Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 2-2 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)



























«Δεν ήταν πέναλτι...»

Απογοητευμένοι εμφανίστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις που έκαναν για την εξέλιξη του. Φεύγοντας από τ’ αποδυτήρια, ο Γιώργος Φωτάκης τόνισε ξεκάθαρα πως «δεν υπήρχε κανένα πέναλτι στην φάση του Κωνσταντινίδη με τον Αγκάνθο», μία απόφαση του Βοσκάκη που εκνεύρισε αφάνταστα και εξόργισε τους παίκτες του Δικεφάλου.
Νωρίτερα, ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ Στέφανος Αθανασιάδης, επισήμανε ότι η ισοπαλία ως τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει ικανοποιημένο τον Δικέφαλο. «Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε όπως θα θέλαμε, με αποτέλεσμα να μην πιέσουμε για να βάλουμε και το τρίτο γκολ, που θα μας έδινε τη νίκη. Θέλαμε τη νίκη για να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία και να μπούμε πιο δυνατά στα πλέι οφ. Καθημερινά προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθούμε. Και θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτή την αγωνιστική κρίση που παρουσιάζουμε στα τελευταία παιχνίδια».

Η κατάρα της... κόκκινης!

Η αποβολή του Δημήτρη Κωνσταντινίδη στο 2-2 με τον Άρη στο Χαριλάου ήταν η όγδοη (!) για παίκτη του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα.
Ετσι, ο νεαρός αμυντικός προστέθηκε στη μακρά λίστα των κόκκινων καρτών, αφού είχαν προηγηθεί αυτές των Γιώργου Κατσικά, Λίαμ Λόρενς (δύο), Παναγιώτη Γλύκου, Κοστίν Λάζαρ, Σανθ Χακόμπο και Ματέους Βιβιάν.
Αν προσθέσουμε και τις αποβολές του Λάζαρ στο παιχνίδι με την Ραπίντ Βιέννης στην Τούμπα στο Γιουρόπα Λιγκ  και του Ματέους Βιβιάν στο Κύπελλο με την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο, τότε ο Δικέφαλος μετράει φέτος 10 κόκκινες!!!
Κι αν ορισμένες από τις αποβολές παικτών της ομάδας του ΠΑΟΚ ήταν δικαιολογημένες, κάποιες άλλες ήταν άδικες, όπως η χθεσινή του Κωνσταντινίδη, ο οποίος τιμωρήθηκε διπλά χθες από τον Βοσκάκη για κάτι που απλά δεν έκανε ποτέ (χάνει το εντός έδρας παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΟΦΗ).
ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ
Δεν έφθαναν οι απουσίες που είχε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης πριν από το παιχνίδι, προστέθηκε άλλη μια αναγκαστική λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Ο Λίαμ Λόρενς ανέβασε πυρετό και δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δεκαοχτάδας (τη θέση του πήρε ο Λάζαρος Μωυσιάδης, που συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος σε αποστολή). Η απώλεια δεν ήταν αμελητέα, αφού ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην ομάδα του, προερχόμενος έστω και ως αλλαγή από τον πάγκο στη διάρκεια της αναμέτρησης.

"Θα πάρω πίσω την ψυχή μου που είχα χάσει"

Μετά την καθοριστική παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δεύτερα, το θέμα Γκαρσία είχε την κατάληξη που έπρεπε και που επιθυμούσε όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο παραμένει λοιπόν στον ΠΑΟΚ και αργά το βράδυ της Δευτέρας με ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:
"Θέλω να πώς κάποια λόγια για όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό. Έχω περάσει δύσκολες στιγμές, γιατί δεν μπόρεσα να παλέψω με την ομάδα. Γι' αυτό και πήρα την απόφαση να το αφήσω για πάντα.
Όμως το μυαλό μου ήταν συνεχώς στο έμβλημα και στον κόσμο. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να διχάσω. Εγώ θέλω να δω τον κόσμο ενωμένο. Ξέρω ότι δεν μου μένει πολύς καιρός για ποδόσφαιρο αλλά θα πεθάνω με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια στα πόδια.
Θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι καλύτερο αυτούς τους μήνες για να πάρω πίσω την ψυχή μου που είχα χάσει. Συγνώμη αν κάποιος αισθάνθηκε άσχημα, αλλά δεν είχα πρόθεση να στεναχωρήσω κανέναν.
Όλο αυτό βγήκε από την ψυχή μου.
Πάμπλο Γκαρσία".

«Εμείς αξίζαμε τη νίκη!»

Ο Σαρλς Ιτάνζ περίμενε να συνδυάσει την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με νίκη στο Βικελίδης, χωρίς όμως να το πετύχει.

«Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι» σχολίασε αρχικά στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα, και πρόσθεσε: «Και μόνο το γεγονός ότι προηγηθήκαμε δύο φορές και δεν πήραμε το τρίποντο, μας δυσαρεστεί, γιατί θέλαμε να ήμαστε εμείς οι νικητές και οι πρωταγωνιστές. Είχαμε πάθος στο δεύτερο ημίχρονο και η γνώση πως ήταν σημαντικό παιχνίδι, μας έκανε πιο προσεκτικούς. Ας μη ξεχνάμε πως παίξαμε με παίκτη λιγότερο είκοσι λεπτά. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι, γιατί συνολικά ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. Πάντως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να φθάσουμε πιο ψηλά».
Όσο για το ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο, υπογράμμισε: «Ήταν ένα καυτό ξεκίνημα σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Ανήκω σε μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Ήταν κάπως μυστήριο το παιχνίδι για μένα, γιατί έπρεπε να συνεννοηθώ με τους νέους συμπαίκτες μου. Σίγουρα χρειάζομαι λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα της ζωής μου».

Τα χοντρά λάθη του Βοσκάκη αλλοίωσαν το αποτέλεσμα!

Τα ΣΠΟΡ προειδοποίησαν και είχαν τους λόγους τους...
«Βοσκάκη πρόσεξε καλά, μην τους σώσεις σήμερα» ήταν η αναφορά μας στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο για τον Κρητικό ρέφερι, ο οποίος κατάφερε τελικά να σώσει τους γηπεδούχους από μία ήττα που θα τους άφηνε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Πλατανιά Χανίων...
Ο «ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ» ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ
Ο 34χρονος Βοσκάκης λοιπόν, αποδείχθηκε πολύ λίγος να διευθύνει μία αναμέτρηση, στην οποία οι κίτρινοι ζητούσαν με κάθε τρόπο εκβιαστικά πέναλτι και γενικά αποφάσεις που θα τους έσωζαν από την ήττα. Η απόφαση του Βοσκάκη στο 70’ συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος. Υποδεικνύει ένα αστείο πέναλτι, μία παράβαση που δεν έκανε ποτέ ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης πάνω στον Αγκάνθο και μάλιστα τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Δίνει δηλαδή την ευκαιρία στον Αρη να ισοφαρίσει και αφήνει στο τελευταίο 20λεπτο τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες. Μάταια φώναζε ο νεαρός μπακ του ΠΑΟΚ ότι «δεν τον ακούμπησα». Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν τον ακούμπησε τον Ισπανό, αυτό μετά βίας δίνεται φάουλ στο μπάσκετ και όχι στο ποδόσφαιρο… Ο Βοσκάκης υπέκυψε στις κάθε τρεις και λίγο διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, σε οποιαδήποτε φάση και σε οποιαδήποτε σημείο του γηπέδου….
ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ
Δεν ήταν όμως μόνο το πέναλτι – φάντασμα που καταλόγισε υπέρ του Αρη ο Βοσκάκης. Νωρίτερα, είχε φροντίσει να επιτρέψει το πολύ σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, οι παίκτες των οποίων επιδίδονταν σε «δολοφονικά» μαρκαρίσματα κατά των αντιπάλων τους.
Μόνο δύο περιπτώσεις, είναι χαρακτηριστικές. Στο 16’ ο Κοτσαρίδης κλοτσάει με πολύ επικίνδυνο τρόπο τον Εργκούς Κάτσε, ο Βοσκάκης του δείχνει κίτρινη, αλλά είναι μία φάση που σηκώνει μέχρι και αποβολή. Αν δεν «κόψεις τον αέρα» σε τέτοιες φάσεις, θα το ξανακάνουν.
Και όντως το έκαναν ξανά. Στο 75’, ο Τριανταφυλλάκος κλοτσάει εν ψυχρώ και με μανία τον Κλάους Αθανασιάδη σε μία φάση – ορισμό της αποβολής. Αλλά πήρε μόνο κίτρινη, όπως και ο Κλάους που φυσιολογικά αντέδρασε…

Ο Δώνης ζει στον δικό του κόσμο!

Ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις μετά από το 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο Χαριλάου στάθηκε στο πέναλτι και την αποβολή του Κωνσταντινίδη, που άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αρχικά τόνισε:
«Ελέγχαμε το ματς. Το πήγαμε εκεί που θέλαμε αλλά η αποβολή άλλαξε τα δεδομένα. Δεν είχαμε δύο πρόσωπα. Ήμασταν καλύτεροι μέχρι το σημείο που μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή που είχαμε τις ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το ματς στο 1-2, χάσαμε την ευκαιρία για μια σημαντική νίκη. Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε αλλά πρέπει να συνεχίσουμε», .
Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης εμφανίστηκε με καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών! Εκεί τόνισε:
«Νομίζω ότι για ένα σημαντικό διάστημα στο παιχνίδι το πήγαμε όπως το σχεδιάσαμε. Δεν θέλαμε να αφήσουμε χώρους ώστε να κλέψουμε πολλές μπάλες. Ξέραμε πως ο Αρης σε οργανωμένη άμυνα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία και στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε πως ήμαστε πολύ καλή ομάδα με καλό ποδόσφαιρο.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τακτικά λάθη, τα οποία μας τα δημιούργησαν οι δύο επιθετικοί μας. Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη. Είναι γεγονός πως  δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα στο ματς. Εμείς είχαμε φάσεις και στο πρώτο ημίχρονο με την συνεργασία του Αθανασιάδη με τον Σαλπιγγίδη θα μπορούσαμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ εάν ο Σαλπιγγίδης τροφοδοτούσε καλύτερα τον Αθανασιάδη. Πληρώσαμε μία κακή αντίδραση. Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι πέναλτΙ ή όχι γιατί ήμουν πολύ μακριά από την φάση. Όπως δεν έχω εικόνα και για την αλλη φάση με τον Κάτσε».
Ο Γιώργος Δώνης ρωτήθηκε αν αισθάνεται πλέον πίεση μετά και το νέο αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ και είπε: «Πιο πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι πιέσεις γίνονται από αλλού. Για τα πάντα φταίνε οι προπονητές. Δεν αισθάνομαι πίεση γιατί πιστεύω στην ομάδα, στον εαυτό μου, στους συνεργάτες μου. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ δυνατό που κατά διαστήματα το δείχνουμε ήδη τώρα».
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε και για τον Γκαρσία και είπε:
«Αυτό που θα πώ είναι ότι στην χώρα μας, πουλάνε τα φθηνα μάρκετινγκ. Μερικά πράγματα μπορεί να γίνονται και στημένα. Ο κόσμος να μην παρασύρεται να βλέπουμε πιο ανοιχτά τα πράγματα. Από την ημέρα που έχω έρθει στην ομάδα, οι άνθρωποι που αποτελούν σημαίες, πάντα θα αξίζουν τον σεβασμό. Και τον Γκαρσία τον σέβομαι απεριόριστα. Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε πραγματικούς μεσοεπιθετικούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είδαμε την ποιότητα του Καμαρά αλλά και του Σέκου που μπορεί να παίξει και ως πλάγιος και ως δευτερος επιθετικός. Και αυτοί οι δύο θα μας κάνουν πολύ δυνατούς στην συνέχεια».
Σε ερώτηση αν υπάρχει δυσαρέσκεια από τον Γκαρσία προς τον Δώνη, ο τελευταίος είπε:
«Ξέρω πως έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Υπάρχουν πραγματικά γεγονότα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από πουθενά. Δεν είχα ποτέ κανένα φραστικό επεισόδιο με κανέναν παίκτη. Σε άλλες ομάδες είχα φραστικά επεισόδια. Ο Πάμπλο έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και 6 μήνες. Ο παίκτης έπαιξε  ένα παιχνίδι στην προετοιμασία και ύστερα με την Μπνέι Γιεχούντα. Υστερα έπαθε θλάση. Μετά επανήλθε και τον έβαλε στο παιχνίδι με την Ραπίντ Βιέννη. Στην συνέχεια υπέστη νέα θλάση.  Αυτό είναι το ιστορικό. Όπως και μετά τον Πανιώνιο είχε το ίδιο πρόβλημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι τα φθηνά μάρκετινγκ που δημιουργούν εντυπώσεις. Εγώ ενημερώνομαι για κάποια πράγματα. Ενημερώθηκα για κάποια πράγματα που έχουν ειπωθεί. Οι άνθρωποι που είναι γύρω από τον ΠΑΟΚ ξέρουν καλύτερα. Και δεν είναι δουλειά μου να ασχολούμαι με αυτά, γιατί η δουλειά μου είναι να προπονώ τη ομάδα. Το φθηνό μάρκετινγκ δεν αφορά τον Γκαρσία αλλά σε όσους δημιουργούν το θέμα και αναφέρουν πως είχα φραστικό επεισόδιο μαζί του. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ».
Για το αν έπρεπε να αντικαταστήσει τον Κωνσταντινίδη πριν την αποβολή είπε:
«Σε καμία περίπτωση. Η συμπεριφορά του Κωνσταντινίδη ήταν πολύ καλή, απλά έπαιξε ρόλο η λάθος τοποθέτηση. Δεν υπήρχε πίεση από τον Άρη ούτε και ευκαιρίες. Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα».

ΠΑΟΚ μεχρι θανατου.............


"Θέλω να πώ κάποια λόγια για όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό. Έχω περάσει δύσκολες στιγμές, γιατί δεν μπόρεσα να παλέψω με την ομάδα. Γι' αυτό και πήρα την απόφαση να το αφήσω για πάντα. Όμως το μυαλό μου ήταν συνεχώς στο έμβλημα και στον κόσμο. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να διχάσω. Εγώ θέλω να δω τον κόσμο ενωμένο. Ξέρω ότι δεν μου μένει πολύς καιρός για ποδόσφαιρο αλλά θα πεθάνω με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια στα πόδια. θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι καλύτερο αυτούς τους μήνες για να πάρω πίσω την ψυχή μου που είχα χάσει. Συγνώμη αν κάποιος αισθάνθηκε άσχημα, αλλά δεν είχα πρόθεση να στεναχωρήσω κανέναν. Όλο αυτό βγήκε από την ψυχή μου.

Πάμπλο Γκαρσία".