Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μπόλονι: «Λάθος που έδιωξαν το Ζαγοράκη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάσλο Μπόλονι, παραχώρησε συνέντευξη σε site της Ρουμανίας και μίλησε για τον αποκλεισμό από την Οντινέζε, την αποχώρηση Ζαγοράκη, τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά και τις σχέσεις του με τον Ρονάλντο και τον Πέπε. Αναλυτικά:
Για τον αποκλεισμό από την Ουντινέζε: "Σε γενικές γραμμές είχα κακό ύπνο! Τώρα κοιμάμαι καλά. Ειλικρινά, η Ουντινέζε ήταν καλύτερη στην ταχύτητα του παιχνιδιού. Έπρεπε να παίξουμε πάνω από το 100%, για να τους αποκλείσουμε. Δεν είμαι χαρούμενος που χάσαμε, αλλά δεν θα χάσω και την γη κάτω από τα πόδια μου".

Για το χειροκρότημα του κόσμου παρά την πικρία του:
"Στον ΠΑΟΚ το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπορεί να χαρακτηρίζονται ως κακοί, αλλά έχουν μεγάλη καρδιά. Το κοινό είναι ζεστό και κάποιες φορές πολύ ζεστό".

Για τους φίλους του ΠΑΟΚ:
"Αν αγαπάς, το κάνεις με το μυαλό, όχι με την καρδιά. Αυτό συνέβη και άλλαξε ο πρόεδρος Ζαγοράκης με τον Βρύζα. Σέβομαι και τους δύο, δούλεψα καλά και με τους δύο. Οι οπαδοί που έδιωξαν τον Ζαγοράκη νομίζω ότι έκαναν ένα λάθος".

Για συζητήσεις που είχε με την Ραπίντ και τις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ:
"Με την Ραπίντ ήμουν σε προχωρημένες συζητήσεις. Ημουν στο αεροδρόμιο, έπαιρνα το εισιτήριο. Μια στιγμή έμπνευσης με βοήθησε να πάρω την απόφαση να φύγω μακριά. Ηθελαν προπονητή εκείνο το βράδυ. Ζήτησαν απάντηση την επόμενη μέρα και δεν μπορούσα να το κάνω αυτό. Δεν μπορώ να υπογράφω συμβόλαια μέσα σε πέντε λεπτά. Στις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ μου άρεσε το πως μιλήσαμε και το πως μου συμπεριφέρθηκαν. Ηρθαν στο Παρίσι. Ήταν το πρώτο μου συμβόλαιο που επέλεξα τόσο γρήγορα. Και έκανα λάθος που αποφάσισα γρήγορα. Στη Ρουμανία, αυτοσχεδιάζουν τα πάντα, εννοώ όσα εχουν να κάνουν με τις συμβάσεις".

Για την οικογένειά του:
"Η γυναίκα μου από τους τελευταίους έξι μήνες, πέρασε τέσσερις στη Ρουμανία. Η κόρη μου είναι 27 ετών και έχει τη δουλειά της ... Εγώ δουλεύω στην Ελλάδα και πριν δούλεψα στο Βέλγιο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πες μου και για τους Ούγγρους, η Εθνική Ουγγαρίας δεν ήρθε να ρωτήσει, δεν ξέρω το γιατί. Για να είμαι ξεκάθαρος, μπορώ να προπονήσω οπουδήποτε, ακόμα και στην τελευταία θέση στον κόσμο, αρκεί να νιώθω καλά, για να λειτουργήσω σωστά".

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο:
"Ο Ρονάλντο δεν είναι καθόλου αλαζόνας. Είναι απλά... όμορφος και έχει επίγνωση της αξίας του. Όταν έχεις την οικονομική κατάσταση του, δεν μπορείς να είσαι όπως ήσουν 16 χρόνών. Η γνώμη μου, πάντως, είναι ότι αν μιλήσουμε με αριθμούς, ο Μέσι είναι πραγματικά ο αριθμός 1. Και νομίζω ότι ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Ρονάλντο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον εκτιμώ περισσότερο από τον Κριστιάνο, που είναι και το παιδί μου. Απλώς μου αρέσει περισσότερο από τον Ρονάλντο. Κοιτάξτε, ο Πουγιόλ μου είναι πιο συμπαθής από ότι ο Πέπε, ο οποίος, σε ηλικία 19 ετών, ήρθε στο γραφείο μου και παραπονέθηκε ότι δεν θέλει να αφήσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τώρα είναι στην Ρεάλ Μαδρίτης".

Για την ζωή του στην Ελλάδα:
"Νιώθω καλά, μου αρέσει η θερμότητα. Αλλά είναι δύσκολο να μην αρέσει σε κάποιον η ζωή στην Ελλάδα. Αισθάνομαι καλά έτσι κι αλλιώς οπουδήποτε. Τον πρώτο καιρό έμενα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Θεσσαλονίκη. Αλλά δεν μπορούσα να μείνω για πάντα εκεί. Μετακόμισα στο σπίτι μου, έχω τη θέση μου, πλέον μπορώ να κλείσω και να ανοίξω εγώ την πόρτα".

Στο Ούντινε ακόμη μιλούν για τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Η παρουσία έξι χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ στην πόλη του Ούντινε και, φυσικά, στις κερκίδες του γηπέδου του Φρίουλι, εξακολουθεί να απασχολεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας, δέκα ημέρες μετά τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα.

Όπως ανακοίνωσε χθες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η ομάδα της Ουντινέζε ανέλαβε τον καθαρισμό από σπρέι ορισμένων μνημείων στην πόλη του Ούντινε αλλά και σε τοίχους του γηπέδου του Φρίουλι, ζημιές που προκλήθηκαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Το συνολικό κόστος, βέβαια, δεν ξεπερνά τα χίλια ευρώ, ποσό που, πάντως, θα κληθεί από την ιταλική ομάδα να καλύψει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Στην ίδια ανακοίνωση της Ουντινέζε, ας σημειωθεί, αναφέρεται ακόμη ότι “αυτές οι πράξεις μόλυνσης, άρα καταδικαστέες, δεν μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα των φιλοξενούμενων υποστηρικτών του ΠΑΟΚ, που έσπευσαν μαζικά στο Ούντινε και η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα στη ζωή της πόλης, χάρη και στην πολύ καλή δουλειά των σωμάτων ασφαλείας. Αντίθετα, χάρισαν μια βραδιά εξαιρετικής υποστήριξης στην αγαπημένη τους ομάδα”.
Τις επόμενες ημέρες οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας, τηρώντας τους τύπους, πρόκειται να ενημερώσουν σχετικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την υποχρέωση της να καταβάλλει το ποσό των χιλίων ευρώ που χρειάστηκε για την επιδιόρθωση των ζημιών αυτής της μικρής έκτασης.

ΣΚΟΡΕΡ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
Κόντρα στον ΠΑΟΚ έμελλε να πετύχουν οι Ντανίλο και Ντομίτζι τα πρώτα τους τέρματα σε παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άλλωστε, αμφότεροι είναι αμυντικοί και δεν διακρίνονται γα την ευχέρεια τους στο σκοράρισμα, ωστόσο την περασμένη Πέμπτη “πλήγωσαν” τον Δικέφαλο. Επιπλέον, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, συμπαίκτης με τον Αραούχο Έτο πριν από επτά χρόνια στην Ατλέτικο Παραναένσε, εντάχθηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι στην ιταλική ομάδα.
Όσο για τον Ντομίτζι, τον αρχηγό της Ουντινέζε, που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ρεβάνς της περασμένης Πέμπτης, δεν είχε και τόσο θετικό παρελθόν, σε ό,τι αφορά τις εκτελέσεις των πέναλτι. Στην πραγματικότητα, φορώντας τη φανέλα της Νάπολι, είχε αστοχήσει σε δύο πέναλτι που είχε αναλάβει να εκτελέσει εναντίον της Γιουβέντους, αδυνατώντας να νικήσει, και τις δύο φορές, τον Μπουφόν. Απέναντι, όμως, στον Κρέσιτς, τα κατάφερε, πέτυχε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του και για αυτό το πανηγύρισε με έντονο τρόπο.

Τραγουδούσαν «ΠΑΟΚ ολέ» οι παίκτες της Ουντινέζε!

Τα ΣΠΟΡ αποκαλύπτουν στο σημερινό ρεπορτάζ το απίστευτο σκηνικό που επικράτησε στο τσάρτερ της αποστολής της Ουντινέζε, στο ταξίδι της επιστροφής από τη Θεσσαλονίκη στην Ιταλία. Οι παίκτες της ιταλικής ομάδας μιλούσαν με θαυμασμό για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα που επικράτησε και στην Τούμπα, ενώ τουλάχιστον τρεις παίκτες της Ουντινέζε, φώναζαν συνθήματα της ασπρόμαυρης κερκίδας.

Ο σκόρερ Φλόρο Φλόρες, ο Πασιέντζα και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Παντέλι τραγουδούσαν ρυθμικά το σύνθημα: “ΠΑΟΚ ολέ…” στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού. Δεν ήξεραν τα υπόλοιπα λόγια του συνθήματος που φωνάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ωστόσο τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο ρυθμός του συνθήματος και το γεγονός ότι χιλιάδες φίλαθλοι του Δικέφαλου, παρά το 0-3, ήταν όρθιοι στις θέσεις τους και τραγουδούσαν συνθήματα συμπαράστασης. Δεν το ανέφεραν σε καμία περίπτωση “ειρωνικά” αλλά τους έκανε τρομερή εντύπωση, ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκαν και σε αυτό το παιχνίδι οι ΠΑΟΚτσήδες. Το “ΠΑΟΚ ολέ… γα… τους Δικέφαλε” αποδείχθηκε το αγαπημένο, των Φλόρες, Πασιέντζα και Παντέλι. Οι υπόλοιποι μιλούσαν με θαυμασμό για την Τούμπα και το “μεγαλείο” της εξέδρας ενώ στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, έλεγαν πως περίμεναν πολύ πιο δυνατό τον ΠΑΟΚ από την εικόνα που τελικά έδειξε μέσα στο γήπεδο. Ακόμη ο Φλόρες έλεγε: “Είναι απίστευτο αυτό που ζήσαμε στην Τούμπα”. Ο Γκουιντολίν ήταν ο πιο σοβαρός από όλους.

Ο ΠΟΝΖΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Η πρόκριση της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ στη επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ παρά το “κάζο” που δέχθηκε από τη συγκλονιστική παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ κυρίως στο Φρίουλι αλλά και στην Τούμπα, αποκατέστησε την ηρεμία στον μεγαλομέτοχο της ιταλικής ομάδας.
Ο Τζιανπάολο Πόνζο με δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και είπε:
“Ήξερα το γήπεδο και η νίκη μας ήταν μια πρόκληση από την τελευταία φορά που παίξαμε εκεί πριν από 11 χρόνια. Είχα μια ανησυχία για το περιβάλλον, δεδομένου πως ήξερα την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Ευτυχώς οι παίκτες μου δεν επηρεάστηκαν από την καυτή ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Η Ουντινέζε έπαιξε έναν τέλειο αγώνα, δεν άφησε τους αντιπάλους να παίξουν το δικό τους παιχνίδι και οι δικοί μας παίκτες τους εξουδετέρωσαν”.
Όσο για τους 50 φιλάθλους της Ουντινέζε που υποδέχτηκαν την αποστολή της ομάδας στο αεροδρόμιο του Ούντινε, είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα τους οπαδούς μας να μας χειροκροτούν και να είναι  χαρούμενοι. Θεωρώ πως μας αξίζουν περισσότερα από τα ήδη θετικά αποτελέσματα που έχουμε πάρει”.

“Ηταν μια μοναδική εμπειρία”

Ο Παναγιώτης Δουμουτζόγλου (φιλοξενήσαμε δηλώσεις του στα ΣΠΟΡ τη παραμονή του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε) συνταξίδεψε με το τσάρτερ της αποστολής της Ουντινέζε με προορισμό την Ιταλία. Και έζησε όλη αυτή τη όμορφη ατμόσφαιρα, με τα συνθήματα που φώναξαν οι παίκτες της Ουντινέζε, οι οποίοι ήταν “μαγεμένοι” από την ασπρόμαυρη κερκίδα. Και όπως έλεγε με νόημα στα ΣΠΟΡ: “ήταν μια μοναδική εμπειρία, αυτή που έζησαν οι παίκτες και τα μέλη της αποστολής της Ουντινέζε, που δεν πρόκειται να ξεχάσουν”.