Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

H παρουσίαση των αντιπάλων

O ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα, την Γκινγκάμπ και την Ντιναμό Μινσκ στους ομίλους του Europa League, με την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να παρουσιάζει τη δική της ανάλυση των τριών ομάδων.

 


"Ο ΠΑΟΚ θα βρεί στο φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι, γνωστούς στο ευρύ κοινό αντιπάλους, λιγότερο γνωστούς και έναν παλιό γνώριμο των ελληνικών γηπέδων! Σας παρουσιάζουμε την πρώτη… “ακτινογραφία” της Φιορεντίνα, της Γκινγκαμπ και της Ντιναμό Μινσκ. Αναλυτικά:


Η Φιορεντίνα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Από τις παραδοσιακότερες ομάδες του Καμπιονάτο, με 2 κατακτήσεις του Πρωταθλήματος, 6 φορές Κυπελλούχος Ιταλίας, και κάτοχος ενός σούπερ καπ, οι “βιόλα” δείχνουν ικανοί για ακόμη ψηλότερα. Προπονητής τους είναι ο πολύ γνωστός από τη θητεία του ως στράικερ στην Εθνική Ιταλίας και σε αρκετούς συλλόγους της χώρας του (ακόμη και για τον πανηγυρισμό του – “αεροπλανάκι”) Βιτσέντζο Μοντέλα, που οδήγησε την Φιορεντίνα στην 4η θέση του περυσινού πρωταθλήματος με 65 βαθμούς, αρκετούς όμως πίσω από τη Νάπολι που εξασφάλισε την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ρόστερ της θα βρει πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτοί που βρίσκονται στο προσκήνιο (και όχι άδικα) είναι ο Κολομβιανός Κουαδράδο, ο Μάριο Γκόμεζ και ο Τζουζέπε Ρόσι που είναι εν πολλοίς υπεύθυνοι για την επιθετική δραστηριότητα της ομάδας τους.


Η Γκινγκάμπ κατέλαβε μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ως Κυπελλούχος Γαλλίας (2-0 τη Ρεν στον περυσινό τελικό), παρότι στο πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις 16η με 42 βαθμούς. Προπονητής της είναι ο 42χρονος Ζοσλίν Γκουβενέκ από το 2010 και είναι αυτός που θεωρείται η “σταθερά” της ομάδας. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Μουσταφά Γιαταμπαρέ (επιθετικός, καταγωγή από το Μάλι), ο Γιουνουσέ Σανκαρέ (μέσος, καταγωγή από Μαυριτανία) και ο αρχηγός Λιονέλ Ματίς. Στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε έχει 1 νίκη και 2 ήττες (κέρδισε εκτός 0-1 την Λανς και έχασε εντός από Σεντ Ετιέν με 0-2 και από Μαρσέιγ με 0-1) και βρίσκεται στην 16η θέση.


Όποιος υποτιμήσει την Ντιναμό Μινσκ θα κάνει πολύ μεγάλο λάθος, παρότι προέρχεται από το πιο αδύναμο γκρουπ των ομάδων. Οι Λευκορώσοι για να βρεθούν στους ομίλους πέρασαν διαδοχικά την Μιλικόσκι (3-0 νίκη εντός, 0-0 εκτός), την Κλουζ (νίκη με 1-0 εντός και με 0-2 εκτός) και την πορτογαλική Νασιονάλ πάλι με δυο νίκες (2-0 εντός και 2-3 εκτός). Βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος Λευκορωσίας 2 βαθμούς πίσω από την Μπάτε Μπορίσοφ (το πρωτάθλημα στη Λευκορωσία βρίσκεται στην 21η αγωνιστική). Προπονητής τους είναι ο Βλάντιμιρ Ζουράβελ, 43 ετών και ένας από αυτός που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της είναι ένας…γυρολόγος των ελληνικών γηπέδων, ο Σαλόζι Ουντότζι!  Η Ντιναμό Μινσκ έχει κερδίσει 6 πρωταθλήματα Λευκορωσίας και 3 Κύπελλα, ενώ στην ιστορία της είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν κατακτήσει Πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης, δείγμα του ότι πρόκειται πραγματικά για μια ομάδα με ισχυρή παράδοση". 

Οι ημερομηνίες των αγώνων

Πριν από λίγο η UEFA έκανε γνωστό το πρόγραμμα των αγώνων του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

 

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Μινσκ 18/9 22:05
Γκινγκάμπ - ΠΑΟΚ 2/10 20:00
ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 23/10 20:00
Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ 6/11 22:05
Ντιναμό Μινσκ - ΠΑΟΚ 27/11 19:00 *
ΠΑΟΚ - Γκινγκαμπ 11/12 22:05



* Η UEFA στο πρόγραμμα της αναφέρει ότι οι αγώνες που γίνονται στη Ρωσία, λογικά και στη Λευκορωσία, ξεκινούν μία ώρα νωρίτερα, άρα το παιχνίδι στο Μινσκ θα ξεκινήσει στις 19:00.


O "Δικέφαλος" στον πρώτο αγώνα του θα υποδεχτεί την Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ το ευρωπαϊκό του ταξίδι στη φάση των ομίλων του Europa League θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου και πάλι στην Τούμπα, όταν θα υποδεχτεί την Γκινγκάμπ.



Ο ΠΑΟΚ για κακή του τύχη θα αντιμετωπίσει νωρίς τους Λευκορώσους, οι οποίοι έχουν σχεδόν τριάντα επίσημους αγώνες στα πόδια τους και το πρωτάθλημα τους συνεχίζει και "τρέχει", ενώ θα μπορούσε να συμβεί αυτό όταν θα έχουν διακοπή στους χειμερινούς μήνες.


Παράλληλα, η αποστολή του στο Μινσκ θα γίνεται στα τέλη Νοέμβρη, με τις θερμοκρασίες στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα χαμηλές, κάτι που ανεβάζει κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας για τον "Δικέφαλο" στον συγκεκριμένο αγώνα. 

Ο ΠΑΟΚ για ακόμα μία φορά είναι πιστός στο ευρωπαϊκό του ραντεβού

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τη Ζίμπρου στην Τούμπα με 4-0 και εξασφάλισε με εμφατικό τρόπο την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

 

 

O«Δικέφαλος» μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι , έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, δείχνοντας από νωρίς ότι έψαχνε το γκολ.


Στο 11ο λεπτό ο Αθανασιάδης κοντρόλαρε την μπάλα με πλάτη στην εστία της Ζίμπρου και με ανάποδο ψαλίδι έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Περέιρα, βρίσκοντας τον Αργεντινό στην πλάτη της άμυνας των Μολδαβών, κι εκείνος άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ με κοντινή προβολή.


Στο 45ο λεπτό ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να βρει δίχτυα μετά από ασίστ του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα, Ραζβάν Ρατς.


Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων και στην επανάληψη έψαξε από νωρίς το γκολ για να «κλειδώσει» την πρόκριση.


Παρότι ο «Δικέφαλος» είχε απέναντι του την τύχη, αφού οι μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατέληγαν στα δίχτυα, ο Μακ σε μία αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ζίμπρου πήρε την κεφαλιά πάσα του Περέιρα, με τον Αργεντινό να είναι για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικά δραστήριος και με σουτ έκανε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ.


Λίγα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης ο Μάρτενς, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι με ατομική ενέργεια και εξαιρετικά τεχνικό σουτ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ.


Οι «ασπρόμαυροι» μία εβδομάδα μετά το κάζο της Μολδαβίας διόρθωσαν το λάθος τους και προκρίθηκαν για ακόμα μία χρονιά στους ομίλους του EuropaLeague με μία ευρεία νίκη, η οποία σίγουρα θα βοηθήσει στην αλλαγή του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ημερών και θα δώσει χρόνο στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να διορθώσουν τα λάθη τους, με τη μεταγραφική ενίσχυση του «Δικεφάλου» να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.



To live της αναμέτρησης



ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 4-0


90΄+2΄ Ο Ρατς εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Τζαβέλας μόνος του στο πρώτο δοκάρι δεν μπορεί να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. 


90΄ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων. 


90΄ Σουτ του Κάτσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Ζίμπρου και αριστερά, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρούσου. 


89΄ Ο Ντέτοφ εκτέλεσε το φάουλ και ο Αλεξέεφ πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. 


84΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Μάρτενς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή της Ζίμπρου και δεξιά, προχώρησε προς το κέντρο και από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής των Μολδαβών με εξαιρετικό τεχνικό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. 


82΄ Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Μακ ο Πόζογλου. 


79΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Μάρτενς έβγαλε τη σέντρα μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Μπουργκίου έδιωξε αρχικά με κεφαλιά, ο Περέιρα στη συνέχεια της φάσης τροφοδότησε με κεφαλιά τον Μακ δεξιότερα του κι εκείνος με σουτ στην κίνηση "εκτέλεσε" τον Ρούσου για το 3-0. 


77΄ Κίτρινη κάρτα ο Μπουργκίου. 


75΄ Νέα διακοπή αποφάσισε ο διαιτητής για να δροσιστούν οι παίκτες. 


74΄ Ο Μακ μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ζίμπρου από τα δεξιά, πάσαρε στον Περέιρα, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ, με τον Αθανασιάδη να ευνοείται και να σουτάρει απευθείας με το αριστερό, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στα σώματα των Μολδαβών. Ο ΠΑΟΚ πιέζει να καθαρίσει το παιχνίδι, ωστόσο είναι άτυχος έως τώρα. 


70΄ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Κόρνερ του Ρατς από τα δεξιά, ο Περέιρα πήρε την κεφαλιά, με τον Ρούσου να διώχνει εξ΄ επαφής σε κόρνερ. 


68΄ Σέντρα του Μάρτενς από τα αριστερά, ο Κλάους με τακουνάκι το πρώτο δοκάρι ανάγκασε τον Ρούσου να διώξει σε κόρνερ. 


67΄ Ο Περέιρα βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Μάρτενς στην πλάτη της άμυνας της Ζίμπρου στα αριστερά, εκείνος έβγαλε τη σέντρα, με τους Μολδαβούς να προλαβαίνουν τον Μακ και να διώχνουν σε κόρνερ. Ο Ρατς με μία ακόμα εξαιρετική εκτέλεση σήμερα, βρήκε τον Τζαβέλλα, εκείνος με γυριστό στην κίνηση έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρούσου. 


64΄Μακρινή σέντρα του Μάρτενς, ο Περέιρα από το ύψος της περιοχής και αριστέρα παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει άουτ. 


62΄ Ο Μάρτενς στη θέση του Σαλπιγγίδη. 


60΄ Ο Περέιρα έκλεψε την μπάλα και με ατομική ενέργεια προσπάθησε να νικήσει τον Ρούσου, ωστόσο το σουτ του κατέληξε κόρνερ. 


57΄ Παρότι ο ΠΑΟΚ έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν έχει απειλήσει με αξιώσεις τους Μολδαβούς στο δεύτερο ημίχρονο. 


52΄ Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κάτσε στη θέση του Μαντούρο. 


46΄ Δύο αλλαγές για τη Ζίμπρου. Ο Αλεξέεφ στη θέση του Γκρόσου και ο Βισνάκοβς στη θέση του Σεπτίν.


Β΄ ημίχρονο


ΗΜΙΧΡΟΝΟ 
ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 2-0



45΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Τζαβέλλας βρήκε τον Ρατς στην πλάτη της άμυνας της Ζίμπρου στα αριστερά, ο Ρουμάνος με υπερπροσπάθεια έφτασε την μπάλα και έβγαλε στην κίνηση τη σέντρα και ο Κλάους "σκότωσε" τον Ρούσου με άψογο πλασέ, κάνοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.


43΄ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Κούρσα του Ρατς από την άμυνα, ο Ρουμάνος βρίσκει με γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον Περέιρα και εκείνος παίρνει την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα περνάει άουτ, με τον Αργεντινό να χάνει τεράστια ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά σήμερα.


42΄ Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Αμανί για διαμαρτυρία στον διαιτητή. 


40΄ Κόρνερ με τον Ρατς από τα δεξιά, ο Ρούσου δεν μπορεί να διώξει σωστά την μπάλα, ωστόσο ο Σαλπιγγίδης δεν εκμεταλλεύεται το ριμπάουντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στα αριστερά, με τη σέντρα του να είναι εύκολη λεία για τους Μολδαβούς που απομακρύνουν.


37΄ Κίτρινη κάρτα στον Γιαρντάν για φάουλ στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έβγαινε στην αντεπίθεση. 


34΄ Ο Ρατς εκτέλεσε το φάουλ μπροστά από το κέντρο, ο τερματοφύλακας της Ζίμπρου βγήκε άστοχα, ωστόσο το σουτ του Τζιόλη που προσπάθησε να κρεμάσει τον Ρούσου έδιωξαν οι αμυντικοί των Μολδαβών.


33΄ Σουτ του Βρεμέα από μακριά, η μπάλα πηγαίνει πολύ ψηλά και περνάει απελπιστικά άουτ. 


30΄ Ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να διακόψει για λίγο το παιχνίδι για να δροσιστούν οι παίκτες. 


24΄ Σαλπιγγίδης και Μακ άλλαξαν πλευρές, με τον Σλοβάκο να έρχεται στα αριστερά. Ο ΠΑΟΚ έχει μία ανούσια κυκλοφορία, καθώς δεν μπορεί να γίνει απειλητικός έως τώρα για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0, παίρνοντας σκορ πρόκρισης. 


22΄ Κίτρινη κάρτα στον Αμανί. 


19΄ Οι Μολδαβοί εκτέλεσαν το φάουλ στον χώρο ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, πήραν την κεφαλιά, ωστόσο ο Γλύκος μπλόκαρε την μπάλα τελικά. 


11΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Αθανασιάδης κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ζίμπρου με πλάτη στην εστία, βρήκε με ανάποδο ψαλίδι τον Φακούντο Περέιρα στην πλάτη της άμυνας των Μολδαβών και ο Αργεντινός δε χαρίστηκε, ανοίγοντας το σκορ για τον "Δικέφαλο". Ασίστ για... σεμινάριο από τον Κλάους! 


Ο Αθανασιάδης έκλεψε πολύ ωραία την μπάλα, έβγαλε τον Περέιρα στην πλάτη της άμυνας της Ζίμπρου, ωστόσο ο Αργεντινός άνοιξε το κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" ανεβαίνει και η Τούμπα του δίνει ώθηση. 


Σέντρα για τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τους παίκτες του "Δικεφάλου" να ανταλλάσσουν τις πρώτες αναγνωριστικές μπαλιές. 


Α΄ ημίχρονο



Έναρξη αγώνα


Στον πάγκο για τη Ζίμπρου: Τσιριντσίουκ, Αντόν, Ποτιμίτσε, Βισνάκοβς, Ντιαλό, Αλεξέεφ, Σπαρτάρου


Ζίμπρου: Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Ντεντόφ, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμανί, Βρεμέα, Γκρόσου, Σεπτίν και Γιαρντάν.


Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Μάρτενς, Πόζογλου


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ρατς, Μαντούρο, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Μακ, Περέιρα και Σαλπιγγίδης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τη Ζίμπρου στην Τούμπα με 4-0 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)