Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Σιγά που θα τον άφηναν να κατακτήσει την 1η θέση!

Τέσσερις μέρες μετά τη “σφαγή” από τον Γιάχο και τον Γρεβένη, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στον “τόπο του εγκλήματος”, θέλοντας ν’ αποδείξει ότι δεν τον πτοούν οι τρικλοποδιές και δεν τον λυγίζουν οι αδικίες, αλλά μάταια... Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός κόντρα στην ΑΕΚ. Βρέθηκε να χάνει από ένα λάθος, αλλά ακόμη κι έτσι δεν είχε σκοπό να παραδοθεί. Ομως ο Κουκουλάκης ήξερε από παλιά τη συνταγή. Κόκκινη στον Γκαρσία με αυστηρή δεύτερη κίτρινη (Ο Ουρουγουανός έπεσε στην παγίδα του Βάργκας που τον εκνεύρισε), κόκκινη και στον Φωτάκη επειδή τη ζήτησε ο κόσμος της ΑΕΚ και λήξη της σεμνής τελετής. Πλέον με πολλές απουσίες κόντρα στον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κατακτήσει όσο γίνεται καλύτερη θέση στην κατάταξη, αφού παίζει το ρόλο της...
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
1' Αρχισε ο αγώνας
8΄Σουτ του Αθανασιάδη, ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.
11΄Κούρσα του Νιμανί που μπήκε στην περιοχή και του έκανε... σκριν(!!!) ο Γεωργέας. Ο διαιτητής έδωσε κόρνερ.
12΄Κίτρινη κάρτα στον Αποστολόπουλο για ανατροπή του Λεονάρντο.
14΄Πολύ καλό σουτ του Νιμανί έξω από την περιοχή, έφυγε ελάχιστα άουτ.
16΄Πολύ καλό απευθείας φάουλ του Λεονάρντο, έδιωξε στη γωνία του ο Χαλκιάς.
21΄Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία. Δεν παίζει στο τελευταίο παιχνίδι.
23΄Ο Γεωργιάδης έμπαινε μόνος στην περιοχή, τον έκοψε τελευταία στιγμή ο Μακος.
25΄Απευθείας φάουλ του Κάρλος, άουτ.
33΄ΓΚΟΛ 1-0 η ΑΕΚ. Από μια χαμένη φάση, που κυνήγησε ο Λεονάρντο, ο Λαγός σούταρε, ο Χαλκιάς απέκρουσε αλλά έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Λυμπερόπουλος από κοντά με προβολή άνοιξε το σκορ.
38΄Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Νιμανί μπήκε στην περιοχή κλέβοντας από τον Γεωργέα, πλάσαρε, αλλά ο Κωνσταντόπουλος με τα δάχτυλα βρήκε την μπάλα!
40΄Δυνατό σουτ του Ιβιτς έφυγε άουτ.
45΄Καλό φάουλ του Λίνο, ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά.
Τέλος ημιχρόνου
Αρχισε το β΄ημίχρονο
46΄Αψιμαχία Γκαρσία-Βάργκας.
48΄Κίτρινη κάρτα στον Βάργκας. Η κόντρα με τον Γκαρσία συνεχίζεται. Ο Μπόλονι ζητάει ψυχραιμία από τον Πάμπλο.
56΄Ενοχλήσεις έχει ο Χαλκιάς, σηκώθηκε για ζέσταμα ο Κρέσιτς.
59΄Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη.
60΄Ο Σαλπγγίδης μπαίνει στη θέση του Γεωργιάδη. Αλλάζουν όμως τα πλάνα του Μπόλονι, αφού μπαίνει και ο Κρέσιτς αντί του Χαλκιά και ο ΠΑΟΚ χάνει μια αλλαγή.
62' Ο Κωνσταντόπουλος σώζει την ΑΕΚ! Σέντρα του Λίνο, κεφαλιά του Ιβιτς, με τα δάχτυλα σε κόρνερ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ!
65΄Κόκκινη κάρτα στον Γκαρσία (δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Βάργκας).
66΄Κίτρινη και στον Κοντοέ
69΄Χλιαρό σουτ του Λίνο.
70΄Ο Γκούντγιονσεν στη θέση του Κάρλος.
72΄Σουτ του Λαγού σε κόρνερ ο Κρέσιτς. Ο Κωστένογλου ζητάει σουτ, καθώς δεν πρόλαβε να κάνει ζέσταμα ο Κροάτης.
74΄Κεφαλιά του Ιβιτς για Αθανασιάδη, μπήκε κατά λάθος στη μέση ο Σαλπιγγίδης.
75΄Ο Παπάζογλου θα είναι η τελευταία αλλαγή του ΠΑΟΚ που παίζει με δέκα παίκτες.
75΄Σέντρα σουτ του Λίνο, αουτ.
76΄Ο Παπάζογλου στη θέση του Αποστολόπουλου. Τα παίζει όλα για όλα ο Μπόλονι.
77΄Πέφτει στην περιοχή του ΠΑΟΚ ο Λυμπερόπουλος και ζητάει πέναλτι. Στη συνέχεια της φάσης, κόκκινη και στον Φωτάκη, που ορκίζεται ότι δεν έκανε τίποτε. Με εννιά παίκτες ο ΠΑΟΚ! Ξανά ο Κουκουλάκης αφήνει τον ΠΑΟΚ με εννιά παίκτες. Εχει εμπειρία, δεν είχε πρόβλημα να το ξανακάνει...
80΄Σουτ του Βάργκας άουτ. Βγαίνει ο Καφές, στη θέση του ο Φούντας.
82΄Φάουλ του Λίνο, ψηλά άουτ
83΄Μόνος του ο Γκουντιόνσεν, απέκρουσε ο Κρέσιτς.
84΄Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με εννιά παίκτες! Ο Νιμανί έκανε τη σέντρα, ο Ιβιτς δεν πήρε την κεφαλιά, σουτ του Αθανασιάδη, κόντραρε σε σώμα.
85΄ΓΚΟΛ η ΑΕΚ 2-0. Εύκολα ο Λεονάρντο αμαρκάριστος πλάσαρε τον Κρέσιτς. Πως δεν πλάσαρε ο... Κουκουλάκης;
87΄Ο Δέλλας στη θέση του Βάργκας.
Τέλος του αγώνα
Οι συνθέσεις
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Γεωργέας, Λαγός, Βάργκας, Μάκος, Καφές, Χοσέ Κάρλος, Λυμπερόπουλος, Λεονάρντο.
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Δέλλας, Τσίτας, Ρίκκα, Αργυρίου, Γκούντγιονσεν, Φούντας
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Φωτάκης, Ιβιτς, Γεωργιάδης, Νιμανί, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου, Λαζάρ, Γιάννου

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Γρηγόριος Πάνου (Αιτωλ/νίας), Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής:  Δημήτριος Καλύβας (Βοιωτίας)
Ευχές για καλή διαιτησία...
Μετά τα όργια που έχουν γίνει στα πλέι οφ εις βάρος του ΠΑΟΚ, τα ευχολόγια να αντιμετωπιστεί δίκαια από τη διαιτησία έχουν πια περισσέψει… Ειδικά όταν διαιτητής του σημερινού ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης, γνωστός και μη εξαιρετέος από τα… “ανδραγαθήματα” εις βάρος του ΠΑΟΚ στο παρελθόν, σε ματς μέσα στην Αθήνα.
Βοηθοί του Κουκουλάκη θα είναι ο Πάνου από την Αιτωλοακαρνανία και ο Ποντίκης από την Πρέβεζα και τέταρτος διαιτητής ο Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα. Κρατήστε τα ονόματα των βοηθών, ποτέ δεν ξέρετε…
Γεμίζει με σκάουτερ το ΟΑΚΑ
Σκάουτερ τεσσάρων ομάδων από το εξωτερικό θα βρεθούν σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώθηκε ότι στο γήπεδο θα έρθουν εκπρόσωποι από τις Γκενκ, Βαλενσιέν,  Λιλ και Ντιναμό Κιέβου.
Στο μεταξύ, την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αθήνα συνοδεύουν ο Σπύρος Μηλιωρίδης, ο Στέφανος Σαράτσης και ο Γιώργος Σαχπατζίδης από τη διοίκηση, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ζήσης Βρύζας μετέβη νωρίτερα στην πρωτεύουσα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν και πάλι η διαιτητική σφαγή από τον Γιάχο, αλλά όλοι αναγνώρισαν ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα η ομάδα.

Τέλος στο όνειρο για Τσάμπιονς Λιγκ, μάχη για τη 2η θέση

Ο ΠΑΟΚ χάνοντας από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-0 έμεινε οριστικά εκτός διεκδίκησης της 1ης θέσης των φετινών πλέι οφ και έσβησε οριστικά το όνειρο για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός που κέρδισε με 0-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι διατήρησε την 1η θέση καθώς έφτασε στους 11 βαθμούς και πλέον στη δεύτερη θέση πέρασε η ΑΕΚ με 9 βαθμούς, η οποία μπορεί να ελπίζει στην 1η θέση αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχους τους πράσινους.
Ο ΠΑΟΚ αυτό που μπορεί να διεκδικήσει είναι μέχρι τη 2η θέση αλλά και αυτήν με προϋποθέσεις. Ο Δικέφαλος μπορεί να πάρει τη 2η θέση αν κερδίσει τον Ατρόμητο στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική (απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Τσιρίλο, Ίβιτς, Γκαρσία και Φωτάκης) και η ΑΕΚ χάσει από τον Παναθηναϊκό (σε πιθανή ισοβαθμία με την Ένωση ο ΠΑΟΚ έχει χάσει το πλεονέκτημα καθώς είχε κερδίσει με 1-0 στην Τούμπα αλλά έχασε με 2-0 στο ΟΑΚΑ μέσα στα πλέι οφ).
Βεβαίως ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μείνει ακόμη και τελευταίος αν χάσει την τελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην  Τούμπα…

Αναλυτικά η βαθμολογία μετά από πέντε αγώνες έχει ως εξής:
1.Παναθηναϊκός……11
2.ΑΕΚ………………9
3.ΠΑΟΚ……………7
4.Ατρόμητος………..5

Η τελευταία αγωνιστική των φετινών πλέι οφ θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή και περιλαμβάνει τα εξής ματς:
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (20:00)
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (20:00)

Δεύτερη φορά με 9 παίκτες ελέω Κουκουλάκη!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το σημερινό ματς με την ΑΕΚ με 9 παίκτες χάνοντας τελικά με 2-0 και το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο Δικέφαλος του στερεί το πλεονέκτημα που θα είχε σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Με ήττα 1-0 και καθώς είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ένωση, στο σενάριο που κέρδιζε ο Δικέφαλος τον Ατρόμητο την τελευταία αγωνιστική και η ΑΕΚ έμενε στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Τότε καθώς τα σκορ των πλέι οφ και η διαφορά τερμάτων θα ήταν η ίδια, ο ΠΑΟΚ θα έχει το πλεονέκτημα από την καλύτερη θέση που είχε από το πρωτάθλημα.
Πλέον η ΑΕΚ με το 2-0 έχει και τη ισοβαθμία και με μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική εξασφαλίζει τουλάχιστον την 2η θέση.
Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μιχάλης Κουκουλάκης άφησε τον ΠΑΟΚ με εννέα παίκτες. Σήμερα απέβαλε με αρκετά μεγάλη ευκολία τον Γκαρσία και το Φωτάκη (ειδικά στη 2η κίτρινη που δέχεται ο διεθνής Έλληνας μέσος δεν ακουμπάει καν το Λαγό, ο οποίος κάνει καθαρά θέατρο), ενώ πριν από τρία χρόνια, το Μάρτιο του 2009, σε ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (ρεβάνς των προημιτελικών ήταν…) στο Καραϊσκάκη είχε αποβάλει με την ίδια ευκολία τον Κοντρέρας και τον Ίβιτς και οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει με 2-0 στην παράταση για να προκριθούν...
Επίσης πέρυσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου (στο πρώτο ματς) ο ΠΑΟΚ είχε μείνει με εννέα παίκτες στο ΟΑΚΑ στο 0-0 με την ΑΕΚ καθώς ο Σιδηρόπουλος είχε αποβάλει τον Ίβιτς και το Λίνο…

«Οι διαιτητές πληρώνονται για να κάνουν καλύτερη δουλειά»

Ο Λάσλο Μπόλονι στις δηλώσεις του μετά από την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ δεν έκρυψε ότι περίμενε περισσότερα πράγματα από τους παίκτες του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και εξέφρασε για ακόμη μία φορά την απορία του για τις αποφάσεις των Ελλήνων διαιτητών.
Αναλυτικά τόνισε:
«Νομίζω ότι χάσαμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Και το χάσαμε εκεί γιατί παίξαμε χωρίς χαρακτήρα, προσωπικότητα και κίνητρο.
Νομίζω ότι δεν είναι φυσιολογικό να έχουμε μόνο τον Γκαρσία και τον Ίβιτς με καλή παρουσία στο πρώτο μέρος.
Γενικά στη ζωή όταν κάνεις κάτι χωρίς να βάλεις καρδιά, είναι δεδομένο ότι δε θα κάνεις καλά τη δουλειά σου και αυτό έγινε στο πρώτο ημίχρονο.
Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση και όταν το μυαλό σου και η καρδιά σου δεν είναι παρόντα δεν είσαι ο ίδιος παίκτης.
Λίγο πολύ, δεχθήκαμε το πρώτο γκολ και από την ΑΕΚ όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό καθώς και στις δύο περιπτώσεις κάναμε δύο μεγάλα δώρα στους αντιπάλους.
Αλλά όλα αυτά έγιναν επειδή η νοοτροπία μας δεν ήταν παρούσα στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερο νεύρο αλλά το οξυγόνο είχε πάει ήδη με την πλευρά της ΑΕΚ…
Αυτή είναι λίγο έως πολύ η ιστορία του ματς. Δεν είδαμε τίποτα σπουδαίο και από τις δύο ομάδες.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ αλλά δεν είδαμε και τόσο καλό ποδόσφαιρο. Γενικότερα στη διάρκεια των πλέι οφ δεν έγιναν καλά ματς. Δεν υπήρχε θέαμα, ένταση και αντίθετα υπήρχαν πολύ νευρικότητα και κούραση».

Ο Μπόλονι ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να έχει κάνει αλλαγή τον Γκαρσία διότι υπήρχε ένταση με τον Βάργκας από το πρώτο ημίχρονο. Εκεί είπε:
«Ίσως έχετε δίκαιο ότι υπήρχε ένταση, αλλά εγώ δεν είχα αυτό στο μυαλό μου. Ο Γκαρσία είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας για την κατοχή της μπάλας. Με την κίτρινη που δέχθηκε ξέραμε ότι δε
θα έπαιζε στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο Λάζαρ όμως είχε ένα κρύωμα και θέλαμε να παίξει έτοιμος στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο…
ΑΝ είδατε τα πάντα, τότε πείτε μου τι έγινε πριν από τη δεύτερη κίτρινη του Γκαρσία; Ξέρετε γιατί ήρθε; Πριν 10 δευτερόλεπτα είδατε τι έγινε;
Η δεύτερη κίτρινη ξεκίνησε από ένα πλάγιο της ΑΕΚ πουν εκτελέστηκε 15 μέτρα πιο μπροστά! Μπορώ να καταλάβω έναν παίκτη να κλέβει 1-2 μέτρα. Κάποιος μπορεί να κλέψει και 10 μέτρα αλλά αυτό παραπάει. Στα 15 μέτρα όμως είναι αλλαγή.
Ο 4ος διαιτητής ήταν δύο μέτρα μπροστά από τη φάση και ο διαιτητής ήταν στα 10 μέτρα, αλλά δεν έδωσαν τίποτα!
Ο Βάργκας από την πλευρά του έκανε καλά τη δουλειά του. Αλλά να τα πείτε όλα…
Γιατί δε μιλάμε για τη 2η κίτρινη του Φωτάκη; Δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη γιατί ήμουν μακριά, αλλά είμαι στο ποδόσφαιρο πολλά χρόνια και ξέρω αυτές τις φάσεις.
Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί και πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Να είμαστε πιο δυνατοί και στην αυτοσυγκέντρωση και την  τακτική. Αλλά πολλές φορές κάποιες μικρές λεπτομέρειες κάνουν τις διαφορές.
Αυτές οι λεπτομέρειες ξεκίνησαν από ένα ματς στον Ατρόμητο…
Μπορεί να κάνουν κάποιες φορές οι παίκτες φάουλ για να σταματήσουν τον αντίπαλο.
Για τη φάση του Φωτάκη όμως μετά από πάνω από 30 χρόνια στο γήπεδο έχω την αίσθηση (παρότι μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έτσι διαισθάνομαι…) ότι ήταν θέατρο και ο Φωτάκης δεν ακούμπησε τον αντίπαλο. Ο διαιτητής πληρώνεται για να κάνει καλά τη δουλειά του, ήταν πολύ κοντά στη φάση, αλλά πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του…
Επαναλαμβάνω πάντως ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πιο δυνατός…»
Σε ερώτηση για το αν οι διαιτητές έκοψαν τον ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία ματς με Παναθηναϊκό και με ΑΕΚ είπε:
«Αυτό που πιστεύω δεν είναι σημαντικό. Αυτό που είδατε και οι εμπειρίας που έχετε εσείς στης Ελλάδα μπορούν να πουν περισσότερα πράγματα… Εγώ στην Ελλάδα έχω μόνο εννέα μήνες…
Γενικότερα είμαι εκνευρισμένος την όλη διαδικασία.
Έχω νεύρα και κούραση, αλλά ας περιμένουμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι.
Με τις δύο αποβολές το τελευταίο ματς είναι πιο δύσκολο για μας.
Ωστόσο δεν θέλουμε να χάσουμε το παιχνίδι στην Τούμπα. Ζητάμε λοιπόν οι οπαδοί μας να έρθουν και να μας βοηθήσουν.
Μαζί τους μπορούμε να κλείσουμε θετικά (για το επίπεδό μας) την καλή δουλειά της φετινής σεζόν.
Δεν χάσαμε κάτι από το επίπεδό μας σε σχέση με πέρυσι και  κάναμε καλή διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.
Θα ήθελα να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος με μία ακόμη νίκη και να στείλω για διακοπές τους παίκτες μου μετά από μία δύσκολη χρονιά».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μήνυση από οπαδούς της ΑΕΚ σε Γκαρσία!

Μετά από το τέλος του αγώνα δύο οπαδοί της ΑΕΚ κατέθεσαν μήνυση κατά του Πάμπλο Γκαρσία για λόγους που δεν έχουν  διευκρινιστεί επακριβώς και ο Ουρουγουανός μέσος του Δικεφάλου κινδυνεύει να πάει στο κρατητήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου!!!
Στον ΠΑΟΚ είναι έξαλλοι με το θέμα το οποίο είναι ανοιχτό καθώς και ο Γκαρσία μπορεί να κάνει αντίστοιχα μηνύσεις…

«Τώρα πάμε για τη 2η θέση»

Ο Θανάσης Παπάζογλου με δηλώσεις τόνισε ότι η νευρικότητα και η κούραση στοίχισαν στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα πρέπει να κερδίσει το τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο για να διεκδικήσει τη 2η θέση.
Αναλυτικά είπε: «Δεχτήκαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και φαινόταν πως όποιος σκόραρε θα ήταν και ο νικητής. Το παλέψαμε δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε με τις ευκαιρίες που είχαμε και με την εξέλιξη να μείνουμε με εννιά παίκτες δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ».
Για το τι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα: «Σημαντικό ρόλο έπαιξε η νευρικότητα και η κούραση. Ηταν δύο παράγοντες που δε μας άφησαν να αντιδράσουμε μετά το γκολ. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες, δυστυχώς δε σκοράραμε».
Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: « Θέλαμε πολύ τη νίκη σήμερα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, υπάρχει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και αν είμαστε αυτοί που πρέπει νομίζω θα κερδίσουμε και θα πάρουμε τη δεύτερη θέση».

Με σύνθεση ανάγκης απέναντι στον Ατρόμητο

Αποδεκατισμένος θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο (20.00) εντός έδρας παιχνίδι εναντίον του Ατρόμητου, στο οποίο θα επιδιώξει την κατάκτηση της νίκης, προκειμένου να ελπίζει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην ειδική βαθμολογία.
Πριν το χθεσινό παιχνίδι ο Λάσλο Μπόλονι γνώριζε ότι δεν επρόκειτο να έχει στη διάθεση του για τον αγώνα με τον Ατρόμητο τους Τσιρίλο και Ίβιτς, που είχαν ήδη συμπληρώσει κάρτες. Ο Ρουμάνος προπονητής πλέον δεν μπορεί να υπολογίζει και στους Γκαρσία και Φωτάκη, που είδαν χθες την κόκκινη του Κουκουλάκη (ο Ουρουγουανός είχε ήδη συμπληρώσει επτά κάρτες μετά την πρώτη κίτρινη στο χθεσινό ματς).
Οι απουσίες, όμως, μπορεί να υπερβούν τις τέσσερις, αφού αρκετοί παίκτες δεν είναι απολύτως έτοιμοι να αγωνιστούν. Ειδικότερα, σήμερα θα υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για τον Χαλκιά, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις από το χθεσινό ματς. Επιπλέον, ερωτηματικό αποτελεί η ετοιμότητα του Λάζαρ, που χθες παρέμενε στον πάγκο εξαιτίας ενός κρυώματος που τον ταλαιπωρεί.
Σήμερα, επίσης, θα διαπιστωθεί εκ νέου η κατάσταση του Έτο, που δεν ακολούθησε καν την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, όπως επίσης και του Σαλπιγγίδη, που έπαιξε χθες ως αλλαγή, χωρίς να έχει ξεπεράσει απολύτως τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.
Όπως και να έχει, το πρόβλημα για τον Μπόλονι, ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, εστιάζεται κυρίως στη μεσαία γραμμή, και το οποίο θα μεγεθυνθεί, στην περίπτωση που ο Λάζαρ δεν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί.
Όσοι αγωνίστηκαν βασικοί στο χθεσινό ματς θα κάνουν σήμερα αποθεραπεία και οι υπόλοιποι θα προπονηθούν το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Κορυφαίος ήταν ο Νιμανί...

Ο ΠΑΟΚ απώλεσε χθες κάθε ελπίδα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και πέρα από την κάκιστη αντιμετώπιση από τη διαιτησία, πλήρωσε εν μέρει και την επιθετική του αφλογιστία, σκοράροντας 3 φορές σε 5 παιχνίδια.
Βεβαίως, σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι ήταν ακόμα πιο δύσκολο να γυρίσει το ματς μένοντας αρχικά με δέκα και μετά με εννιά παίκτες. Ο παίκτης που ξεχώρισε χθες ήταν ο Νιμανί. Ίσως ο ΠΑΟΚ πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την παραμονή του στην ομάδα.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΧΑΛΚΙΑΣ 5

Ενώ τα πήγαινε περίφημα στα παιχνίδια των πλέι οφ, από δικό του λάθος χθες ήρθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ που “έκοψε” τα πόδια των συμπαικτών του. Χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ευθύνεται 100%.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 7

Αρκετά καλή η παρουσία του νεαρού, ειδικά στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Έκοψε πολλές επιθέσεις του ΠΑΟΚ από αριστερά, έκλεινε σωστά τον Κάρλος και είχε ουσία στο παιχνίδι του. Υστέρησε όμως πολύ στις σέντρες.

ΛΙΝΟ 6

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε φρεσκάδα, περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα και δεν απέφυγε κάποια εύκολα λάθη. Ανέβηκε ουσιαστικά μετά την αποβολή του Γκαρσία, αλλά οι τελικές του δεν ήταν αυτές που θα ήθελε.

ΜΑΛΕΖΑΣ 7

Ατομικά δεν έγινε κάτι στον χώρο ευθύνης του, ειδικά στις φάσεις των δύο γκολ, που να φέρει ευθύνη. Δεν έκανε λάθη, είχε σωστές επεμβάσεις, προωθούσε σχετικά καλά την μπάλα, ήταν σε μία κανονική του μέρα.

ΤΣΙΡΙΛΟ 7

Τα ίδια με τον Μαλεζά, ισχύουν πάνω κάτω και για τον Τσιρίλο. Ο Ιταλός είχε κερδισμένες μονομαχίες, ακόμα και λίγο έξω από την περιοχή, πήρε αρκετές κεφαλιές και γενικά στάθηκε καλά ως κεντρικός αμυντικός.

ΓΚΑΡΣΙΑ 6

Αν εξαιρέσει κανείς τα πολλά του νεύρα, βοήθησε στην κυκλοφορία, στις κόντρες, στα κλεψίματα. Ο εκνευρισμός που έβγαλε όμως και άρχισε από το πρώτο ημίχρονο, στοίχισε τελικά πολύ στην ομάδα με την αποβολή.

ΦΩΤΑΚΗΣ 6

Η δική του αποβολή είναι πέρα για πέρα άδικη, διότι δεν βρίσκει καν τον Λαγό στη φάση της δεύτερης κίτρινης κάρτας. Στο πρώτο μέρος έκανε πολλά λάθη, έστω και αν κάλυψε χώρους, αλλά αυτά τα λάθη τον αδικούν.

ΙΒΙΤΣ 7

Η παρουσία του μπορεί να έδωσε ύψος στο κέντρο, αλλά βοήθησε και στην κυκλοφορία της μπάλας. Είχε βέβαια σκαμπανεβάσματα στην διάρκεια του ματς, ενώ έχασε και τη σπουδαία ευκαιρία για το 1-1 με την κεφαλιά.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 5

Παίζοντας στη φυσική του θέση στα δεξιά μάλλον απογοήτευσε με τις ενέργειες του. Έχανε πολύ εύκολα την μπάλα, δίνοντας ευκαιρίες ανασύνταξης στην ΑΕΚ, ενώ και επιθετικά δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του.

ΝΙΜΑΝΙ 8

Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Γάλλος. Ήταν φρέσκος, είχε φοβερή διάθεση και ενέργεια, έκανε τις δύο καλύτερες φάσεις του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έπεσε λίγο η απόδοσή του, αλλά συνολικά ήταν καλός.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 5

Μάλλον θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα τα φετινά πλέι οφ. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έμεινε άσφαιρος, αλλά ότι σταδιακά έχασε την φρεσκάδα του, ενώ δεν του πήγαν και αρκετές φάσεις που βρισκόταν δίπλα στην μπάλα.

ΚΡΕΣΙΤΣ 7

Ο Κροάτης τερματοφύλακας αγωνίστηκε μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν σχετικά σταθερός. Είχε δύο καλές αποκρούσεις όσο έπαιξε, ενώ δεν φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ του Λεονάρντο προς το τέλος του ματς.

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 5

Ο διεθνής επιθετικός αγωνίστηκε τελικά ως αλλαγή, αλλά ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τις ενοχλήσεις του στους κοιλιακούς. Δεν πρόλαβε να κάνει κάτι ουσιαστικό, χωρίς όμως να του λείπει και η διάθεση όπως πάντα.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 5

Στο εικοσάλεπτο που αγωνίστηκε μαζί με τις καθυστερήσεις, δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Βέβαια στο διάστημα αυτό η ομάδα έμεινε και με 9 παίκτες, επομένως ως σέντερ φορ ήταν δύσκολο να φανεί, άσχετα αν ο ΠΑΟΚ έκανε επιθέσεις.