Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δυο ευκαιρίες, δύο γκολ και ήττα ξανά στην Τούμπα (1-2)

Το... φαινόμενο της Τούμπας συνεχίστηκε! Ο ΠΑΟΚ έχασε 1-2 από τον ΠΑΣ που έκανε δύο φάσεις σε όλο το παιχνίδι και έβαλε δύο γκολ! Ο Δικέφαλος πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και την έλλειψη ρυθμού στη μεσαία γραμμή, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και παρά την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε να αλλάξει την μαγική εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα, που ουσιαστικά πανηγύρισε την παραμονή του στην κατηγορία.
Λεπτό προς λεπτό
1΄Αρχισε ο αγώνας
2΄Φάουλ του Λίνο από δεξιά, κεφαλιά του Γιάννου από πλεονεκτική θέση, μόλις άουτ.
3΄Ο Αθανασιάδης έβαλε την κόντρα στο βολέ του τερματοφύλακα Κηπουρού και παρά λίγο να βάλει ένα δύσκολο και τυχερό γκολ.
7΄ΓΚΟΛ 0-1 ο ΠΑΣ. Αντεπίθεση του ΠΑΣ με πέντε παίκτες στην κόντρα. Ο Ζαμπρέλα σούταρε, ο Χαλκιάς απέκρουσε, αλλά ο Βίλα στην επαναφορά πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
16΄Σέντρα του Σαλπιγγιδη από δεξιά, μπλόκαρε ο Κηπουρός.
19΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Σνάουτσνερ από δεξιά, κεφαλιά του Αθανασιάδη στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.
24' Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Κόρνερ του Λίνο από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μπαλάφα μέσα στην περιοχή, που σούταρε, αλλά κόντραρε και πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι.
24΄Ο αέρας επηρεάζει τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών.
27΄Ατομική ενέργεια και σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από την περιοχή, άουτ.
30΄Κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον.
33΄Κάθετη πάσα του Λάζαρ,μάζεψε ο Κηπουρός πριν από τον Αθανασιάδη.
35΄Απευθείας φάουλ του Γεωργιάδη στο τείχος και κόρνερ.
39΄Σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή ο Γιάννου έκανε άσχημο πλασέ άουτ.
44΄Γέμισμα του Τσιρίλο, ο Γεωργιάδης έκανε το κοντρόλ στην περιοχή, αλλά τον πρόλαβε με έξοδο ο Κηπουρός.
45΄Αριστερό γυριστό σουτ του Τσουκαλά από το σημείο του πέναλτι πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τέλος ημιχρόνου
46΄Αρχισε το δεύτερο ημίχρονο
57΄Ο Παπάζογλου στη θέση του Γιάννου.
65΄Ο Νιμανί στη θέση του Γεωργιάδη. Δεν υπάρχει υποψία φάσης στο δεύτερο ημίχρονο.
70΄ΓΚΟΛ 0-2 ο ΠΑΣ.  Τραγικό λάθος του Τσιρίλο, ο Γεωργίου πήρε το δώρο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε.
71΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 1-2 ο Παπάζογλου! Ο Νιμανί με το κεφάλι έστρωσε στον επιθετικό του ΠΑΟΚ που πλάσαρε σωστά και μείωσε το σκορ αμέσως μετά το γκολ του ΠΑΣ.
73΄ο νεαρός Παναγιωτούδης στη θέση του Τσουκαλά.
74΄Ο Τζάνης στη θέση του Κυριάκου, που βγαίνει αργά και τα ακούει από την κερκίδα.
79΄Η κατοχή της μπάλας είναι 62-38%
79΄Σουτ του Νιμανί στα χέρια του Κηπουρού
82΄Κίτρινη κάρτα στον Ανδράλα.
83΄Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Φάουλ του Λίνο, πέρασε από τον Κηπουρό και πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Βάντερσον!
90΄Μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μπαλάφα. Σουτ στα σώματα, σέντρα του Λίνο κεφαλιά στο σώμα του... Αθανασιάδη και άουτ!
92΄Ο Γιάκος στη θέση του Γεωργίου
94΄Καθαρό πέναλτι στον Παπάζογλου, δεν δίνει τίποτε ο Δασκαλόπουλος.
94΄Ο Πατσατζόγλου στη θέση του Ντάσιου
Τέλος του αγώνα.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Γιάννου, Αθανασιάδης
Στον πάγκο είναι οι: Γλύκος, Νιμανί, Κατσικάς, Αποστολόπουλος, Παναγιωτούδης, Παπάζογλου, Σταφυλίδης. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ρομπέρ
ΠΑΣ Γιάννενα: Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Κυριάκος, Μπεσέρα, Βίλα, Ανδράλας, Γεωργίου, Ζαπρέλα, Βάντερσον
Στον πάγκο είναι οι: Φεγκρούς, Μπακαγιόκο, Λίλα, Γιάκος, Τζανής, Σκούφαλης, Πατσατζόγλου

Η κατάρα της Τούμπας!!!

Ο ΠΑΟΚ παραμένει πλέον χωρίς νίκη στην Τούμπα για 70 μέρες και έχει υποχωρήσει στην 4η θέση της βαθμολογίας, πετώντας τη μία ευκαιρία μετά από την άλλη για να βρεθεί πιο κοντά στην 2η θέση! Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τα Γιάννινα και έφτασε τα έξι σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα του, πετώντας ακόμη τρεις βαθμούς που θα τον έφερναν πιο κοντά στον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση.
Το απίστευτα αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο (1-2 στην παράταση) και συνεχίστηκε με την ήττα από τον Ολυμπιακό (0-2), το 0-0 με τον Άρη, με την ήττα από την Ουντινέζε με 0-3 στην Ευρώπη και τον αποκλεισμό, την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-3 και σήμερα την ήττα από τα Γιάννινα με 1-2.
Σε αυτό το αρνητικό σερί ο ΠΑΟΚ μέτρησε δύο αποκλεισμούς (Κύπελλο και Ευρώπη) αλλά έχασε και συνολικά 11 βαθμούς μέσα στην Τούμπα στο πρωτάθλημα πετώντας την ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στη δεύτερη θέση και έτσι πλέον βρίσκεται στην 4η θέση μαζί με την ΑΕΚ τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου!

«Ξέρω τι φταίει, αλλά... !»

Ο Λάσλο Μπόλονι πρόταξε το συμφέρον της ομάδας και απέφυγε να δώσει εξηγήσεις για τη νέα ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θέλησε να αναλύσει πολλά πράγματα για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, τονίζοντας ότι και για την ενότητα της ομάδας θέλει να κρατήσει τις απαντήσεις για τον εαυτό του.
Αναλυτικά είπε:
«Ήταν ακόμη ένα φυσιολογικό παιχνίδι στην Τούμπα για μας  στο οποίο δεν μπορέσαμε να αναλάβουμε την ευθύνη όταν δε δείξαμε δυνατότητα να λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε. Από ότι φαίνεται και για τώρα και για το μέλλον τείνει να γίνει ένα μόνιμο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ αυτό.
Θα μπορούσα να πω ότι είχαμε σημαντική κυριαρχία με τη μπάλα στα πόδια, , αλλά αυτή η κατοχή για διάφορους λόγους ήταν στείρα.
Θα μπορούσα να μιλήσω για κάποιες ευκαιρίες και κατοχή, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν βρήκαμε τρόπο να κάνουμε κάποιες εκπλήξεις στον αντίπαλο με τους επιθετικούς μας ή στο κέντρο.
Γι΄ αυτό θεωρώ ότι ήταν ακόμη ένα φυσιολογικό παιχνίδι για μας στην Τούμπα. Γι αυτό το είπα φυσιολογικά. Με 1-2 λάθη βρεθήκαμε πάλι πίσω στο σκορ και δεν δείξαμε την ικανότητα να επιστρέψουμε.
Δεν έχουμε πολύ χρόνο να αλλάξουμε αυτά τα πράγματα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα, πως γίνεται εκτός έδρας κάποιες φορές να παίζουμε τόσο καλά, αλλά εντός όχι.
Έχω την απάντηση και την ανάλυση αυτού αλλά θα πρέπει να την κρατήσω για μένα…»
Για τα ίδια γκολ που δέχεται στα τελευταία ματς εντός έδρας ο ΠΑΟΚ είπε:
«Ναι σίγουρα είναι δυνατόν να αλλάξει αυτό. Υπάρχουν λύσεις γι αυτό. Πιθανόν κι εμείς να έχουμε λύσεις αν αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Καταρχήν το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αναλαμβάνεις την ευθύνη σου. Οι νέοι αλλά και οι παλιοί παίκτες πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Μπορείς να χάσεις τη μπάλα στο κέντρο, μιλάμε για την περίπτωση του Γιάννου στο πρώτο γκολ, αλλά μετά;  Τέτοιου είδους λάθη δεν είναι τα πρώτα που γίνονται. Πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να διορθώσεις το λάθος ο ίδιος ή οι συμπαίκτες.  Αυτά πρέπει να είναι μέσα σου. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε τέτοιου είδους χαρακτηριστικά».
Για το αν η απουσία Γκαρσία και Φωτάκης φάνηκαν πιο έντονα είπε:
«Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους! Αλλά και με τους Γκαρσία και Φωτάκη στην 11άδα έχουμε δεχθεί ίδια γκολ. Έχω την απάντηση, αλλά την κρατάω για μένα.,.»
Μήπως οι παίκτες φοβούνται τις ευθύνες όταν παίζουν στην Τούμπα;
«Αν φοβούνται καλύτερα να σταματήσουν να παίζουν μπάλα. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να φοβάσαι. Τέτοια ερωτήματα βάζω κι εγώ, αλλά διαφοροποιώντας την ερώτηση:
Ρωτώ αν έχουμε την ψυχολογία του νικητή στο μυαλό και την καρδιά.
Είμαστε μία ομάδα νικητών;
Και βάζω κι άλλες ερωτήσεις: Τι έχουμε κερδίσει με αυτή την ομάδα;»
Για το Σαλπιγγίδη αν είναι αναντικατάστατος ή τον αφήνει σε όλα τα ματς χωρίς αλλαγή για να ανακάμψει ενώ δεν έχει τόσο καλή παρουσία είπε:
«Έχω αρκετές απαντήσεις. Καταρχάς  είναι δεύτερος καλύτερος σκόρερ της ομάδας. Όταν θέλω να επιστρέψω στο ματς να γυρίσω ένα αποτέλεσμα πρέπει να κρατήσω τους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν.
Έπειτα ο Σαλπιγγίδης παίζει δεξιά, ίσως μπορεί ο Γεωργιάδης να παίξει εκεί, αλλά όταν τους χρησιμοποιώ μαζί είναι δύσκολο να βρω κάποιον άλλο δεξιά»
Τέλος για το αν ξέρει τι φταίει και αν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δούμε στα πλέι οφ τον ανταγωνιστικό και καλό ΠΑΟΚ είπε:
«Δεν μπορώ αν δώσω εγγυήσεις ούτε οι τράπεζες δίνουν πια. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που δουλεύει. Δεν μπορώ να δώσω τις απαντήσεις μου θέλω δημόσια. Θέλω να κρατήσω την ενότητά μας. Δουλεύω με τους παίκτες μου και δεν μπορώ να σας τα πω όλα για αυτούς.
Πάντως για τον κόσμο όσες φορές τους χρειαστήκαμε ήταν μαζί μας. Φέτος προσπαθούμε να τους δώσουμε και μία νέα εικόνα της ομάδας. Παίζουν ο Γλύκος, ο Σταφυλίδης, ο Γιάννου κάποιες φορές, ο Αθανασιάδης συνέχεια σήμερα έπαιξε και ο Παναγιωτούδης
Οι οπαδοί μας βοήθησαν αυτά τα παιδιά και ήταν ευγενικοί να τα δώσουν υποστήριξη.
Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά με αυτούς για να  βοηθήσουμε αυτούς τους παίκτες να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο.
Να με πιστέψετε ότι έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Και όλοι οι παίκτες.
Ξέρω ότι χάνουμε πολύ από την ενέργειά μας για το τίποτα. Δεν ξέρω κάποια άλλη λύση από τη δουλειά…»
Αν υπάρχει κάτι θετικό για να κρατήσει παρά την ήττα;
«Είναι έκπληξη αυτή η ερώτηση. Ίσως ο Παναγιωτούδης που έπαιξε να ήταν θετικό… Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όμως για να πούμε κάτι. Ίσως αύριο να μπορώ να πω περισσότερα…»

«Μπορεί το Τσάμπιονς Λιγκ!»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη της ομάδας του μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-2, ενώ τόνισε ότι ο Δικέφαλος μπορεί να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αναλυτικά είπε:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Ο ΠΑΟΚ έχω πει πολλές φορές ότι είναι μία από τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή μετά από τον Ολυμπιακό.
Πρέπει να δουλέψεις πολύ στον τομέα της τακτικής για να τον αντιμετωπίσεις. Και αμυντικά και επιθετικά
Είχαμε κάποια προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος τα διορθώσαμε.
Μας βοήθησε το γεγονός ότι βάλαμε και δεύτερο γκολ.
Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για μας. Και ήρθε με πολύ δουλειά.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά.
Έχουμε δύο ματς μπροστά μας, Κυριακή και Τετάρτη για να κάνουμε καλή Ανάσταση.
Καλές γιορτές σε όλους και καλή Ανάσταση.»
Για το αν κρίθηκε η μάχη της παραμονής είπε:
«Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον ΠΑΣ έλεγα ότι πρέπει να βλέπουμε σαν τελικό κάθε ματς,. Αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια. Θα κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε σεβόμενοι τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Είναι υποχρέωσή μας να κυνηγήσουμε τη νίκη παντού. Δε σταματάμε…».
Επειδή μίλησε πολλές φορές για τον καλά οργανωμένο ΠΑΟΚ, ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι ο Δικέφαλος δεν μπορεί να κερδίσει εδώ και πάνω από δύο μήνες στην Τούμπα.
«Να ρωτήσετε τον προπονητή του γι’ αυτό.  Αυτός πρέπει να απαντήσει»
Για τα τρία διπλά που έχει με τα Γιάννινα είπε:
«Δεν είναι της ώρας αυτά. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δουλέψαμε πολύ για να πείσουμε τα παιδιά και ότι είναι πιο εύκολα τα παιχνίδια εκτός έδρας.
Σε όποια ομάδα ήμουν το έλεγα και το πιστεύω αυτό.
Το μυστικό είναι στη δουλειά»
Για την επιστροφή του στην Τούμπα μετά από 10 χρόνια ως αντίπαλος και τα συναισθήματά του για τον ΠΑΟΚ είπε:
«Είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε εγώ είμαι από παιδί δεμένος με τον ΠΑΟΚ.
Όσοι προσπάθησαν για άλλα, τι να αλλάξουν; Οι αριθμοί, τα νούμερα, οι χρόνοι είναι ενδεικτικά και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.
Εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με τον ΠΑΟΚ από τότε που έφυγα πριν από 7 χρόνια.
Δεν ήρθα στην Τούμπα. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τον ΠΑΟΚ. Χαιρόμουν ή στενοχωριόμουν ανάλογα με τις χαρές και τις λύπες όπως άλλοι. Ασχολήθηκαν πολλοί άλλοι με μένα. Καλώς ή κακώς…,
Ήρθα στον  ΠΑΟΚ στα 16 μου και πλέον είμαι 59. Έχω φάει πολλά χρόνια. Χρόνια αλήθειας! Ούτε ένα ψέμα.
Έχουν και οι άλλοι προβλήματα, γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις δυνατότητες να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είμαι ο πρώτος που θα χαρεί. Τι θα πουν οι άλλοι δε με νοιάζει.
Μιλάω αργά πολύ αργά. Μιλάω αργά και ξέρω καλά τι λέω. Και πιστεύω ότι μιλάω καλά ελληνικά για να τα καταλαβαίνουν όλοι τι λέω…»

«Θα βρούμε τις λύσεις, εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Ο Φρεντερίκ Νιμανί ήταν ένας από του ελάχιστους παίκτες του ΠΑΟΚ που μίλησαν μετά από την ήττα από τα Γιάννινα με 1-2 στην Τούμπα.
Ο Γάλλος τόνισε ότι παρά τη νέα απώλεια έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και θα βρει τις λύσεις που χρειάζεται.
«Για ακόμη μία φορά αρχίσαμε άσχημα το παιχνίδι. Δεχθήκαμε νωρίς ένα γκολ και δεν αντιδράσαμε σωστά και όταν δεχθήκαμε και δεύτερο τέρμα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για μας. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τη νέα ήττα. Εκτός των άλλων είδαμε μετά από το παιχνίδι ότι σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων αν κερδίζαμε το δικό μας παιχνίδι με τα Γιάννινα θα είχαμε εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδό μας στα πλέι οφ και θα περνούσαμε ξανά στην 3η θέση. Τι να πω; Είμαστε πολύ απογοητευμένοι».
Τι εξήγηση μπορεί να δώσει ο Νιμανί για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει εκτός έδρας και έχει να χάσει πάνω από τέσσερις μήνες μακριά από την Τούμπα, αλλά εντός έδρας συνεχίζει να μην μπορεί να κερδίσει μετά από τις 21 Ιανουαρίου, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 του Πανιωνίου;
«Δεν ξέρω! Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση. Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό με την προηγούμενη αγωνιστική όταν κερδίσαμε με 0-4 μέσα στην Κέρκυρα. Είναι παράδοξο να παίζουμε τόσο καλά εκτός έδρα όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά να μην μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στην έδρα μας. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε εξίσου καλά και καλύτερα και στην  έδρα μας, αλλά δυστυχώς κάποιες φορές συμβαίνει αυτό που έγινε και σήμερα που χάσαμε παρότι ο αντίπαλος έκανε μόνο 2-3 ευκαιρίες.  Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε ενωμένοι για να βρούμε τις λύσεις. Το πρόβλημα δεν είναι σίγουρα το σπίτι μας. Αν είναι δυνατόν! Θέλαμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Ούτε είναι θέμα δυνατοτήτων. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη πιο σκληρά για να λύσουμε το πρόβλημα και πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Ελπίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάνω τα πράγματα καλύτερα για μας…»
Για το αν μπορεί να λύσει ο ΠΑΟΚ άμεσα το πρόβλημα με τα εντός έδρας παιχνίδια που δεν μπορεί να κερδίσει ο Γάλλος είπε:
«Σίγουρα! Πρέπει να δείξουμε μία ακόμη καλύτερη εικόνα μέσα στην έδρα μας, να διορθώσουμε τα λάθη και να φτάσουμε σε νίκες σε επόμενα ματς. Δεν ανησυχώ γι’ αυτό, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους συμπαίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν οι νίκες που θέλουμε. Όλοι θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, γιατί θέλουμε να δώσουμε χαρές στον κόσμο που έρχεται για να μας συμπαρασταθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τις λύσεις και θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε, επιστρέφοντας το συντομότερο δυνατό στις νίκες και στην έδρα μας».

Αρνητικό ρεκόρ 47 χρόνων!

Η παροιμιώδης αδυναμία του ΠΑΟΚ να κερδίσει μέσα στην Τούμπα, εκτός από τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί μέσα στην ομάδα, οδηγεί τον σύλλογο σε μερικές από τις χειρότερες επιδόσεις σε ολόκληρη την ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία.
Πιο συγκεκριμένα, τέτοιο σερί εντός έδρας αγώνων χωρίς νίκη σε αγώνες πρωταθλήματος, έχει να παρατηρηθεί εδώ και 47 ολόκληρα χρόνια. Μετά τη σεζόν 1964-65, το αρνητικό σερί που τρέχει τώρα ο ΠΑΟΚ, είναι η αμέσως χειρότερη επίδοση και δεν θα ισοφαριστεί, μόνο αν ο Δικέφαλος κερδίσει τη Δόξα Δράμας στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη.
Στα ΣΠΟΡ “σκαλίσαμε” το παρελθόν και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι μόνο την σεζόν 1964-65 ο ΠΑΟΚ είχε πέντε συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να κερδίσει. Από την επόμενη χρονιά μέχρι και τη φετινή, υπήρχαν μόνο τριάδες εντός έδρας αγώνων που δεν κατάφερνε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς και αυτές ερχόταν σπάνια. Τότε πάντως, τη σεζόν 1964-65 τα πέντε ματς που δεν κατάφερε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ήταν κατά σειρά με τους: Άρη (0-2), Ολυμπιακό (0-4), Πιερικό ( 0-1), Παναθηναϊκό (0-0) και Ηρακλή (1-1). Φέτος, με τη χθεσινή ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς νίκη με Ολυμπιακό, Άρη, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα.
ΠΑΝΤΟΣ: ΚΑΤΑ 90% ΣΩΘΗΚΑΜΕ…
“Παρέλαση” έκαναν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα στη μικτή ζώνη της Τούμπας, αφού πραγματικά με το διπλό επί του ΠΑΟΚ, κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξασφάλισαν την παραμονή τους. Ο Τάσος Πάντος, δήλωσε πιο συγκεκριμένα: “Ήταν ένα μεγάλο ματς για μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου γι αυτή τη νίκη, γιατί επιτεύχθηκε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα και κατά 90% μας δίνει και την παραμονή μας στην κατηγορία. Μαθηματικά δεν έχουμε βέβαια εξασφαλιστεί και γι αυτό πρέπει να τα δώσουμε όλα στα παιχνίδια που μας απέμειναν. Ήταν καιρός να δώσουμε και λίγη χαρά στον κόσμο των Ιωαννίνων, που δεν είχαν ζήσει τέτοιες νίκες στο παρελθόν”.

Η αποθέωση των Κυπελλούχων

Η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, που κατέκτησε πρόσφατα το κύπελλο Ελλάδας κερδίζοντας στον τελικό την ΑΕΚ, αποθεώθηκε χθες στην Τούμπα. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε και συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ομάδα του χάντμπολ που εξακολουθεί να στηρίζεται από όλη την ασπρόμαυρη οικογένεια.