτογάλος άσος παραχωρήθηκε στη Βόλφσμπουργκ οι άνθρωποι της Πόρτο άρχισαν να ζητούν το ποσοστό τους.
Ο Ζήσης Βρύζας ξεκίνησε ένα μαραθώνιο προσωπικών επαφών με τους επιτελείς των Δράκων, τους οποίους γνωρίζει από παλαιότερα.
Στόχος ήταν να βρεθεί μία συμφωνία για να πάει ο ΠΑΟΚ όσο πιο πίσω γίνεται χρονικά την καταβολή του ποσοστού που περιμένει η Πόρτο και αν είναι δυνατόν μετά τον προσεχή Ιούνιο.
Σε πρώτη φάση οι «Δράκοι» περιμένουν περίπου 1,2 εκ. ευρώ καθώς αυτό το νούμερο αφορά το 33% των χρημάτων (3,5 εκ. ευρώ) που έλαβε ο ΠΑΟΚ για το Βιεϊρίνια έως τώρα από τη Βόλφσμπουργκ (υπάρχει μπόνους 500.000 ευρώ για 15 συμμετοχές και άλλες 500.000 ευρώ για τις 30).
Το ραντεβού του Βρύζα στην Πορτογαλία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο…