Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Οι όμιλοι έχουν ανάγκη τον ΠΑΟΚ!


Δεν είναι η αθλητικότερη ομάδα που γέννησε ο πλανήτης. Δεν είναι η τεχνικότερη ομάδα στον πλανήτη. Είναι μία ομάδα με βετεράνους σταρ, χωρίς πολλές ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο. Έχει χτυπητές αδυναμίες σε πολλές θέσεις και για να τα βγάλει πέρα βαφτίζει ως λύσεις, τρικ που δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα σε υψηλό τέμπο για πολλά λεπτά, δυσκολεύεται να πρεσάρει ψηλά έχοντας παράλληλα αμυντική ασφάλεια, δεν είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, αλλά έχει άλλα πράγματα, ίσως πιο σημαντικά.

Είναι ΟΜΑΔΑ. Είναι μία ΟΜΑΔΑ γεμάτη από έξυπνους ποδοσφαιριστές, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να μην ξέρουν μπάλα, αλλά ξέρουν ποδόσφαιρο. Είναι μία ΟΜΑΔΑ που χτίστηκε με ποδοσφαιρική λογική, από καθαρούς ποδοσφαιρανθρώπους. Είναι μία ομάδα με κανονικό προπονητή, ο οποίος ξέρει ότι δεν κοουτσάρει ούτε την Μπαρτσελόνα, ούτε την Ρεάλ και ο οποίος δεν ντρέπεται να κάνει την ομάδα του να δείχνει αδύναμη στο χορτάρι (τουλάχιστον για ένα ημίχρονο) για να ξεγελάσει τον αντίπαλο και να «κλέψει» σκορ πρόκρισης.

Ναι, ο Λάζαρ δεν είναι «δεκάρι», όπως έπαιξε χθες. Ο Φωτάκης δεν είναι δεξιός εξτρέμ. Ο Αρίας δυσκολεύεται να κόψει. Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι παιδαρέλι. Ο Κοντρέρας δεν έχει ανάσες. Ο Τσιρίλο δεν φέρεται ευγενικά στην μπάλα. Ο Λίνο «τρώει» φάσεις. Ο Κρέσιτς δεν εμπνέει 100% εμπιστοσύνη. Το κράμα που βγαίνει όμως από όλους αυτούς ξέρει να μακιγιάρει τις αδυναμίες του. Ξέρει πια να στέκεται στην Ευρώπη και να παίρνει αυτό που θέλει με τον τρόπο που θέλει. Ξέρει να δημιουργεί ευρωπαϊκά βράδια που μένουν χαραγμένα στο μυαλό. Η ιστορία του ΠΑΟΚ είναι σφυρηλατημένη από δεκάδες ηρωϊκούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς. Πλέον, ήρθε η ώρα για λιγότερα ηρωϊλίκια και περισσότερες επαγγελματικές νίκες (όπως αυτό το 2-0 επί της Καρπάτι) και προκρίσεις.

Ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις 3 ήττες στα τελευταία του 19 παιχνίδια στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι σήμερα και έχει ακόμα 8 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Επανακτά την χαμένη του ευρωπαϊκή οντότητα και την αναγνώριση από τους... έξω. Αυτή που του επιτρέπει να παίρνει και μισό σφύριγμα έδρας παραπάνω (όπως για παράδειγμα το ακυρωθέν γκολ του Λούκας) απέναντι σε κάτι... Καρπάτι από το Λβιβ.

Ο ΠΑΟΚ σέβεται το άθλημα δημιουργώντας ομάδα με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους και λογικές. Δεν αλλάζει πρόσωπα και πράγματα κάθε τρεις και λίγο, αλλά διατηρεί τον ίδιο κορμό για τέταρτη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τους δικούς λόγους, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το χρήμα, αλλά και το πρεστίζ. Τελικά, όπως αποδεικνύεται και οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ έχουν ανάγκη τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ σέβεται το ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο του επιστρέφει αυτό που ο ΠΑΟΚ του δίνει...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου