Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

"Η εμμονή δείχνει… και εγωισμό"

Αποκαλυπτικός ήταν χθες ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΕΚ “Ακμή” και σε σπουδαστές του. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις μεταξύ των οποίων ήταν οι αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, η έλευση του Ιβάν Σαββίδη, η επιστροφή του από τον Παναθηναϊκό αλλά και η θέση που παίζει, ακόμα και για την εθνική ομάδα με το σκοράρισμα σε αυτήν και τον ΠΑΟΚ.

Για το θέμα των αποδοκιμασιών είπε συγκεκριμένα: “Ο διχασμός για το πρόσωπό μου προέρχεται από μια μικρή μερίδα, είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να το αλλάξω, δεν είναι η δουλειά μου, είναι κάτι που δεν πρέπει να υπήρχε ακόμη και σήμερα, είναι κάτι που δείχνει εμμονή-εμπάθεια προς το πρόσωπό μου από μια μειοψηφία. Είναι κάτι-επίσης- όταν αγαπάς μια ομάδα και την υποστηρίζεις πρέπει να ασχολείσαι με την ομάδα να την βοηθάς για να κερδίσει, αυτή η εμμονή θα έλεγα ότι δείχνει και εγωισμό, ίσως και μεγαλύτερο από την αγάπη για την ομάδα, γιατί όταν αγαπάς την ομάδα σου αφήνεις του εγωισμούς κατά μέρος αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να το αλλάξω. Εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, ίσως συνειδητά όχι αλλά υποσυνείδητα μπορεί να με επηρεάζει έστω και λίγο και απλά προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου” τόνισε αρχικά και συνέχισε: “Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει, με έχει κουράσει και ελπίζω αυτή η μειοψηφία κάποια στιγμή δεν λέω να με χειροκροτήσει αλλά θα μπορούσε να με αγνοήσει και να υποστηρίξει τον ΠΑΟΚ.
Στο γήπεδο δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τον Δημήτρη αλλά με τον ΠΑΟΚ και να στηρίζουμε όλα τα παιδιά, να τα χειροκροτούμε γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει αυτό το “ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα” και όχι ο Σαλπιγγίδης και ο κάθε Σαλπιγγίδης. Ολοι είμαστε περαστικοί, εγώ κάποια μέρα δεν θα παίζω, ο ΠΑΟΚ θα είναι εδώ, θα υπάρχει και όλοι θα τον υποστηρίζουν θα τον χειροκροτάνε, θα χαίρονται με τις επιτυχίες, θα λυπούνται με τις αποτυχίες. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, επομένως προσωπικά αδιαφορώ το μόνο κακό που μπορεί να μου κάνει είναι υποσυνείδητα αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι” κατέληξε. Επίσης πρόσθεσε: “Δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ κατά την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ, λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν. Άνθρωποι είμαστε και έχουμε συναισθήματα. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία”.

“ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛΕΧΩ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ”
Για το γεγονός πως σκοράρει πιο συχνά με την Εθνική Ελλάδας σε σχέση με τον ΠΑΟΚ σημείωσε: "Αν δείτε τα στατιστικά δείχνουν το αντίθετο. Δείχνουν ότι έχω περισσότερα γκολ με τον ΠΑΟΚ και βάσει αγώνων. Με την Εθνική έχω 10 γκολ, ίσως  σας φαίνεται έτσι επειδή ήταν κάπως σημαντικά ενώ και η προβολή της Εθνικής είναι πανελληνία και προβάλλονται πιο πολύ κατά μία έννοια τα γκολ μου. Καθαρά αγωνιστικά η Εθνική έχει πιο ποιοτικούς παίκτες, ενώ οι ομάδες στην Ελλάδα έχουν πιο ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές. Επίσης, το επίπεδο στις Εθνικές είναι υψηλότερο και οι άμυνες είναι πιο ανοιχτές. Υπάρχουν χώροι για τους επιθετικούς. Αντιθέτως, οι άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο κλειστές και είναι πιο δύσκολο. Επίσης, η μετατόπισή μου στα άκρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ακόμα δεν έχω βρει ρυθμό. Κόντρα στην Κέρκυρα ήταν το πρώτο μου 90λεπτο φέτος. Είχα και κάποιους τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν. Δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό χωρίς να έχεις 90λεπτα στα πόδια σου".
Για το ότι ΠΑΟΚ εκτός έδρας δείχνει αδυναμίες τόνισε: "Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα. Θα ήθελα να ακούσω την ίδια ερώτηση στο τέλος της σεζόν. Πάντως, τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πιο δύσκολα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, εντός ή εκτός, διότι πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό".
Σχετικά με το αν θα ήθελε ν’ αναλάβει διοικητικό πόστο στον ΠΑΟΚ: "Έχει περάσει από το μυαλό μου, αλλά σαν σκέψη του στυλ ότι δεν θα το έκανα ποτέ. Έτσι νομίζω ακόμα και σήμερα. Τα πράγματα εδώ είναι διαφορετικά από το εξωτερικό. Εκεί είναι πιο ήρεμοι. Μάλλον δεν θα το έκανα, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ποτέ μη λες ποτέ ξαναλέω. Δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον".

“ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΣΕ 1 με 3 ΧΡΟΝΙΑ”!


Οσον αφορά την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη επισήμανε: "Είναι πολύ σημαντική για την ομάδα. Μέχρι τώρα ο μοναδικός εργοδότης ήταν ο κόσμος, κάτι που είναι δύσκολο τώρα λόγω της εποχής. Ο κόσμος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα τώρα. Είναι διστακτικός στο να πάει στο γήπεδο. Έχει προτεραιότητα να ζήσει. Για την ομάδα είναι μια αλλαγή σελίδας, καθώς ελπίζουμε όλοι να μπουν γερές βάσεις για το μέλλον για να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα του  χρόνου, ή σε δύο ή σε τρία χρόνια".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό: "Είναι λάθος να αλλάζουμε μυαλά με μια κίνηση. Το καλοκαίρι όλοι λέγαμε ότι θα είναι δύσκολη χρονιά. Είναι σημαντική η κίνηση με Σαββίδη σαν προοπτική. Δεν πρέπει όμως να πέσουμε στην παγίδα όσοι υποστηρίζουμε τον ΠΑΟΚ. Αν προκύψει κάτι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, θα το κυνηγήσουμε. Όπως είπα, πρέπει να κάνουμε σταδιακά βήματα με υπομονή και σκληρή δουλειά. Μακάρι να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα κάποια στιγμή".
Για το που θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του: "Ένας αθλητής, συνηθίζεται, να μην έχει συγκεκριμένη ομάδα στην οποία θέλει να κλείσει την καριέρα του. Είναι κάτι που δεν μπορείς να προβλέψεις. Είναι λάθος να έχει κάποιος στο μυαλό του μια συγκεκριμένη ομάδα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει και μπορεί να φάει τα μούτρα του. Αισθάνομαι καλά στον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να κάνω σκέψεις για το μέλλον. Δεν θέλω να απογοητευτώ. Άλλα αν έλεγα πως θα σταματήσω τώρα, το καλοκαίρι, θα ήμουν χαρούμενος και γεμάτος που το έκανα στον ΠΑΟΚ".

“Πολύ καλή αντίληψη έχει ο Δώνης”

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ρωτήθηκε για τον Γιώργο Δώνη και δεν έκρυψε την εκτίμηση του για τον σημερινό προπονητή του ΠΑΟΚ: "Είναι πολύ καλός προπονητής. Το απέδειξε με τον Ατρόμητο, μια ομάδα που δεν είχε επιτυχίες και αυτός παρουσίασε σπουδαίο έργο. Έχει πολύ καλή αντίληψη του ποδοσφαίρου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πετύχει με τον ΠΑΟΚ".

Ζαγοράκης και Γκαρσία

Για τους συμπαίκτες που ξεχωρίζει ο Σαλπιγγίδης τόνισε: “Δεν μπορώ να ξεχωρίσω  κάποιον συγκεκριμένο. Είναι πάρα πολλοί.  Ίσως ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Τσιάρτας, με  τον οποίο αγωνίστηκα για λίγο. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένας από αυτούς επίσης, ο Έκι Γκονζάλες πριν τους τραυματισμούς. Επίσης, ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Βιερίνια… Πολύ καλοί ποδοσφαιριστές”.

“ΑΝ ΕΛΕΓΑ πως σταματάω τώρα, θα ήμουν χαρούμενος και γεμάτος που το έκανα στον ΠΑΟΚ" είπε για το τέλος της καριέρας του.

“ΕΙΝΑΙ σημαντικό η ομάδα να παίζει με δύο σέντερ φορ και σημαντικός ο χρόνος προσαρμογής” είπε ο άσος του ΠΑΟΚ

“Να γίνονται λιγότερες αδικίες”
“Οταν κάποιος νιώθει ότι αδικείται εκδηλώνεται με το δικό του τρόπο. Συμφωνώ με το να γίνονται λιγότερες αδικίες και λιγότερα λάθη” είπε ο Σάλπι για το σχόλιο του Ετο στο twitter

“Νιώθω πιο σίγουρος με Σάντος”

Για τους Οτο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος, ο Σαλπιγγίδης είπε: “Καθαρά αγωνιστικά θα επέλεγα Σάντος. Και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί για τον ελληνικό αθλητισμό. Ολοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ο Ρεχάγκελ μας χάρισε ίσως την μεγαλύτερη επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Σάντος είναι λιγότερα χρόνια αλλά έχει σημαντικές επιτυχίες, όπως το να φτάσει την ομάδα στους ‘’8’’ της Ευρώπης. Το επίπεδο είναι πιο υψηλό. Αγωνιστικά νιώθω πιο σίγουρος με τον Σάντος. Θα επέλεγα προσωπικά τον Σάντος, αλλά για τη χώρα και τους δύο”.

Ο άνθρωπος του συστήματος...

Αυτό έλειπε να όριζαν έναν διαιτητή στο Πανιώνιος – ΠΑΟΚ που δε θα είχε περάσει από αξιολόγηση στο παρελθόν. Αυτό έλειπε. Γιατί και ο Κομίνης από τη Θεσπρωτία είναι του συστήματος. Δεν είναι ο μόνος. Και έχει αποδείξει με τις αποφάσεις του σε προηγούμενα παιχνίδια, τόσο φέτος όσο και πέρσι, τι μπορεί να κάνει. Από την αρχή της σεζόν το ίδιο γίνεται. 

Διαιτήτευσε
τα δύο παιχνίδια
Λεβαδειακός – ΠΑΟ


Όσοι κινούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου ξέρουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα. Όπως για τον Κομίνη από τη Θεσπρωτία. Είχε οριστεί και σφύριξε φέτος την αναμέτρηση Λεβαδειακού – Παναθηναϊκού, στην οποία οι “πράσινοι” επικράτησαν με σκορ 0-1 χάρη στο γκολ του Βύντρα. Όμως, από τις αποφάσεις του οι του Παναθηναϊκού είχαν έντονα παράπονα. Γιατί “έσπρωχνε” τον Λεβαδειακό. Πέρσι, στον αντίστοιχο αγώνα των δύο ομάδων που προαναφέραμε, ο Λεβαδειακός είχε κερδίσει με 1-0 με την προστασία Κομίνη. Είναι “λιμανίσιος” λένε όσοι τον ξέρουν καλά.

ΠΡΟΧΘΕΣ στα ΣΠΟΡ αποκαλύψαμε για το ενδεχόμενο η Μπάγερ Λεβερκούζεν να ενδιαφερθεί για τον Κώστα Σταφυλίδη από την επόμενη μεταγραφική περίοδο και όχι από το καλοκαίρι. Επισήμως, είναι αλήθεια, δεν έχει κατατεθεί κάποιο αίτημα σχετικό στην ΠΑΕ. Χθες το έγκυρο γερμανικό περιοδικό “Κίκερ” έγραψε για το ενδεχόμενο οι της Λεβερκούζεν να ζητήσουν και επίσημα τον Σταφυλίδη από τον ΠΑΟΚ. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 200.000 ευρώ στην ΠΑΕ. Πάντως στον ΠΑΟΚ περιμένουν...


Ο Σταφυλίδης, από την πλευρά του, είναι απόλυτα αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του στον ΠΑΟΚ και θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να φθάσει στη νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο Παράσχος μία αγωνιστική,
ο Δώνης ένα μήνα


Διαβάστε στα ΣΠΟΡ καραμπινάτες διαφορές αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ με άλλες ομάδες από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Ποιες ποινές έχουν επιβληθεί στον ΠΑΟΚ και ποιες σε άλλους συλλόγους. Δείτε για παράδειγμα. Ο Γιώργος Παράσχος είχε κληθεί σε απολογία γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε εξυβρίσει διαιτητή. Η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν μία αγωνιστική. Ο Δώνης για αντίστοιχο παράπτωμα (λεκτική αντιπαράθεση με τον Κάκο) τιμωρήθηκε με ένα μήνα που στη συνέχεια “έπεσε” στις 25 ημέρες. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, οι ποινές έπρεπε να ισχύουν το ίδιο σε όλους.

Πέρασε περιπέτεια
με την υγεία του ο Νικόλας

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα ο γνωστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Νικόλας. Πέρασε μία περιπέτεια με την υγεία του, όμως ευτυχώς την ξεπέρασε (χάρη στη φροντίδα των ιατρών που τον περιέθαλψαν) και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του και αναρρώνει. Παρά την περιπέτεια, όμως, ο ΠΑΟΚ και οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης. Του ευχόμαστε περαστικά και να αναρρώσει πλήρως.

Ο Κομπότης δεν κλήθηκε ποτέ

Έγιναν ένα σωρό παραπτώματα από την αρχή της σεζόν αλλά δεν υπήρξε η ανάλογη ευαισθησία για την κλήση σε απολογία βασικών υπαιτίων. Όπως για παράδειγμα συνέβη με τον Κομπότη τον μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού. Ο οποίος στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Βέροια εξύβρισε τον διαιτητή. Όμως, για ένα περίεργο λόγο, δεν υπήρξε αναφορά στο θέμα και ούτε ο ισχυρός άνδρας του Λεβαδειακού κλήθηκε σε απολογία, όπως ήταν λογικό να συμβεί. Και είναι να απορεί κανείς γιατί δε συνέβη το παραμικρό.
Είναι και το άλλο όμως που χρήζει ερμηνείας. Αν μετρήσουμε από την αρχή της σεζόν τις πειθαρχικές διώξεις του ΠΑΟΚ και τις αντίστοιχες πειθαρχικές διώξεις που επιβλήθηκαν σε άλλες ομάδες για παρόμοια παραπτώματα, ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής. Όχι γιατί είναι το κακό παιδί. Και σε άλλες ομάδες συμβαίνουν πολλά. Όμως πώς εξηγείται να καλείται συνεχώς ο ΠΑΟΚ σε απολογία και να βρίσκεται στην πρώτη θέση;