Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη φορά για 4η σερί νίκη!


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράδοση των δύο ομάδων στην Τούμπα, η οποία μετά από 55 παιχνίδι (52 κανονικής διάρκειας και 3 των πλέι οφ) είναι απολύτως ισορροπημένη. Ο ΠΑΟΚ μετρά 22 νίκες, η ΑΕΚ 11 και 22 αγώνες έληξαν χωρίς νικητή. Από τις ισοπαλίες μάλιστα, οι δεκατρείς σημειώθηκαν με σκορ 1-1.
Επομένως, αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει σήμερα θα πάρει έστω και οριακά ξανά κεφάλι στις νίκες. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι ένα άλλο στατιστικό στοιχείο. Ότι αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, που θα κερδίσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά την ΑΕΚ εντός έδρας στο πρωτάθλημα.
Άλλωστε και πέρυσι που την κέρδισε στα πλέι οφ τον Μάιο, ήταν και πάλι η πρώτη φορά που κατάφερε να την κερδίσει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας, πάντα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ σημειώθηκε την περίοδο 1982-83 με σκορ 5-0.

Υπάρχουν εισιτήρια παντού

Παρά την προπώληση που προηγήθηκε όλη την εβδομάδα και το γεγονός των 15.200 καρτών διαρκείας, εισιτήρια για το σημερινό ντέρμπι υπάρχουν σε όλες τις θύρες της Τούμπας. Λιγότερα βέβαια στα πέταλα, όπου είναι και η πλειοψηφία των διαρκείας, περισσότερα στις κεντρικές θύρες.
Όπως συμβαίνει συνήθως, ο κόσμος του ΠΑΟΚ την ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού εξαντλεί τα εισιτήρια και κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και σήμερα. Χρειάζεται πάντως προσοχή από τον κόσμο, που δεν πρέπει ν’ αντιδράσει στις προκλήσεις που καλλιεργήθηκαν από την ΑΕΚ και το περιβάλλον της τις προηγούμενες μέρες. 

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΤΟΥ “Χ.Δ”


Συνεχίζεται σήμερα το πρωί η Τρίτη φετινή αιμοδοσία του “Χρυσού Δικεφάλου”. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το διοικητικό συμβούλιο του ΧΡΥΣΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ καλεί τον  κόσμο του  Π.Α.Ο.Κ. να ανταποκριθεί στην 3η  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2011 το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 (από 09.00 – 12.00), που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ, υπέρ της τράπεζας αίματος που διατηρούμε, που από το 2005 ως τώρα έχει δώσει πάνω από 250 φιάλες σε συνΠΑΟΚτσήδες, και αποδεικνύοντας το υψηλό κοινωνικό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο του Π.Α.Ο.Κ.”.

Preview: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (20:30)

Ώρα για ντέρμπι!

Μετά από μισή ντουζίνα μάχες πέρυσι (για πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι-οφ), οι δύο «δικέφαλοι» προσφέρουν την πρώτη πραγματικά μεγάλη τέτοια της Σούπερ Λίγκας.

Με ανοιχτούς λογαριασμούς και διάθεση να κόψουν -ο ένας στον άλλο- το παρθενικό «τιμολόγιο» για φέτος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κλέβουν… μόνο την παράσταση στη ματσάρα της Τούμπας!



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα


ΠΑΟΚ

Για περάστε! Να αποδείξει ότι η περσινή γκέλα στο Κύπελλο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια κακή παρένθεση και να υπενθυμίσει ότι από την Τούμπα πρέπει να… ματώσεις για να περάσεις θα προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ.

Και οι συνθήκες είναι ιδανικές για τον «Δικέφαλο», ο οποίος παίζει πλήρης, μπροστά στον κόσμο του και με ένα σχήμα που έχει αρχίσει να ρολάρει. Γι’ αυτό το λόγο ο Μπόλονι έχει αποφασίσει να εμπιστευθεί το σχήμα που του πρόσφερε το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη.

Στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου τεχνικού κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κρέσιτς, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- θα ξεκινήσουν οι Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς και Έτο. Στα χαφ οι Γκαρσία-Φωτάκης, στην τριάδα μπροστά τους οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (επιτελικός), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Μοναδικός απών ο Λαζάρ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν ήταν σε θέση να προσφέρει από την αρχή και γίνεται αντιληπτό πως προφυλάσσεται για τις εξίσου (αν όχι πιο δύσκολες) αναμετρήσεις με Ρούμπιν Καζάν και Ολυμπιακού που ακολουθούν. Αντιθέτως επιστρέφει ο Γεωργιάδης από τραυματισμό και ο Αρίας ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Η αποστολή: Αθανασιάδης, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Χαλκιάς, Αρίας, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Ρομπέρ, Σπαντάτσιο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

ΑΕΚ

Καν’ το όπως πέρυσι! Στο Κύπελλο όμως! Διαλέγοντας ως οδηγό απ’ τις περσινές… πλούσιες αναμνήσεις με τον ΠΑΟΚ (έξι ματς συνολικά) την απόδραση στον δεύτερο ημιτελικό, η ΑΕΚ ανεβαίνει με απουσίες -αλλά και απαιτήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Διότι, ναι, η παραμονή του Γκέντσογλου στην Αθήνα (λόγω προβλήματος στον αριστερό δικέφαλο), το ατομικό πρόγραμμα που συνεχίζει ν’ ακολουθεί ο Καφές (μετά τον τραυματισμό στο παιχνίδι της Εθνικής) και η κούραση του (πολύτιμου, αλλά ανέτοιμου) Βάργκας κάνουν… άθλο για τον Χιμένεθ τη διατήρηση του πετυχημένου ρόμβου της Ξάνθης. Η ψυχολογία, ωστόσο, που πήρε από ‘κει η ΑΕΚ την κάνει να μη θεωρεί σε καμία περίπτωση άθλο το διπλό στην Τούμπα (και το «3 στα 3 στη Σούπερ Λίγκα).

Όπως και να ‘χει, πάντως, αυτό θα το διεκδικήσει και χωρίς τον Κωνσταντόπουλο (ούτως ή άλλως ο Αραμπατζής δεν θα έχανε τη θέση κάτω από τα δοκάρια), αλλά και τους Μπερνς και Σιαλμά, οι οποίοι «κόπηκαν» από την αποστολή που επέλεξε ο Χιμένεθ για το ντέρμπι. Στο 4-2-3-1, δε, (που με τα υπάρχοντα δεδομένα μοιάζει πιθανότερο να χρησιμοποιήσει ο Ανδαλουσιανός) θέση δεν αποκλείεται να βρει ο Κάλα, ενώ πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Γεωργέα -και… πιθανότερη εκείνη του Κάρλος.

Η αποστολή: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Καράμπελας, Γεωργέας, Κοντοές, Κάλα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Βάργκας, Κλωναρίδης, Λυμπερόπουλος, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Γκερέιρο, Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο, Μπέλεκ.

Σαλπιγγίδης: «Δεν το αντιμετωπίζουμε ως ρεβάνς»

Τον περσινό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στο Κύπελλο δεν συγχέει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τη σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη.

Ο Έλληνας επιθετικός υπογράμμισε το ρόλο που θα παίξει ο κόσμος του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά και την καλή ψυχολογία που έχουν οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι μετά το διπλό στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Real Sports”ο διεθνής στράικερ:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει στο ρόστερ της ποιοτικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν ένα παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τη δύναμη που αντλούμε από τον κόσμο μας, είμαστε καλά ψυχολογικά μετά τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και όλα αυτά μας δίνουν προβάδισμα σε θεωρητικό επίπεδο. Στο γήπεδο θα φανούν όλα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς ως ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό μας στο Κύπελλο. Ούτε να το αντιμετωπίσουμε ως ευκαιρία για να βγάλουμε το απωθημένο μας. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει απωθημένο, διότι κερδίσαμε την ΑΕΚ πέρυσι, απλώς χάσαμε το πιο κρίσιμο ματς που όλοι θέλαμε για να προκριθούμε στον τελικό
».

Ιδια συνταγή με ενδεκάδα νίκης!








Πάνοπλος για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν είναι ο ΠΑΟΚ, για το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα (20.30’). Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε χωρίς κανένα πρόβλημα την προετοιμασία του, με μία απογευματινή προπόνηση που έγινε στην Τούμπα και είναι έτοιμος για την πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι, ώστε να μείνει μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός που έχει εφτά βαθμούς δεν αγωνίζεται στην τέταρτη αγωνιστική και με νίκη ο ΠΑΟΚ θα φτάσει τους 9 πόντους!

Ο Λάσλο Μπόλονι υποχρεώθηκε χθες να σκεφτεί αρκετά ποιους παίκτες θ’ αφήσει εκτός αποστολής και ενδεικτικό αυτού του προβληματισμού, είναι ότι πήρε τελικά στο ξενοδοχείο 20 παίκτες και όχι 18. Ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να μείνουν εκτός αποστολής οι Λάζαρ, Τσουκαλάς, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλλίδης, Λεονάρντο και Παναγιωτούδης.
Ο Λάζαρ δεν είναι 100% έτοιμος ν’ αγωνιστεί και οποιαδήποτε πίεση για κάτι τέτοιο θα μπορούσε ν’ αποδειχθεί επικίνδυνη για την συνέχεια. Αποφασίστηκε ακόμα και χθες ν’ ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα για να μην επιβαρυνθεί, ώστε να είναι απολύτως έτοιμος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αντίθετα ο Γεωργιάδης συμπεριλήφθηκε στους “20”, ενώ ο Τσουκαλάς έμεινε εκτός λόγω της υπερπληθώρας παικτών στη μεσαία γραμμή.
Στους 20 που ανακοίνωσε ο Μπόλονι βρίσκονται οι: Αθανασιάδης, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Χαλκιάς, Αρίας, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Ρομπέρ, Σπαντάτσιο, Σνάουτσνερ και Βιερίνια. Είναι τόσες πολλές οι επιλογές για τον 58χρονο τεχνικό, που παρουσιάζει ενδιαφέρον ακόμα και ποιον θ’ αφήσει εκτός 18αδας!
Όσον αφορά τα σχέδια του Μπόλονι για την ενδεκάδα, όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αλλάξει το παραμικρό από τον προηγούμενο αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Παρ’ ότι χθες δεν έκανε κανονικό διπλό, μοναδική αλλαγή θα μπορούσε να ήταν η χρησιμοποίηση του Ντιέγκο Αρίας αντί του Ίβιτς, ώστε ο Κολομβιανός να παίξει δίπλα στον Γκαρσία και ο Φωτάκης να προωθηθεί μπροστά από τους κόφτες.
Το πιθανότερο όμως είναι να παραμείνει η ίδια ενδεκάδα, με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Κοντρέρας και Μαλεζά στόπερ, τον Λίνο αριστερά και τον Έτο δεξιά στην άμυνα, τους Γκαρσία και Φωτάκη κόφτες με τον Ίβιτς μπροστά τους και επιθετική τριπλέτα τον Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Βιεϊρίνια αριστερά και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

ΜΠΟΛΟΝΙ: Η ΔΟΥΛΕΙΑ
ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ

Η Nova μετέδωσε χθες ολόκληρη την συνέντευξη του Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος εκτός από το ματς με την ΑΕΚ “παρ’ ότι είναι ντέρμπι δεν θα μας δώσει περισσότερους από τρεις βαθμούς” είπε, ρωτήθηκε σε πιο βαθμό θεωρεί ότι ήδη έχει βάλει την σφραγίδα στον ΠΑΟΚ:
“Το πρόγραμμα της δικής μας δουλειάς δεν τελειώνει. Πάντα ψάχνουμε το καλύτερο. Όταν λοιπόν χτίζεις ένα σπίτι η δουλειά κάποια στιγμή θα τελειώσει. Όταν όμως χτίζεις μία ομάδας το έργο σου δεν τελειώνει ποτέ…”.
Όσον αφορά τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του στο σημερινό ντέρμπι τόνισε: “Πρέπει να προσπαθήσουμε για να παίξουμε καλά. Δεν είναι μόνο ένα στοιχείο που πρέπει να έχουμε στο παιχνίδι μας. Πρέπει να παίξουμε σωστά, δυνατά, να έχουμε καλή άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση”.

ΕΤΟ: ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ εμφανίζονται αποφασισμένοι να κατακτήσουν την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και αυτό αποτυπώνεται από τις δηλώσεις που παραχώρησε ο Αραούχο Έτο στο συνδρομητικό κανάλι.
Ο Βραζιλιάνος μίλησε στη Nova και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό απέναντι στην ΑΕΚ. Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα. Παίζουμε στο γήπεδό μας, όμως, και τα πράγματα στην έδρα μας είναι διαφορετικά. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη για μας. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για την ομάδα μου, παρά μόνο οι τρεις βαθμοί”.