Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ 0-1 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
 
 
 
 

 
 

Γκέλα ολκής και ήττα 0-1 από την Ξάνθη

Λίγες μέρες μετά από το εντυπωσιακό 6-0 με την Καλλιθέα στο Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη μεγάλη του γκέλα στην Τούμπα χάνοντας από την Ξάνθη με 0-1.
Μαζί ο Δικέφαλος έχασε μετά από καιρό και την 2η θέση της βαθμολογίας καθώς  ο Αστέρας Τρίπολης που κέρδισε με 0-3 τον Πλατανιά πέρασε 2ος στον βαθμολογικό πίνακα.
Ο ΠΑΟΚ ήταν  κακός και δέχθηκε το γκολ της πρώτης φετινής ήττα στην Τούμπα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από τον Ονουάτσι.
Στο τέλος του αγώνα ακούστηκε πάλι το σύνθημα «Βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπουρδ…»
Στο γήπεδο βρέθηκαν  ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της Ανζί (πλέον...) Ρομπέρτο Κάρλος.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
1' Το ματς ξεκίνησε (17:15)
11' Σουτ του Σταφυλίδης, η μπάλα κοντράρει και βγαίνει κόπρνερ.
13' Σουτ του Φλίσκα μπλόκαρε ο Γλύκος.
17' Σουτ του Σταφυλίδης από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ.
23' Ο Κατσουράνης έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Σαλπιγγίδη, αλλά στο σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
29' Η Ξάνθη βγήκε γρήγορα σε αντεπίθεση, ο Σμιθ  έκανε ένα καλό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
31' Επικίνδυνο σουτ του Ονουάτσι η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
32' Σουτ του Λόρενς από μακριά η μπάλα πέρασε άουτ.
39' Μετά από κεφαλιά του Φλίσκα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Γλύκος έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ.
40' Σουτ του Λόρενς έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε δίπλα από το παραθυράκι του Λοντίγκιν.
44' Σουτ του Μάνταλου μπλόκαρε ο Γλύκος.
45' Σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη, η μπάλα λίγο άουτ.
45+ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ! Ο Ονουάτσι εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στο κέντρο της άμυνας και με πλασέ έκανε το 0-1 για την Ξάνθη.
74' Μετά από κόρνερ του Λόρενς ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Πάιτο πάνω στην γραμμή απομάκρυνε την μπάλα.
76' Σουτ του Μάνταλου η μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια.
77' Ο Αθανασιάδης από μέσα από την περιοχή δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα καθώς βρίσκει σε αμυντικούς στης Ξάνθης και περνάει κόρνερ.
79' Σουτ του Ονουάτσι μπλοκάρει ο Γλύκος.
82' Σουτ του Πάιτο η μπάλα άουτ.
84' Κεφαλιά του Φωτάκη ο Λοντίγκιν κάνει την απόκρουση της χρονιάς και βγάζει σε κόρνερ.
86' Σουτ του Ονουάτσι η μπάλα βρίσκει στον Κατσικά και περνάει κόρνερ.
89' Κεφαλιά από τον Αθανασιάδη, η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Σταφυλίδης (62' Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Kωνσταντινίδης, Λάζαρ (79' Φωτάκης), Kάτσε (62' Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδη.
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Πάιτο, Μάνταλος (78' Πρίττας), Φλίσκας (59' Βασιλακάκης), Σμιθ (83' Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι.

Πως το +6 από τον 3ο έγινε -2 και την 2η θέση

Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά να συμβούν. Πολύ εύκολα έρχονται τα “πάνω – κάτω” και αυτό αποδείχθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Γενάρης αποδείχθηκε πραγματικά “μαύρος” για τον ΠΑΟΚ, καθώς από τις απώλειες βαθμών που είχε στα παιχνίδια πρωταθλήματος που έγιναν αυτόν τον μήνα, έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Και μάλιστα μετά τα χθεσινά αποτελέσματα και κυρίως τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης, βρίσκεται μείον δύο βαθμούς από τους Αρκάδες. Ο ΠΑΟΚ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, βρισκόταν στη 2η θέση, ενώ με την νίκη που σημείωσε την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου επί του Πανθρακικού (με 1-4 στην Κομοτηνή) είχε αυξήσει τη διαφορά από τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης στους 6 βαθμούς. Ολοι περίμεναν πως αυτή η διαφορά θα αυξηθεί, όμως συνέβη το εντελώς αντίθετο. Ο ΠΑΟΚ με την ήττα του στην Τρίπολη, την ισοπαλία με τον Ατρόμητο και την χθεσινή του αποτυχία, έπεσε στην τρίτη θέση και έδωσε την δυνατότητα στον αναγεννημένο Αστέρα Τρίπολης να τον ξεπεράσει. Αυτός ο Γενάρης ήταν πραγματικά μαύρος για τον ΠΑΟΚ. Μοναδική εξαίρεση, αποτέλεσε η εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης και η πρόκριση στους “8” του κυπέλλου.
ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΠΑΣΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ!
Στο χθεσινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έκανε ρεκόρ στα λάθη (62) για φέτος σε εντός έδρας παιχνίδι, αλλά και ρεκόρ στις πάσες (218)!  Ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει με θετικό τρόπο την κατοχή μπάλας που είχε (64% έναντι 36% της Ξάνθης) καθώς μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον Δικέφαλο (11 έναντι 9)! Αυτό γίνεται για 2η φορά φέτος, καθώς περισσότερες τελικές προσπάθειες είχε και ο Ολυμπιακός (11-6) στο 1-1 (24/11/2012).

Το... γρουσούζικο 13!

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την 1η φετινή του ήττα στην Τούμπα και η Ξάνθη έκανε το πρώτο φετινό της διπλό κερδίζοντας με 0-1!
Ο Δικέφαλος μετρούσε 12 ματς αήττητος στην Τούμπα έχοντας 10 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Στο 13ο φετινό επίσημο ματς εντός έδρας την πάτησε όμως χάνοντας με 0-1 από την Ξάνθη…
Αναλυτικά όλα τα φετινά ματς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν τα εξής:
27/1/13                Α             ΠΑΟΚ – Ξάνθη  0-1
24/01/13            ΚΥΠ       ΠΑΟΚ - Καλλιθέα            6-0
13/01/13            Α            ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών        0-0
08/12/12            Α            ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός     1-0
22/12/12              ΚΥΠ        ΠΑΟΚ – Αιγινιακός 2-1
25/11/12            Α            ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός       1-1
11/11/12            Α            ΠΑΟΚ - Πλατανιάς          2-0
20/10/12            Α            ΠΑΟΚ - ΑΕΚ        1-0
30/09/12            Α            ΠΑΟΚ - Αρης      4-1
16/09/12            Α            ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης           2-1
26/08/12            Α            ΠΑΟΚ - Πανθρακικός     1-0
23/08/12            UCUP    ΠΑΟΚ - Ραπίντ Βιέννης  2-1
09/08/12            UCUP    ΠΑΟΚ - Μπνέι Γεχούντα              4-1
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τελευταία ομάδα που είχε κερδίσει στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ ήταν ο Ατρόμητο με 0-1 την τελευταία αγωνιστική των περσινών πλέι οφ, με προπονητή τότε τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος στο 0-1 από την Ξάνθη γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα ως τεχνικός του Δικεφάλου...

«Δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του»

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης στις δηλώσεις του μετά από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ με 0-1 τόνισε:
«Πετύχαμε μία σημαντική και δίκαιη νίκη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όχι μόνο  για το αποτελέσματα το οποίο ήταν σημαντικό για τους τρεις βαθμούς, αλλά και για τον τρόπο που αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά την πειθαρχία που έδειξαν  και το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν.
Ουσιαστικά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Θέλαμε να πάμε ψηλά σε έναν τρόπο παιχνιδιού που μας βοηθάει περισσότερο. Εκεί θα μπορούσαμε να βγάλουμε 4-3 ή 5-4 παίκτες να δημιουργήσουμε καλές προϋποθέσεις και για ένα 2ο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε για να καθαρίσουμε το ματς.
Είχαμε συγκέντρωση σε όλο το ματς και πήραμε αυτό που μας άξιζε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και τίποτα δε θα είναι εύκολο. Αλλά με  σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχεία μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.
Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ και να πετύχει τους στόχους του».
Σε ερώτηση για τις διαφορές από το ματς του πρώτου γύρου όπου ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 0-3 είπε:
«Στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί με ένα πέναλτι που δεν υπήρχε. Αυτό έκανε εύκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και μετά είχε σωστή διαχείριση. Ήταν όμως δύο διαφορετικά ματς. Ο τρόπος που παίξαμε εμείς και η τακτική ήταν διαφορετική.
Θέλαμε να εμποδίσουμε τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, προσέξαμε τις πλαγιοκοπήσεις και είχαμε καλή μετάβαση στην επίθεση. Ετσι Κερδίσαμε δίκαια».
Για το αν πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου είπε:
«Δεν υπάρχει ρεβάνς. Ήταν μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μου».
Για τις πολλές μεταγραφές του Ιανουαρίου στην Ξάνθη είπε:
«Το καλοκαίρι ήταν διαφορετικοί οι στόχοι μας αλλά δεν πήγαν όπως θέλαμε οι μεταγραφές. Κάναμε τώρα κάποιες κινήσεις. Ίσως δεν ήταν τόσος μεγάλος ο αριθμός των παικτών για να εναλλάσσουμε τις επιλογές μας. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε και έτσι κινηθήκαμε για πιο έμπειρους παίκτες τον Ιανουάριο».

Αυτό άξιζε, αυτό πήρε…

Ευχάριστη παρένθεση αποδείχτηκε για τον ΠΑΟΚ η εμφάνιση και η πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου επί της Καλλιθέας την περασμένη Πέμπτη. Κι αυτό γιατί στο χθεσινό παιχνίδι του με την Ξάνθη υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα με 1-0, συνέπεια της νέας κακής εμφάνισής του. Τα αρνητικά σημάδια στην απόδοση του “Δικέφαλου” είχαν φανεί ήδη πριν από δύο εβδομάδες στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, έγιναν ακόμη πιο έντονα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και παρουσιάστηκαν με την ίδια ένταση και στο χθεσινό ματς.
Για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν οι παίκτες του Δώνη “ξέχασαν” να μπουν στο γήπεδο. Πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς την ανυπαρξία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν ουσιαστικά θεατής (!) του αγώνα; Οι γηπεδούχοι λες κι έπαιζαν με βαρίδια στα πόδια τους (δεν μπορούν να βγάλουν δύο 90λεπτά σε διάστημα τεσσάρων ημερών, και μάλιστα μέσα στην έδρα τους;), απέναντι σε μια ασφαλώς πιο “φρέσκια” Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα με διάθεση να βγουν μπροστά και να απειλήσουν την εστία του Γλύκου, κι όχι να κλειστούν γύρω από την περιοχή τους, κυνηγώντας αποκλειστικά και μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας. Έκλεισαν, μάλιστα, με ιδανικό τρόπο το πρώτο ημίχρονο, όταν στις καθυστερήσεις άνοιξαν το σκορ χάρη στο πλασέ του Ονουάτσι.
Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο για τους γηπεδούχους, που δεν μπόρεσαν να βρουν έναν στοιχειωδώς καλό ρυθμό με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η είσοδος των Λίνο και Γκαρσία, αλλά, κυρίως, η μαζική οπισθοχώρηση της Ξάνθης, βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να κλείσει τον αντίπαλό του στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, η κατοχή της μπάλας αποδείχτηκε ανούσια, αφού οι παίκτες του “Δικέφαλου” δεν είχαν τη φαντασία στο παιχνίδι τους, προκειμένου να βρουν τρόπους για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Ξάνθης. Το αποτέλεσμα ήταν ο αγώνας να ολοκληρωθεί κι ο ΠΑΟΚ να έχει καταγράψει ουσιαστικά μόλις μια “καθαρή” ευκαιρία για να σκοράρει, όταν έξι λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Λοντίγκιν έδιωξε σωτήρια για την εστία του την κεφαλιά του Φωτάκη.

«Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα...»

Πάνω από 12.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν και χθες στην παγωμένη Τούμπα, συμπαραστάθηκαν όσο μπορούσαν στην ομάδα, αλλά προς το τέλος δεν άντεξε την κακή εμφάνιση του Δικεφάλου και ξέσπασε σε συνθήματα. Οι αποδοκιμασίες, συνεχίστηκαν και έξω από τ’ αποδυτήρια.
Σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, ο κόσμος του ΠΑΟΚ φώναζε υπέρ της ομάδας και μάλιστα ακόμα και όταν ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι πέτυχε το γκολ της Ξάνθης, αμέσως όλο το γήπεδο φώναζε “ΠΑΟΚ – ΠΑΟΚ” για να συμπαρασταθεί στους παίκτες.
Κάτι ανάλογο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ισοφάρισε ποτέ, ούτε ανέτρεψε το 0-1 από το πρώτο ημίχρονο. Περίπου στο 87’ ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα “βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα και όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπουρ…”, σύνθημα που επαναλήφθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, αλλά ακούστηκε και όταν οι παίκτες κατευθυνόταν στη φυσούνα που οδηγεί στ’ αποδυτήρια. Ωστόσο, αποδοκιμασίες υπήρχαν και έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας. Μία μικρή μερίδα οπαδών του Δικέφαλου περίμενε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τους έκανε αρκετά παράπονα για την ήττα από την Ξάνθη. Η κατάσταση δεν ξέφυγε, ούτε παρεκτράπηκε κανείς, απλά ο κόσμος ζητούσε από τους παίκτες μεμονωμένα να τους πει τι φταίει και μία ομάδα που “πετούσε” την προηγούμενη Πέμπτη, χθες δεν βλεπόταν μέσα στο γήπεδο. “Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ παίρνουν 400 ευρώ και εσείς εκατομμύρια" ήταν επίσης, μία από τις φράσεις που ακούστηκαν προς τους παίκτες του Γιώργου Δώνη.
Παράπονα άκουσε και ο στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γκέρμαν Τσιστικόφ και κάποιος μάλιστα του φώναξε ειρωνικά “φέρε τώρα τον Σουβόροφ…”, όταν ο Τσιστιάκοφ συνόδεψε τον Ρομπέρτο Κάρλος στο αυτοκίνητο για ν’ αποχωρήσει από το γήπεδο. Στο μεταξύ, πρώτος έφυγε από το γήπεδο ο Πάμπλο Γκαρσία, που ήταν εμφανώς σκασμένος και στενοχωρημένος, αλλά όταν πήγε προς το αυτοκίνητο του χειροκροτήθηκε και λίγο αργότερα αποχώρησε ο Λίνο. Οι υπόλοιποι παίκτες έφυγαν αρκετή ώρα αργότερα, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι κανείς δεν έκανε δηλώσεις στη μικτή ζώνη.

Σοκ με Σταφυλίδη!

Σε ένα ακόμα παιχνίδι του ΠΑΟΚ υπήρξε παίκτης που τραυματίστηκε. Αυτήν τη φορά ο άτυχος ήταν ο Κώστας Σταφυλίδης που χτύπησε στο χέρι σε μία φάση στην οποία είχε γερή κόντρα με τον Κώστα Φλίσκα. Ο παίκτης της Ξάνθης μάλιστα αποχώρησε υποβασταζόμενος (και κούτσαινε μετά το ματς πηγαίνοντας στο λεωφορείο της ομάδας του), ενώ ο Σταφυλίδης αποχώρησε από το ματς λίγα λεπτά αργότερα (στο 63’ με τον Λίνο να παίρνει τη θέση του).

Ο νεαρός αριστερός μπακ, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς από την αρχή εκφράζονταν φόβοι ότι έχει υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού του χεριού, το οποίο μάλιστα αμέσως στη φάση που τραυματίστηκε έδεσε και είχε δεμένο και μετά τον αγώνα.
Τελικά, τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν τους φόβους του ιατρικού τιμ. Ο Σταφυλίδης έχει υποστεί σπειροειδές κάταγμα τετάρτου μετακαρπίου, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης από 4 έως 6 εβδομάδες.
Θυμίζουμε ότι τραυματίας παραμένει ο Γεωργιάδης, ενώ και ο Κίτσιου θα απουσιάσει δύο με τρεις εβδομάδες λόγω της θλάσης που υπέστη στον δικέφαλο μηριαίο στον αγώνα με την Καλλιθέα.