Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σαλπιγγίδης: «Πολλά κίνητρα στα ματς με Ουντινέζε»

Λίγο πριν πετάξει η αποστολή του ΠΑΟΚ για την Ιταλία, εκεί όπου την Πέμπτη ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει την Ουντινέζε στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση που υπάρχει μπροστά…
Αρχικά ο διεθνής επιθετικός είπε: «Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τα προηγούμενα παιχνίδια με την Ουντινέζε. Αυτά είναι δύο διαφορετικά ματς, είναι δύσκολα αλλά εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε και ελπίζω όλα να πάνε καλά".
Πρόσθεσε σχετικά με το φετινό αήττητο του ΠΑΟΚ στο Europa League: "Δεν το ξέρουμε  αν συνεχίσουμε το αήττητο. Είναι δύο παιχνίδια, εμείς θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε καλά και στο τέλος να κάνουμε απολογισμό. Πάντως, και μόνο που παίζεις με την Ουντινέζε είναι κίνητρο. Πρόκειται για μια ομάδα που προέρχεται απο προηγμένο πρωταθλημα και κάνει καλή χρονιά. Η φάση των "32" από μόνη της μας δίνει επιπλέον κίνητρο και εύχομαι όλα να πάνε καλά για την ομάδα μας".
Για το ζήτημα που τίθεται με την κούραση των παικτών δήλωσε: "Παίζει ρόλο η κούραση, είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει οποιαδήποτε ομάδα. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία. Εμείς δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε γιατί μας επηρεάζει ψυχολογικά".
Κατέληξε μιλώντας για την απουσία του Ντι Νατάλε: "Είναι πολύ σημαντικό να απουσιάζει ο πρώτος σκόρερ. Δεν σημαίνει πάντως και πολλά. Η Ουντινέζε παίζει στην έδρα της. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που δεν θα παίξει αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απέναντί μας θα έχουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Οσον αφορά το αγωνιστικό δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας".

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα»

Ενας ΠΑΟΚ αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα αφού «δεν έχει τίποτα να χάσει» θα μπει την ερχόμενη Πέμπτη στο «Φρίουλι» για να αντιμετωπίσει την Ουντινέζε, όπως τόνισε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.......
 Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Το τελικό 0-2 είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν ήρθε όσο εύκολα φαίνεται. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, όχι όμως και στο δεύτερο. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη και κοιτάμε μπροστά».

Για την πρώτη αναμέτρηση με τους Ιταλούς στο πλαίσιο των «32» του Europa League: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Είμαστε αήττητοι στη διοργάνωση, αλλά την Πέμπτη δεν ήμαστε το φαβορί. Κάτι που μάλλον είναι καλό. Περιμένουμε όλοι πως και πως αυτό το παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο, σε μια σκληρή έδρα, αλλά δεν φοβόμαστε. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Για την αποχώρηση σημαντικών μονάδων και την προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών: «Έφυγε ο Βιεϊρίνια, ο Κοντρέρας και άλλοι παίκτες, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Το ξέρουμε ότι πολλές φορές με τον Βιεϊρίνια στο γήπεδο ήταν διαφορετικά, όμως το επίπεδο δεν έπεσε. Παίζουμε άλλο ποδόσφαιρο, πιο ομαδικό και τα πάμε καλά μέχρι τώρα. Έχουμε νεαρούς και έμπειρους παίκτες, που είναι μια καλή μίξη. Είναι ευκαιρία για τους νέους με δουλειά και δίνοντας το 100% να αναδειχθούν και κάποια στιγμή να πάνε σε πιο μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό».

Για την παραμονή του ή όχι στους Θεσσαλονικείς: «Είναι δύσκολο. Το συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι και ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνω. Μίλησα με την οικογένειά μου. Μπορεί να μείνω στην Ελλάδα, μπορεί και να γυρίσουμε στην Πολωνία. Θα δούμε τις προτάσεις και θα αποφασίσουμε».

Επιμένει για περισσότερα εισιτήρια ο ΠΑΟΚ

Τα συνολικά 3.800 εισιτήρια που κατάφερε μετά από μεγάλες προσπάθειες να εξασφαλίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το πρώτο παιχνίδι με την Ουντινέζε στο πλαίσιο των «32» του Europa League δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των φίλων του «Δικέφαλου του Βορρά» που πιέζουν την ΠΑΕ να επιμείνει για περισσότερα…

Σε πρώτη φάση οι Θεσσαλονικείς πήραν 1.800 κομμάτια, έπειτα από νέα «κρούση» στους Ιταλούς επιπλέον 2.000 που μαζί με τα 200 στα επίσημα φτάνουν τα 3.800. Ωστόσο με βάση τη ζήτηση δεν επαρκούν και για αυτό θα επιχειρήσει εκ νέου να τους πείσει να δώσουν περισσότερα και να μεριμνήσουν διαθέτοντας εκδοτήριο για τους «ασπρόμαυρους» εκδρομείς.

Το δίλημμα του Μπόλονι

Τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» έχει ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος δεν ξέρει ποιον από τους Στέφανο Αθανασιάδη ή Απόστολο Γιάννου να χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε.

Ο Κλάους ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο και παρουσιάζεται ετοιμοπόλεμος για τον αγώνα με την ιταλική ομάδα, όμως ο πρώην επιθετικός της Καβάλας έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αξίζει μία ευκαιρία από τον Ρουμάνο τεχνικό.

Ποιον να εμπιστευτεί; Τον φορμαρισμένο Γιάννου, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στην Κρήτη, ή τον πάντα αξιόπιστο Αθανασιάδη, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει σημειώσει 13 τέρματα (σε 27 ματς) σε όλες τις διοργανώσεις;

Πάντως, ο 59χρονος προπονητής έχει δείξει πως γνωρίζει πότε είναι καλό να χρησιμοποιήσει κάποιον παίκτη. Ανάλογα, βέβαια, και με τις συνθήκες του αγώνα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της «ασπρόμαυρης» ενδεκάδας, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει Κρέσιτς και στην άμυνα θα είναι - από δεξιά προς αριστερά - οι Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο και Λίνο. Την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν οι Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκης (επιτελικός). Αριστερά θα παίξει ο Γεωργιάδης και δεξιά ο Σαλπιγγίδης.

Από την πλευρά του, ο Βλάνταν Ιβιτς θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες, λόγω θλάσης α' προς β' βαθμού στους προσαγωγούς.

  Οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στην Ιταλία, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 5.000 και γι' αυτόν τον λόγο τα 3.800 εισιτήρια που έχουν εξασφαλιστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μοιάζουν λίγα. Πάνω σε αυτήν τη βάση ήδη γίνονται νέες προσπάθειες για έξτρα εισιτήρια.

Νιμανί: To στοίχημα της επιτυχίας και το Νο 88...

Ο Φρεντερίκ Νιμανί έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι στο 72' στη θέση του Λίνο και έπαιξε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, δείχνοντας πάντως ότι θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο για να μπει πλήρως στο κλίμα της ομάδας.
“Είμαι χαρούμενος για τον Νιμανί, καθώς σήμερα έδειξε σε κάποιες στιγμές ότι ήταν παρών και κάποιες άλλες απών. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι το παιδί επέστρεψε σε ένα επίπεδο”, επισήμανε ο Μπόλονι μιλώντας για τον Γάλλο.
Στην Κρήτη δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός με το φιλικό απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς που είχε δοκιμαστεί πριν αποκτηθεί. Εκεί είχε πετύχει τέσσερα γκολ στη νίκη με 5-1 σε ένα 60λεπτο παιχνίδι, το οποίο όμως ήταν φιλικό και με αντίπαλο σαφώς υποδεέστερης δυναμικότητας.
Επίσης στο φιλικό με την Καλαμαριά είχε παίξει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ως σέντερ φορ, που είναι η φυσική του θέση.
Ο Γάλλος επιθετικός μίλησε στα ΣΠΟΡ για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.
“Χαίρομαι που αγωνίστηκα έστω ως αλλαγή, για να μπαίνω σταδιακά στο κλίμα της ομάδας. Ήρθα σε μία νέα ομάδα, άλλαξα χώρα και είναι λογικό να χρειαστώ χρόνο για να προσφέρω αυτά που μπορώ. Με τον ΟΦΗ ήμασταν πολύ δυνατοί στο ξεκίνημα του αγώνα, κρατήσαμε και κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη μετά από την ήττα στην έδρα μας από τον Ολυμπιακό, καθώς ξέραμε ότι ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που βρίσκεται αμέσως μετά από εμάς στη βαθμολογία και μπορούσε να μας πιάσει”, επισήμανε ο Νιμανί αναφερόμενος στο ματς με τους Κρητικούς.
“Με αυτή τη νίκη μας επιστρέψαμε στην 3η θέση της βαθμολογίας και πλέον θέλουμε να την κρατήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στις προπονήσεις για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στη συνέχεια. Τώρα θα συγκεντρωθούμε για το ματς με την Ουντινέζε για τους “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο”, επισήμανε.
Επίσης δεν έκρυψε ότι του αρέσει πολύ στον ΠΑΟΚ: “Μου αρέσει πολύ στον ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη ομάδα, η οποία βλέπω ότι έχει κόσμο μαζί της όπου παίζει! Ο ΠΑΟΚ μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο και δε θέλω να την αφήσω να πάει χαμένη. Είναι σημαντικό ότι προπονητής στην ομάδα είναι ο Μπόλονι, τον οποίο έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Είναι ένας σοβαρός προπονητής, με ποιότητα που κάνει καλή δουλειά στις ομάδες που εργάζεται”.
Το στοίχημα του Μπόλονι
Ο Λάσλο Μπόλονι ήταν ο πρώτος προπονητής που προώθησε τον Φρεντερίκ Νιμανί στην επαγγελματική ομάδα της Μονακό το 2006, όταν ο Γάλλος φορ του ΠΑΟΚ ήταν 18 ετών.
Ο Νιμανί έχει μεγάλο σεβασμό προς τον Ρουμάνος τεχνικό του Δικεφάλου, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στο ταλέντο του. Ο Μπόλονι όμως δεν έμεινε πολύ καιρό στη Μονακό, και ο Νιμανί δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν όλοι στη συνέχεια. Από το 2006 μέχρι φέτος έπαιξε όλα κι όλα 39 ματς με τους Μονεγάσκους έχοντας 9 γκολ, ενώ πέρασε αρκετό καιρό δανεικός σε μικρότερες ομάδες όπως οι Λοριάν, Σεντάν, Μπέρνλι και Ναντ πριν έρθει στον ΠΑΟΚ. Το 2009 όταν οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει ήταν μεγάλες, αρκετές πολύ μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του όπως η Ρεάλ, η Άρσεναλ κτλ. διακρίνοντας το ταλέντο και τα πλούσια σωματικά του προσόντα. Το ταλέντο όμως έμεινε στάσιμο και το στοίχημα του Μπόλονι είναι να το αφυπνίσει στον ΠΑΟΚ. Να μπορέσει να κάνει ό,τι και ο Φερνάντο Σάντος με την περίπτωση Βιεϊρίνια, καθώς ο Πορτογάλος είχε έρθει στο Δικέφαλο ως στάσιμο ταλέντο και στη Θεσσαλονίκη (ξανα)έγινε σταρ…
Το «Νο 88»

Ο Φρεντερίκ Νιμανί όταν υπέγραψε στον ΠΑΟΚ είχε παρουσιαστεί με το νούμερο “39”. Ωστόσο δεν κράτησε αυτό το νούμερο και για τα επίσημα ματς. Στο ντεμπούτο του στην Κρήτη αγωνίστηκε με το “88”, το οποίο παραπέμπει στην ημερομηνία γέννησής του (8/10/1988). Ο Γάλλος είναι ο δεύτερος ψηλότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας (εκτός τερματοφυλάκων) μετά από τον Θανάση Παπάζογλου, καθώς έχει ύψος 1,93μ. (ο Έλληνας φορ είναι 1,95μ.) και είναι ένα εκατοστό ψηλότερος από τον 3ο πλέον της Μαλεζά (1,92μ.) δύο από τον Ίβιτς (1,91μ.). Πάνω από 1,90μ είναι ακόμη ο Χαλκιάς (1,98μ.) και ο Κρέσιτς (1,95μ.)

Τρεις βδομάδες έξω και ο Ιβιτς

Ο τραυματισμός του Ιβιτς αποδείχτηκε τελικά σοβαρός. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν οριστικά θλάση πρώτου προς δεύτερο βαθμό στον προσαγωγό, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να μείνει περίπου τρεις εδβομάδες εκτός δράσης. Ο Σέρβος μέσος θα απουσιάσει σίγουρα από τα δύο ματς με την Ουντινέζε και τα ντέρμπι με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό!