Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Κόντρα στα προβλήματά του…


Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα διεκδικήσει απόψε (22:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr / conn-X TV sports) ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Καρπάτι Λβιβ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να εκμεταλλευτεί το υπέρ του 2-0 του πρώτου αγώνα και να παλέψει τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο μετρούν απουσίες, αφού δεν θα παίξουν ο Γκαρσία (λόγω καρτών), ο Κοντρέρας (τράβηγμα), ο Ίβιτς και ο Παπάζογλου (έχουν θλάση). Παράλληλα, ο Τσιρίλο και ο Βιεϊρίνια είναι αμφίβολοι και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Ο Λάζλο Μπόλονι θα παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τους Θεσσαλονικείς. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Κρέσιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Ετό, Τσιρίλο (ή Μπαλάφα), Μαλεζά και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Αρίας και ο Λαζάρ. Πιο μπροστά θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Φωτάκης και Βιεϊρίνια. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Γεωργιάδης, Αποστολόπουλος και Ρομπέρ.

Θα κυνηγήσει το γκολ

Το γρήγορο γκολ θα κυνηγήσει η ομάδα του Ολέγκ Κονόνοφ και για αυτό τον λόγο θα πιέσει ψηλά από την αρχή του αγώνα, προκειμένου να αιφνιδιάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Η απουσία του Ζένιοφ προβληματίζει τους Ουκρανούς, αλλά ελπίζουν ο Λούκας να εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες του παρουσιαστούν. Με σύστημα 4-3-3 θα παραταχθεί η Καρπάτι.

Ο Κονόνοφ αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους: Τλούμακ (τερματοφύλακας), Φεντέτσκι (δεξί μπακ), Γκόμες, Μιλόσεβιτς (κεντρικοί αμυντικοί), Οσίπκο (αριστερό μπακ), Τκάτσουκ, Κουντόμπιακ, Χόλοντιουκ (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Κριστομπαλ (αριστερό χαφ), Μαρτίνεθ (δεξί χαφ) και Κοπόλεβετς (επιθετικός).

«Καμπανάκι» για ΠΑΟΚ!

Ξεκάθαρη και αυστηρή προειδοποίηση έστειλε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος παρατηρητής της σημερινής αναμέτρησης Ιονέλ Πισκάνου (πρώην πρόεδρος της Ραπίντ Βουκουρεστίου). «Κύριοι, είναι κρίμα να περάσετε στους ομίλους και να παίξετε χωρίς κόσμο. Με αυτά που έγιναν στο πρώτο παιχνίδι σάς έχουν βάλει στο μάτι της ΟΥΕΦΑ. Ειδικά το θέμα με τα λέιζερ είναι πάρα πολύ σοβαρό. Κινδυνεύετε με σοβαρή τιμωρία», είπε ο παρατηρητής κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης για τα μέτρα τάξης.


Ούτε στον εχθρό του τέτοια... τύχη!


Είναι στιγμές που η λέξη ατυχία δεν φτάνει για να περιγράψει μια αναποδιά!

Αν ο Τσιρίλο ήταν μια φορά αμφίβολος για τη ρεβάνς με την Καρπάτι, τώρα έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες να παίξει αύριο κόντρα στους Ουκρανούς, αφού ξαναχτύπησε (αποκομίζοντας πρόβλημα στο γόνατο… ξέχωρα από εκείνο στους κοιλιακούς) στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ!

Ποιες οι δοκιμές του Μπόλονι στο ματς που οι Θεσσαλονικείς καλούνται να υπερασπιστούν το 2-0 της Τούμπας και να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, σε διάταξη 4-2-3-1 είχε στους βασικούς: Τερματοφύλακα τον Κρέσιτς, στην άμυνα αριστερά τον Λίνο, δεξιά τον Έτο, στο κέντρο τους Τσιρίλο, Μαλεζά, αμυντικά χαφ τους Μπαλάφα, Αρίας, σε ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή τον Λαζάρ, αριστερά τον Βιεϊρίνια, δεξιά τον Φωτάκη και στην επίθεση τον Αθανασιάδη.

Σε περίπτωση που ο Τσιρίλο δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ο μαθητευόμενος… στόπερ Μπαλάφας θα παίξει στο πλάι του Μαλεζά, ο Λαζάρ θα κάνει δίδυμο με τον Αρίας, ο Φωτάκης θα αναλάβει ρόλο επιτελικού μέσου με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει φανέλα βασικού ως δεξί χαφ.



Μπόλονι: «Δείξτε την αξία σας»



Καμία διάθεση να βρει δικαιολογίες στις (σημαντικές είναι η αλήθεια) απουσίες του ΠΑΟΚ δεν έδειξε ο Λάζλο Μπόλονι μιλώντας εν όψει της ρεβάνς με την Καρπάτι.

Αντιθέτως κάλεσε όσους είναι ετοιμοπόλεμους «να δείξουν την αξία τους», παραδέχθηκε πως το 2-0 της Τούμπας δεν εξασφαλίζει αυτόματα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ενώ χαρακτήρισε πιο επικίνδυνο παίκτη των Ουκρανών τον… προπονητή τους! Τι είπε για τα σενάρια με Γκενκ.

Η συνέντευξη Τύπου του Ρουμάνου τεχνικού:

«Ήταν πάρα πολύ όμορφα σήμερα στην πόλη, είδαμε νέους ανθρώπους και ωραία μέρη. Εδώ όμως ήρθαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεχίσουμε με το δεύτερο ημίχρονο αυτής της κόντρας. Δεν πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πλέον γνωριζόμαστε καλύτερα. Σίγουρα κάποιοι παίκτες θα πρέπει να αντικατασταθούν και από τις δύο πλευρές. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό τρόπο», ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του.

Για τις σημαντικές απουσίες του ΠΑΟΚ: «Κάποιοι δεν είναι μαζί μας, κάποιοι επιστρέφουν. Εγώ ζητώ απ’ όλους ποιότητα, εμπειρία και αγωνιστικό πνεύμα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνίζονται. Θα λείψουν κάποιοι αλλά υπάρχει η ευκαιρία στους υπόλοιπους να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν. Λείπει, ο Γκαρσία, επομένως είναι ευκαιρία για τον Τσουκαλά να δείξει τι μπορεί να κάνει. Για τις απουσίες της Καρπάτι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Για το δυνατό ατού της Καρπάτι: «Αυτό που γνωρίζω και ξαναλέω ότι τα νυχτοπούλια δεν πρέπει να κοιμούνται ποτέ και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές. Για το αν έπρεπε να διαλέξω έναν παίκτη θα διάλεγα... τον προπονητή».

Για το σχήμα που έχει στο μυαλό του: «Έχω στο μυαλό μου σίγουρα οκτώ παίκτες. Ίσως εννέα, αλλά θα ξεκινήσουμε με έντεκα».

Για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο να αναλάβει την Γκενκ: «Ακούω για πρώτη φορά αυτά τα νέα. Σίγουρα είναι καλό για έναν προπονητή ότι μία πρωταθλήτρια ομάδα δείχνει ενδιαφέρον για τον ίδιο. Το μόνο που ξέρω εγώ είναι ότι αύριο έχουμε αγώνα και είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τις απουσίες Κοντρέρας και Γκαρσία: «Μας λείπει ο Κοντρέρας, αλλά στον πρώτο αγώνα με τον Κοντρέρας στην ενδεκάδα για ένα ημίχρονο πετύχαμε ένα γκολ και με το Μαλεζά στη θέση του στο δεύτερο ημίχρονο επίσης πετύχαμε ένα γκολ. Είναι σημαντική και η απουσία του Πάμπλο Γκαρσία, καθώς ο παίκτης μας δίνει υπεροχή στο passing game, αλλά η προσθήκη νέων παικτών μας δίνει φυσική κατάσταση».

Για τη νίκη με σκορ 2-0 στην Τούμπα: «Είναι ένα καλό σκορ, αλλά κρύβει και κινδύνους. Το γνωρίζουμε καλά αυτό».

Για την αγωνιστική νοοτροπία του ΠΑΟΚ: «Πάντα προσπαθούμε να μη δεχτούμε γκολ και να σκοράρουμε. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε γκολ. Αν δεν το καταφέρουμε θα προσπαθήσουμε να μη δεχθούμε».

* Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ, με τον Μπρούνο Τσιρίλο να «σφίγγει τα δόντια» και να παίρνει μέρος. Από την άλλη συντηρητικά γυμνάζεται ο Βιεϊρίνια. Μετά το τέλος της θα φανεί η πρόθεση του Μπόλονι για την ενδεκάδα.


«Δώρο στους φιλάθλους μας»



Να παρατείνουν μέχρι αύριο το εορταστικό κλίμα που υπάρχει για την επέτειο από την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας από την Σοβιετική Ένωση, επιθυμούν στις τάξεις της Καρπάτι.

Αναλύοντας τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, ο Όλεχ Κονόνοφ εξήγησε πως προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους στο παιχνίδι ώστε να ανατραπεί το 2-0 του πρώτου αγώνα, έδειξε να έχει πίστη στην ομάδα του, ενώ τόνισε πως ένα καλό βήμα για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League είναι να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα.


«Καρδιοχτύπια» για Βιεϊρίνια


Με μεγάλη αγωνία περιμένει την προπόνηση της Τετάρτης ο Λάζλο Μπόλονι, αφού θέλει να διαπιστώσει αν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τον Αντελίνιο Βιεϊρίνια είναι σοβαρό ή επιπόλαιο. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ένοιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία επί ελληνικού εδάφους προπόνηση και σήμερα θα διαπιστωθεί η κατάστασή του.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ενδέχεται ακόμη και αν δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό να τον ξεκουράσει ενόψει του αγώνα με την Καρπάτι Λβιβ, καθώς δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να ρισκάρει τη συμμετοχή του στον αγώνα της Πέμπτης.

Εκτός μάχης είναι οριστικά οι Ίβιτς, Κοντρέρας, Σαβίνι, Παπάζογλου αλλά και ο Σταφυλίδης, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπρούνο Τσιρίλο.


Μέσα ο Τσιρίλο, έξω ο Σαβίνι




Στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς των play offs του Europa League συμπεριλήφθηκε ο Μπρούνο Τσιρίλο, αν και η συμμετοχή του στον αγώνα της Πέμπτης στην Ουκρανία θα κριθεί μετά την αυριανή προπόνηση. Ο Ιταλός αμυντικός δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση στους κοιλιακούς και σήμερα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα θεραπειών. Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει ο Μίρκο Σαβίνι, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση, όπως και οι τραυματίες Πάμπλο Κοντρέρας, Βλάνταν Ίβιτς και Θανάσης Παπάζογλου, αλλά και ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία.

Αν ο Τσιρίλο δεν ξεπεράσει τον τραυματισμό του, παρτενέρ του Μαλεζά στο κέντρο άμυνας θα είναι ο Μπαλάφας. Η 18μελής αποστολή του ΠΑΟΚ, που αναχωρεί για το Λβιβ στις 17:00 αποτελείται από τους εξής παίκτες: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης Γιώργος, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Χαλκιάς, Αρίας, Λίνο, Τσιρίλο, Έτο, Κρέσιτς, Λαζάρ, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Μπάλαζιτς: «Εξαιρετικά δύσκολο κόντρα στον ΠΑΟΚ»



Το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, δίνει στην ελληνική ομάδα τον τίτλο του φαβορί εν όψει της ρεβάνς στην Ουκρανία, όπως παραδέχθηκε ο αμυντικός της Καρπάτι Λβιβ, Γκρεγκόρ Μπαλάζιτς.

Ο παίκτης της Καρπάτι τόνισε ότι στο ματς της Θεσσαλονίκης η ομάδα του άξιζε κάτι καλύτερο και υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαλάζιτς στο σάιτ της Καρπάτι:

Γκρεγκόρ, πόσο σκληρό είναι να κάνεις δύο 90λεπτα σε σύντομο χρονικό διάστημα;

«Εάν πρόκειται για φυσική κούραση, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ακόμη και τώρα, δύο ώρες μετά το δεύτερο παιχνίδι αυτής της εβδομάδας , αισθάνομαι αρκετά καλά και γεμάτος δύναμη, αλλά ψυχολογικά είμαι κουρασμένος. Και τα δύο παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Στο πρωτάθλημα δεν κάνουμε την πορεία που τόσο θα θέλαμε. Έτσι σήμερα αναγκαστικά πρέπει να λάβουν τα σημεία. Το παιχνίδι με την Ταβρία ήταν δύσκολο, όπως και αυτό στη Θεσσαλονίκη».

- Τρεις μέρες πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τι μπορείς να πεις για αυτό το ματς;

«Σκέφτηκα πολύ για αυτό το παιχνίδι και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι, παρόλο που χάσαμε από τον ΠΑΟΚ, δεν παίξαμε κακό ποδόσφαιρο. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Σε αντίθεση με εμάς, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες τους σχεδόν στο απόλυτο. Είναι κρίμα, διότι θα μπορούσαμε να φύγουμε από τη Θεσσαλονίκη με καλύτερο αποτέλεσμα. Αν ο Χουντόμπιακ πετύχαινε στην αρχή του αγώνα το γκολ, όλα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά»

- Μπορείς να συγκρίνεις τον ΠΑΟΚ με την Ταβρία;

«Παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να τους συγκρίνω».

-Θα έχει ο ΠΑΟΚ πρόβλημα στην άμυνα του από δική σας πίεση;

«Ο ΠΑΟΚ παίζει αμυντικά, ενώ επιτίθεται σπάνια. Η ελληνική ομάδα είναι συνέχεια συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της, κυκλοφορεί πολύ καλά την μπάλα και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη».

- Για την Καρπάτι το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς;

«Είμαστε πολύ καλά και έχουμε κατανοήσει την έννοια του παιχνιδιού της Πέμπτης (25/8) απέναντι στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει το υπέρ του 2-0, οπότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League. Ελπίζω μαζί με τους οπαδούς μας να το πετύχουμε».

Πλήρης ο φάκελος του ΠΑΟΚ


Πλήρης είναι ο φάκελος του ΠΑΟΚ, ο οποίος πρόκειται να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Όπως είχε διαρρεύσει μετά την συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης, επτά ομάδες, ανάμεσα σε αυτές και ο ΠΑΟΚ, έχουν ελλιπή φάκελο με την ΕΕΑ να τους δίνει προθεσμία μέχρι σήμερα προκειμένου να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.

Από την άλλη όμως οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν καμία τέτοια ενημέρωση και αποδείχθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας. Ωστόσο μελλοντικά πρόκειται να ελεγχθούν σε περίπτωση που προχωρήσει η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.


«Γκολ… πρόκρισης»


Δεν «τρομάζουν» τον Ντιέγκο Αρίας οι σημαντικές απουσίες του ΠΑΟΚ, εν όψει της ρεβάνς με την Καρπάτι. Ο Κολομβιανός μέσος, μιλώντας πριν την αναχώρηση για Ουκρανία, επισήμανε πως ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να ψάξει το γκολ, έτσι σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, να σιγουρέψει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

«Θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα οι παίκτες που λείπουν είναι σημαντικοί, αλλά πιστεύω ότι όσοι κληθούν να τους αντικαταστήσουν θα τα καταφέρουν πολύ καλά. Θα είναι πολύ καλό για εμάς να βγούμε μπροστά και πετύχουμε ένα γκολ απέναντι σε αυτή την ομάδα, ώστε να κλειδώσουμε την πρόκριση. Όπως και ο κάθε παίκτης είμαι κι εγώ έτοιμος. Το τεχνικό τιμ αποφασίζει αν θα παίζω εγώ ή κάποιος άλλος», είπε πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.


Στην τελική ευθεία


Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει της ρεβάνς με Καρπάτι, με τον «Δικέφαλο» από το απόγευμα της Τρίτης να βρίσκεται στην Ουκρανία.

Η πτήση από την Θεσσαλονίκη κράτησε δύο ώρες. Ο Ντιέγκο Αρίας ήταν ο μοναδικός παίκτης που μίλησε πριν την αναχώρηση.
«Θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα οι παίκτες που λείπουν είναι σημαντικοί, αλλά πιστεύω ότι όσοι κληθούν να τους αντικαταστήσουν θα τα καταφέρουν πολύ καλά», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Κολομβιανός μέσος.

Οι Θεσσαλονικείς πέραν των σημαντικών απουσιών (ιδιαίτερα στην άμυνα), με τον Τσιρίλο να παραμένει αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή θα έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα παθιασμένο κοινό.

Ήδη έχουν φύγει τα μισά εισιτήρια (12.000) για το παιχνίδι της Πέμπτης και λογικά μέχρι τη σέντρα θα έχουν διατεθεί τα περισσότερα. Ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα και μάλλον όχι άδικα, αφού παρά την ήττα με σκορ 2-0 στην Τούμπα, έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Σημασία όμως έχει πως η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έχει προβάδισμα, ποιότητα και εμπειρία για να φύγει από το Λβιβ με την πρόκριση στους ομίλους στους Europa League. Οι σκέψεις του Ρουμάνου τεχνικού για την ενδεκάδα θα ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση της Τετάρτης.