Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ?????????????????



Σημερινό δημοσίευμα της «Εξέδρας» αναφέρει ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ για να αναλάβει την προεδρία της στην ΕΠΟ ???????????

Το ρεπορτάζ της «Εξέδρας» αναφέρει ότι η έλευση των κ.κ. Φλωρίδη και Σαχπατζίδη ανοίγει το δρόμο για την αποχώρηση του Ζαγοράκη από τον ΠΑΟΚ και την προώθησή του στην προεδρία της ΕΠΟ, καθώς είναι ένα πρόσωπο που έχει την εκτίμηση όλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μεταξύ άλλων η «Εξέδρα» αναφέρει:
«Η πρώτη προσέγγιση στον Ζαγοράκη για θεσμικό ρόλο στο ποδόσφαιρο έγινε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Νικόλα Πατέρα. Τότε είχε απαντήσει αρνητικά. Όταν εμφανίστηκαν οι επενδυτές στην Θεσσαλονίκη, ο Ζαγοράκης κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησης και θέλησε να την συνδυάσει με μια νέα εμπλοκή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας. Με δεδομένη την επιθυμία του Σοφοκλή Πιλάβιου να αναλάβει από τον Νοέμβριο την θέση του ανώτατου πειθαρχικού επιθεωρητή της UEFA, ανοίγει ο δρόμος για την προεδρία της ΕΠΟ. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι στις αρχές Σεπτέμβρη ο Ζαγοράκης θα αποχαιρετήσει τα διοικητικά του ΠΑΟΚ και θα επιχειρήσει να διαπιστώσει εάν μπορεί πράγματι να καταλάβει τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας...».
Πέρα από όσα αναφέρει η «Εξέδρα» ο ίδιος ο Ζαγοράκης ποτέ δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία να αναλάβει την προεδρία τη ΕΠΟ...

Ενδιαφέρον Σαχτάρ για Βιεϊρίνια


Στο στόχαστρο της Σαχτάρ βρίσκεται ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Μάλιστα, κατάσκοπος της ουκρανικής ομάδας φέρεται να βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρπάτι, όπου και πήρε μια γεύση από κοντά για τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «RealNews», άνθρωπος της ομάδας του Ντόνετσκ θα παρακολουθήσει και τη ρεβάνς του Λβιβ, προκειμένου να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη άποψη. Ο Βιεϊρίνια δεν έφτασε σε υψηλά στάνταρντ απόδοσης στο προηγούμενο ματς, όμως την αξία του κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.

Θυμίζουμε πως πρόταση για τον Πορτογάλο είχε καταθέσει παλιότερα η Μπλάκμπερν, όμως το ύψος της δεν ήταν τέτοιο που να ικανοποιήσει το «Δικέφαλο του Βορρά».




Ούτε στο... τάβλι ο Λαζάρ!


Η Καρπάτι δεν αποτελεί εύκολο «θήραμα», όπως αποδείχθηκε, με τον Κοστίν Λαζάρ ωστόσο να... σιχαίνεται την ήττα και να επισημαίνει πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να αρκεστεί στο 2-0 της Τούμπας, αλλά οφείλει να πάει στην Ουκρανία με σκοπό τη νίκη.

«Εμείς παίζουμε για τη νίκη, άλλωστε οι οπαδοί μας αυτό μου λένε ότι θέλουν», είπε εν όψει της ρεβάνς στην Ουκρανία, δείχνοντας να έχει μπει στην ψυχοσύνθεση των φίλων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το «PAOK24» τον εντόπισε σε παραλία στη Χαλκιδική με τον Ρουμάνο άσο να δείχνει να απολαμβάνει τις ομορφιές της συμπρωτεύουσας: «Νιώθω πολύ ωραία. Κάποιες φορές απορώ που με αναγνωρίζει τόσος κόσμος. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι παντού. Είναι το δεύτερο μπάνιο μας στη Χαλκιδική και μας αρέσει πολύ εδώ».

Ο 30χρονος μέσος, ο οποίος έχει επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του, αναφέρεται επίσης στην μεταγραφή του στους Θεσσαλονικείς και στο ρόλο που του έχει ανατεθεί στο χορτάρι…

«Ευτυχώς είμαι καλά μετά τον τραυματισμό και η κατάσταση στην ομάδα είναι πολύ καλή. Χαίρομαι που με διάλεξε ο ΠΑΟΚ και ο κ. Μπόλονι συμφώνησε να έρθω στην ομάδα. Δεν έχουμε δώσει πολλούς επίσημους αγώνες κι εγώ προσπαθώ να προσαρμοστώ, να μάθω τη θέση που παίζω και τις απατήσεις της, αφού δεν έχω συνηθίσει να παίζω πίσω από τον επιθετικό, είμαι πιο κλασικός μέσος», ήταν τα λόγια του.




«Πιο μακριά…»


Μια καλή πορεία στο Europa League δεν πρόκειται να κάνει καλό μονάχα στα ταμεία, αλλά και στο πρεστίζ του ΠΑΟΚ. Σε τέτοια αισιοδοξεί ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος δεν περιμένει η ομάδα του να συναντήσει δυσκολίες στη ρεβάνς με την Καρπάτι στην Ουκρανία.

«Συμμετέχουμε στα πλέι οφ του Europa League και έχουμε πολλές πιθανότητες να πάμε πιο μακριά στη διοργάνωση», ανέφερε ο Ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος απέδωσε τη νίκη με 2-0 επί της Καρπάτι «στην καλή προετοιμασία που κάναμε» και στο ότι «δείξαμε ότι έχουμε ποιότητα».

Οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή την επίσκεψη των ποδοσφαιρικών ακαδημιών από την ρουμανική πόλη Φοξάνι.

«Δέχθηκα με μεγάλη χαρά τα παιδιά. Είδαν από κοντά τους παίκτες και τις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια στους προπονητές τους, που κάνουν ότι μπορούν για να ανεβάσουν την αξία του ρουμανικού ποδοσφαίρου.

Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Να βλέπουν με τα μάτια τους πως προπονείται μία ανδρική ομάδα.

Ήθελα να δείξω στα παιδιά πως αξίζουν να προπονούνται εκεί που καθημερινά προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ. Παίξαμε διπλό και τους έβαλα να εκτελέσουν πέναλτι. Ήταν μία υπέροχη μέρα για όλους».


Προτάθηκε ο Γιακούμπου Αϊγεγκμπένι


Τα χρήματα της διαφαινόμενης πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League μυρίστηκαν όπως φαίνεται μάνατζερ, οι οποίοι πρότειναν τον Γιακούμπου Αϊγεγκμπένι.

Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν υπολογίζεται από τον Ντέιβιντ Μόγες στην Έβερτον και παραχωρείται επειδή έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και αν δεν πουληθεί τώρα θα μπορεί αν φύγει ως ελεύθερος από τον Ιανουάριο.

Βέβαια, ο 29χρονος στράικερ μόνο εύκολη περίπτωση δεν αποτελεί, αφού έχει και ο ίδιος υψηλό κασέ και οι οικονομικές απαιτήσεις των «ζαχαρωτών», είτε πρόκειται για πώληση είτε για δανεισμό είναι μεγάλες.

Ο φορ της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία από τη Ζιλ Βιθέντε, ως δανεικός από τη Τζούλιους Μπέργκερ, πριν μετακομίσει στην Μακάμπι Χάιφα. Χάποελ Κφαρ Σαμπά και Πόρτσμουθ ήταν οι επόμενοι δύο σταθμοί του ως δανεικός, πριν πάει μεταγραφεί μόνιμα στους «πομπέις». Η περιοδεία του στην Αγγλία συνεχίστηκε με τη Μίντλεσμπρο και την Έβερτον, ενώ πέρσι πήγε δανεικός Λέστερ.




Έρχεται ο επιθετικός


Μετά από τη νίκη επί της Καρπάτι Λβιβ η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League είναι αρκετά κοντά. Σε συνδυασμό με τις θετικότατες εξελίξεις από τους νέους μετόχους και την είσοδό τους στην ΠΑΕ, δίνεται η δυνατότητα στη διοίκηση να αναζητήσει τον επιθετικό, που ζητά ο Λάζλο Μπόλονι χωρίς να αποκλείεται και μια μεταγραφική ενίσχυση και σε άλλη θέση.

Για να υπάρξουν εξελίξεις όμως θα πρέπει την επόμενη Πέμπτη να οριστικοποιηθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήδη, όμως έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για να προετοιμαστεί μια μεταγραφική κίνηση.

Ζαγοράκης, Βρύζας, Κωνσταντινίδης και Μπόλονι συνομιλούν ¬–κατά πρώτο λόγο- για την απόκτηση ενός επιθετικού. Αυτός όμως δεν πρόκειται να αποτελέσει λύση για την αρχική ενδεκάδα αλλά να προσθέσει άλλη μια επιλογή για την γραμμή κρούσης χωρίς να «καίγεται» ο Αθανασιάδης ο οποίος δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση.

Το όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου «έπαιξε» και πάλι για τον ΠΑΟΚ. Περισσότερα ονόματα όμως θα τεθούν επί τάπητος σε συναντήσεις που θα έχουν οι υπεύθυνοι της ομάδας μετά την οριστικοποίηση της πρόκρισης.

(*) Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε χθες με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αγωνίστηκαν όσοι παίκτες δεν συμμετείχαν στη νίκη επί της Καρπάτι Λβιβ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε 2-1 με τον Μπαλάφα να σκοράρει και να βγάζει στην ασίστ για το άλλο τέρμα της ομάδας. Ο Τσουκαλάς πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του ΠΑΟΚ. Για την Καλαμαριά σκόραρε ο Δερμιτζόγλου ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ.




«Ανεβαίνει» ο Σαλπιγγίδης



Στην τελική ευθεία μπαίνει η επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής επιθετικός ανέβασε ρυθμούς στην σημερινή προπόνηση.

Ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αλλά με πολύ μεγάλη ένταση και σύμφωνα τους υπολογισμούς έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στην αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» για τη ρεβάνς του αγώνα των πλέι-οφ με την Καρπάτι Λβιβ την Πέμπτη

Οι Παπάζογλου, Σταφυλλίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο πρόγραμμα θεραπείας. Ο Χιλιανός στόπερ θα υποβληθεί σε εξετάσεις τη Δευτέρα για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει στον οπίσθιο μηριαίο.
Αύριο (20/8) η ομάδα έχει ρεπό και επιστρέφει στις προπονήσεις την Κυριακή στις 18:00.

Λίνο: «Έχουμε ακόμη ένα 90λεπτο»


Προσοχή στη ρεβάνς με την Καρπάτι Λβιβ συνέστησε ο Άλβες Λίνο, ο οποίος παρά το 2-0 του χθεσινού αγώνα στην Τούμπα, δεν δείχνει να… πετάει στα σύννεφα.

Ο Πορτογάλος αμυντικός του ΠΑΟΚ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ κόντρα στους Ουκρανούς, το οποίο το χαρακτήρισε «ένα από τα καλύτερα» που έχει πετύχει, ενώ για τον Μπόλονι είπε πως «διαθέτει νοοτροπία νικητή».

Οι δηλώσεις του Άλβες Λίνο στο «Sport 103»:

Για το γκολ που έβαλε είναι ένα από τα καλύτερα της καριέρας του: «Ήταν ένα γκολ πάρα πολύ σημαντικό και από τα ωραιότερα που έχω πετύχει. Είναι το πιο καλό γκολ που έχω πετύχει, ίσως και το πιο σημαντικό».

Για τη ρεβάνς και για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Σε καμία περίπτωση δε θα είναι εύκολη η πρόκριση. Δεν έχει διασφαλιστεί τίποτα και υπάρχει ακόμα ένα 90λεπτο στην Ουκρανία. Η Καρπάτι έδειξε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα και ακόμα δεν έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση».

Για το αν φοβήθηκε ότι ο ΠΑΟΚ ίσως να μην τα κατάφερνε στον χθεσινό αγώνα: «Δεν αισθάνθηκα κάποιον φόβο. Και αυτό γιατί ξέραμε την ποιότητα της ομάδας που αντιμετωπίζαμε. Ξέραμε ότι είναι καλύτερη από τη Βαλερένγκα, καθώς έγιναν πολλές αναλύσεις».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία: «Το σημαντικό είναι ότι πρέπει στη ρεβάνς να πάμε για να νικήσουμε. Άλλο η ανάλυση πριν από το παιχνίδι και άλλο το ίδιο το παιχνίδι. Υπήρχαν κάποιοι παίκτες που τους είδαμε για πρώτη φορά χθες. Ενόψει της ρεβάνς, είδαμε όλα αυτά που θα μπορούσαμε να δούμε».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον από την Καρπάτι: «Δε θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Βγάλαμε κάποια συμπεράσματα για την ομάδα σαν σύνολο. Ο Λούκας είναι ένας καλός παίκτης, αλλά το σημαντικό είναι να επικεντρωθείς στην ομάδα σαν σύνολο».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι μία έμπειρη ομάδα: «Βοηθάει πολύ αυτό το στοιχείο. Είναι πολύ σημαντικό που όλοι οι παίκτες έχουν τις παραστάσεις από την περυσινή πορεία. Βοηθάει και στη διαχείριση του αγώνα. Σε τέτοια παιχνίδια δε χρειάζεται μόνο να επιτίθεσαι, αλλά να μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις, όπως αυτές που παρουσιάστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι».

Για τις διαφορές της ομάδας σε σχέση με την περασμένη χρονιά και τον Λάζλο Μπόλονι: «Σίγουρα υπάρχουν κάποια θέματα που μπόρεσε να περάσει τη φιλοσοφία του. Έχει νοοτροπία νικητή, είναι πολύ εργατικός και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ενάμιση μήνα στην ομάδα και δούλεψε με παίκτες που δε γνώριζε, έχει καταφέρει να μας μάθει. Έχει δείξει τη δουλειά του στη Γαλλία, στην Πορτογαλία και στη χώρα του και όλα αυτά είναι ορατά. Όπως και η νοοτροπία του νικητή».

Για το ομορφότερο γκολ του ΠΑΟΚ φέτος: «Το δικό μου...Ελπίζω όχι μόνο να βάζω εγώ γκολ αλλά και να νικάει η ομάδα».


Από σήμερα τα εισιτήρια για τη ρεβάνς



Στα εκδοτήρια της Τούμπας βρίσκονται από σήμερα τα εισιτήρια για τη ρεβάνς μεταξύ Καρπάτι Λβιβ και ΠΑΟΚ στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Η διάθεσή τους θα γίνεται μέχρι την Τρίτη, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 25 Αυγούστου।

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από σήμερα, 19 Αυγούστου 2011, ξεκινάει η διάθεση εισιτηρίων για τον επαναληπτικό αγώνα με την Karpaty στο Lviv της Ουκρανίας.

Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν την Παρασκευή από τις 11:00 μέχρι τις 17:00. Τη Δευτέρα τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 10:00 έως τις 17:00 και την Τρίτη από της 10:00 έως τις 15:00. Για την αγορά εισιτηρίου, είναι απαραίτητη η επίδειξη διαβατηρίου
».

Οι «αετοί» και το… φίδι



Η πρώτη νύχτα των πλέι οφ του Europa League για τις ελληνικές ομάδες βρήκε του δύο «Δικέφαλους» (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) στον ουρανό να πετούν για τους ομίλους και τον Παναθηναϊκό να σέρνεται σαν ερπετό στο χώμα, αναζητώντας το χαμένο του ευρωπαϊκό πρεστίζ।

Ο πρέσβης είναι «Βόρειος»
Σοβαρός, μετρημένος, συγκεντρωμένος και λίγο τυχερός -όπως όλοι οι δυνατοί! Αυτός είναι ο… Ευρωπαίος ΠΑΟΚ, που δεν υποτίμησε την Καρπάτι Λβιβ και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης την υποχρέωσε σε ήττα 2-0 στην φλεγόμενη Τούμπα.

Αθανασιάδης στο 15’ και Λίνο στο 56’ οι σκόρερ για την ομάδα του Λάζνο Μπόλονι, η οποία αν σκοπεύει να παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο στον επαναληπτικό, τότε θα πρέπει να αρχίσει ήδη να καταστρώνει πλάνο για την… πορεία της στους ομίλους του Europa League.


Θλάση ο Κοντρέρας



Λαβωμένος βγήκε ο ΠΑΟΚ από τον εντός έδρας αγώνα με την Καρπάτι, καθώς ο Πάμπλο Κοντρέρας υπέστη σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις θλάση α΄ βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο και εκτός απροόπτου δεν θα προλάβει τον επαναληπτικό στο Λβιβ.

Ο Χιλιανός αμυντικός υποβληθεκε την Παρασκευή σε μαγνητική τομογραφία για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.



Οι όμιλοι έχουν ανάγκη τον ΠΑΟΚ!


Δεν είναι η αθλητικότερη ομάδα που γέννησε ο πλανήτης. Δεν είναι η τεχνικότερη ομάδα στον πλανήτη. Είναι μία ομάδα με βετεράνους σταρ, χωρίς πολλές ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο. Έχει χτυπητές αδυναμίες σε πολλές θέσεις και για να τα βγάλει πέρα βαφτίζει ως λύσεις, τρικ που δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα σε υψηλό τέμπο για πολλά λεπτά, δυσκολεύεται να πρεσάρει ψηλά έχοντας παράλληλα αμυντική ασφάλεια, δεν είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, αλλά έχει άλλα πράγματα, ίσως πιο σημαντικά.

Είναι ΟΜΑΔΑ. Είναι μία ΟΜΑΔΑ γεμάτη από έξυπνους ποδοσφαιριστές, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να μην ξέρουν μπάλα, αλλά ξέρουν ποδόσφαιρο. Είναι μία ΟΜΑΔΑ που χτίστηκε με ποδοσφαιρική λογική, από καθαρούς ποδοσφαιρανθρώπους. Είναι μία ομάδα με κανονικό προπονητή, ο οποίος ξέρει ότι δεν κοουτσάρει ούτε την Μπαρτσελόνα, ούτε την Ρεάλ και ο οποίος δεν ντρέπεται να κάνει την ομάδα του να δείχνει αδύναμη στο χορτάρι (τουλάχιστον για ένα ημίχρονο) για να ξεγελάσει τον αντίπαλο και να «κλέψει» σκορ πρόκρισης.

Ναι, ο Λάζαρ δεν είναι «δεκάρι», όπως έπαιξε χθες. Ο Φωτάκης δεν είναι δεξιός εξτρέμ. Ο Αρίας δυσκολεύεται να κόψει. Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι παιδαρέλι. Ο Κοντρέρας δεν έχει ανάσες. Ο Τσιρίλο δεν φέρεται ευγενικά στην μπάλα. Ο Λίνο «τρώει» φάσεις. Ο Κρέσιτς δεν εμπνέει 100% εμπιστοσύνη. Το κράμα που βγαίνει όμως από όλους αυτούς ξέρει να μακιγιάρει τις αδυναμίες του. Ξέρει πια να στέκεται στην Ευρώπη και να παίρνει αυτό που θέλει με τον τρόπο που θέλει. Ξέρει να δημιουργεί ευρωπαϊκά βράδια που μένουν χαραγμένα στο μυαλό. Η ιστορία του ΠΑΟΚ είναι σφυρηλατημένη από δεκάδες ηρωϊκούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς. Πλέον, ήρθε η ώρα για λιγότερα ηρωϊλίκια και περισσότερες επαγγελματικές νίκες (όπως αυτό το 2-0 επί της Καρπάτι) και προκρίσεις.

Ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις 3 ήττες στα τελευταία του 19 παιχνίδια στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι σήμερα και έχει ακόμα 8 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Επανακτά την χαμένη του ευρωπαϊκή οντότητα και την αναγνώριση από τους... έξω. Αυτή που του επιτρέπει να παίρνει και μισό σφύριγμα έδρας παραπάνω (όπως για παράδειγμα το ακυρωθέν γκολ του Λούκας) απέναντι σε κάτι... Καρπάτι από το Λβιβ.

Ο ΠΑΟΚ σέβεται το άθλημα δημιουργώντας ομάδα με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους και λογικές. Δεν αλλάζει πρόσωπα και πράγματα κάθε τρεις και λίγο, αλλά διατηρεί τον ίδιο κορμό για τέταρτη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τους δικούς λόγους, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το χρήμα, αλλά και το πρεστίζ. Τελικά, όπως αποδεικνύεται και οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ έχουν ανάγκη τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ σέβεται το ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο του επιστρέφει αυτό που ο ΠΑΟΚ του δίνει...


ΠΑΟΚ- Καρπάτι Λβιβ 2-0 (Τελικό)


Αποστολή εξετελέσθη. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει 2-0 της Καρπάτι Λβιβ και να πάρει "κεφάλι" στην υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Εuropa League. Τα γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά» ο Αθανασιάδης στο 15΄ και ο Λίνο στο 56'.


93' Λήξη της αναμέτρησης.

90' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90' Αθανασιάδης και Βιεϊρίνια κάνουν το 1-2, ο Πορτογάλος βρίσκει χώρο για το σουτ, το κάνει αλλά ο γκολκίπερ των Ουκρανών διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

86' Καλή ευκαιρία για τους Ουκρανούς με τον Χολόντιουκ να εκτελεί δυνατά το φάουλ που κέρδισε, αλλά ο Κρέσιτς έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

86' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπαλάφας μπαίνει στην θέση του Αρίας.

80' Ακόμα μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

75’ Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

72’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Λαζάρ ο Γεωργιάδης.

64’ Αλλαγή για την Καρπάτι. Στη θέση του Κριστομπάλ ο Βορόνκοφ.

58’ Αλλαγή για την Καρπάτι. Στη θέση του Ζεζνόφ ο Πατσέκο.

56’ ΓΚΟΛ 2-0 ο ΠΑΟΚ. Ο Λίνο με ένα πολύ δυνατό και διαγώνιο σουτ –εντός περιοχής και αριστερά- διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

55΄Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια που δοκίμασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Τλούμπακ απέκρουσε την μπάλα.

46' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Κοντρέρας ο Μαλεζάς.

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

45'+3' Τέλος πρώτου μέρους.

45+2' Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία.

45+1’ Πολύ μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, ο Τλούμπακ απέκρουσε χωρίς πρόβλημα την μπάλα.

41’ Σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα στην αγκαλιά του Τλούμπακ.

39’ Γκολ που δεν μέτρησε ποτέ για την Καρπάτι. Ο Λούκας επωφελήθηκε από τις κόντρες βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ, καθώς θεώρησε ότι ο επιθετικός των φιλοξενούμενων κατέβασε την μπάλα με το χέρι και του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Όπως φάνηκε από το ριπλέι ο διαιτητής είχε δίκιο…

29’ Καλή σέντρα- σουτ του Λίνο, η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί «γάμα» της εστίας της ουκρανικής ομάδας.

26’ Ο Ζένιοφ, ο οποίος είναι πολύ γρήγορος, βγήκε στην αντεπίθεση και δέχθηκε ένα άτσαλο μαρκάρισμα από τον Τσιρίλο μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

22’ Ευκαιρία για την Καρπάτι με τον Λούκας, ο οποίος πέρασε τον Λίνο και με εξουδετερωμένο τον Κρέσιτς σούταρε άουτ.

22’ Μακρινό σουτ του Λαζάρ, η μπάλα πέρασε άουτ.

15’ ΓΚΟΛ 1-0 ο ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία έβγαλε από αριστερά τη σέντρα για τον Αθανασιάδη και ο νεαρός επιθετικός του "Δικεφάλου", πηδώντας ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Καρπάτι, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι έπειτα έσκασε μέσα από τη γραμμή.

8’ Τεράστια ευκαιρία για την Καρπάτι… Έπειτα από μία φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον Χολοντιούκ, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο… ήρωας Κοντρέρας έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

1’ Έναρξη της αναμέτρησης

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Ετο, Τσιρίλο, Κοντρέρας (46' Μαλεζάς), Λίνο, Αρίας (86' Μπαλάφας), Γκαρσία, Λαζάρ (72' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς.

Καρπάτι Λβιβ (Όλεγκ Κονόνοφ): Τλούμπακ, Οστσίπο, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Φεντέτσκι, Χολόντιουκ, Κουντόμπιακ, Κριστόμπαλ (64' Βορόνκοφ), Ζένιοφ (58' Πατσέκο), Τκάτσουκ, Λούκας.

Στον πάγκο: Μπογκαντίνοφ, Γκόντγουϊν, Πετρίφσκι, Μάρτινιουκ, Κραβτσένκο


Τον τίτλο του φαβορί με τον οποίο χρίστηκε από την κλήρωση καλείται να επιβεβαιώσει απόψε κόντρα στην Καρπάτι Λβιβ ο ΠΑΟΚ (21:00, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6). Με ενδεκάδα… Βαλερένγκα και μοναδική αλλαγή τον Κοντρέρας θα παρατάξει τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Λάζλο Μπόλονι, σε μία Τούμπα που αναμένεται να είναι κατάμεστη.

Κόντρα σε μία ομάδα δεύτερης ταχύτητας, ο ΠΑΟΚ έχει να φοβηθεί μόνο τον κακό του εαυτό για να μην μπει στους ομίλους του Europa League για τρίτη συνεχή χρονιά. Μετά την περσινή πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ, το εμπόδιο της ουκρανικής ομάδας φαντάζει αρκετά χαμηλό και με ένα καλό σκορ στην «καυτή» Τούμπα που θα είναι κατακλυσμένη από 25.000 οπαδούς των Θεσσαλονικέων, όλα θα γίνουν πιο απλά στη ρεβάνς.

Ο Λάζλο Μπόλονι, παρά το γεγονός ότι θέλει η ομάδα του να παίζει επιθετικά, δεν πρόκειται να κάνει πειράματα σε συστήματα, σε αγώνες νοκ-άουτ που κρίνουν πολλά. Ο Ρουμάνος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε στη ρεβάνς με τη Βαλερένγκα, έχοντας ως μοναδική αλλαγή τον Πάμπλο Κοντρέρας. Στο 4-2-3-1 του «Δικεφάλου του Βορρά» θα ξεκινήσουν, όπως όλα δείχνουν οι Κρέσιτς στο τέρμα, Ετό-Κοντρέρας-Τσιρίλο-Λίνο, στην άμυνα, Αρίας-Γκαρσία αμυντικά χαφ, Φωτάκης δεξιά, Βιεϊρίνια αριστερά και Λαζάρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.