Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με ξένους διαιτητές

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League και την αυτόματη παρουσία του στο Europa League, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν να σκέφτοναι ήδη το πιθανό συναπάντημα με τους ερυθρόλευκους στους 16 της διοργάνωσης χωρίς να κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την προοπτική μιας μεταξύ τους αναμέτρησης με ξένους διαιτητές.

Κάτι τέτοιο, όμως, δηλαδή η παρουσία ξένων διατητών σε αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού δε θα συμβεί για πρώτη φορά.  Την πρώτη φορά ήταν στον τελικό του 1973 όταν και ο ΠΑΟΚ απαίτησε την παρουσία ξένου ρέφερι καθώς λίγους μήνες πριν είχε προηγηθεί ένας αγώνας τους στο Καραϊσκάκης όπου και ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλα παράπονα από τον περίφημο διαιτητή Νίκο Φακή.

Έτσι λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου παιχνιδιού ο γενικός γραμματέας του "Δικεφάλου", Βασίλης Σεργιαννίδης ανακοίνωσε ότι "ο ΠΑΟΚ δεν κατέρχεται να αγωνιστή είς τον τελικόν του Κυπέλλου Ελλάδος προς τον Ολυμπιακόν Πειραιώς, εφόσον ο αγών διεξαχθή εις το στάδιον Καραϊσκάκη και με Έλληνα διαιτητή".

Τελικά το αίτημα του ΠΑΟΚ έγινε δεκτό κατά το ήμισυ. Η ΕΠΟ αποφάσισε ο τελικός να γίνει όπως είχε προγραμματιστεί στο Καραϊσκάκη αλλά με ξένο διαιτητή που μέχρι και μια μέρα πριν τον αγώνα δεν είχε γίνει γνωστός. Η επιλογή ήταν ο Βέλγος Βιτάλ Λόρο που είχε μια καλή διαιτησία. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 1-0 με γκολ του Αγγελή.

Η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με ξένο διαιτητή ήταν το 1974. Στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, ο "Δικέφαλος" επικράτησε των "ερυθρόλευκων" στα πέναλτι (4-3) και αφού ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 2-2. Ο Ελβετός Χούνκρπίχτερ ήταν ο άρχοντας του αγώνα.

Πλέον οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, εύχονται να έχουν την ευκαιρία για τρίτη και τέταρτη φορά με ξένους διαιτητές και φυσικά με κόσμο στο Καραϊσκάκης (δεν έχει... απαγόρευση μετακινήσεων στο Europa League, να αντιμετωπίσουν τον μόνιμα εδώ και δεκαετίες ευνοημένο στο ελληνικό πρωτάθλημα, Ολυμπιακό.

Η παράδοση με το 1-0

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο (17.15) τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε ένα κομβικής σημασία παιχνίδι, για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα και θέλει να ξεκινήσει ένα σερί νικών.
Πάντως στα τρία τελευταία παιχνίδια με τον Ατρόμητο στη Θεσσαλονίκη έγιναν "σφιχτά" ματς και μπήκε μόνο ένα γκολ. Την περσινή σεζόν (28 Νοεμβρίου του 2010) ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα (0-1), χάρη σε γκολ του Σφακιανάκη στο 56΄. Σε εκείνο το ματς ο Γιώργος Φωτάκης είχε αποβληθεί στο 85΄ με κόκκινη κάρτα.
Την προηγούμενη σεζόν το σκορ δεν άλλαξε, πάλι μόνο ένα γκολ μπήκε, αλλά εκείνη τη φορά κέρδισε (1-0) ο ΠΑΟΚ. Στις 30 Ιανουαρίου του 2010 ο Θανάσης Παπάζογλου ήταν ο λυτρωτής του ΠΑΟΚ, μια και με δικό του γκολ στο 88΄ ο «Δικέφαλος» πήρε το «τρίποντο». Το τελευταίο (στα συνεχόμενα τρία) 1-0 ήταν στις 30 Μαρτίου του 2008, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε με πέναλτι (43΄) του Γιώργου Γεωργιάδη.
Τον κόσμο αλλά και το προπονητικό τιμ την απασχολεί η νίκη και το τρίποντο και ας έρθει αυτό με 1-0. Μικρή σημασία έχει, απλά μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η παράδοση που θέλει αυτό το μικρό σκορ.

"Ασυγκράτητο θηρίο ο Λάσλο Μπόλονι"

Με αφορμή το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες του Βουκουρεστίου, την Ντιναμό και τη Στεάουα που διεξήχθη τη Δευτέρα (5/12), ένας πρώην Ρουμάνος διαιτητής ο Ίουν Κρασιουνέσκου, θυμήθηκε παλαιότερους αγώνες των δύο ομάδων, ενώ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά κάποιων παικτών που του δυσκόλευαν τη...ζωή, όταν "σφύριζε" τα ντέρμπι.
Ο πρώην διαιτητής αναφέρθηκε λοιπόν γενικότερα στη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Λάσλο Μπόλονι εντός και εκτός γηπέδου: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχα με έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Ρουμανίας, τον Λάσλο Μπόλονι.
Εκτός γηπέδου ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας θρησκευόμενος τύπος, ένας τζέντλεμαν. Εντός γηπέδου ήταν ένα ασυγκράτητο θηρίο. Γινόταν θηρίο με τους αντιπάλους παίκτες και ήταν δύσκολο να τον κοντρολάρεις. Όπου υπήρχε φασαρία ήταν πρώτος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρασιουνέσκου.
Δείγμα του εκρηκτικού χαρακτήρα του Ρουμάνου, βλέπουμε και στον πάγκο του ΠΑΟΚ όταν νιώθει ότι αδικείται η ομάδα του.