Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ 0-0 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Τώρα αρχίζουν τά δύσκολα............

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 10 αγώνες αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο το πρόγραμμα της ομάδας μπαίνει πλέον σε μία πολύ δύσκολη φάση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου!
 Σε πρώτη φάση την ερχόμενη εβδομάδα ο Δικέφαλος έχει τρία σερί ματς στην Τούμπα, μέσα σε έξι μέρες:

* αρχικά υποδέχεται τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα την προσεχή Κυριακή (15/1)
* ακολουθεί το νοκ άουτ παιχνίδι για το Κύπελλο με την ΑΕΚ την επόμενη Τετάρτη (18/1)
* και έπεται το ματς με τον Πανιώνιο ξανά για το πρωτάθλημα το Σάββατο 21/1.

Η συνέχεια μοιάζει ακόμη πιο δύσκολη από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι το τέλη Φεβρουαρίου:

* Στις 29 Ιανουαρίου υπάρχει το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα
* στις 5 Φεβρουαρίου το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
* στις 12/2 είναι το ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
* στις 16/2 το Ουντινέζε - ΠΑΟΚ για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ
* στις 19/2 το ΠΑΟΚ - Άρης
* στις 23/2 το ΠΑΟΚ - Ουντινέζε στην Τούμπα
*και στις 26/2 το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ!

Συνολικά ο ΠΑΟΚ από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα δώσει 10 ματς μέσα σε 42 μέρες!

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια στα πράσινα............

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ και ήδη ξεκίνησε προετοιμασία μέ τη νέα του ομάδα. φορώντας πλέον τα πράσινα της Βόλφσμπουργκ.

Η φωτογραφία είναι από το Ντουμπάι, εκεί όπου από σήμερα και μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα κάνει η νέα του ομάδα την χειμερινή προετοιμάσία της, στους 25 βαθμούς Κελσίου, ενόψει την επανέναρξης της Μπουντεσλίγκα στις 21 Ιανουάρίου.

Ο Βιεϊρίνια γνώρισε τους μισούς νέους του συμπαίκτες το βράδυ της Παρασκευής στην Φρανκφούρτη, όπου η Βόλφσμπουργκ συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου. Η άλλη μισή ομάδα είχε μείνει στη βάση της και τα... δύο μισά της Βόλφσμπουργκ συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του Μονάχου για να πετάξουν για το Ντουμπάι.

Την πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα της νέας του ομάδας, ο Βιεϊρίνια αναμένεται να την κάνει την Τρίτη στο φιλικό με την Αλ Τζαζίρα, που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι, ενώ την Κυριακή υπάρχει και δεύτερο φιλικό με την νταμπλούχο του Ουζμπεκιστάν, Μπουντιοτκόρ, ομάδα στην οποία παλιότερα έπαιξε και ο Ριβάλντο.

Στο Ντουμπάι, ο 26χρονος Πορτογάλος δεν θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και ελληνικά, καθώς ο Σωτήρης Κυριάκος δεν ταξίδεψε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Έλληνας αμυντικός είναι στη μαύρη λίστα του Μάγκατ, ο οποίος του ζήτησε να βρει ομάδα και να φύγει.

Δεν βρήκε δίχτυα, 0-0 στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στην Ξάνθη σε ένα παιχνίδι που ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκαν στην άμυνα, αλλά δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στην επίθεση με αποτέλεσμα να αρκεστούν στην ισοπαλία. Το παιχνίδι ήταν μέτριο με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και τις ευκαιρίες, όχι όμως και το γκολ.
Αρχισε ο αγώνας
6΄Φάουλ του Μάνταλου από αριστερά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
11΄Χωρίς φάσεις ως τώρα το παιχνίδι, αλλά και χωρίς ρυθμό.
12΄Πρώτη φάση για τον ΠΑΟΚ και καλή ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ βγήκε οργανωμένα στην επίθεση, ο Σαλπιγγίδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Φωτάκης πρόλαβε να βάλει την προβολή, αλλά ο Βιβιανί ήταν σε ετοιμότητα.
17' Επικίνδυνο φάουλ της Ξάνθης, η μπάλα πέρασε απ' όλους, αλλά κανείς δεν την βρήκε.
32΄Δυνατό σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή, έφυγε ψηλά άουτ.
33΄Σέντρα για τον Σαλπιγγίδη, δεν πρόλαβε την μπάλα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ.
38΄Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Λίνο σέντραρε από αριστερά, ο Αθανασιάδης έκανε την προβολή, η μπάλα μάλλον βρήκε και σε κάποιο παιχνίδι και πέρασε δίπλα από τη γραμμή της εστίας, κόρνερ!
44΄Ο Εντιμάρ μπροστά από τον Ιβιτς παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.
Τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο
40-60 η κατοχή μπάλας για τον ΠΑΟΚ. Τρεις τελικές ο ΠΑΟΚ, καμία η Ξάνθη.
46΄Αρχισε το β΄ημίχρονο
48΄Σέντρα-σουτ του Λίνο, παραλίγο να βρει δίχτυα.
56΄Κίτρινη κάρτα στον Σνάουτσνερ
56΄Από το πουθενά κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ από στημένη φάση. Φάουλ από αριστερά, ο Γλύξος έδιωξε αλλά η μπάλα κόντρασε και ήρθε στον Πόι που σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
58΄Κίτρινη κάρτα στον Μαλεζά.
63΄Ο Γιάννου στο παιχνίδι στη θέση του Ιβιτς
65΄Ο Βλαχοδήμος στη θέση του Μάνταλου.
68΄Κίτρινη στον Εντιμάρ για θέατρο.
69΄Διαμαρτύρεται για τράβηγμα μέσα στην περιοχή ο Φωτάκης.
71΄Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ασίστ του Βλαχοδήμου στον Μαρσελίνιο, που πλάσαρε συρτά, αλλά η μπάλα έφυγε βασανιστικά άουτ.
75΄Αλλαγή ζητάει ο Βασιλακάκης. Στη θέση του ο Νταρμπιόν.
79΄Κίτρινη κάρτα στον Μπέρτο.
81΄Σέντρα του Λίνο, έδιωξε η άμυνα την τελευταία στιγμή.
83΄Μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, που απάφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ.
89΄Ο Καζάκης αντί του Μαρκόφσκι και ο Ρομπέρ στη θέση του Σαλπιγγίδη.
91΄Σέντρα του Ρομπέρ, κεφαλιά του Αθανασιάδη μόλις άουτ! Ο Ρομπέρ έβγαλε δύο σέντρες φαρμάκι μόλις μπήκε!
93΄Τέλος
Οι ενδεκάδες:
Ξάνθη: Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Κουριτίμπα, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Πόι, Ντάνι, Μάνταλος
Στον πάγκο θα καθίσουν οι: Λυμπερόπουλος, Καζάκης, Στάσιακ, Νταρμπιόν, Σουάνης, Σταθάκης, Βλαχοδήμος
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ίβιτς, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα καθίσουν οι: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Ρομπέρ, Ετο, Κατσικάς και Γιάννου
Εκτός αποστολής έμεινε ο Τσουκαλάς

«Μην φοβάστε τον ΠΑΟΚ»

Αισιόδοξος για τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν για τον Δικέφαλο στην Τούμπα (Εργοτέλη, ΑΕΚ, Πανιώνιο) εμφανίσθηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στην Ξάνθη ο Γιώργος Φωτάκης:

"Προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη αλλά δεν είχαμε καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια ενώ δεν είχαμε και τύχη. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάμε μπροστά. Έχουμε δυο παιχνίδι στην έδρα μας αν τα πάρουμε θα βρεθούμε γρήγορα ακόμα πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα".
-Αγωνίσθηκες δεξια σήμερα ενώ ως συνήθως αγωνίζεσαι στον άξονα…
" Έχω ξαναπαίζει δεξιά αν και είναι γεγονός ότι η θέση μου είναι στον άξονα. Η ομάδα έχει κάποια προβλήματα αυτή την εποχή και αναγκαστικά έπαιξα όπου μου ζήτησε ο προπονητής. Δεν έχω πρόβλημα με τη θέση που θα παίξω. Θέλω να παίζω και να βοηθάω την ομάδα σε κάθε ομάδα".

- Θα αντέξει ο ΠΑΟΚ στα τρία επόμενα παιχνίδια στην Τούμπα;
- "Είναι δύσκολο το πρόγραμμα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα ξεκουραστούμε τις επόμενες ημέρες και με καθαρό μυαλό και θα δείτε ότι θα τα καταφέρουμε. Μην τον φοβάστε τον ΠΑΟΚ στα δύσκολα. Έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα".

"Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για να αποφύγω τα χειρότερα''

Ικανοποιημένος εν μέρη απο την ισοπαλία και απογοητευμένος απο τον τρόπο που μεταχειρίζονται τον ΠΑΟΚ εμφανίσθηκε ο Λάζλο Μπόλονι στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα: ΄΄Είχα πει ότι το παιχνίδι στην Ξάνθη θα ήταν δύσκολο. Αποδείχθηκε στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε πολύ να πάρουμε τη νίκη. Η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα υπό προϋποθέσεις. Στο α΄ ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και είχαμε ενδιαφέρουσα κατοχή της μπάλας. Μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Η Ξάνθη αμυνόταν με 9 - 10 παίκτες σε εκείνο το σημείο, γεγονός που μας δυσκόλεψε πολύ. Στο β΄ ημίχρονο ήμασταν απόντες για 15’ περίπου και φυσιολογικά η Ξάνθη μας πίεσε. Πρέπει να αποδεχθούμε την ισοπαλία. Ίσως έκανα λάθος που δεν έβαλα νωρίτερα τον Ρομπέρ που έδειξε ότι μπορούσε να βοηθήσει. Είμαι χαρούμενος γιατί αισθάνθηκα ότι οι παίκτες μου είχαν αυτοσυγκέντρωση.

Δε θέλω να επιτεθώ σε κανέναν αλλά για μας το γεγονός ότι έχουμε παίκτες σε αμφισβήτηση είναι κακό και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό άμεσα.

Θέλουμε να δουλέψουμε λίγο επιθετικά και θα το κάνουμε. Μας έλειψαν δυο στοιχεία να δώσουμε τη μπάλα στο χώρο και να τη δώσουμε την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να βοηθήσουμε τον Γιάννου να ζητάει μπάλα στο χώρο.

Δεν ζητάω λύσεις από παίκτες. Μαζί προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν. Θέλω να δώσω ευκαιρίες σε παίκτες να δείξουν το ταλέντο τους και να βοηθήσουν την ομάδα.

Αυτό που επίσης θα κάνουμε στο επόμενο διάστημα είναι να αποκτήσουμε παίκτες που θα μας δώσουν λύσεις στο μέλλον΄΄.

Ερωτηθείς για τον Νιμανί ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε:

΄΄Το Νιμανί τον ξέρω από την Γαλλία στη Μονακό από τότε που ήταν νέος και φιλόδοξος όπως είναι τώρα ο Σταφυλλίδης. Τον χρησιμοποίησα και βοήθησε πολύ την ομάδα. Στη συνέχεια η πορεία του δεν ήταν εξαιρετική. Θέλω να τον δω και θα πάρω τις αποφάσεις μου. Είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα αλλά πρέπει να συζητήσω μαζί του για να καταλάβω πως σκέφτεται για το μέλλον του.

Θα προπονηθεί για λίγες μέρες και θα δούμε τι θα κάνουμε μαζί του. Μπορεί να τον αποκτήσουμε για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε΄΄.

Τέλος ο Μπόλονι άφησε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε ο ΠΑΟΚ από τη Λίγκα:

΄΄Είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια. Είναι χαζός ο τρόπος που προγραμματίστηκε ο αγώνας κυπέλλου και δεν θέλω να μιλήσω. Αν μιλήσω θα δημιουργηθεί θέμα. Θα περιμένω λίγο και θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα΄΄. 


Ουζουνίδης : Δίκαιο το αποτέλεσμα


Ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα εμφανίσθηκε ο προπονητής της Ξάνθης Μαρίνος Ουζουνίδης :΄΄Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θεωρώ ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο κι εμείς ήμασταν καλύτεροι στο β΄ ημίχρονο. Ποιοτικά δεν έγινε καλό παιχνίδι αλλά τακτικά ήταν ένας ωραίος αγώνας. Η ισοπαλία με αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αξίζει αυτή η ομάδα τη στήριξη των φιλάθλων της. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το ποιες ομάδες έχουν προβάδισμα για τα play off. Θα δούμε στη συνέχεια ποιες ομάδες θα ξεχωρίσουν΄΄.

Ξεκινούν καθοριστικές συζητήσεις με τον Σαλπιγγίδη!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές της ΠΑΕ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη σε ότι αφορά την μελλοντική τους συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ των επιτελών του Δικεφάλου και του παίκτη για το ενδεχόμενο να μειωθούν οι οικονομικές του απολαβές και να επεκταθεί το συμβόλαιο του για ένα χρόνο.

Όπως τόνισε και στις πρόσφατες δηλώσεις του ο διεθνής ποδοσφαιριστής είναι να ανοιχτός σε κάθε είδους συζήτηση για τη συνεργασία του με τον Δικέφαλο ενώ την ίδια στάση έχει και ο εκπρόσωπος του.

Είναι πολύ πιθανόν ο Σαλπιγγίδης μετά τις επαφές που είχε με τους Ζήση Βρύζα και Παντελή Κωνσταντινίδη να συναντηθεί και με τον Θόδωρο Ζαγοράκη προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού ομάδα και παίκτης ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Το ενδεχόμενο να μην βρεθεί η χρυσή τομή και να αναγκαστεί ο παίκτης να φύγει από τον ΠΑΟΚ θεωρείται αδύνατον καθώς πρόθεση και των δυο πλευρών είναι να η συνέχιση της συνεργασίας τους μέσα στα πλαίσια που ορίζει η νέα τάξη πραγμάτων στην οικονομία της χώρας.