Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-1(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ανατροπή και νίκη (2-1 τον Εργοτέλη) με ηγέτη τον Σάλπι

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 1-0 στο ημίχρονο από τον Εργοτέλη στην Τούμπα από το γκολ του Κουτσιανικούλη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαε αγωνιστική συμπεριφορα και με πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1. Μια νίκη που εκτός από τους τρεις βαθμούς που τον φέρνουν μόνο στην τέταρτη θέση, του δίνουν και ψυχολογία για το μεγάλο παιχνίδι του Κυπέλλου την Τετάρτη στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ.
Λεπτό προς λεπτό οι φάσεις:
1΄Αρχισε ο αγώνας
2΄Πρώτο σουτ από τον Σαλπιγγίδη, έφυγε άουτ.
3΄Σουτ του Κουτσινικούλη, άουτ.
4΄Σουτ του Φωτάκη φεύγει ελάχιστα άουτ.
10΄Ο Λίνο έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια, πέρασε τρεις παίκτες, αλλά δίστασε να σουτάρει κι έστρωσε στον Σαλπιγγίδη, που σούταρε στα σώματα των αμυντικών.
17΄Ο Λεάλ μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά πλάσαρε αδύναμα. Στη συνέχεια της φάσης ο Κουτσιανικούλης επιχείρησε σουτ από αριστερά αλλά μπλόκαρε ο Γλύκος.
19΄Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη.
20΄Σέντρα του Λεάλ, κεφαλιά του Κατσικοκέρη, ο Γλύκος μπλόκαρε στη γωνία του.
27΄Παράλληλη σέντρα του Ετο πέρασε μπροστά απ όλους χωρίς κανείς να τη στείλει στα δίχτυα.
29΄Σουτ του Κουτσινικούλη, ο Ετο σε κόρνερ.
32΄ΓΚΟΛ 0-1. Κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Μπαλάφας αδράνησε, ο Κουτσινικούλης με λόμπα κρέμασε τον Γλύκο και στη συνέχεια μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κουτσιανικούλης πανηγύρισε προκλητικά προς την κερκίδα των φίλών του ΠΑΟΚ.
33΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης σούταρε και ο Πίρσον απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
41΄Φοβερό σουτ του Μπαλάφα, με υπερένταση ο Πίρσον σε κόρνερ.
42΄Κόρνερ από αριστερά, ο Γιαλούσης τράβηξε από τη φανέλα τον Σαλπιγγίδη, ο Θάνος δεν έδωσε τίποτε.
45΄Τελευταίο σφύριγμα για το ημίχρονο.
46΄Αρχισε το β΄ημίχρονο
47΄Σουτ του Μπέτο από λάθος του Τσιρίλο, μπλόκαρε ο Γλύκος.
48΄Νέο σουτ του Λεάλ, ενώ ήταν μόνος του ο Κατσικοκέρης, πάνω από τα δοκάρια.
49΄Σέντρα του Λάζαρ, κεφαλιά του Αθανασιάδη στα χέρια του Πίρσον.
51΄Δυνατό σουτ του Ρομπέρ, άουτ.
Οι τελικές προσπάθειες είναι 11-8
54΄Ακυρώνεται απίστευτο γκολ του ΠΑΟΚ! Κάθετη πάσα του Λάζαρ στον Λίνο, που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ενώ δεν ήταν. Ο Λίνο σέντραρε παράλληλα και ο Σαλπιγγίδης σκόραρε. Αποβλήθηκε ο προπονητής τερματοφυλάκων Στέφανος Αϊβαλιώτης για διαμαρτυρία.
55΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ ο Σαλπιγγίδης 1-1. Ιδια φάση με την προηγούμενη. Ο Ρομπέρ από αριστερά παράλληλη σέντρα, ο Σαλπιγγίδης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα!
56΄Ο Πίρσον διώχνει δύσκολα σε κόρνερ κεφαλιά!
59΄Κίτρινη κάρτα στον Μπέτο.
60΄Σέντρα του Σαλπιγγίδη, μόνος ο Ρομπέρ την κεφαλιά άουτ!
62΄Νέες διαμαρυρίες για πέναλτι! Ο Λάζαρ παίζει το 1-2 μέσα στην περιοχή με τον Αθανασιάδη, ο Σιασιασβίλι φαίνεται να τον βρίσκει, αλλά ο Θάνος λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
63΄Ο Γιάννου στη θέση του Λάζαρ.
65΄Δυνατό σουτ του Μπέτο πάνω από τα δοκάρια.
66΄Ο Φραγκουλάκης στη θέση του Κουτσιανικούλη που αποδοκμάζεται.
70΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, μόνος του ο Λεάλ μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ.
75΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φραγκουλάκη, αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε ενστικτωδώς ο Γλύκος.
76΄Ο Σταφυλίδης στη θέση του Ρομπέρ.
77΄Ο Μπούντιμιρ στη θέση του Λεάλ.
78΄Κίτρινη κάρτα στον Γιαλούση.
79΄Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ! Σέντρα του Σαλπιγγίδη στο απλωμένο χέρι του Κυριακίδη!
80΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 2-1! Ο Λίνο εκτελεί σωστά και βάζει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!
85΄Ο Χαντί στη θέση του Μπέτο.
89΄Σουτ του Μπούντιμιρ, μπλόκαρε ο Γλύκος.
Τελευταίο σφύριγμα
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ, Λίνο, Φωτάκης, Λαζαρ, Αθανασιάδης, Ετο
Στον πάγκο είναι οι: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Κίτσιου, Κατσικάς, Γιάννου
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Κυριακίδης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης, Λεάλ, Μπέτο, Ολίσε, Γιαλούσης, Σασιασβίλι
Στον πάγκο είναι οι: Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς, Χαντι, Χρυσοφάκης, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης, Σαρρής
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Καρδίτσας)
Τέταρτος διαιτητής: Ευθαλία Μήτση (Πειραιά)
Παρατηρητής διαιτησίας: Δημήτρης Μπέγκος (Αργολίδας)

"Νίκη, απογείωσης!"

Ο Λίνο ευστόχησε για πρώτη φορά σε πέναλτι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και χάρισε το Δικέφαλο τη νίκη με 2-1 επί του Εργοτέλη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ από τα 11 βήματα στην ανατροπή της ομάδας απέναντι στους Κρητικούς που είχαν προηγηθεί με 0-1 στο ημίχρονο.
Ο Βραζιλιάνος είχε αστοχήσει πέρυσι στο ματς με την Κέρκυρα στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τελικά με 2-0 και φέτος στο 0-0 με την Τότεναμ επίσης στην Τούμπα στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Σήμερα όμως στην ίδια εστία (μπροστά από τις Θύρες 7 και 8) ευστόχησε στο πέναλτι και διαμόρφωσε το 2-1 επί του Εργοτέλη.
Μιλώντας μετά από το ματς είπε:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς ο Εργοτέλης είναι πολύ καλή ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια είχαμε δυσκολίες. Όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, δυσκολευτήκαμε πολύ για να κερδίσουμε το ματς. Όμως η ομάδα στο β΄ μέρος είχε περισσότερη συγκέντρωση και καλύτερη συμπεριφορά. Είναι σημαντική νίκη για μας για τη συνέχεια», δήλωσε ο Βραζιλιάνος.

Αποχώρησε ο Ζαγοράκης στο 80', έκτακτο Δ. Σ.

Αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο) ο Θόδωρος Ζαγοράκης αποχώρησε από το γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν σαφώς επηρεασμένος από τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν εις βάρος του μετά το γκολ που πέτυχε ο Εργοτέλης στο α΄ ημίχρονο.

Ο Ζαγοράκης απέφυγε να πει οτιδήποτε στους συνεργάτες του για την απόφαση του να αποχωρήσει νωρίτερα από το γήπεδο. Εκτιμάται ότι οι η απόφαση του να αποχωρήσει χωρίς να ενημερώσει κανέναν έχουν σχέση με την ένταση που δημιουργήθηκε στις κερκίδες της Τούμπας πριν την ολοκλήρωση του α΄ ημιχρόνου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Δικεφάλου αναζητήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα καθώς η απουσία του από τα γραφεία της ΠΑΕ έγινε αμέσως αντιληπτή. Όταν εντοπίσθηκε αποφασίσθηκε να διεξαχθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο (σε χώρο εκτός Τούμπας) προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που μόνο ευχάριστη δεν είναι.

Η ένταση που παρατηρήθηκε στις κερκίδες της Τούμπας δεν είναι εικόνα που ταιριάζει στην ομάδα εν μέσω μάλιστα σοβαρών αγωνιστικών υποχρεώσεων όπως είναι ο αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη.

Μπόλονι: «Δεν μας αφήνουν να παίξουμε σωστά...»

Ο Λάσλο Μπόλονι δεν είχε να πει πολλά για το καθαυτό παιχνίδι, αλλά είπε πολλά για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βάσει προγράμματος έχει να δώσει τρεις αγώνες σε διάστημα έξι ημερών!
Δεν έκρυψε ακόμη ότι συμφωνεί με τα πανό της Θύρας 4 για τις διοργανώτριες αρχές...
Αναλυτικά τόνισε:

“Κάναμε λάθη και κυρίως ένα μεγάλο λάθος. Το πρώτο μέρος δεν ήταν αρκετά επιθετικό από την πλευρά μας και αυτό είναι λάθος, αλλά το δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερο. Στην ανάπαυλα συζητήσαμε κάποια πράγματα για την επιθετικότητά μας, για την πίεση που έπρεπε να ασκήσουν οι Γκαρσία και Λάζαρ, για τις κινήσεις στους χώρους και αυτά μας βοήθησαν στο δεύτερο μέρος. Θα ήθελα να κάνουμε ένα ματς χωρίς λάθη, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα και επιστρέψαμε”, τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Για τις δυσκολίες του αγώνα: “Και οι δύο ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές. Ο Εργοτέλης έχει τρεις καλούς επιθετικούς παίκτες, καλό προπονητή, είναι καλή ομάδα, αλλά αν γίνονταν γκολ όλες οι ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ θα νικούσε με... 9-2”.

Για την εικόνα της άμυνας: “Για την άμυνα μπορούμε να πούμε πολλά. Κάποιες στιγμές ο Τσιρίλο ήταν καλός, κάποιες άλλες έκανε λάθη. Για τον Μπαλάφα δεν μιλώ, ο Έττο έκανε ένα καλό δεύτερο μέρος, αλλά τέλειωσε άσχημα. Η ουσία είναι ότι ξεκινά μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς και το σημαντικό είναι ότι ξεκινά με τρεις βαθμούς”.

Για την ενέργεια της ομάδας ενόψει της συνέχειας: “Το ιδανικό πλάνο θα ήταν σήμερα να βάζαμε αρκετά γκολ νωρίς και στη συνέχεια να κάναμε αλλαγές. Δεν καταφέραμε να το κάνουμε. Είναι αλήθεια ότι σήμερα έχω μόνο τέσσερις επιθετικούς. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε μεσοβδόμαδα αγώνα Κυπέλλου. Το πρόβλημά μου είναι ότι παίξαμε σήμερα. Ξέρετε ότι δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να σας δώσω απαντήσεις και εξηγήσεις, αλλά άκουσα κάπου ότι για να αποβάλλεις το γαλακτικό οξύ από τους μυες σου χρειάζεσαι 48 ώρες. Αυτό μου το είπαν πιο έξυπνοι άνθρωποι από εμένα. Έχουμε ίσα ίσα 48 ώρες γι« αυτό. Δεν έχω κουράγιο να ρωτήσω γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα με το πρόγραμμα. Φοβάμαι. Το πιάσιμο, οι μικροτραυματισμοί, χρειάζονται μίνιμουμ τρεις μέρες για να ξεπεραστούν και αναρωτιέμαι για ποιό λόγο δεν έχω τρεις μέρες για την αποθεραπεία.
Όταν ρωτώ τον εαυτό μου γι» αυτό το πράγμα, σκέφτομαι ότι είμαι ηλίθιος και πρέπει να ρωτήσω κάποιους άλλους. Σε κανέναν δεν αρέσει η κριτική. Να ρωτήσω τη διοίκηση, τη λίγκα ή τη NOVA; Δεν ξέρω ποιος κανονίζει το πρόγραμμα. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι  γι« αυτή την επιχείρηση θεάματος, όπως είναι η λίγκα, αν η Θύρα 4 αναρτεί πανό γι' αυτούς, συμφωνώ. Θα είχα άδικο αν αυτό γινόταν μία φορά, αλλά μετά το ματς του Κυπέλλου ξαναπαίζω το Σάββατο. Τουλάχιστον την Κυριακή θα πάω στην εκκλησία.
Πραγματικά δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη, που δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε σωστά. Ξέρω ότι το κόκκινο είναι ένα δυνατό χρώμα, στη Ρουμανία έχουμε το κίτρινο για δυνατό χρώμα. Για το πράσινο λέμε ότι εκφράζει τη φύση. Γιατί δεν λένε τίποτα για το μαύρο; Καταλαβαίνω για ποιους λόγους και στην Ελλάδα δεν αρέσει το μαύρο. Πρέπει να δουλέψω κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Όταν υπάρχουν πολλά τέτοια πράγματα που δεν τηρείται το φερ πλέι, πρέπει να πω πολύ απλά ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Αυτό είναι το συναίσθημα μου".


Καραγεωργίου: «ΠΑΟΚ δεν ήταν όπως ήταν στις προηγούμενες χρονιές»
Ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για την ήττα της ομάδας του αλλά και για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Αναλυτικά είπε:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ήταν ένα από τα καλά μας παιχνίδια. Όλες οι ομάδες μέχρι τέλους θα διεκδικήσουν τους στόχους μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Από το πρώτο ματς που παίξαμε με τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη, μας κυνηγά μια κακοδαιμονία και μόνιμα απουσιάζουν  4-5 παίκτες. Έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι μπορούσαμε και να νικήσουμε, αλλά χάσαμε και τον Λεάλ. Έγινε ένα καλούτσικο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν όπως ήταν στις προηγούμενες χρονιές. Με μια δόση τύχης μας νίκησε", δήλωσε ο Καραγεωργίου.
Για τον Κουτσιανικούλη είπε: «Ο Κουτσιανικούλης είναι ένα μεγάλο δίλημμα για εμάς, όπως ήταν και για τον ΠΑΟΚ. Εγώ βλέπω έναν διαφορετικό Κουτσιανικούλη από πλευράς απόδοσης, προσπαθώ να τον επαναφέρω όπως ήταν πριν έρθει στον ΠΑΟΚ. Στο σημερινό παιχνίδι υπήρχε. Το γκολ που πέτυχε ίσως να τον βοηθήσει να βρει τον εαυτό του, να ξαναδούμε τον παλιό Βασιλάκη...»

Μαλεζάς: "Θέλω ένα πρωτάθλημα"

Στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μίλησε ο Στέλιος Μαλεζάς ο οποίος τόνισε ότι θέλει έναν τίτλο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Πιο χαρακτηριστικά είπε: "Δεν θα συμφωνήσω ότι έχω πετύχει κάτι μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε να το πούμε αν δεν έρθει κάποιος τίτλος με την ομάδα μου. Το θέλουμε πολύ όλοι στον Π.Α.Ο.Κ".
Για τη συνύπαρξή του με τον Κοντρέρας, που πλέον αποτελεί παρελθόν συμπλήρωσε: -"Έχω βοηθηθεί από τον Κοντρέρας πάρα πολύ, όχι όμως μόνο από αυτόν. Από πολλούς συμπαίκτες μου που αγωνίζονται στην ίδια θέση όλα αυτά τα χρόνια πήρα κάτι. Είναι καλό ότι είχα έμπειρους ποδοσφαιριστές δίπλα μου να μου μαθαίνουν πράγματα".
Και συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις σπουδαστών:
Γιατί στην Ευρώπη ο Π.Α.Ο.Κ. έχει καλύτερα αποτελέσματα από το ελληνικό πρωτάθλημα;
- "Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι αντίπαλοι δεν κλείνονται πίσω".
-Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι επιπτώσεις από την υπόθεση των στημένων αγώνων;
- "Το κυριότερο είναι η δυσφήμηση του ποδοσφαίρου μας στο εξωτερικό. Ίσως με αφορμή αυτά βελτιωθούν κάποια πράγματα στο μέλλον".
-Ο Π.Α.Ο.Κ. τα τελευταία χρόνια έχει πολλά έσοδα. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν απλήρωτοι ποδοσφαιριστές. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;
- "Είμαι ποδοσφαιριστής και δεν είναι η δουλειά μου τα οικονομικά. Από την στιγμή που δικαιολογούν τα έσοδα κι έξοδα δεν έχω λόγο να μην πιστέψω τους διοικούντες".
-Είστε αρχηγός σε μία πολύ μεγάλη ομάδα στην χώρα σας. Ποιες ενέργειες κάνατε για να προστατεύσετε τους απλήρωτους συμπαίκτες σας;
- "Μιλάμε με την διοίκηση σαν αρχηγοί για τα προβλήματα που υπάρχουν. Υπάρχει συνεννόηση. Αν δεν κάνω λάθος, πρώτα πληρώνονται οι μικροί που τα έχουν περισσότερη ανάγκη τα χρήματα και μετά τα μεγάλα συμβόλαια στην ομάδα".
-Τα λεφτά που σας χρωστάει ο Π.Α.Ο.Κ. αντιστοιχούν σε αρκετούς μήνες και δεν είστε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που του οφείλονται χρήματα. Υπάρχει κάποιο διάστημα αυτά τα 6-7 χρόνια που πληρωνόσασταν στην ώρα σας κανονικά και δεν σας χρωστούσαν μήνες και ποιο ήταν αυτό;
- "Μετά την πώληση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό κι ενώ είχαμε να πάρουμε 6 μήνες χρήματα μας πλήρωσαν. Όλο το διάστημα που ήμουν στον Π.Α.Ο.Κ. δεν μπορώ να πω ότι είχαμε ιδιαίτερες καθυστερήσεις. Ένα δύο μήνες πάντα που είναι κάτι συνηθισμένο νομίζω".
-Έχετε σκεφτεί να φύγετε από τον Π.Α.Ο.Κ.;
- "Να σας πω την αλήθεια την περσινή χρονιά κυρίως σκέφτηκα να φύγω. Έγινε πρόταση από την Α.Ε.Κ. το χειμώνα κι από μία τουρκική ομάδα το καλοκαίρι. Τελικά έμεινα. Μου έφυγε από το μυαλό αυτό το ενδεχόμενο".

Αθανασιάδης: "Στόχος ένας τίτλος!"

Έναν τίτλο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ζήτησε ο Στέφανος Αθανασιάδης κατά τη σημερινή (14/1) βράβευσή του ως MVP της προηγούμενης αγωνιστικής.
Ο διεθνής επιθετικός, με αφορμή τη βράβευσή του, έκανε δηλώσεις εστιάζοντας κυρίως στα ματς με Εργοτέλη και ΑΕΚ και εκφράζοντας τον πόθο του για την κατάκτηση ενός τίτλου. Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την εμφάνισή του στον αγώνα με τον Λεβαδειακό: "Είμαι πολύ χαρούμενος που η νέα σεζόν ξεκινάει για μένα με ένα βραβείο MVP. Μακάρι να έρθουν και άλλοι παρόμοιοι τίτλοι με τις εμφανίσεις μου".
Για τον προσωπικό στόχο που βάζει με την συμπλήρωση διψήφιου αριθμού τερμάτων: "Κάποιος τίτλος με την ομάδα... Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος που μπορεί να βάλει κανείς".
Για το αν θα αποδυναμώσει τον ΠΑΟΚ η αποχώρηση των Βιεϊρίνια, Κοντρέρας: "Βιεϊρίνια και Κοντρέρας σίγουρα θα μας λείψουν, ωστόσο υπάρχουν άλλοι 25 παίκτες σδώ για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και  να προσπαθήσουν να κατακτήσουν ένα τίτλο με την ομάδα".
Για τα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν: "Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη από αύριο. Στη συνέχεια έχουμε μπροστά μας την ΑΕΚ με την οποία θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο".
Τέλος, για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Εργοτέλη (15/1): "Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%. Αυτό παίζει κύριο ρόλο σ' αυτά τα ματς. Το μόνο που μπορεί να μας φοβίζει είναι η δική μας απόδοση".

Με "νέο αίμα" κόντρα στον Εργοτέλη

Ο Λάζλο Μπόλονι αργά το απόγευμα του Σαββάτου ανακοίνωσε την αποστολή του ΠΑΟΚ για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη (15/1, 17:15, NOVA).
Το νέο πρόσωπο στην αποστολή, δεν είναι άλλος από τον Στέλιο Κίτσιου, ενώ στην 19άδα βρίσκονται άλλοι τέσσερις "πιτσιρικάδες" (Σταφυλίδης, Αποστολόπουλος, Γιάννου και Κατσικάς).
Αναλυτικά η 19μελής αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους: Γλύκο, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Αποστολόπουλο, Γιάννου, Κατσικά, Κίτσιου, Μπαλάφα, Σαλπιγγίδη, Σταφυλλίδη, Τσουκαλά, Φωτάκη, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Ρομπέρ και Σνάουτσνερ.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ίβιτς, ο οποίος δεν προπονήθηκε καθόλου, Παπάζογλου και Γεωργιάδης, αλλά και για αγωνιστικούς λόγους ο Χαλκιάς. Η προπόνηση περιελάμβανε χαλάρωμα ενόψει του αυριανού (15/1) αγώνα, ενώ διεξήχθη υπό το βλέμμα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρου Ζαγοράκη