Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΟΚ - Ντινάμο Μινσκ 6-1

Με χατ τρικ σε 17 λεπτά ο Αθανασιάδης έγινε πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ και οδήγησε τον "δικέφαλο" στο εντυπωσιακό 6-1 επί της Ντινάμο Μινσκ.

Μαγική βραδιά για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς διέλυσε τη Ντινάμο Μινσκ με 6-1 (ισοφαρίζοντας την μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη του, αφού το ίδιο σκορ είχε φέρει το 2001 κόντρα στη Μαρίλα Πρίμπραμ) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League και έδειξε πανέτοιμος να πάρει για ακόμη μία σεζόν την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης.
ADVERTISEMENT
Το πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν, δίχως αμφιβολία, ο Στέφανος Αθανασιάδης που με ένα χατ τρικ σε 17 λεπτά έφτασε τα 14 ευρωπαϊκά τέρματα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ισοφαρίζοντας τον Σαλπιγγίδη, που δεν σκόραρε, αλλά έφτασε τα 70 ματς στο Europa League, τρίτος μεταξύ όλων των παικτών που έχουν παίξει στην διοργάνωση.
Ο Κλάους είχε άξιο συμπαραστάτη τον Ραζβάν Ρατς που στο εκατοστό του ευρωπαϊκό παιχνίδι μοίραζε αφειδώς ασίστ. Το παιχνίδι δεν αντέχει σοβαρής κριτικής, αφού από το 4' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Νίκολιτς και το 5-0 το έκανε στο 50', με το παρθενικό "ασπρόμαυρο" τέρμα του Παπαδόπουλου.
Οι Λευκορώσοι από το 63' έπαιζαν, μάλιστα, με 10 παίκτες, ωστόσο, πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Νίκολιτς στο 80', κάνοντας το 5-1. Το τελικό 6-1 σημείωσε στο 89' ο Φάνης Τζανδάρης, ύστερα από ασίστ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπα
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Μακ (46' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67' Γκολάσα)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ: Γκούντορ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (56' Φιγκουερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (88' Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Τζα τζετζέ (33' Αντάμοβιτς)
Γκολ: Νίκολιτς 4' (αυτ.), Αθανασιάδης 11', 16', 28', Παπαδόπουλος 50', 80' Νίκολιτς, 89' Τζανδάρης
Κάρτες: Σίμοβιτς 31', 63', Νίκολιτς 67'
Αποβολές: Σίμοβιτς 63'


"Όργια" Κλάους!
Μόλις στο 4' ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με ένα σπάνιας ομορφιάς... αυτογκόλ! Ο "δικέφαλος" κέρδισε κόρνερ, ο Ρατς το εκτέλεσε και ο Νίκολιτς με μία άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακά του. Κι επειδή δεν είναι όλα θέμα τύχης, αλλά ικανότητας, οι παίκτες του Αναστασιάδη φρόντισαν να πετύχουν κι ένα "κανονικό" γκολ. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ξεκίνησε το... πάρτι του στο 11'! Ο Κλάους έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο μεγάλος σέντερ φορ είναι πετυχαίνοντας ένα πανέξυπνο γκολ, εκμεταλλευόμενος μια στιγμιαία αδράνεια του Μπανγκούρα. Ο κεντρικός αμυντικός της Ντινάμο έκανε... ανοικτό κοντρόλ και ο Έλληνας επιθετικός με γρήγορη προβολή έκανε στο 11' το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του ΠΑΟΚ φέτος.
Κι αν στο 11' ο Αθανασιάδης έβαλε τις βάσεις στο 16' σφράγισε τη νίκη της ομάδας του. Ο Κλάους πέτυχε δεύτερο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, αυτήν τη φορά με πολύ ωραία κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ράζβαν Ρατς, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0!Δύο λεπτά αργότερα... ποιος άλλος; Ο Αθανασιάδης λίγο έλειψε να κάνει χατ τρικ σε λιγότερο από δέκα λεπτά! Ο Μακ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, βρήκε τον Κλάους μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του σταμάτησε ο Γκούτορ, που στάθηκε αρκετά τυχερός, αφού η μπάλα βρήκε πάνω του χωρίς να πολυκαταλαβαίνει τι γίνεται!
Ιστορικό χατ τρικ!
Κι αν δεν του έφτασαν τα 10 λεπτά για να κάνει το χατ τρικ ο Αθανασιάδης το πέτυχε στα 17! Στο 28ο λεπτό ο Κλάους εκμεταλλεύτηκε την τραγική άμυνα των Λευκορώσων, η οποία... ήταν σε άλλο γήπεδο! Ο Κάτσε βρήκε τον Ρατς στην πλάτη της άμυνας της Ντινάμο, ο Ρουμάνος σέντραρε ο Γκούτορ έχασε την μπάλα και ο Αθανασιάδης με κοντινή προβολή πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ και τέταρτο συνολικά για τον ΠΑΟΚ.
Αυτό ήταν το 14ο γκολ του Κλάους στην Ευρώπη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και από σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας του "Δικέφαλου".Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τον Κλάους που πέτυχε τρία γκολ σε 18 λεπτά, από τους πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν και ο Ρατς, ο οποίος είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ του "Δικέφαλου"!
Είχαν σφυγμό...
Πέρασαν 30 λεπτά για να δούμε τους Λευκορώσους να "επισκέπτονται" την εστία του Γλύκου. Τότε, ο Βορόνκοβ λίγο έλειψε να μειώσει το σκορ, αλλά ο Σκόνδρας με κοντινή προβολή έσωσε τον ΠΑΟΚ και κράτησε το 4-0. Παρά τις διαστάσεις που είχε πάρει το σκορ ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε να πιέζει τους φιλοξενούμενους. Ο Τζανδάρης στο 40' βρήκε με κεφαλιά τον Σαλπιγγίδη μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά ο αρχηγός της Εθνικής δεν έβαλε σωστά το κεφάλι του και έχασε μία τεράστια ευκαιρία από το ένα μέτρο και με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρατς που ήταν σε μεγάλη μέρα, εκτέλεσε ένα φάουλ η μπάλα έφτασε στον Βίτορ, ο Πορτογάλος δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και ο Κατσικάς σε δεύτερο χρόνο δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Ασταμάτητος!
Κι όποιος νόμιζε ότι ο ΠΑΟΚ θα ηρεμούσε με αφορμή την 15λεπτη διακοπή για το ημίχρονο, γελάστηκε. Ο "Δικέφαλος" χρειάστηκε πέντε λεπτά για να πετύχει το πέμπτο του γκολ. Σκόρερ; ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος σκόραρε με κοντινή προβολή στο επίσημο ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα, έπειτα από ασίστ του Σκόνδρα.
Της τιμής...
Ο ρυθμός του αγώνα από εκείνο το σημείο κι έπειτα έπεσε. Ο Αναστασιάδης έβγαλε τον Ρατς και τον Αθανασιάδη, δίνοντάς τους ανάσες εν όψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα. Οι Λευκορώσοι έπαιζαν από το 63' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σίμοβιτς, ωστόσο, κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Νίκολιτς στο 80', ο οποίος... πήρε το αίμα του πίσω για το αυτογκόλ που πέτυχε στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η φάση του αγώνα

Το χαμένο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο "Σάλπι" έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, αφού δεν κατάφερε -κυριολεκτικά- από το ένα μέτρο να πετύχει το ευκολότερο γκολ της καριέρας του, στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Τον τίτλο τον δίνουν από μόνα τα τρία γκολ που πέτυχε ο Κλάους στο πρώτο ημίχρονο. Είναι σίγουρο ότι οι αμυντικοί της Ντινάμο Μινσκ θα βλέπουν για πολλά βράδια στον ύπνο τους τον Αθανασιάδη, ο οποίος έκανε πραγματικά... όργια!

O διαιτητής

Ο Φιλανδός, Ματίας Γκεστράνιους, πέρασε απαρατήρητος. Δεν έκανε λάθη, ενώ επιβεβαίωσε... τα στατιστικά του που τον ήθελαν να βγάζει με ευκολία την κόκκινη κάρτα. 

Μας άρεσε

Ο Ραζβάν Ρατς και ο Γιάννης Σκόνδρας, οι οποίοι για ακόμη ένα ματς έδωσαν ασίστ στους συμπαίκτες τους και δείχνουν να βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Δεν μας άρεσε

Το χαμηλό επίπεδο της Ντινάμο Μινσκ που έκανε το παιχνίδι να μη θυμίζει σε τίποτα ματς φάσης ομίλων του Europa League.

PAOK - DINAMO MINSK 6-1(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)